Arkadaşlar bir arkadaşım elinde harddisle geldi ve "önemli dosyalarımı alırmısın" dedi.Benim sistemde SATA var onun getirdiği IDE.Denemerimde hep IDE'yi BOOT olarak gördü amacım Bilgisayarı benim SATA ile açıp IDE içindeki önemli dosyaları almak bilen varsa nasıl olacağını anlatabilirmi.Anakartım ASUS P4P800S.
normal bı sekılde baglayın hddlerı daha sonra bılgısayar acılırken bıosa gırın orda boot la ılgılı bı bolum olması lazım boot edılıcek cıhazları sıralayabılıyosunuz bu sekılde sorun kalmaz bendede 3 tane hdd var bu yontemle yapıyorm anakartım P4P800S-X
Yaptım ama BOOT menüsünde sata diskim yok..
o zmn ıkısnı bagladıgınızda jumper ayarlarını degıstırmeznız lazım ... buyuk ıhtımalle jumperlar aynı yerde oldugu ıcın gormuyodur sızınkını cunku slavededir cable olarak ... yani bakın hddlerin ustunde ztn jumper ayarları gosterıo satayı master dıerınıde slave alın olucaktır ...
jumperi kople sok öyle dene tanıması lazım...Baska bir seye gerek yok..
evet bende bi arkdaşımda denemeye çalıştım bende yapamamıştım... sata 1. hdd'di ide hdd'i ise ikinci hdd yapacaktım olmadı sata olan hdd normalde 1. hdd olarak görüyodu ama ide olan hdd 'i takınca sata'da kendini ikinci hdd sanıyodu başarısızlıkla sonuçlanan bir dosya alışverişi olmuştu.
Denedim ama olmadı bende FORMAT atarak kökünden hallettim..
aynı sorun bendede oldu. ne yaptımsa olmadı slave ve master olarak bütün denemelerim boşa çıktı.
Problemi en son biostan boot cd ayarlarında boot harddisk seçeneğinde boot olarak sata harddiski, atayı ise ikinci harddisk olarak seçerek çözdüm.
Bi dene. lacaktır.
arkadaşlar hazır yeriyken bidaha topic açmıyım peki sata disk bulunan bi sisteme IDE hdd takarsak sistem performansı kötü yönde etkilermi kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sewinirim
olması pek ihtimal deil bunun. varsa da bunu sen bile zor farkedersin. ben senelerdir 1 sata seagate+ 1 ide seagate ikiside 7200rpm kullanıyorum bootum satadan ama ne bi boot problemi ne de bi hız problemi görmedim fark etmedim. ama eğer biri 5400 ise bak o zaman iş deişir.
birde melih beye bi sorum var ya da kullanan dier arkadaşlara=> p800s-x e satayı disketlemi tanıttınız yoksa oto.mu tanıdı. benim bildiğim asuslarda otomatiktir. ve aygıt yöneticisinde yine ide denetleyicisi olarak geçer sata deil. sizdede bu böylemi?
disketle deil otomatik olarak tanıyo kendisi ... aygıt yonetıcısınde de yine ide denetleyicisinin altında oluyo ..
evet,bende düşük devir ikinci hard diski tanıtamadım....bağladığımda sata, üçüncü veya dördüncü master olarak atanıyor ve bios boot'ta yer almıyor...ancak sata bağlantısını kesersem, yedek istediğim yerde tanınıyor...her tür bağlantı ve jumper konfigürasyonu deneyip, pes ettim...sonunda ide master'lı başka bilgisayarda işimi gördüm.... ayrıca jumper ayarlarının diskten diske farkettiğini öğrendim.. manual'lerinden doğru ayarları almak gerek...kolay gelsin..
ilginc ya ben 3 tane hdd kullanıyorum 1 tanesi sata dier 2si ide ilk taktıgım zmndan beri bi sorunum olmadı ... nese umarım olmaz bundan sorada ... valla bilgisayarın mı var derdin var
walla sata'lı hdd'imin olduğu bilgisayara açıkken bile pata hdd çok defa bağladım... hiçbirinde de problem olmadı.. hemen 2.cil hdd olarak görüyordu!... özellikle büyük dosyaları transfer etmek için sık sık yaptığım birşey bu...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme