Şimdi Ara

Savaş halinde canlı bomba olmak caiz midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sosyal medyada gezerken şu haberin altında

Şöyle bir yorum gördüm

Savaş halinde iken düşmanı yenmek gerekir . Peki canlı bomba olarak 10 kişiyi alsak mesela bu doğrumudur ? Eninde sonunda ölüm var nasıl öldüğümüz önemli mi bu konuda ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğal seçilim?

• 1. İnsanların iç alemini ve niyetini bilmediğimizden ve hüsnüzan etmekle sorumlu olduğumuzdan, onların din ve vatanları uğruna kendilerini feda ettiklerini düşündüğümüzde, bu olayın bir intihar olmayıp, şehitlik olduğu anlaşılmaktadır.

2. Dinimize göre savaşın şartlarından biri: “Savaş, ancak savaşanlarla ve savaşa iştirak edenlerle yapılır.” kuralıdır. Demek ki dini ve vatanı için kendini feda etmek güzeldir, iyidir. Fakat bu işin bizzat savaşa iştirak edenlere karşı yapılması da dinimize göre şarttır. Suçsuz insanlara yapılması uygun değildir. Bu sebeple kesin karar vermek yerine, böyle bir değerlendirmeyi uygun buluyoruz. En doğrusunu Allah bilir.

(alıntıdır)
  • Hocam aklı yok fikri var bu yorumu yazan herifin
  • Harıl harıl koşanlara, (nallarıyla) çakarak kıvılcım saçanlara, (ansızın) sabah baskını yapanlara, orada tozu dumana katanlara, derken orada bir topluluğun ta ortasına girenlere yemin ederim ki insan, Rabbine karşı pek nankördür. Şüphesiz buna kendisi de şahittir ve o, mal sevgisine de aşırı derecede düşkündür.(ADİYAT1-8 Ayetler)

Bu ayetleri dikkatli okuyun araştırın sorunuzun cevabını umarım bulursunuz.
  • Herhangi bir durumda önce kendine zarar vermen haram diye biliyorum.Sonunda ölüm yok belki bunu bilemezsin.

Onu geçtim savaşın bile bir onuru olmalı.2 savaşı örnek göstereyim, amerikan gemilerine savaş uçaklarıyla atlayan japonların bu hareketi şu günümüzde bile alçaklık olarak bilinir. Diğer bir savaş, çanakkale savaşında hikayeleri bilirsiniz düşman olsalar bile askerler onurlu savaşmış, savaş bittikten sonra da kin güdülmemiş etik davranılmış. Şu an avusturyalılara sorsanız, 2 alakasız devlet fakat bizi iyi bilirler. Mesela Avustura'da Atatürkün büstü ve sözü.Savaş halinde canlı bomba olmak caiz midir ?

• Hocam ölüm var derken her insanın ölmesi gibi değil yani bu savaşta ölüceksin kesinliğinde söylemiştim . Yani bir silahın kurşunuyla veya bombanın şarapnali ile veya bıçakla kesin bir şekilde öldürüleceğimiz bir senaryo buna göre sordum .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppose27now

Hocam ölüm var derken her insanın ölmesi gibi değil yani bu savaşta ölüceksin kesinliğinde söylemiştim . Yani bir silahın kurşunuyla veya bombanın şarapnali ile veya bıçakla kesin bir şekilde öldürüleceğimiz bir senaryo buna göre sordum .

Bunu kesin bir şekilde bilemezsin ki, isterse atom bombası atsınlar son anda hesapları karışır bomba okyanusa düşer, yani son ana kadar kesinlikle öleceğini bilemezsin.
  • Asıl kilit nokta

"Mal kemali vurmazsam gözlerim açık gider"

• quote:

Orijinalden alıntı: Platinum IV

Herhangi bir durumda önce kendine zarar vermen haram diye biliyorum.Sonunda ölüm yok belki bunu bilemezsin.

