Şimdi Ara

SATA I/II HDD ler PC açıkken takılabiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son günlerde gerek kasa ön panellerinde gerekse anakart üreticilerinin anakartlarının arka kısımlarında sata bağlantı çıkışları verdiğini görüyoruz. Acaba SATA sürücüler PC açıkken takılıp çıkarılabiliyor mu? Son günlerde bu tür ürünler görünce merak etmemek elde değil.

• Bahsettigin sekilde kullanabilirsin zaten SATA disklerin "Güvenli Çıkar" secenegi ile gelmesinin sebebi budur. Saatin yanına gelen tasinabilir aygıtlardan tanidiginiz alandan donanımı durdurursanız sistem çalışırken çıkarıp takabilirsiniz... Aman dikkat sistem diski olmasin :o)
  • sen yine de her anakartta deneme dostum, bazı anakartlarda bios tan sata diskleri IDE kanallarına ayarlayabiliyorsunuz. kazara bu ayarlarda bi anakarttan diski çıkarmanız donanım sorunlarına yol açar
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Bahsettigin sekilde kullanabilirsin zaten SATA disklerin "Güvenli Çıkar" secenegi ile gelmesinin sebebi budur. Saatin yanına gelen tasinabilir aygıtlardan tanidiginiz alandan donanımı durdurursanız sistem çalışırken çıkarıp takabilirsiniz... Aman dikkat sistem diski olmasin :o)

Ewt sorunuz şekilde çıkarabilirsin yanlız arkadaşında dediği gibi hiç bir işlem yapmıyorken...
  • aman dıkkat kas yapayım derken goz cıkarmayalım :)

• ben bikeresinde IDE HDD mi pc açıkken taktım hiçbirşey olmadı önce datayı sonra pwrı taktım "dııdıınt" diye "donanım bağlandı" sesi çıkardı hdd yi açtı...
    tabi bikere oldu bidahaki denemelerimde dondu..
  • sata2 dısklerde bu tak cıkarı daha mı barız yaptılar
    sata1 de yanı benım hd de boyle bı uyarı cıkmıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten Güvenli Çıkar sadece Nforce4 lerde görünüyor sanırım. Ondan görmemiş olabilirsin. Bende de güvenli çıkar seçeneği görünmüyor.
  • cgunlukla bısey olmamasına ragmen bi defasında benım power kablosunda bi problem vardı takıp cıkarırken yakmısdım bı dıskı..hey gıdı gunler hey
    quote:

Orjinalden alıntı: lahmACUN3263

ben bikeresinde IDE HDD mi pc açıkken taktım hiçbirşey olmadı önce datayı sonra pwrı taktım "dııdıınt" diye "donanım bağlandı" sesi çıkardı hdd yi açtı...
    tabi bikere oldu bidahaki denemelerimde dondu..
  • evet silicon image 3112a çipinden sonraki bütün çiplere pc açıkken sata hdd takılabiliyor.ama güney köprüsüne takılmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.