Şimdi Ara

SAT sınavı soruları (sorular çok basit) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
7
Favori
32.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla Amerikadaki eğitim sisteminden bahsediyorudum zekaya yönelik diye, belki bilmiyorsunuzdur fakat Amerikada üniversite tek ayaklı bir şey değil. Hocaların referans mektupları ya da öğrencinin lise notları da en az sınav kadar etkili he haliyle hocalar ve ders notları zeka seviyesini gösterir nitelikte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsoylu_17

Valla Amerikadaki eğitim sisteminden bahsediyorudum zekaya yönelik diye, belki bilmiyorsunuzdur fakat Amerikada üniversite tek ayaklı bir şey değil. Hocaların referans mektupları ya da öğrencinin lise notları da en az sınav kadar etkili he haliyle hocalar ve ders notları zeka seviyesini gösterir nitelikte.

bizim sınav sisteminde ders notlarının bi önemi yokmu yani bunu yazdın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haksjoe

quote:

Orijinalden alıntı: hsoylu_17

bizim sınav sisteminde ders notlarının bi önemi yokmu yani bunu yazdın?

Millet bir sürü şey yazmış bunu mu anladın sadece?
  • Bu sınavda matı fulleyen bur amerikali turkiyedeki sinava bi girerse birakin baraji eksi ouan almazsa dua edin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ulan beyniniz sulanmış yemin ediyorum ben ne diyorum siz ne zırvalıyorsunuz.
    ben size gidin sınava mı girin diyorum.
    sınav cok basit dedim sadecee
    gelmişmiş karsımda bizim sınav soyle iyi boyle iyi diyosunuz
    hayatınıza bir bakın lan amerikada yada avrupadaki bir gencten daha iyi bi hayatınız yokkkk

Onların hayatı hayatsa ben halimden memnunum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabancıbilgisayar

quote:

hayatınıza bir bakın lan amerikada yada avrupadaki bir gencten daha iyi bi hayatınız yokkkk

Onların hayatı neden hayat olmasın ki? Adamlar TM okurken sabahtan akşama kadar yazar - eser mi ezberliyorlar? MF okurken fizikte formül mü ezberliyor, biyoloji de 1 ay sonra dahi unutacağın sistemlerle ilgili kavramları mı ezberliyorlar?

"Bu işin kuralı bu, karıştırmayın!" kafasındaki hocalarla mı 4 yıllarını geçiriyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: cegaunist

quote:

Orijinalden alıntı: sabancıbilgisayar

quote:

Onların hayatı neden hayat olmasın ki? Adamlar TM okurken sabahtan akşama kadar yazar - eser mi ezberliyorlar? MF okurken fizikte formül mü ezberliyor, biyoloji de 1 ay sonra dahi unutacağın sistemlerle ilgili kavramları mı ezberliyorlar?

"Bu işin kuralı bu, karıştırmayın!" kafasındaki hocalarla mı 4 yıllarını geçiriyorlar?

Ben de senin gibi düşünüyordum, ama bazı şeyleri kabulleneceksin. İyi bir üniversiteden ibaret değil hayat. İyi üniversiteleri kazanmayan intihar etsin o zaman?
    Biraz da yaşam olarak bakın, pislik rezil yaşamları var. Tabi herkes icin demiyorum dostum ama geneli öyle. Arkadaş bahsetmiş hiçbirimiz o hayata sahip değiliz diye, bence o hayata gelene kadar halimize şükretmemiz gerek.
    Ders konusu halledilir bir şekilde ama insanın benimsediği manevi değerlerede bakmak lazım.

• Liseyi yurtdışında okudum SAT'lara girdim, hatta amerika'da da ingiltere'de de kabul aldım. Ama o işler dışarıdan bakıldığı gibi değil.

