Şimdi Ara

satış görevlisi ukalalığı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
3.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde ben test sürüşündeki bayanın tavrını yazdım Audi'ye geri döndüler, daha sonra bahsi geçen satış temsilcisi hanımefendi ne kadar özür dilemese de dövecekmiş gibi "yine bekleriz efendim" diyerek çağrısını yeniledi ben de kendisine tekrar söyledim bunun başkası da olabileceğini ve orada markayı temsil ettiğini, bir arkadaş test sürüşüne gidecek bakalım onunla tekrar gideceğim nasıl bir tavır sergileceyek.Siz de dile getirin arkadaşlar, en azından insan olarak değeri olmalı bir kişinin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Ben hiç o liyakatte bir satış temsilcisine rastlamadım. İngilizce falan hak getire. Ha biliyor mu az çok biliyor.

5000TL tamam ya da satışa göre dediğiniz rakamlar. Allah daha fazla versin.

Ama bu satışçıların genel anlamda (istisnalar hariç) kazmalığını değiştirmiyor maalesef

Dediğiniz gibi iyi olanlar da vardır, işine hakim, araçları tanıyan. Mesela onlara fuarda rastladım Kasım ayında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Geçen gün arkadaşıma araba bakmak için Audi'ye gittik A5 coupé için fiyat alacaktık.

Girdik bir satış görevlisi bizimle ilgilendi,

+: biz
    -: satış görevlisi

+A5 coupe için bilgi ve fiyat almak istiyorduk
    -Tabii hangi motor seçeneği için?
    +1.8 turbo
    -ha en ucuz olanına mı bakıyosunuz?
    +??
    -1.8 en düşük motor seçeneği ya ahah
    + biz çok km yapıyoruz da senede o yüzden.
    -2.0tfsi quattro verelim size heheh?

sonra da fiyat aldık direk çıktık.

170.000TL'lik araba için "en ucuz olanına mı bakıyorsunuz?" diye aşağılayan satış görevlisine aslında "siz alın madem bu kadar ucuz" diyeceksin aslında ama...

O adam o gun benim elimde kurtulamazdi. Aylik 3 kurus paraya calisiyor 170 milyara az diyor varya sen alsana derdim o adama ne kadar salak adamlar var ulkede ya ileri derecede geri zekali demek lazim boyle adamlara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

İş işten geçince buraya konu açmanın pek faydası olmasa da o an cevabı suratına yapıştırmanız lazımdı. Üstelerse şikayet ederdiniz.

Ben de çoğu arkadaş gibi halen şikayet etmenizden yanayım, öyle bedava ekmek yok. Devlet memurunu şikayet edince nasıl küt diye idari soruşturma geçiriyorsa özel sektördekiler de kendine çeki düzen versin.
    Millet ne işler yapıyor asgari ücretle o nezih yerde zevkli bir iş yapıp bir de ukalalık yapamaz.

devlet memurları şikayet edilince hemen idari soruşturmamı açılıyor haha bir tarafımla güldüm ulan yüzde doksanı yatarak para kazanıp gelen vatandaşları fırçalamaktan başka ne yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharkemre -- 18 Ağustos 2013; 16:23:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Ben hiç o liyakatte bir satış temsilcisine rastlamadım. İngilizce falan hak getire. Ha biliyor mu az çok biliyor.

5000TL tamam ya da satışa göre dediğiniz rakamlar. Allah daha fazla versin.

Ama bu satışçıların genel anlamda (istisnalar hariç) kazmalığını değiştirmiyor maalesef

Dediğiniz gibi iyi olanlar da vardır, işine hakim, araçları tanıyan. Mesela onlara fuarda rastladım Kasım ayında.

Vw, Audi ve BMW' ye girmek inanın hiç kolay değil. Kriterleri gerçekten fazla. Buna emin olabilirsiniz. Diğer markalarda dediğinizde haklısınız kesinlikle.
  • Keşke deseydin altındaki araba ne zurna diye. Kendileri biner 30 bin liralik gaz tenekesine laf eder müşteriye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyeceksinizle olmaz keşke deseydin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

quote:

Bence de. Tabii o da şef idi zaten. Prim dahil değildi buna. Alsa bile o rakamlar imkansız.

Öyle ise herkes o işi yapar zaten, benim bildiğim tüm plazalar birbirinden eleman alıyor, hep aynı elemanlar ordan oraya dönüp dolaşıyor.