Onu geçtim savaşın bile bir onuru olmalı.2 savaşı örnek göstereyim, amerikan gemilerine savaş uçaklarıyla atlayan japonların bu hareketi şu günümüzde bile alçaklık olarak bilinir. Diğer bir savaş, çanakkale savaşında hikayeleri bilirsiniz düşman olsalar bile askerler onurlu savaşmış, savaş bittikten sonra da kin güdülmemiş etik davranılmış. Şu an avusturyalılara sorsanız, 2 alakasız devlet fakat bizi iyi bilirler. Mesela Avustura'da Atatürkün büstü ve sözü.Savaş halinde canlı bomba olmak caiz midir ?

Japonların yaptığı alçaklıksa Amerikanın sivillere attığı atom bombası ne oluyor?

• İkinci dünya savaşında ölenlerin %60'ı sivildi. Yani asker mı sivil mı diye bakmadan topyekûn bir katliam olacak, katliam diyorum çünkü savaş böyle olmaz.

Çok uzun süreceğini de sanmıyorum hidrojen ve nükleer bombayı attılar mı geride pek bir şey kalmaz.

O kargaşada düşmana ne kadar zarar verebilirsen vereceksin. Yok ben zarar vermeyim zaten onlarda sivillere saldırmaz dersen olmaz. Çünkü sivil ayrımı en son 1. dünya savaşındaydı.

sorularla İslamiyet
    Filistin'deki intihar (komandoları) olayları dinimize göre nasıl değerlendirilmelidir? İntihar saldırısı dinimizce caiz midir? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/filistindeki-intihar-komandolari-olaylari-dinimize-gore-nasil-degerlendirilmelidir-intihar-saldirisi

• dini konularda sürekli birileri birşeyler için fetvar veriyor veya istiyor...

1. olarak can verme fiili HAYAT sabine aittir. Dolayısı ile birinin kendisi için veya bir başkası için ölüm fetvası.. sadece KISAS işlemi esnasında bu konuda uzman kişilerin artık alternatif bir ceza kalmadığı durumlar için verdiği veya verebileceği bir şart.. Dolayısı ile sizin barış veya savaş anı için bir ölüm kararı kendiniz için veremezsiniz.

2. olarak.. savaş anındasınız... Sur lara bayrak dikmek olsun.. Siz gayet iyi biliyorsunuz ki sura çıktığınız da sizi ok - bomba veya başka birşey ile öldürecekleri kesin... Orda şüphe yok iken sizin o işi yapma işiniz kendi aleminizde aldığınız bir karardır.. Çok düşük de olsa kurtulma ihtimaliniz var... Ve yaptınız ve öldürüldünüz.. Siyasi ve dini olarak Şehit siniz... Artık bundan sonra kısımda sizin ecir işiniz kullardan çıkar... Hayat sahibi ile sizin aranızda olacak görüşme sonucunda belli olur.

3. olarak.. bu Canlı Bomba olayı maalesef bir çok grup içinde çok farklı şekilde suistimal edilmekte. Bunun geçmişi ne İslam nede başka bir din ile bağdaştırılamayacak kadar eskidir. Olay sadece dini bir olay değil.. İnsanlar tarım işlerinde de hayvan avlarken de benzer şekilde kendilerini yem yapanlar oldu. Dolayısı ile bu ölüm sonucu nerdeyse hatasız olan seçimler bireye kalmış bir seçim ve sonucu ne olursa olsun diğer şahıslar tarafında baskı veya adına beyin yıkama ile olması halinde suç katlanır ve diğerlerini de kapsar. Mafya içinde o işin adı "suçu üstlenmek" olarak kendince bir fetvası olmuştur.

Yukarda veya bilindik en meşhur söz olan...
    "Ben size ölmeyi emrediyorum"... ya bu sözü fetva kılıfı bulamayız. Bu söz hem sözü hemde o sözü dinleyenlerin arasında..... Evet o sözü duyan ben de dahil ölümü seçeriz.. Ama dediğim gibi BEN DE DAHİL.. yani seçim benim.. Çünkü uğrunda savaşılaak ölünecek şeyler için.
    Şehitlik diye isimlendirdiğimiz olay da burda gizlidir.
    Misal.. FEDAİ kelimesi vardır.. FEDA etme fiilini yapan kişidir. Kişi kendisi için olabilecek tüm rahatlık ve güzellikleri başkası veya başkaları için elinin tersi ile itip onların mutluluğu için ister can ister malı ile aklın kabul etmediği sonucu kabul etme işlemidir.. Ve maalesef bilmediğiniz bir olay... "FEDAİ ler Fetva Aramaz" diye söz vardır. Siz eğer bir konuda fetva arıyorsanız.. kusura bakmayın... FEDAİ değilsiniz demektir.

