Şimdi Ara

SATIŞI YASAL KULLANMASI YASAK (Modifiyeli araçlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
24.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye’de otomobil tutkunlarının vazgeçilmezi olan aksesuarların satışı yasal ancak kullanımı yasak!.

Bu durumun farkında olmayan vatandaşlar trafik kontrolleri esnasında polisler tarafından yazılan cezalara maruz kalıyorlar. Bazı araçları ise sadece cezayla bırakmayıp trafikten men ediyorlar. Son dönemde özelleştirilen muayene istasyonlarından aksesuarlı araçları muayeneden geçirmiyorlar. Araçların ruhsatlarına takılan aksesuarlar işlenmemiş ise aksesuarların sökülüp tekrar muayeneye getirilmesi araç sahiplerine söyleniyor.

Çoğu otomobil aksesuarı satan mağazalarda ‘’çizilmez cam filmleri yapılır’’ yazıyor. Filmleri uygulayanların bazıları yasak olduğunu söylüyorlar. Bazıları ise film açık renkte olduğunda yasalara aykırı olmadığını ve polislerin herhangi bir işlem yapamayacaklarını söylüyorlar. Ancak yapılan emniyet kontrollerinde camlarda açık renk film olsa bile araç sahipleri cezai müeyyideyle karşı karşıya kalıyorlar.

Çevremizde gördüğümüz çoğu araç aslında yasalara göre suç unsuru niteliğinde bulunuyor. Arazi taşıtı olarak görünen pick-up’ların önlerindeki koruma demirleri, camlarına film çekilen araçlar, içerisinde orjinali dışında müzik sistemi bulunanlar, aracın orijinal aydınlatması dışındaki aydınlatma gereçleri bulunanlar, tamponlara ve marjpiyerlere yapılan eklentiler, cam çıtaları, kapı kollarına yapılan nikelajlar, orijinal korna ve siren dışındaki uyarıcı ses cihazları, modifiye egzoslar (abarth egzoslar) ve bunlar gibi olan tüm aksesuarların araçlar üzerinde kullanılması yasak olarak yasada belirtilmiş.

Trafik yasasının 30/1-b numaralı trafik suçunun açıklamasında ise aynen şu ifadeler yer alıyor: Servis freni ve ışık donanımları dışında diğer eksiklikleri bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya araç içindekileri tehlikeye sokacak süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan veya çevredekileri rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkaran araçları kullanmak yasalara göre aykırıdır. Cezası ise 115 YTL ve 8 ceza puanıdır. Araç ilk tespitte aksesuarların sökülmesi için ihtar edilir. Diğer tespitte ise araç trafikten men edilir.

buraktasci@haberturk.com

• sacma sapan yasalar kurallar. aracın camı alırken kendinden karartılmıs olunca ceza hükmü yok . , sen soradan flim taktırınca yasak cezası . bircok lüks markada cam flimsiz olsa bile perde gibi aksesuarları var bunlarda yasak değil , sacmalığın daniskası.
    neymiş polis aracın içindekini görcekmiş .mercedes oldumu görmeleri gerekmiyor herhalde . enişteme outlander baktık eğer alırsa arabanın camlar simsiyah , bun suc değil ama valla komedi ya süper kurallarımız var.
    gelelim satışlarının yasak olmamasına . buda koca bir sacmalık kullanılması sakıncalı ama tedarik edilmesinde sıkıntı yaratmayan bir durum hehe burası türkiye dedirten bir durum daha .
    bu malzemeleri ruhsata işletme sacmalığından vazgecse devletimiz. bu sektör canlanır . iş olanığı yaratır . satılan ürünlerden devlet daha cok vergi toplar artan talebden dolayı .

en cok komiğme giden polis beni görse ne olcak görmese ne olcak . şüpheli bir aracsa cevirme yaparsın görürsün içindekini . yakında evimizdeki perdeleri de kaldırta bilirler bakarsınız evin içindekileride görmeleri gerekebilir

• Doğuş oto kendisi krom yan demir ve krom aksesuar satıyor.

Örneğin caddy ler bu tip aksesuarlarla satılıyor.

Muayene de doğuş a bağlı oldugundan biz doğuş a aracın dışına takılan kromlarla ilgili bir soru sorduk.

Bunlarla ilgili muayenede bi problem çıkarmı sizde bu ürünlerden serviste satıyorsunuz diye ..

Bi problem çıkarsa bize haber verin yeterli dediler ...

Yanlış bilmiyorsam şuana kadar 4 ölü mü ne varmış muayene istasyonlarında .

Burası türkiye burda bu tip şeyleri oturmak için daha 1. sınıftan eğitimi değiştirmek gerekli. Ve buda 1 2 yıl değil belki onlarca yıl alıcak bişey ...