-SAT I'e giriyorsun, sonra iki ders seçip o iki dersin LYS 2 gibi, SAT II'ye giriyorsun,
    -TOEFL'da belli bir barajı aşman lazım
    -Okuldaki hocalardan 2 tane referans mektubu (ki yurt dışında okuyorsan o referansları almak burada hocanın senin iyi bir yere girmeni istediği için torpilli, abartarak yazdığı referanslardan olmuyor, direkt olduğu gibi yazıyorlar)
    -Okul dışı yaptığın sosyal yardım projeleri/projeler/aktiviteler
    -Kendini anlattığın statement of purpose, o üniversiteye neden girmek istediğin, ideallerinin neler olduğunu anlatan yazı. Bazen bunun yanında birkaç sorudan seçtiğin sorulara cevap kompozisyon yazman gerekiyor. İşte başından geçen bir olayı ve bu olayın seni nasıl etkilediğini anlatın tarzı.
    -Ailenin gelir belgesinin 4 yıllık eğitimini karşılayacak durumda olması, eğer değilse, burs için başvuracaksan burs alman için çok farklı birisi olman gerekiyor. akademik, spor, sanat vs. bir alanda oldukça başarılı olmalısın.

Yurt dışındaki lise eğitimi bizim buradaki gibi değil, bizim sistemde de özel okullarda okumadığın sürece bu kriterleri sağlamak imkansıza yakın.
    Ben yurt dışındaki lise eğitiminde tarih, ekonomi dersinden makale yazıyorken fen bilimlerinden yalnızca bitki boyu ölçtüğüm, deney yapıp ödev hazırlayarak geçtiğim çevre bilimleri dersi aldım. Kişinin ilgi alanına göre seçtiği dersler ve seviyelerine göre şekilleniyor program. Örneğin, matematik 1. seviye, orta seviye, yüksek seviye ve iler seviye şeklinde gidiyor. Yüksek seviye bizim buradakine en yakın seviye, belki 1 tık öndedir. Orta seviye bizimkinden çok daha basit, 1. seviyede yalnızca ödev proje yapıyorsun falan. Yani dışarıdan göründüğü gibi değil her şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: ggtr

Liseyi yurtdışında okudum SAT'lara girdim, hatta amerika'da da ingiltere'de de kabul aldım. Ama o işler dışarıdan bakıldığı gibi değil.

-SAT I'e giriyorsun, sonra iki ders seçip o iki dersin LYS 2 gibi, SAT II'ye giriyorsun,
    -Okuldaki hocalardan 2 tane referans mektubu (ki yurt dışında okuyorsan o referansları almak burada hocanın senin iyi bir yere girmeni istediği için torpilli, abartarak yazdığı referanslardan olmuyor, direkt olduğu gibi yazıyorlar)
    -Kendini anlattığın statement of purpose, o üniversiteye neden girmek istediğin, ideallerinin neler olduğunu anlatan yazı. Bazen bunun yanında birkaç sorudan seçtiğin sorulara cevap kompozisyon yazman gerekiyor. İşte başından geçen bir olayı ve bu olayın seni nasıl etkilediğini anlatın tarzı.
    -Ailenin gelir belgesinin 4 yıllık eğitimini karşılayacak durumda olması, eğer değilse, burs için başvuracaksan burs alman için çok farklı birisi olman gerekiyor. akademik, spor, sanat vs. bir alanda oldukça başarılı olmalısın.

Yurt dışındaki lise eğitimi bizim buradaki gibi değil, bizim sistemde de özel okullarda okumadığın sürece bu kriterleri sağlamak imkansıza yakın.
    Ben yurt dışındaki lise eğitiminde tarih, ekonomi dersinden makale yazıyorken fen bilimlerinden yalnızca bitki boyu ölçtüğüm, deney yapıp ödev hazırlayarak geçtiğim çevre bilimleri dersi aldım. Kişinin ilgi alanına göre seçtiği dersler ve seviyelerine göre şekilleniyor program. Örneğin, matematik 1. seviye, orta seviye, yüksek seviye ve iler seviye şeklinde gidiyor. Yüksek seviye bizim buradakine en yakın seviye, belki 1 tık öndedir. Orta seviye bizimkinden çok daha basit, 1. seviyede yalnızca ödev proje yapıyorsun falan. Yani dışarıdan göründüğü gibi değil her şey.

