arkadaşlar laptopu satacağım. ssd var windows kurulu. bu ssd yi nasıl geri döndürülmeyecek şekilde temizleyebilirim? 1-lowformat programları ssd de kullanılır mı? 2-windows yüklü hatta lowformat programının kendi yüklü, temizleme yapabilir mi? yoksa başka bir yöntem mi denemem lazım. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler |
satılacak laptopun ssd sini temizleme

-
-
Eğer elindeki Ssd eski ve/veya sağlığı düşükse yap. Yeni veya sağlığı ve gb cinsinden boyutu yüksek Ssd'ye low level firmat atmak diskin sağlık durumunu düşürebilir.
Ne yapabilirsin, disk değerliyse satmazsın. Forumdan veya 0 olarak 2.el 128gb veya üzeri disk alırsın, kendi diskini söküp o diski takarsın. Elindeki diski de yedekleme amacıyla kullanırsın.
-
Dosyalar silinmedigi icin, ustune yazilabilir isareti atildigi icin, hizlzi format falan ise yaramaz, silme diye bi sey yok. Bilen birisi yine sildigini sandiginiz formatladiginiz diski, usbi dosyalari okur
Wipe laman lazim galiba, o da cipher komutuylaydi
Ama ssdlerde nasi bi etki yaratir bilemedim,
Kisaca bos alanlardaki yerleri sacma sacma veriler yazarak eski verileri dondurulemeyecek hale getiriyodu, arastirmani oneririm yine de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bios özelliğiniz de low level format destekliyorsa format atın ama veriler silindikten sonra geriye döndürülmemesi için harddisk'in tam kapasite doldurulması lazım onun için bir program vardı ama ismini hatırlamıyorum şuan silinen harddisk dosyalarını baştan yazıp dolduruyordu bu sayede harddiskten veri kurtulması engelleniyordu
-
acaba biostan usb bellek ile ssd temizleyebileceğim bir prog var mı?
sonra win kurarım tekrar
-
Hiren’s Boot CD Repair Disc öneririm içindeki araçlarla atmadığın takla kalmaz: https://www.hirensbootcd.org
Ayrıca tek USB'de hem yukarıdakini açayım hem Windows kurulumu olsun istersen YUMI Multiboot USB Creator aracını tavsiye ederim: https://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator//
-
ssd markası kioxia imiş.
kioxia nın kendi programı varmış. bootable usb yapıp secure erase yapıyor. onu kullandım.
çoğu ssd markasının da bu şekilde kendi programı varmış benim gibi ihtiyacı olanlar için bilgi.
herkese tekrar teşekkürler
Benzer içerikler
- ncz to dwg
- pdf dosyası açılmıyor
- klasör veya dosya başka bir programda açık olduğundan bu eylem gerçekleştirilemiyor
- kopyala yapıştır çalışmıyor
- f6flpy-x64 (intel® vmd).zip
- zyxel modem kurulumu
- telefon şarj olmuyor
- oem açılımı nedir
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- suya düşen telefona ne yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X