Bunun mantıklısı modifiye ve aksesuar işlemlerini ruhsata işletmek için basit bi yasal düzen ayarlamak. Ruhsata işlenmiş parçalarında sorunsuzca kullanılmasını sağlamak.
  • Saçma sapan kurallar.
    kardeşim sizene benim müzik sistemimden?
    Size ne benim koruma demirlerimden?
    Ne yeni ben istediğim gibi arabamı modifiye edemeyecekmiyim...

Ha bende modifiye egzoz ve aydınlatma sistemine karşıyım onlar yasaklansın. O egzostan çıkan sesten ve sahte xenon far dan ahatsız oluyorum. Hadi egzoru at köşeye uygunsuz far kullananlardan nefret ediyorum... Ama bunlar harici hepsi saçma sapan şeyler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart.001 -- 17 Aralık 2008; 14:15:47 >
  • aslında arac üzerinde yapılan işlemlerden yapılan işlemlerin faturaları üzerinden 100/5 veya 100/10 gibi bir işlem vergisi altında hem kontrolü hemde yasallığı olan bir sistem geliştirilse (ücret bir seferlik alınacak) hem aracını modifiye eden rahat rahat gezer hem yapılan işlemler kaliteli olur hemde modifiye parcaları satan yerlerin ne kadar mal sattıkları gelirleri ve ödemesi gereken vergiler belli olur bu şekilde olursa her acıdan faydalı olur devletede kaynak olur bence...

• Yıllardan beri bilindik ve gündeme gelmeyen bir konu..

Sesimizi duyurmadığımızdan birileri de hareket etmiyor..
  • Vergisini verip aldığım parçaları geçirmiyorlar ama

Arkadaşımın aracındaki araç markası logolu benimkinden daha fazla ses çıkaran ve daha büyük egzostu

ve aracın normalde üstünde olmayan egzostu geçiriyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    şirket adına binek araç almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Muayene işini bilemem ama haftada 2-3 kez kesin çeviriliyoruz,araç gayet yüklü ve görsel olarak da değişiklikleri var ve şimdiye kadar hiçbir polis araç üzerindeki ekstralara laf etmedi.İlginç bir ülkede yaşıyoruz,koyulan kuralların bile bir standartı yok.
  • Bir de siyah aracı 2 kat
    Siyah jipi ise 4 kat daha fazla çevirme ihtimalleri var
    Aslında sebebi belli
    Hep Polat yüzünden.
    Yaktı bizi Polatlar ve klonları
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gkhn_

Bunun mantıklısı modifiye ve aksesuar işlemlerini ruhsata işletmek için basit bi yasal düzen ayarlamak. Ruhsata işlenmiş parçalarında sorunsuzca kullanılmasını sağlamak.

Keşke böyle birşey yapılabilse artık.Arabaya taktığım;trafikte bastırdığım kare(nova) plakaya bile iyi gözle bakmıyor polis abiler.
  • Haksizsiniz beyler ruhsata isli degilse turk polisi baglicak

Oyle kafana gore koruma demiri kafam kadar kanat takamssin arabana yada ses makinasi egzostlar

Yapicaksaniz bunun bir kurali war, yasal sekilde yapin

Kanadi 70 liraya cizdiriyorsunuz sonra gidip ruhsatiniza isletiyorsunuz

Bir cok arkadasim aksesuarlarini hem ruhsatlarina hemde sigortalarina isletiyor kafalari rahat geziyorlar

Ben uygulamayi sonuna kadar destekliyorum

Keza insallah bu aksesuar satisinada bir sinirlama konur oyle herkez arabasina kafasina gore modifiye yapamaz

Modifiye yapicam diye farlarina kadin corabi geciren bir ulkede yasadik biz

Size basit ama cam filmi gorusu engelliyor 3 seritli yolda 5mt onunuzde sagda duran arabada cam filmi olmassa 3. seridi bes berrak goruyorsunuz

Bakin arabanizi alcaltmanizda yasak bildigin yasak

Arabalarin farlarinin yerden minimum yuksekligi ayni sekilde yan aynalarin minimum yukseklikleri kurallarla bellidir

Siz arabanizi alcattikca bu sinirin altina dusuyorsunuz bunun herhangi bir savunmasi yok

Sonuc olarak, insallah uygulama yayginlasir, kendini tuner sananlar yollardan temizlenir

Modifiyeyi cam filmi no-name egzost alabildigince buyuk jant takanlar mumkunse yola cikmasin

• birde şöyle bir durum var.
    tr de muayneden geçemeyecek araç satılıyor...

bazı bayiler xenon takıyor xenon paketi diyerek ne mercek var ne yükseklik nede yıkama....
    bu dışarda deli gibi göz alan xenonlardan bahsediyorum...