emin ol ordaki öğrenciler oturup 10 saat ders calısmıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ggtr

Liseyi yurtdışında okudum SAT'lara girdim, hatta amerika'da da ingiltere'de de kabul aldım. Ama o işler dışarıdan bakıldığı gibi değil.

emin ol ordaki öğrenciler oturup 10 saat ders calısmıyor

Tekrar ediyorum liseyi yurt dışında okumuş birisi olarak söylüyorum dışarıdan göründüğü gibi değil. Yarım dönem gibi kısa bir sürede test ağırlıklı çalışarak odtü'ye girdim ama harvard'a yale'e kabul falan almadım.

Oturup test çözmüyorsun orada lisede, makale yazıyorsun, üniversitede yaptığın ispatları yapıyorsun. Üniversite 1. sınıfta doğru düzgün oturup ders çalışmadan yüksek notlar aldım, çünkü oradaki eğitim sistemiyle üniversite 1. sınıf aynı ağırlıkta. Tamam kabul ilk başlarda beni matematik dehası zannettiler, çoğu konuda kalem oynatmadan çözebiliyordum soruları. Ancak bu integral türev limit, ispatlara gelene kadardı. Çünkü orada ezber yöntem öğrenip şıklar üzerinden gitmiyorsun. Okulda ispatla yazmak zorundasın aynı üniversite vizelerinde olduğu gibi. Lise, üniversiteye geçiş olarak görünüyor gerçek anlamda. Üniversitede okurken de 10 saat ders çalışmadım her gün ama daha çok kafa patlattım, daha üretken dolayısıyla daha yorucuydu.

Bilmiyorum sen makale yazmanın daha kolay olduğunu düşünebilirsin ama bana test çözmek daha kolay geliyor.

• ggtr G kullanıcısına yanıt
    Bolumunuz neydi hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bar Filozofu

Bolumunuz neydi hocam?

iktisat
  • Bu sınava Türkiye de 3 büyük şehirde girme şansınız var , Amerika da bu sınav sadece üniversiteye girmeyi hak ediyou diye bakıyor zira amerikada daha çok mektup ve şahsi başarılara bakıyorlar ve sonuncusu Amerika daki tüm üniversiteler ücretli olduğu için üniversiteyi daha çok siz seçiyorsunuz paranıza göre onlar sizi seçmiyor genel olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: MrX

Yalniz bu sat 1 bnu dandik uniler istiyor
    turev integral sat 2 de sat 2 lys benzeridir ve kaliteli uniler sat 2 istiyorlar

Kardeşim hadi buna ygs sat 2 ye lys diyelim bizim ygs ile bunu kıyasla ve formüllerin verildiği bir lys de napabileceksin onu söyle lys nin Türkiye deki tek amacı formül ezberletmek

• elkarun E kullanıcısına yanıt
    Orası 1.dünya ülkesi burası ise 3.dünya ülkesi
    Orada sınav sistemini kurum ve kuruluşlar belirler [erken kalkan sınav çıkarmaz) burada ise her bakan yeni bir sistem getirir.
    Orada dünya görüşü açık,sorgulayıcı,özgür bireyler oluşturmaktır amaç
    Buradaki amaç ise...
  • Bu ülkedeki tek adalet ygs-lys de var ne yazak ki
  • orda para konuşuyor olum
  • MrX M kullanıcısına yanıt
    Orda işe yatkın eleman arıyorlar bu elemanlarıda üniversiteler oluşturur bu yüzden lisede kasıntı yapmıyorlar onlarda a üüniverstesinden cıkanda b üniverstesinden çıkanda mühendis buradaki gibi sadece odtü bogaziçi İTÜ çıkışlılar mühendis gerisi sadece diploma almış KPSS den memur olmaya çalışmıyor

• elkarun E kullanıcısına yanıt
    Doğrudur
  • bizde burda türevle integralle uğraşalım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.