Çoğu da normal lise mezunu, ne ingilizce, ne yabancı dil düzgün değil.

Skoda'nın Superb modelini bile telafuz edemeyip super-b diyen, pdc, abs, asc, edc gibi açılımların hiçbirini bilmeyen, bilse de söyleyemeyen adamlarda ne dili ne eğitimi...

En son contrast tavana, konsantre tavan diyen Audi satış temsilcisi ile telefonda konuştum ben. Düzeltirsem sosyokültürel münakaşaya sebebiyet veririm diye hiç ses etmedim

Gerçekten

Konsantre tavan ha? Güldüm buna

Marka model vermeyeyim ama mail yolladığımı ve bana geri dönen cevapta temsilci arkadaşa ABS,ESP gibi donanımların ne işe yaradığını sorunca aldığım cevaplar,

ABS:Doğru söyledi,
    Hill Holder: Aracın geri GİTMESİNİ ENGELLER

Eğer biraz bu işi sınavla yapıp gerçekten otomobilleri seven ve sırf sevdiği için 2 yabancı dil bilen insanlar var bu piyasada onları alsınlar.Fakat işin ucu paraya dayanınca,hangisi çok kazandırırsa kalsın mantığındalar.

Eğer ileride bir gün ben de bir araç almak için bayiiye gider ve böyle birşeyle karşılaşırsam,o adamı/bayanı şikayet ederim.Gerekirse çıkarsınlar işten.En azından bir daha geldiğimde insana da(insanlara karşı güleryüzlü,nazik) arabaya da saygılı(aracın özelliklerini iyi tanıyan) bir kişi hak ettiği şekilde işini yapar.

Yabancı dili bırakın Türkçe bilgileri acaba ne seviyede?En basitinden ''antrasit'' i ''antarzit''(biraz daha zorlasa Antarktika'dan çıkacak.) diyen elemanlar da var.

Bir showroom'a girdiğimizde bize ''Buyurun,ne bakmıştınız?'' diyenler oldu.Sanki ayakkabıcıya geldik de ''Nasıl birşey aramıştınız?'' diye soruyorlar.Öncelikle müşteriyle ilgilenmek,hal-hatır sormak(kesinlikle iş ve maaşını sormamalısın),gerekirse bir çay-kahve içmek vs. diye gider.Bunu bugün sadece BİRKAÇ marka yapıyor.Umarım diğerleri de bunu yaparlar.

Bu iş sınavla yapılmalı.Çağıracaksın mülakata,götüreceksin showrooma,bir aracı gösterip,anlat bize bunu diyeceksin.Bakalım müşteriyle ilişkisi nasıl?Anlatımı diksiyonu nasıl?Yabancı kelimeleri telaffuz edebiliyor mu?(Etmesi yetmez Türkçesini de bilecek.)En az bir(1) yabancı dil zorunluluğu olacak ki,böyle temsilciler silinsin.

Uzun yazdım kusuruma bakmayın.Hakkınızı helal edin.

Hayırlı günler,
    Emre...

Doğru söylemişsin Emre ;) Mesela biz Vw' e girerken sınavla girmiştik. Önce yazılı sınav, sonra mülakat, rol-play derken ( sınav için Doğuş' tan bölge yöneticileri gelmişti ) anca öyle girebilmiştim :)

• Sende hangi modeli var deseydin direk dumur olsaydı beyinsiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

quote:

Bence de. Tabii o da şef idi zaten. Prim dahil değildi buna. Alsa bile o rakamlar imkansız.

Öyle ise herkes o işi yapar zaten, benim bildiğim tüm plazalar birbirinden eleman alıyor, hep aynı elemanlar ordan oraya dönüp dolaşıyor.

Çoğu da normal lise mezunu, ne ingilizce, ne yabancı dil düzgün değil.

Skoda'nın Superb modelini bile telafuz edemeyip super-b diyen, pdc, abs, asc, edc gibi açılımların hiçbirini bilmeyen, bilse de söyleyemeyen adamlarda ne dili ne eğitimi...