şahsen öyle bir araç alıp muayneden geçemeyince bayiye yuttururdum o xenonları...
  • Bir ürünnün satılması demek illa o ürünle trafiğe çıkabileceğiniz anlamına gelmez. Burası demir perde ülkesimi ki satışı yasak olsun. Ayrıca satılan pek çok ürün çok başka amaçlarlada araçlar dışında kullanılabilir.

Devlet sadece trafiğe çıkacak araçlarda olması yada olmaması gerekenleri yazabilir. Ben showroom için bir araba yapsam üstüne istediğim şeyi yapsam kim karışır ki. Trafikten çekme belgeli bir araçta istediğin her şeyi yapabilirsin.

Ama kusura bakmayın her tarafından neon lambalarla, abidik gubidik xenonlarla kimse benim görüşüme engel olmamalı. Kulakları sağır eden egzozlarla sokaklarda dolaşmasınlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Bir ürünnün satılması demek illa o ürünle trafiğe çıkabileceğiniz anlamına gelmez.

birt abarth aldık ve arabaya takmıyacağız ? *ötümüze sokmak içinmi alıcağız . ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: olabilirmi

quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Bir ürünnün satılması demek illa o ürünle trafiğe çıkabileceğiniz anlamına gelmez.

birt abarth aldık ve arabaya takmıyacağız ? *ötümüze sokmak içinmi alıcağız . ?

Valla orası sizin isteğinize kalmış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: smart.001

Saçma sapan kurallar.
    kardeşim sizene benim müzik sistemimden?
    Size ne benim koruma demirlerimden?
    Ne yeni ben istediğim gibi arabamı modifiye edemeyecekmiyim...

Ha bende modifiye egzoz ve aydınlatma sistemine karşıyım onlar yasaklansın. O egzostan çıkan sesten ve sahte xenon far dan ahatsız oluyorum. Hadi egzoru at köşeye uygunsuz far kullananlardan nefret ediyorum... Ama bunlar harici hepsi saçma sapan şeyler....

Bir yaya çarpmada koruma demirli bir arac ile düz standart bir araç arasında ne kadar büyük bir fark var biliyor musun?
  • cakma xenon takanlara ceza yazsinlar araclarini baglasinlar ehliyetlerine el koysunlar trafikten men etsinler
    ayrica isteyen kanat takar isteyen body kit takar zararmi veriyo ondeki arkadaki arabaya.
    cam filmide ayni sekilde cok koyu olmadika bence yasak olmamali. zaten simsiyah yapiyolar igrenc gozukuyo bide guzel gorunuyo saniyolar cok havali oluyo iceridekiler gorunmeyince....

ayrica koruma demiri stadart olarak satilan araclar var. kim takiyo yayanin can guvenligini. ozaman dacia lar trafikten men edilsin 1.5 2 yildiz almiş hepsi. kaza yapinca icindeki insan olucek. onu dusunmeyen adam yayayi mi dusunuyomuş

ya işini adam gibi yapcaksin ya hic yapmicaksin. sacma sapan kurallar yarisi uygulaniyo yarisi uygulanmiyo herkezin cam filmi var kmse bisey demiyo ama plakada Türk bayragi olunca cikarttirtmayi iyi biliyolar

• Madem yasak ve yasal değil ama bu ürünlerin satışına ve ürünlerden vergi almasına onay veriyorsun.Neden veriyorsun?Tümden ve baştan niye yasak koymuyorsun?Kimse kusura bakmasın ama bu ikiyüzlülüktür.Soygunculuktur.

Madem ceza yazmasını ve trafikten men edebiliyorsun.Git sanayiye bunları satanları men et.Ama nerde...

Ferrrari ve motosikletler 1km bile öteden ben geliyorum diyor ve bağırtarak rahatça geziyorlar.
  • Bizim polisler hiç mi pimp my ride izlemiyorlar yahu
  • modifiye parçalarının satılması suça teşvik amaçlıdır bence.

hava filtresi takarsın ses iyi çıksın diye basarsın yada gaza gelir basarsın aşırı hızdan ceza yersin.
    xenon takarsın en çakmasından bembeyaz görüntü mükemmeldir ama polis çevirir farlar ayarsız milletin gözünü çıkardın der basar cezayı.
    kanat takarsın (inanılması güç ama hem komik hemde gerçek) yolda giderken bi yayaın kazağına takılıp adamı yere atarsa diye önce ceza yazar sonra söktürürler.
    film çekersin problem olur.
    jant takarsın arabadan 2cm dışarıya çıkar diye polis yasak der cezayı basar.

yani modifiye parçalarının satılması sizi suça teşvik eder. devlet hem sattığından vergi olarak hemde kullanandan ceza olarak 2 defa kazanmış olur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.