Şimdi Ara

sata 2 arayüzü için samsung evo 860 almak mantıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ssd de asıl olayın 4 k değerleri olduğunu öğrendim araştırmalarıma göre ve bu değer 100 mb ı bile geçmiyor çoğu ssd de.
    4 k değerleri yüksek olan samsung evo 860 almam mantıklı olur mu ? yoksa 4k değerleri 10 mb larda gezen kingston ssd mı alsam 240 gb ı 280 tl samsung evo 860 ise 400 tl 250 gb lığı

Sandisk SSD plus yeterlidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Kingston in en alt serisi alınmaz, sorunlu o SSD v300 mu neydi uzak dur

Sandisk SSD plus yeterlidir.

scandisk ssd plus ile evo 860 arasında 120 tl fark var ama performansları arasında 4 k rastgele okuma da dağlar kadar fark var.
    pişman olmayım diyorum bir 120 daha fazla verip.
    sonuçda küçük dosyaları okuma önemli windows ve oyunlarda . işte o yüzden acaba kullanan varsa deneyimlemiş ise veya bu işden iyi anlıyorlarsa öneri istiyorum.
    bu arada kingstonun v400 serisi diğer düşündüğüm

Bu arada sata 2 de 4 k hızları ve de düşüyor Max hızın yanında (h61 boardda denenmiştir sonra h81 de kullandım) 2 senedir format atmamama rağmen 240 GB lik crucial SSD Ile son derece mutluyum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • SSD al Sata2 de olsa mekanik HDD çok daha iyidir her koşulda arada çok fark yoksa iyisini al sonuçta en az 4-5 ömrü olur ssd lerin

Sata 2 bant genişliği sınırı olan 300 mb/s üzeri hızlara sadece tek parça dosyalardaki işlemlerde çıkabilirsiniz.

Günlük kullanımda parçalı ufak dosyalarda rastgele okuma yazma yapıldığından sata 2 bant genişliğinin kat be kat altında kalırsınız. İops değerleri ve veriye ulaşım süresi bu noktada öne çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 29 Mart 2018; 12:53:44 >

Orijinalden alıntı: Executor Arhentir

Samsung 860
    edit:
    Anakartın Sata 2 ahci desteği var mı?.

var hocam ahci desteği amd anakart fx 6100 için almıştım.
    sata kontrolcüsü ATI/AMD SP5100 (SB700) SATA AHCI Controller olmalı
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.