En son contrast tavana, konsantre tavan diyen Audi satış temsilcisi ile telefonda konuştum ben. Düzeltirsem sosyokültürel münakaşaya sebebiyet veririm diye hiç ses etmedim

Gerçekten

Konsantre tavan ha? Güldüm buna

Marka model vermeyeyim ama mail yolladığımı ve bana geri dönen cevapta temsilci arkadaşa ABS,ESP gibi donanımların ne işe yaradığını sorunca aldığım cevaplar,

ABS:Doğru söyledi,
    Hill Holder: Aracın geri GİTMESİNİ ENGELLER

Eğer biraz bu işi sınavla yapıp gerçekten otomobilleri seven ve sırf sevdiği için 2 yabancı dil bilen insanlar var bu piyasada onları alsınlar.Fakat işin ucu paraya dayanınca,hangisi çok kazandırırsa kalsın mantığındalar.

Eğer ileride bir gün ben de bir araç almak için bayiiye gider ve böyle birşeyle karşılaşırsam,o adamı/bayanı şikayet ederim.Gerekirse çıkarsınlar işten.En azından bir daha geldiğimde insana da(insanlara karşı güleryüzlü,nazik) arabaya da saygılı(aracın özelliklerini iyi tanıyan) bir kişi hak ettiği şekilde işini yapar.

Yabancı dili bırakın Türkçe bilgileri acaba ne seviyede?En basitinden ''antrasit'' i ''antarzit''(biraz daha zorlasa Antarktika'dan çıkacak.) diyen elemanlar da var.

Bir showroom'a girdiğimizde bize ''Buyurun,ne bakmıştınız?'' diyenler oldu.Sanki ayakkabıcıya geldik de ''Nasıl birşey aramıştınız?'' diye soruyorlar.Öncelikle müşteriyle ilgilenmek,hal-hatır sormak(kesinlikle iş ve maaşını sormamalısın),gerekirse bir çay-kahve içmek vs. diye gider.Bunu bugün sadece BİRKAÇ marka yapıyor.Umarım diğerleri de bunu yaparlar.

Bu iş sınavla yapılmalı.Çağıracaksın mülakata,götüreceksin showrooma,bir aracı gösterip,anlat bize bunu diyeceksin.Bakalım müşteriyle ilişkisi nasıl?Anlatımı diksiyonu nasıl?Yabancı kelimeleri telaffuz edebiliyor mu?(Etmesi yetmez Türkçesini de bilecek.)En az bir(1) yabancı dil zorunluluğu olacak ki,böyle temsilciler silinsin.

Uzun yazdım kusuruma bakmayın.Hakkınızı helal edin.

Hayırlı günler,
    Emre...

Doğru söylemişsin Emre ;) Mesela biz Vw' e girerken sınavla girmiştik. Önce yazılı sınav, sonra mülakat, rol-play derken ( sınav için Doğuş' tan bölge yöneticileri gelmişti ) anca öyle girebilmiştim :)

Bence de öyle olması gerekiyor.Yoksa başka türlü bunun önünü alamazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: metamorfik87

quote:

Geçen gün arkadaşıma araba bakmak için Audi'ye gittik A5 coupé için fiyat alacaktık.

+1.8 turbo
    +??

170.000TL'lik araba için "en ucuz olanına mı bakıyorsunuz?" diye aşağılayan satış görevlisine aslında "siz alın madem bu kadar ucuz" diyeceksin aslında ama...

O adam o gun benim elimde kurtulamazdi. Aylik 3 kurus paraya calisiyor 170 milyara az diyor varya sen alsana derdim o adama ne kadar salak adamlar var ulkede ya ileri derecede geri zekali demek lazim boyle adamlara

Birde satış temsilcilerinin 3 kuruş para aldıklarını sanıp küçümseyen müşteriler var. Hani şu arabayı aldığında, temsilciyide aldığını düşünen tipler. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz acaba ?

• Kimseyi aşağıda da, yukarıda da görmemek lazım.

Lakin satışçıların, marka sahibiymişçesine insanlara laga luga yapması, kendi komplekslerinin dışa vurumudur.

Ne para aldığı önemli değil, ki zaten maddi manevi belli bir mevkiye gelen insan bu şekilde davranmaz. Mutlaka vardır bir kompleksi. Tabii bu satın alan insan için de geçerli. Hödüklüğün lüzumu yok.

Ben mesela test aracını ikinci deneme için istememde, patronun hanımı aldı dedikleri için bin pişman ettim. İçinde Audi geçen her adrese şikayet ettim. A1 185hp test aracı yok diye her yere yazdım, doğuş 20 kez aradı, yok efendim 122'lik test ettirelim. İstemem dedim, madem satıyorsunuz,, test aracı bulundurun. Kaldı ki Adana'da 122'lik test aracı bile yoktu.

