Şimdi Ara

Sata HDD de win98 Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim Harddisklerin ikisi de sata ve anakartımda Asus sorunsuz olarak şu anda hem XP, hem de Win98 kullanıyorum (Hatta bir ara zevk olsun diye MS-Dos 6.22 bile kurmuştum). Sorunun iki kaynağı olabilir.
    1- Anakartın harddisk ile ilgili bios ayarlarında uyumluluk (zannedersem compatible diye yazıyor) modu olması lazım Win98 kullanacağın zaman bunu seçmen gerekiyor, bu durumda rahatlıkla hem win98'de hem de WinXP'de sata harddiskini kullanabilirsin. Ama bunun da bir sakıncası var ide kanallarından birini kullanım dışı bırakman gerekiyor. Diğer mod olan Enhanced modunda ise Win98'i kullanamazsın, bu durumda sadece WinXP'yi kullanabilirsin ama ide kanallarının tümü de etkindir.
    Sorunun muhtemelen bundan kaynaklanıyor.
    2- Aklıma gelen diğer neden ise (düşük ihtimalle de olsa) Win98 illaki ilk partisyona kurulmayı tercih eder, bu nedenle Win98'i WinXP üzerine kurarken partition magic programını kullanman iyi olur.

Umarım sorunun hallolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM657 -- 13 Nisan 2005, 23:37:07 >

• Win 95-98-ME-NT sürümleri güvenlik ve çökme açısından çok kötü işletim sistemleri. Ufak bir dosya silinmesinde çöküyor. Hem diyorsinki sata hdd var Kur Windows 2000 yada XP rahat et yahu.
  • Walla ya ben beceremedim ya da asus un o modelinde olmuyor anakartı Asrock P4V88 olarak değiştirdik
    valla bir sorun olmadan kurdu şimdi çalışıyor heralde o anakart 98 satayı desteklemiyor
    Neyse emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım
  • evet anakarttan olmalı.ben de driverı bulamamıştım sitesinde.kolay gelsin.
  • Ne yapalım artık Asrockla idare etsinler
    ya da XP ye terfi etsinler
  • arkadaşımın asrock anakartı sata hard diski var o 98 kulanıyor hiç sorun yaşamadı asrock ta 98 de sorun yaşayan görmedim tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.