Şimdi Ara

Sata harddİsk problemİ yardim lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merabalar bugun samsungun 500gb HD502IJ model harddiskini aldm makineme bagladm ama bi turlu sonuc alamadm. Bios(bios en güncel sürümdedir) yeni aldgm hd gormuyor sata modu ide konumuna getirdgmde ilk bastaki işlemci ve ram ekranında bilgisayar kalıyor sata modu raide getrdgmde bi sorun olmadan acılıyor ama hd biostan gorunmuyor sanırım bu yuzden xpdede gorulmuyor.bu hd calıstırabilme ve kullanabilme imkanım varmı yardım ederseniz cok sevinirm.

anakart:epox KMM3I-x
    işlemci:athlon amd 2500
    ram:2gb
    suan kullandgm hardiskm: western digital 80gb lık ide

• bilgisayarı kurmak istediğin işletim sisteminin dvd veya cd ile aç hardiski biçimlendir. sıfır olduğu için biçimlenmeden hardiski görmez2.bir hardisk olarak kullanacam diyorsan partitionmacig gibi bir programla da biçimlendirebilirsin ..inş yardımcı olabilmişimdir kardeşim
  • sunuda denedm xp cdsi ile biçimlendirmeyi acılısta 6 ya basarak sata driver ekliycektm ama disk surucum yok, vistayla olur die dusunerek vistayı kurmaya basladm bi yerden sora vistanın kuruda takılı bi harddisk yok dedi hiç bi şeklde harddiski göremedm baska bi alternatifin varmı inan kafayı yemek uzereym.
  • anakart üzerine bağladığın sata kablosu sata 2 ye veya varsa 3.-4. sokete takılı olmasın pmmaster problemide olabilir
  • anakartın üzerinde 2 tane sata girişi var ben normalde 1 bagladm ama 2 sinide denedm bu sorun olunca hatta eski ide hardisski cıkarıp sadece bu harddiski takarakda denedm..
  • yardım edebilek baska kimse yokmu ya kafayı sıyırıcam :/
  • nlite programi isini gorur. Arastir bak goreceksin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam bu program bi cosum yolu olurmu ? sata driverlarını nası bulucam peki?
  • olur. sata driverini epox sitesinden indir. muhtemelen anakart CDsi içinde de vardır.
    nlite ile XP CDsi içine sata driverini gömersen sorunu çözersin.
    bunu nasıl yapacagınıda forumlarda arat bulursun
    edit: bir iki konu üste varmış
    http://forum.donanimhaber.com/m_9356538/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golevez33 -- 21 Kasım 2008; 11:19:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.