Şimdi Ara

savunma amaçlı elektrikli jop-sopa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • malum, son olaylardan sonra aklıma gelen bir fikir. internette ev yapımı şok cihazı gibi içerikler mevcut. bunu polislere dağıtıldığında epey haberlere çıkan şu* jopların tutamak kısmına güç kaynağı ile beraber koysak, tutamakta bulunan 2 butona aynı anda basıldığında demir jopun gövdesine yüksek voltaj düşük akım verse, fiziksel olarak güçsüz insanların savunmasına yardımcı olmaz mı? saldırganlarda yalıtkan eldiven bulunma ihtimali çok çok az olduğu için jopu almaya yönelik hamle yaptığında çarpılacak, bunun dışında jop vücudun çıplak bölümlerine şok amaçlı vurulabilir, veya temel işlevi olan darbe amaçlı da kullanılabilir. açılıp kapanan yapısı sayesinde ise kadınların çantasına vs. kolaylıkla sığabilir.

ilgili jop(görsel linkidir);

http://firsatstokta.com/image/cache/data/Police-JOP-Teleskobik__74905632_0-700x700.jpg

sizce bu yapılabilir mi? yapılamazsa önümüzdeki engeller nelerdir?

• yapmasına yaparsın da o copa elleyen kişinin kalbi durunca çok sıkıntı olur
  • o tur cihazlarda sadece voltaj vardir..amper yoktur..o yuzden sadece sarsar insani..yapabilirsin ama dikkatli olman lazim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

yapmasına yaparsın da o copa elleyen kişinin kalbi durunca çok sıkıntı olur

kalbi durmayınca da güllük gülistanlık olmuyor. bazen keşke saldırganın kalbi dursa diyebiliyor insan.
  • "Kromatit"e katılıyorum,düşük akımdan bir şey olmaz diyen arkadaşada şunu söyliyeyim,hiç ekg çektirdinizmi?orada 140ma verdiler koluma yanlışlıkla 48VAC 140ma,gözlerim fırlayacak zannettim,stajyer hemşire fazla açıverdi aniden,bir de şok cihazım bozulmuştu sürekli arabamda taşıdığım,temassızlık vardı malum çin malı dandik olanlardan,açtım pilleri ayırdım,kondansatördeki voltajı unutmuştum,yüksek voltaj veren uçlar sağ avucumun içindeymiş farkında değildim,o sırada sandalyemde tekerleksiz olanlardan,demir ayaklı ağır bir sandalye,bir anlık "tık"etti sağ avucumun içinden o yüksek voltaj,sandalyeyle birlikte 90 derece sağa döndüm o şok'un etkisiyle ve 2 saat boyunca sağ elim ve kolum omzuma kadar felç durumdaydı,şimdi bu aletin birisine temas ettiğini düşünelim,zıplatabilir veya bir anlık şok ile kalbi durabilir zira karşındakinin bünyesini bilemezsin,haa arabada niye taşıyorum?bu fener şeklindeki cihaz ile 2 beyzbol sopası bir de cam şişe bıraktırdım şimdiye kadar,istanbulda bir sürü manyak var trafikte,sürekli alttan almama rağmen ki kavgacı bir tip değilim ancak adam arabasıyla önümü kesdiğinde ve üzerinize elinde sopa,şişe,vs.. ile geliyorsa bu cihazı çıkartıyorum,genellikle de akşam saati oluyor bu olaylar,cihaz'dan tabiri caizse"şarrr"diye yüksek voltaj atlamaya başlayınca pinler arasından,adamın siniri bir anda uçup gidiyor,suratında tatlı bir gülümseme"abi hayırlı akşamlar"diyip elindekini yere bırakıp gidiyor...adam da silah yoksa tabii,varsa zaten roller değişiyor sen sırıtıyorsun bu sefer...

• Siz EMG çektirmiş olmayasınız? Benim bildiğim ekg sadece alıcılardan oluşan bir cihaz. İçinde kaçak olmadığı sürece de çarpmaması lazım.

Diğer yandan insanın kalbinin durması için KALP üzerinden geçen 100 miliAmper ciddi sorunlara yol açabilir. Bunun üzerindeki rakamlarda ölüm oranı artar. Ancak dikkat edin KALBİN üzerinden geçen dedim. Yani adamın eline 100 miliamp verirseniz geçici paralizi ile saldırganın bir kolunu devredışı bırakabilirsiniz. Bu onu öldürür mü? Teoride öldürebilir ancak pratikte zor gibi gözüküyor.

Böyle birşey yapıacaksa piyasada onaylı satılan cihazlardan edinip jop için uyarlamak istenmeyen sonuçların azaltılması açısından iyi olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış ifade etmiş olabilirim EMG de olabilir ama hissettiğim şok az değildi ancak öncesinde çok elektiriğe çarpıldığımdan vücudumun tepkisi panik şeklinde olmadı,yazımda da bahsettiğim gibi insanların bünyeleri farklıdır,nasıl ki her ilaç her insan da aynı sonucu vermeyeceği gibi bu çarpılmanın sonucunda ne olacağı da öngörülemez,direkt temas dan kaçınılmalı benim yaptığım gibi korkutma amaçlı kullanılabilir ancak durum ciddiyse savunma gerektiren bir durumsa tabiiki o zaman yapacak bir şey yok,bu arada piyasada onaylı cihaz demişsiniz bu cihazı kim onaylayacak ayrıca bu cihaz yasal mı tartışılır tahtakalede her sokak başında satılıyor,neyin denetimi varki bunun olsun,belki bu cihazı bulundurmam bile sıkıntı yaratabilir,ama trafikte o anda yalnız başına kaderimle başbaşa kalmaktansa ve hayatım tehlikedeyse kullanırım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.