Şikayetlerim ve tutumum sonucu sattıkları araçlardan birini test aracı yaptılar. Tabii ki geçmiş zaman, DSG-Stronic faciasından sonra daha yaklaşmam bu markaya. Son derece rezil, vurdum duymaz ve kazıkçı bir firma Doğuş. Dünya kabul etti dsg-stronic 7 ileri kuru tip şanzımanın sorununu, bir tek Doğuş değişmiyor.

BMW-Mercedes bence de daha iyi bu konuda. Kalibresi daha yüksek elemanlar çalışıyor. Tabii bu daha köklü bir firma olmasından geliyor. Audi daha dün bir bugün iki.

Volvo da gayet kötü bu konuda. Zaten Volvo ne çektiyse bu TR ekibinden çekti. Bu kadar iyi araçlar, ancak bu kadar kötü temsil edilebilir. 3-4 gün internette araştırın, Volvo satışçılarının çoğundan daha iyi bilgiye sahip olursunuz. Sırf bu yüzden, güzelim s80 aracı almaktan vazgeçmiştim, yanarım da ona yanarım.

Tabii araç satın alırken kral gibi davranmak isteyen hödükler de yok değil. Belki de onlardan bıkmış ezilmiş temsilciler, acısını diğer müşterilerden çıkarmaya çalışıyor. Efendi terbiyeli görünmek bazen iyi olmayabiliyor bu ülkede.

Gene sosyo-kültürel olaylara girdim ve ne kadar dağıttım konuyu. Esnemeye çok müsait velhasıl.

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

İş işten geçince buraya konu açmanın pek faydası olmasa da o an cevabı suratına yapıştırmanız lazımdı. Üstelerse şikayet ederdiniz.

Ben de çoğu arkadaş gibi halen şikayet etmenizden yanayım, öyle bedava ekmek yok. Devlet memurunu şikayet edince nasıl küt diye idari soruşturma geçiriyorsa özel sektördekiler de kendine çeki düzen versin.
    Millet ne işler yapıyor asgari ücretle o nezih yerde zevkli bir iş yapıp bir de ukalalık yapamaz.

devlet memurları şikayet edilince hemen idari soruşturmamı açılıyor haha bir tarafımla güldüm ulan yüzde doksanı yatarak para kazanıp gelen vatandaşları fırçalamaktan başka ne yapıyor

Hayatinda devlet memuru oldun mu yada yakinin var mi devlet memuru? Her hangi bir devlet memurunu hakli ve yasal olarak sikayet ettin mi?
    Senin yerine cevap vereyim, hayir.

Gul simdi nerenle guluyorsan.

• quote:

+1.8 turbo
    +??

Diyeceksin aslında demekle kalmayıp deseydiniz keşke...

Sen S5 yada RS5'e biniyorsun heralde diyip bi coşkuyu verseydiniz keşke..

Bu tip yerlerde sizinle muhattap olan %99.9 kişinin sizden çok daha düşük gelirli olduğunu unutmayın..

Aşşağılamak anlamında söylemiyorum fakat hakettiklerinde verin sizde cevabınızı..

Sanki bana markanın sahipleri :)

Fluence için, alım müdürüyle beraber renault'a gitmiştik yüklü bir alım yapmak için;

Neziroğlu Showroom'da çalışan güzel bir bayan ilgilendi sağolsun bizimle.. Fakat güzelliğine aldanıp bir gaflet yapmıştı hala aklımda, hanımefendi aracın kalitesini biz beğenmeyince madem o kadar takıntılısınız beğenmiyorsunuz latitude bakın dedi ama malesef küstahca bir tavırla!!

Hanımefendiye şirket için bakıyoruz bu araçları yoksa işimiz yok burda diyince çok bozuldu kendisi :D

En sonra Fluence'ler ve bir adette 2.0dCi Latitude için müdürleriyle anlaşıp çıkınca nasıl bir gaflete düştüğünü farketmişti kendiside..

Başınızı ağrıttım kusura bakmayın, demek istediğim odur ki; hakedene kösteğide vermek lazım...

• quote:

quote:

quote:

+1.8 turbo
    +??