Şimdi... tekrar terör olayları veya günümüzde çok sık gördüğümüz olayı sosyolojik olarak değerlendirmek gerekir ise...
    Karşımızda maksadı ve sonucu belli olmayan grup ve düşünceler var. Maalesef onlar içinde FEDAİ isminde kişiler var... FEDAİ olmak ile niyazi olmak arasında çok ufak bir çizgi var. Ve şahsi görüşüm bu kişilerin birçoğu niyazi grubuna giriyor

Örnekler ile açıklayım

İsrail & Filistin konusu.
    Filistin in Osmanlı veya diğer ülkeler için yaptıkları ayrı ama olayın başlangıcında bu ülke mensupları bu İsaril oğullarının halisane bir niyet ile gelip ordan roprak satın almadığını bilmeleri gerekiyor idi. Gözlerini para bürümüş filistin halkı.. veya açlık çeken bu insanların babaları/anaları maalesef ecellerini para karşılığı oraya yerleştirdiler. Ve gelinen gün içinde adamlar haklı olarak daha büyük bir nufus ve toprak ihtiyaçları sebebi ile büyüme aşamasındalar.
    Filistin halkına ilk günden beri hemcinsleri veya akrabaları olan arap ülkeleri maalesef yardım etmedi. Etmiş olsalardır çıkan 1 haftalık petrol ile satın alınacak silah ile israil diye bir devlet kalmaz idi... Filistin dediğiniz halk çok çok eskiden beri savaşçı bir toplum idi ama ne kendileri nede çevrelerindekiler para hırsı ile sonuçları görmedi. Bu arada alınabilinecek silahlar zaten israil kökenli fabrikalardan alınacak idi o ayrı... Filistin ne zaman israil e saldırsan israil devleti ülke sınırlarını büyüttü.. dolayısı ile diyebiliriz ki Filistin e parasal yardımı israil dolaylı yollardan yapıyor ki genişleme işi kesin sonuçlansın.. FKÖ de çok masumane oluşmuş bir grup değil.. benim şahsi düşüncem...

Gelelim PKK konusu ve onların niyazi fedailerine...
    bu olay çok çok da eski değil. Ama unutulan bir geçmiş var.
    Bir insan veya gruba istemediği birşeyi kabul ettiremezsiniz. örneğin... Okuma Yazma...
    Birçok ülke ve vatandaşı için tanımlar vardır.. Alman halkı ile Türk haklı veya Türk kimdir sorusunu kesin sonuçlandırmak için şu şekilde bir çaıklama yapsak : "Kurtuluş savaşına katılan ve sınırlar içinde yaşayıp bu vatanı kendi ülkesi kabul eden - yaşayan insanlara Türk denir. "

Şimdi bu tanımdan yola çıkar isek...Almanya da yaşayan Türk lerde alman.. ama Türk asıllı alman diyoruz. Ve o insanlar bundan rahatsız olmuyor. Ama Kanada da yaşayan ve fransızca konuşan insanlara sen fransız mısın deyince rahatsız oluyor bir kısmı.. Ama çoğu ise "Hayır ben kanada lıyım ama bu bölgede fransızca konuşuluyor" diye cevaplıyor. Kanada dediğimiz ülke de çok fazla ASILLI insan var iken.. Amerika nın Kalifornia bölgesinde çok fazla meksika - latin kökenli insanlar olmasından dolayı İspanyolca bilmeyen orda azınlık durumunda birçok işini yapamıyor diyebilirim. Ama amerika devlet veya özel okul - üniversitelerinde ingilizce eğitim yapılıyor.. hiçbir latin neden ispanyolca eğitim verilmiyor demediği gibi... almanya da Türk okullarının haricindeki almanya devlet okullarında da almanca eğitim veriliyor. orda yaşayan Türk asıllı nufus sayısı 3 milyondan fazla
    Kanada da içinde de eyalet kavarmı var ve Quebec haricinde resmi konuşma dili ingilizce iken Quebec da okumak veya çalışmak istiyorsanız fransızca bilmek zorundasınız.
    Yiğenim İsviçre ye yüksek lisansa gitti. Okulda ingilizce eğitim aldı ama yüksek için gittiği fakültede fransızca eğitim verildiği için mecburen fransızca öğrenip eğitimini yapacak..

