Şimdi Ara

Satrançta ilerlemek isteyen birisinin yapması gerekenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuana kadar satrançla ile ilgili herhangi kitap okumamış,amatör birisinin profesyonelleşmesi için ne yapması gerekir?

• Ben hangi taşın nasıl oynandığını öğrendikten sonra windows 7 de satranç oyunu var bilgisayar a karşı oynuyorsun. Bayağı bir oynamıştım bilgisayara karşı. Sonra internetten taktikler öğrenip bilgisayara karşı oynadım.Uygulanması zor olan taktikler var ama karşımdaki profesyonel değilse çoğu zaman piyonlarla zikzak yapma taktiğini uyguluyorum. bana hareket alanı sağlayan bir taktik.
  • Ne kadar çok yenilirsen o kadar çok deneyim kazanırsın, ve karşındaki ne kadar iyiyse gene bi o kadar deneyim kazanmanı sağlar. Bilgisayar seviyeleri var önce oralarla ilerleme kaydet bence.
  • selim gürcan ın satranç eğitim seti çok güzel ben kullandım tavsiye ederim
    sanırım en güzel, akıcı, öğretici set olabilir
  • İlerlemek istediğinizden eminmisiniz? Satranç güzel oyun, özellikle çok küçük yaşlarda başlanırsa. Kişiye ve kişiliğe katkısı yadsınamaz. Diğer yandan tam bir zaman hırsızı, ( düzenli ve eşli bir ev hayatı için biraz zor bir uğraş ), bolca boş zamanınız varsa ilgilenin başlangıçta, profesyonelce ilgilenmeye yaşamınızın ve Satrancınızın gelişimine göre daha sonraları karar vermeniz doğru olur sanıyorum.
    İlgilenmeniz, ve bol zaman ayırmanız gerekir. Türkçe ve İngilizce bolca kitap bulabilirsiniz, internette tonlarca Satranç kitabı var zaten. Klasik tavsiyedir yeni başlayanlara, taşların hareketlerini biliyorsanız önce Oyun sonlarına iyi çalışın. Reuben Fine'ın Basic Chess Endings'i iyi bir başlangıç kitabı olabilir. Oyun sonu taş adedi azaldığından ve doğal olarak ilerdeki hamleleri hesaplıyabilme şansı arttığından, ve çok küçük farklılıkların çok önemli hale geldiği oyun aşaması olduğundan satrancın temellerinin en rahat gözlemlenebileceği en zor oyun aşamasıdır, ve yeni başlıyanın oyun sonunu kavraması önemlidir. Sonra açılış ve oyun ortası stratejisiyle ilgili kitaplara devam edebilirsiniz. Bu arada işin pratiğini ihmal etmeyin tabii, etrafınızda büyük ihtimal bir Satranç klübü veya Satranç oynanan bir kafe vs. vardır. Buralarda oynayacaklarınızı dikkatli seçmeye çalışın ve geliştikçe de karşınızdakileri de geliştirin, gelişirken karşınızdakilerden de bir şeyler öğrenirsiniz bu sayede. Bilgisayarla oyunda alt seviyelerden başlıyarak bir öğrenme aracı olabilir ilk başlarda.
  • bol bol satranç oyna her oyunda yeni bir şeyler öğrenirsin.
  • Eskiden orta çağda falan komutanlarda bolca satranç oynarlarmış.Bu arada,tek başına satranç oynamak yeni stratejiler geliştirmeye yardımcı olur mu?Sonuçta bir süre sonra kilitleniyorsunuz,ve yeni taktikler bulmaya zorluyorsunuz kendinizi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölüm Lokumu

Eskiden orta çağda falan komutanlarda bolca satranç oynarlarmış.Bu arada,tek başına satranç oynamak yeni stratejiler geliştirmeye yardımcı olur mu?Sonuçta bir süre sonra kilitleniyorsunuz,ve yeni taktikler bulmaya zorluyorsunuz kendinizi.

tek başına fazlasıyla yardımccı olur ama stratejiyi kendi kendine bulmaya çalışmamalısın,zaten varolan stratejileri çalışmalısın.
  • satrançokulu .com tavsiyemdir.ordaki flaş derslerle başla
  • Bir de süreli oynamaya çalış, mesela hamle yapmak için 10 saniye olan oyunları oyna, çabuk düşünürsün böylece
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.