Şimdi Ara

##sata hdd taktım windows açılmıyor##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sistemime sata hdd taktım.windows ide hdd ye kurulu.şuan windows ne normal modda ne de güvenli kipte açılıyor.windows cdsinden boot ediyorum daha en başta hata veriyor kurdan çıkıyor.ne yapmam lazım bilen varmı?disket sürücüm olmadığı için sata disketi oluşturamıyorum.windows açılsa en azından windowsdan sata driverlarını kurucam.sata hdd yi sistemden söksemde ide hdd den windows açılmıyor.windows kurulmuyorda ayrıca

Intel® Core™ i5-4200H 2.8 GHz up to 3.4 GHz | NVIDIA® GeForce® GTX850M 2 GB DDR3 | Sandisk Ultra II 240 GB SSD + Seagate Momentus XT 750 GB 7200 RPM | 12 GB 1600 MHz DDR3L
  • Bios dan No raid Seçeneyıni pasif yapıp Denermisiniz.
    Not: Bazı Bios Versiyonlarında Bu seçenek yok
  • sistemin kurulu oldogu hdd yi biostan master yap ikinci hdd nin jumper lerni slave yapıp biostan slave yap çalişması lazın.ikinci hdd bilgisayarım sekmasinde görünmesse bilgisayarım sagtıkla yönetten disk yönetiminiseç ve tanıt.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FelixCrail

bios da sata mod için AHCI ile RAID var.şuan hiç bir şekilde ne windows kuruluyor nede ide hdd de kurulu olan windows açılıyor.

Anakartının marka ve tam model numarasını verir misiniz? (varsa, revizyon numarası ile birlikte)
  • Asrock 775Twins-HDTV Rev.1
    Bios hdd görmüyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Asrock 775Twins-HDTV Rev.1

ASRock sitesinden "Kullanım Klavuzu"nu indirdim. Şimdi ise; BIOS'un "Advanced" -> "IDE Configuration" menüsündeki mevcut (şu anki) ayarlarına ihtiyacım var.
  • IDE CONFIGRATION
    -------------------------
    Ata Combination Mode---Disabled
    Onboard IDE Controller----Both
    Onboard SATA Controller---Enabled
    SATA Class Mode---AHCI (RAID'de yaptım bişey değişmedi)
    Primary IDE Master---Hard Disk
    Primary IDE Slave---Hard Disk
    Secondary IDE Master---Atapi CDROM
    Secondary IDE Slave---Atapi CDROM
    SATA1---Hard Disk
    SATA2---Not Detected
    SATA3---Not Detected
    SATA4---Not Detected

Asrock 775Twins-HDTV Rev.1

firmanın kendi sitesindeki açıklamada (http://www.asrock.com/mb/faq.asp?Model=775Twins-HDTV ) sadece sata ile IDE2 connectors nun calıştıgını söylüyor yani buşekilde 4 adet sata 1 adet ide2 portu calışıyor .ayrıca sata için SATA Driver yüklemen gerek.firmanın söglediği bu.seninde ide2 portunda cdrom bağlı galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarcoglu -- 1 Temmuz 2007; 13:08:34 >
  • quote:

o ibareyi bende gördüm.ide hddleri ide2 portuna bağladım ama gene olmadı.dün akşamdan beri kafayı yemek üzereyim.

sata driver ını yüklediysen ve master yaptıysan gene çalışmıyorsa sata ve ide hdd aynıanda çalışmıyor olabilir sitesine yazdım ama cevap daha gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarcoglu -- 1 Temmuz 2007; 14:09:52 >
  • quote:

aynı anda çalışmıyor olabilir belki ama işin garip tarafı sadece sata taksam veya sadece ide taksam gene olmuyor.

firmanın email i yenigeldi kısaca şuan teknik destek veremiyoruz ve kendi bölgenizde ki yetkili servise bişvurun diyor
    kardeş yerdımcı olamadım kusurabakma

Intel® Core™ i5-4200H 2.8 GHz up to 3.4 GHz | NVIDIA® GeForce® GTX850M 2 GB DDR3 | Sandisk Ultra II 240 GB SSD + Seagate Momentus XT 750 GB 7200 RPM | 12 GB 1600 MHz DDR3L
  • çok saol sarcoglu.çözmüş kadar oldun.bu kadar uğraşman bile yeterli.

_VoRTeX_ dediğin şeyi tam olarak denemedim.çünkü o zaman dvd sürücüleri görmüyor bilgisayar.o zaman da windows kurmak imkansız.servise verdim az önce.donanımsal olarak bir hata bekliyorum artık

• quote:

çok saol sarcoglu.çözmüş kadar oldun.bu kadar uğraşman bile yeterli.

_VoRTeX_ dediğin şeyi tam olarak denemedim.çünkü o zaman dvd sürücüleri görmüyor bilgisayar.o zaman da windows kurmak imkansız.servise verdim az önce.donanımsal olarak bir hata bekliyorum artık

servisten gelen cevabı yazarsan sevinirim.bizde sorunun kaynanı öğrenmiş oluruz.
  • Geçmiş olsun dostum
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.