Şimdi Ara

Satrançla ilgili bir sorum olacaktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün arkadaşla kafeye gittik satranç istedik. Arkadaşla 2 kere oynadık 2 sini de aldım. Artist bir garson vardı bide biz atalım mı dedi böyle beni hafife alarak tamam dedim kazandım ve daha ilk 10 hamlede falan. Sonrası bidaha istedi tamam dedim o oyunun sonunda da 4 piyon, vezir, fil vardı benim onun ise sadece şahı kaldı ama kovala kovala bir türlü alamadim. Garson 16 hamlede alamassan ben yenerim dedi kural bu dedi benim de bilgim yoktu bu konu hakkinda. Ve onun hamlesi ve benim hamle toplami 16 oldu alamadim daha kazandim dedi.

Özet soru: Benim 4 piyon, 1 fil ve 1 vezirim vardı onun ise sadece şahı kaldı. 16 hamlede alamassam şahını o kazaniyormus ve kovala kovala bir turlu alamadim kazanan o oldu sizce beni kandırdı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öyle bir şey var ama 16 hamle değildi kesinlikle daha fazla . Ayrıca o kadar taşla neden mat edemedin ?

• Geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bberatt

Bugün arkadaşla kafeye gittik satranç istedik. Arkadaşla 2 kere oynadık 2 sini de aldım. Artist bir garson vardı bide biz atalım mı dedi böyle beni hafife alarak tamam dedim kazandım ve daha ilk 10 hamlede falan. Sonrası bidaha istedi tamam dedim o oyunun sonunda da 4 piyon, vezir, fil vardı benim onun ise sadece şahı kaldı ama kovala kovala bir türlü alamadim. Garson 16 hamlede alamassan ben yenerim dedi kural bu dedi benim de bilgim yoktu bu konu hakkinda. Ve onun hamlesi ve benim hamle toplami 16 oldu alamadim daha kazandim dedi.

Özet soru: Benim 4 piyon, 1 fil ve 1 vezirim vardı onun ise sadece şahı kaldı. 16 hamlede alamassam şahını o kazaniyormus ve kovala kovala bir turlu alamadim kazanan o oldu sizce beni kandırdı mı?

Turnuvalarda rakibin sadece şahı kalırsa 52 hamlede mat etme kuralı var. Lakin sizin piyonunuz varsa her piyon hamlenizden sonra rakip tekrardan 52 hamle saymaya başlar. 52 hamle sonunda mat edemezseniz oyun berabere biter.

Özet: garson sizi kandırmış.

Arkadaşlar 52 hamle değil 50 halleymiş. Turnuvaya katılmayalı uzun zaman oldu…

Kaynak istersen:http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/satranc/sat/sorun1.shtml

Sorulan sorular içerisinde mevcut.

16 hamle kuralı sadece mynet satranç uygulamasında var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hty.enyalios -- 25 Şubat 2015; 23:52:25 >

• Pat kalır kardeş en iyi ihtimal hamle sayısı yanlış aslını bende hatırlamıyorum ama berabere bitiyor en iyi o durumda

• 15 hamlede kazanamassan oyun pat olur mat edemessin ama puan olarak sen kazanmış olursun niye mata uğraşıyosun ki ayrıca bi piyon çıkarman maksimum 6 hamle, 2 vezir maksimum 7 hamlede mat edersin

edit:15 hamle kuralı sallamaymış 50 hamle piyon hareketi sıfırlıyomuş ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corpolar -- 25 Şubat 2015; 23:56:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RepubLique

Öyle bir şey var ama 16 hamle değildi kesinlikle daha fazla . Ayrıca o kadar taşla neden mat edemedin ?

Piyonlar zaten şaha çok uzaktı. Onları kullanamadım şah ve fille kovaladım fakat fil pek işe yaramıyor kacırıyor kale olaydı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öyle bir başlamışsın ki zebani çıkacak sandım
  • Corpolar C kullanıcısına yanıt
    Pata bitmesi beraberlik durumudur. Ne puanından bahsediyorsunuz? @Corpolar

• quote:

Orijinalden alıntı: Corpolar

15 hamlede kazanamassan oyun pat olur mat edemessin ama puan olarak sen kazanmış olursun niye mata uğraşıyosun ki ayrıca bi piyon çıkarman maksimum 6 hamle, 2 vezir maksimum 7 hamlede mat edersin

Evet piyonu karşıya geçirecektim fakat adam 16 hamlenin içinde kendi hamlelerini de sayıyor tek benim atacağım 16 amlem yokki yani 8 hamle hakkım var garsonun dediğinee göre.
    Sanırım salladı böyle bir yalanı rezil olmamak için.
  • quote:

quote:

15 hamlede kazanamassan oyun pat olur mat edemessin ama puan olarak sen kazanmış olursun niye mata uğraşıyosun ki ayrıca bi piyon çıkarman maksimum 6 hamle, 2 vezir maksimum 7 hamlede mat edersin

Evet piyonu karşıya geçirecektim fakat adam 16 hamlenin içinde kendi hamlelerini de sayıyor tek benim atacağım 16 amlem yokki yani 8 hamle hakkım var garsonun dediğinee göre.

hata sende garsonu muhattap alıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: FlowMotion

Pat kalır kardeş en iyi ihtimal hamle sayısı yanlış aslını bende hatırlamıyorum ama berabere bitiyor en iyi o durumda

Benim de bildiğim bu yöndeydi fakat pek emin değildim. Bir de kendi hamlesini de katıyor 16 hamleye tek benim 16 hamle hakkıım yok ki adam kendi hamlelerini de saydı 16nın içine. 8 hamle hakkım var 8 hamlede ne yapacaksın ki 16 hamle hakkıım olsa 1 piyonu atardım karşıya veziri alırdım. Ve 4 hamle daha yapsam oyun biterdi. Garibime gitti de neyse dedim pek bilgim olmadığı için.
  • 50 hamlede mat edemezsen berabere biter. halk arasında 16 bilinir ama 50 dir.
    ayrıca sadece şah kaldığında değil. 50 hamle boyunca hiçbir taş yenmez veya piyon oynanmaz ise de berabere biter.
  • quote:

quote:

quote:

hata sende garsonu muhattap alıyorsun

Yarın soracağım hesabını.

• 51 HAMLE diye biliyorum ben

51 hamle sonunda hala mat olmamışsa pata kalırsınız yani oyun berabere biter o kadar saçma şey olur mu lan ben kazanıyorum diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: stroma44

50 hamlede mat edemezsen berabere biter. halk arasında 16 bilinir ama 50 dir.
    ayrıca sadece şah kaldığında değil. 50 hamle boyunca hiçbir taş yenmez veya piyon oynanmaz ise de berabere biter.

Az önce araştırdım evet öyleymiş. 50 hakkım olacak yenemiyecektim vay yavrum vay 50 hamle demek benim 3 piyonu hatta 4 piyonu vezir yapmam demek her türlü yenerdim :)
  • Evet

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bilgi.

16 hamle sonunda mat edemezsen, BERABERE kalırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan955

Yanlış bilgi.

Yanlış biliyorsun 50 hamle imiş o. Az önce araştırdım 16 hamle halka arasında bilinen.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaan955

Yanlış bilgi.

Yanlış biliyorsun 50 hamle imiş o. Az önce araştırdım 16 hamle halka arasında bilinen.

50 diyen kişi kimse ölümüne bombalamış. (Baktım varmış ama takılmamalı)

16 gayet mantıklı, 50 hamle olsa direk galip sayalım kendimizi. Satrancı zevksiz bir duruma sokmayın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.