Şimdi bunlar doğal karşılıyorsunuz.. Haklılar diyorsunuz

İsmi Türkiye Cumhuriyeti olan ve Resmi dili veya ülke nufusunun büyük çoğunluğu Türkçe konuşuyor iken şimdi kürtçe - lazca çerkezce eğitim isteğind ebulunuyorsunuz ????!!!!
    peki bunu da kabul ettik.. bana kürtçe dediğiniz dilin yazılı metinlerini ve edebi yazıtlarını verin de o şekilde eğitim verelim dicemmmm de son 10 yıl öncesine kadar öyle bir harf grubu yok iken ne yapmamı istiyorsunuz ?
    peki siz binlerce şehit edilmiş Türk öğretmenleri bu sebep ile mi öldürdünüz ?
    Madem kürtçe eğitim istiyordunuz bunu neden silah ile dağlara çıkarak yaptınız, burda veya dışarda eğitim alıp bu konuda metinler dökümanlar ile geldiniz de yapmadık mı ?
    Dünya üserinde provakosyonların ustasının.. bakın ben kürtlere alfabe verdiğimde olacakları görün.. sözüne ne diceksiniz ?
    kürt dediğimiz nufus kullandığı kelime ve ses tonu ile farsi iken neden gidip latince veya slav harflerinden kendinize bir harf grubu oluşturdunuz son 10 yılda... daha önce nerde idi ?
    Ülkemiz içinde bulunan süryaniler arap alfabesi ile fars alfabesi arasında kendilerine özel bir harf ile yazmaları bulunuyor iken.
    İbranice dediğimiz ve dünya genelinde 10 milyon bile olmayan bir nufus... binlerce yıla yakın olan geçmişlerine rağmen kendilerine ait harf grubu var ve halen de bu harfler ile araçca dahil birçok kelimeyi de alarak kendi dillerini zenginleştirmiştir.
    Osmanlıca diye bir dil yok. Sadece Osmanlı ailesinin kökeni olan Türk kültür ve konuşma grubuna ait yetersiz gelmesinden dolayı komşuları olan arap (ki din dili) ve edebiyatından etkilendikleri fars kelimelerini alarak zenginleştirdikleri bir LEHCE dir. Tamamen arap ve fars harflerinden oluşur.... konuştuğu kendi dili içince Ç J Ğ P gibi harfler arapça da bulunmuyor. ama konuşma dili olan Türkçe içinde bu ses tonlarının olması sebebi ile fars harflerinden alınarak kendilerine özel bir yazma dili yapmışlardır. Osmanlıca nın şu dez avantajı vardı.. Arapça da olduğu gibi hareke dediğimizi garfin sesli harf çeşidini belirlemiyordu. Eğer kişi karşındakinden çok emin değil ise metin içinde bazı yerlere hareke ekliyor olsa bile genelde harekesiz bir yazma dili idi..

Şimdi... sizin kullandığınız bir dil yok ve harfleri yok iken.. Daha bir ağrı lı Bingöl vb yerdeki ZaZa dediğimiz grup ile anlaşamıyor iken bu ülke ve yönetimi ne yapsın.. İşin garibi ZaZa dediğimiz nufusun bu şekilde bir isteği olmadı..
    Peki size alfabe de verildi. Alevilerin 10 yıl önce ilmihal çıkartmaları gibi :) alevi lerinde resmi yazılı bir dini eğitim kitabı yok idi.. dedelerin anlattığı hikayeler var idi...

