Şimdi Ara

sataII v.s. sataII raid 0 <--Performans test Sonuclari.Resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 2 adet sata II disk var bunlari raid 0 yapip calistirirsam hizda performans fark eder mi ? Mantiken raid 0 yapildigi zaman performans artar fakat sata II olunca eminde olamiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bguzelsoyy -- 13 Mayıs 2012; 2:41:57 >

• RAID 1 yaparsanız tek disk kullanılır diğerine yedeklenir.

RAID 0'da performans artar. Oyun ve program yüklemeleri kısalır. Bilgisayarın açılma süresine çok etki etmese de kullanıma hazır hale gelmesi daha az zaman alır.
  • performans farki rakamlarla nedir ?
  • Tek HD322GJ

Bu da RAID skorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2kol3bacak -- 12 Mayıs 2012; 13:39:14 >
  • hd tune 5.0 versiyonu ile bu test i bi kere daha yapabilirmisin dostum ?
  • hd tune 5.0 versiyonu ile bu test i bi kere daha yapabilirmisin dostum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Tek HD322GJ

Bu da RAID skorum.

dOSTUM :) ustte yeni fark ettim ilk önce normal Sata disk ile test etmissin..

Sonra

Alttaki resimde göruldugu gibi SSD disk ile ya raid yapip yada tek calistirip test etmissin..

Biz burda sata disklerden bahsediyoruz.

SSD degil..

sata ile ssd arasinda daglar kadar fark var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim...

RAID yaptığım harddisk zaten HD322GJ. İnanmıyorsan bak imzama inanmıyorsan gel bak evime inanmıyorsan fotoğraflarını çekeyim inanmıyorsan C sürücümün boyutunu göstereyim.

RAID'de modülleri ben ne kadar belirlersem o kadar büyüklükte ayarlıyorum.

Doğal olarak biri 120 diğeri 476 gb oluyor.

Size istediğiniz bilgiye ulaşmada başarılar.

HD Tune 5.0 da farklı olan ne var da bunlara güvenmiyorsunuz anlamadım.

SSD diskim yok maalesef zaten param yetseydi yazılımsal RAID ile uğraşmazdım.

Ayrıca üstteki sonuç benim değil alttaki kendi skorum.

SSD de bir sata sürücüsüdür.

SATA disk türü değil arayüzdür.
  • arkadasim benim sata II 7200 disk raid 0 ile bu sonuclari elde edemiyor..Nasil oluyorda sen SATA II 7200 ile bu sonuclari elde edebiliyorsun ?
  • HDD'lerin performanslı olmasından dolayı kısaca.

HD322GJ'leri araştırın farkı göreceksiniz.

•  sataII v.s. sataII raid 0 <--Performans test Sonuclari.Resimli

Dostum benim diskler bu rakamlari cikariyor..Senin diskde benim diskte 7200... Bu rpm de ki disklerden daha fazla bisey cikmaz..! Kaldiki belki sende hd tune dusuk versiyonu var o yuzden rakamlar ucuk olabilir dedigim gibi ayni versiyonu indirip denersen rakamlar farkli olabilir. Son surumu 5.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bguzelsoyy -- 13 Mayıs 2012; 2:31:18 >

•  sataII v.s. sataII raid 0 <--Performans test Sonuclari.Resimli

• 2bol3bacak ın testleri normal 322gj 700rpm/16mb cache değerine sahip bir hdd dir. Tek hali bile sizin raid0 düzeninizden hızlı.Ya raid kurulumunuzda ya hdd lerinizde bir problem olabilir.Ben sata slotları dolu diye 2nci 322gj yi çıkarmıştım o yüzden raid testi koyamayacağım şimdilik ama tek 322gj nin hd tune 5.0 skorları:

[simage][/simage]

Ayrıca 2kol3bacak ilk başta tek diski sonrasında da raid skoru deyip raid0 lı sistemini koymuş.Direk yalancı muamelesi yapmışsınız,ayıp olmuş.
    **Bu arada rai0 skorlarım short stroke ta 305mb okuma/280 yazmaydı- short stroke kapalıyken 300/265 ti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 13 Mayıs 2012; 3:03:05 >

• evet o konuda ayip ettik..Ama arkadasim raid 0 var nasil benim duzenimden daha hizli olabiliyor anlamdim gitti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bguzelsoyy

evet o konuda ayip ettik..Ama arkadasim raid 0 var nasil benim duzenimden daha hizli olabiliyor anlamdim gitti..

Cevabı basit aslında, raid işi karmaşık ilk kez yapıyorsanız.Bende deneye yanıla buldum hızlı olmanın yollarını

Öncelikle raid oluştururken tek part değil 2-3 part oluşturun, 1 adet 150gb 1 adet 350gb gibi.Sonrasında 64 veya 128k strip seçin.Tabi size uygun strip tipini bulmak için biraz araştırma yapın, nette baya bilgi var.Ben oyun vs çok kullandğım için 128k seçtim.
    Birde raid kullanacaksanız ve hız istiyorsanız biraz hızlı diskleri seçmenizde fayda var.Sizin sorununuzun temel kaynağı bence bu.

Ayrıca ek olsun diye SSD raid0 testi koyayım, zaten ssd yi bi kere kullanın bırakamıyorsunuz, raid yapınca neler oluyor anlayın :)

• strip size nasil görebiliriz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.