Birde satış temsilcilerinin 3 kuruş para aldıklarını sanıp küçümseyen müşteriler var. Hani şu arabayı aldığında, temsilciyide aldığını düşünen tipler. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz acaba ?

Yani ben hicbir zaman karsidaki insanin fikrini goz ardi etmem.Dinlerim goruslerini alirim...
    Fakat Orada ki kisinin gorevi o arac hakkinda bilgi vermek ve ihtiyac olursa gorus bildirmektir. Laubalilik,ukalalilik taslamak degil.
    Gunumuzde ise bu adamlar artik kendilerini bir sey sanmaya basladi en son bu muameleyi vw avek'te yasadim. Adamin bana yaptigi muamele
    Sen bu arabayi zaten alamassin muamelesi ,gucun yetmez...
    En son birine diyecektim senin aylik maasin ne kadar,araban ne diyecektim kendimi zor tuttum.

Bazilari da var cok guleryuzlu gayet gorevinin bilincinde calisanlar gayet iyi ilgileniyor. Su ana kadar boyle calisanlara
    Borusan, Mengerler, Gulsoy ve skoda da rastladim. Fakat toyota,renault gibi markalarda ve sayamadigim daha bircok marka da da ilgi alaka iyi

• Hödük bir temsilciye denk gelmişsiniz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

+1.8 turbo
    +??

Yani ben hicbir zaman karsidaki insanin fikrini goz ardi etmem.Dinlerim goruslerini alirim...
    Fakat Orada ki kisinin gorevi o arac hakkinda bilgi vermek ve ihtiyac olursa gorus bildirmektir. Laubalilik,ukalalilik taslamak degil.
    Gunumuzde ise bu adamlar artik kendilerini bir sey sanmaya basladi en son bu muameleyi vw avek'te yasadim. Adamin bana yaptigi muamele
    En son birine diyecektim senin aylik maasin ne kadar,araban ne diyecektim kendimi zor tuttum.

Bazilari da var cok guleryuzlu gayet gorevinin bilincinde calisanlar gayet iyi ilgileniyor. Su ana kadar boyle calisanlara
    Borusan, Mengerler, Gulsoy ve skoda da rastladim. Fakat toyota,renault gibi markalarda ve sayamadigim daha bircok marka da da ilgi alaka iyi

Hocam '' senin maaşın ne kadar ne araba kullanıyorsun '' diye bir soru sormamışsın Allah' tan. Avek' teki satış temsilcilerinin birçoğu arkadaşımdır. Size cevap olarak muhtemelen '' 6-7 bin TL maaşım, altımda Passat' ım var '' diyebilirlerdi

• Üslüpta problem var evet.

Takıldığım nokta 1.8 motora 170.000 biraz komik durmuş Audi de... Tercih meselesi tabi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1.8 turbo
    +??

Hocam '' senin maaşın ne kadar ne araba kullanıyorsun '' diye bir soru sormamışsın Allah' tan. Avek' teki satış temsilcilerinin birçoğu arkadaşımdır. Size cevap olarak muhtemelen '' 6-7 bin TL maaşım, altımda Passat' ım var '' diyebilirlerdi

Tabi altimda pasaat var dese sasirirdim
    Oyle dese cok iyi laf koyaardim yine de

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1.8 turbo
    +??

Tabi altimda pasaat var dese sasirirdim
    Oyle dese cok iyi laf koyaardim yine de

Hocam şaşırma bence. Bende Vw' de satış temsilciliği yaptım. Forumdan tesadüfen de olsa benle tanışan arkadaşlarımız var. Aracımın ne olduğunu bilenlerde var ;) Neyse uzun lafı kısası şu;

- Satış temsilcisi, eğer kültürlü, karakter sahibi biriyse zaten müşteriye hakettiği değeri vermeli, vermek zorunda. Sonuçta insanlar oraya sakız almaya gelmiyor. Belkide yıllarca olan birikimini gelip bir teneke parçasına bağlıyorlar. Satış temsilcisinin aslında yapması gereken kendisini müşterinin yerine koymak. Bazı satış temsilcileri, plazanın kapısından dışarı çıktıklarında potansiyel müşteri olduklarını unutuyorlar. Sorun buradan kaynaklanıyor.

- Bazı müşteriler ise, aracı aldığında, satış temsilcisini aldığınıda sanıyorlar. Bu da müşterinin karaktersizliği tabi.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.