şimdi.. size öğretmen ve okul verelim.. Kim eğitim verecek ... okulda öğretmenliği kim yapacak ? benim Türk kökenli öğretmenlerim mi ? NEDEN? neden ne olduğu kökenini bilmediğim bir dil için .. öğretmenime neden eziyet edip o dili öğreteyim ? Madem o dilde eğitim istiyorsunuz. Hazırlayın o dilde eğitim kitaplarını basalım ve sizler o okullarda kendi dilinizde eğitim verin.. Benim atadığım öğretmenleri neden öldürdünüz ? bu kadar basit bir olay için neden silah alıyorsunuz elinize..
    Vergi veren halk ????
    bana doğu ve güney doğuda vergi veren birini gösterin
    hatta baskın tek parti chp zamanında haraç şeklinde toplanan vergi yerine cebren alınan mal varlığınızdan sonra siz isteyerek vergi verdiniz mi ? veya devlet mal veya kamu mallarına ne kadar hürmet ettiğiniz okullara yaptıklarınız.. hatta İstanbul da yaşayan kürt halkının sokak hareketine... kamu mallarına verdikleri zararları isterseniz gündem yapalım mı ?

çok basit... yayalara yanan kırmızı ışıkda yola atlayıp sürücüyü zorla durmaya sebep olan kaç kürt ve Türk var?

sizlere sahip çıkılmasını... adam yerine konulmasını zistiyorsanız.. saygı görmek istiyorsanız.. önce siz kendinize saygı gösterin ve genel kurallara uymayı... bir öğrenin sonra gerisi zaten sorun diyecek birşeyiniz kalmıyor

çünkü şuan ki sorunu siz sırf kendiniz göstermek için.. rezaletden bir hürmet bekliyorsunuz

kusura bakmayın... sizi bu haliniz ile kabul edecek herahngi bir ülke var ise buyrun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 13 Eylül 2017; 13:4:11 >

• tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Hocam konu dışında birçok şeyden bahsetmişsiniz

• İntihar haramdır. Allah, yaşadığın yurda haksız şekilde bir saldırı var ise savunma savaşı yapılmasını emretmektedir. Fikir ile ya da güç ile. Bir de caydırıcı olmak farzdır Kuran a göre.
  • bentasdemir kullanıcısına yanıt
    Hocam caydırıcı derken ne kastettiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppose27now -- 13 Eylül 2017; 18:59:31 >
  • arkadaşlar burada eğitimin önemini görüyoruz resimdeki şahıs canını verecek kadar ülkesini seviyor ama kör cahil olunca yapacağı şey bok yoluna gitmek olacak
  • Suppose27now kullanıcısına yanıt
    Ey iman edenler, inkâr edenlerden size en yakın olanlarla savaşın; sizde 'bir güç ve caydırıcılık' görsünler. Ve bilin ki gerçekten Allah takva sahipleriyle beraberdir. (Tevbe 123)

Güçlü silahlar ile donanmak fakat bozgunculuk çıkarmamak bu ayete göre farzdır. Ayrıca bozgunculuk çıkaranlara, güçlü ordu ve silahlar ile karşı koymakta farzdır.

Örnek olarak yine Hz. Süleyman (as) 'ın bahsinin geçtiği ayet verilebilir:

Süleyman'a cinlerden, insanlardan ve kuşlardan orduları toplandı ve bunlar bölükler halinde dağıtıldı.
    (Neml Suresi, 17)

Hz. Süleyman (as), eşi ve benzeri görülmemiş, çok güçlü bir orduya sahiptir. Bu ordu, cinlerden, kuşlardan ve insanlardan oluşmaktadır ve çok güçlü bir istihbarat ağıyla desteklenmektedir.

Ayette Hz. Süleyman (as)'ın tek bir ordusunun değil, ordularının olduğundan bahsedilmektedir. Bu çoğul kelime onun ordusunun gücünün ve sayıca üstünlüğünün de bir ifadesidir.

• Savaş durumunda hak olabilir. Savaş halinde ne kadar kafir kanı akıtırsan ahiretin o kadar bereketlenir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.