Şimdi Ara

SAT sınavı soruları (sorular çok basit) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
7
Favori
32.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şunu unutmayalım ki satnin bir farklı iyi yandıysa senede 6-7 kez yapılıyor ve bu sınavlarda birinde matı kötü edebiyatı iyi diğerinde matı iyi edebiyatı kötü yapsanız iyi yaptığınz dereceler alınıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haksjoe kullanıcısına yanıt
    20 ülke say desem sayamazsın, bütün ülkelerin eğitim sistemlerini incelemiş gibi konuşuyorsun burada. O gördüğün sınav sisteminin de bizde uygulanması imkansız. Bana kalırsa en iyisi ÖSS idi, ama YGS-LYS' den de şikayetçi değilim.
  • Sat matı kolay ingilizce bölümü aşırı zordur haberiniz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: haksjoe

quote:

Orijinalden alıntı: frood

oradaki universtelerin ogrenci alma stratejisi buradan farkli sat'yi fulleyip istedigin uniye giremezsin. nasilki burada birkac universte(thk vs) sinavdan sonra mulakata sokuyorsa ordada bu sistemin tam oturmusu var goz bozukluguna dis curugune degilde secmek istedigin fakulteye bakiyorlar. yine referans mektubu sistemi yuksek lisansta oldugu gibi lisans egitiminde de mevcut. yani is o kadar kolay degil

kendini avutmaya devam et dunyada üniversteye girebilme koşulu en zor ulke TÜRKİYE

beğenmiyosan uza

• Sat (hadi matı fulledin türkiyeden girenlerin %80 fullediği söyleniyor, dilbilgisi kısmını nasıl yapıcan toefldan daha zor dilbilgisi)
    toefl
    kabul mektubu
    iyi bir ortalama
    lisede veya üniversite katıldıgın projeler

bunlar sonrası ülke dısından katılıyorsan
    skype ile konusma
    ön mulakat
    en son evine bir mektup gelir kazandınız veya alamıyoruz diye

Sat daha buz dağının görülen tarafı ve eğer cidden abd de okumak istiyorsanız gidin liseyi orda okuyun daha rahat üniversiteye başlarsınız.
    ABD deki her üniversitedede okunmaz
  • quote:

oradaki universtelerin ogrenci alma stratejisi buradan farkli sat'yi fulleyip istedigin uniye giremezsin. nasilki burada birkac universte(thk vs) sinavdan sonra mulakata sokuyorsa ordada bu sistemin tam oturmusu var goz bozukluguna dis curugune degilde secmek istedigin fakulteye bakiyorlar. yine referans mektubu sistemi yuksek lisansta oldugu gibi lisans egitiminde de mevcut. yani is o kadar kolay degil

adam haklı
    bir türk olarak amerikada üniversite okumak için
    -800lük 3 tane testten toplam 1800 üstü puan(sat) [yalnız tıp, diş ve hukuk için ayrı sınavlar var sat ve eşdeğeri olan act geri kalan puanlı bölümler için]
    -toefl ibt 120 üzerinden 110
    -okuduğun lisenin uluslararası bakalorya (ib) lisesi olması atıyorum koç lisesi
    -lise ortalaman 90+( sat den çok daha önemli)
    -neden istiyorsun niyet mektubu
    -spor ve akademik başarı cv
    -kimin çocuğusun referans atıyorum cumhurbaşkanı başbakan vs
    -burs bulmuş olmak tercih sebebi (ayrıca diplomayı burslu aldın mı diye soruyor şirketler) veya yıllık 50.000 usd sadece okul(yurt-harcama hariç)

ön mülakat skype vs bunları yapan geçer, o süs kısmı

kısaca amerika da iyi üniversite okuyan türkler genel olarak iyi bir koleji yüksek ortalama ile bitirmiş çok iyi ingilizceye sahip referanslı bir kişinin çocuğudur bunlarla beraber zaten sosyal spor başarısı da gelir sat de gelir

kendi sistemimize lütfen laf atmayalım fakir bir türk çalışırsa türkiyede aynı sınava girip kazanabiliyor dershane edebiyatına da gerek yok herkes dershaneye bir şekilde borçla harçla gidebilir babası bir şekilde sokar. üniversiteyi kazanmak için ne referansa ne başarıya ne liseye ve ortalamaya ne yıllık 50.000 usdye ihtiyacınız yok ayrıca üniversitede ne göreceksen ve lisede ne gördü isen ösym onu soruyor örneğin lys1 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 1 Mayıs 2014; 2:02:32 >

• Ayrica bizim sisteme kotu derlerde ingilterede adamlar bildigin yasadigin bolgeye gore universte verir sana kuzeydeki yada guneydeki biri (hangisi tam bilmiyorum) isterse muthis basari sergilesin istedigi her uniye giremez. Ama bizde hakkarideki adam kalkip cerrahpasaya dahi gider.

Yani sistemimiz bozuk degil aslinda sistrm cok iyi egitim kalitesi bozuk ve soru sistemi bozuk. Her ne kadar egitimde ezber yok densede yeni sistemle beraber degil formul bir adim otesi olan soru formati ezberletiyorlar. Burada kalkip lys ve ygs sistemini degil icerigini sorgulamamiz lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: emrenaz

quote:

adam haklı
    bir türk olarak amerikada üniversite okumak için
    -800lük 3 tane testten toplam 1800 üstü puan(sat) [yalnız tıp, diş ve hukuk için ayrı sınavlar var sat ve eşdeğeri olan act geri kalan puanlı bölümler için]
    -toefl ibt 120 üzerinden 110
    -okuduğun lisenin uluslararası bakalorya (ib) lisesi olması atıyorum koç lisesi
    -lise ortalaman 90+( sat den çok daha önemli)
    -neden istiyorsun niyet mektubu
    -spor ve akademik başarı cv
    -kimin çocuğusun referans atıyorum cumhurbaşkanı başbakan vs
    -burs bulmuş olmak tercih sebebi (ayrıca diplomayı burslu aldın mı diye soruyor şirketler) veya yıllık 50.000 usd sadece okul(yurt-harcama hariç)

ön mülakat skype vs bunları yapan geçer, o süs kısmı

kısaca amerika da iyi üniversite okuyan türkler genel olarak iyi bir koleji yüksek ortalama ile bitirmiş çok iyi ingilizceye sahip referanslı bir kişinin çocuğudur bunlarla beraber zaten sosyal spor başarısı da gelir sat de gelir

kendi sistemimize lütfen laf atmayalım fakir bir türk çalışırsa türkiyede aynı sınava girip kazanabiliyor dershane edebiyatına da gerek yok herkes dershaneye bir şekilde borçla harçla gidebilir babası bir şekilde sokar. üniversiteyi kazanmak için ne referansa ne başarıya ne liseye ve ortalamaya ne yıllık 50.000 usdye ihtiyacınız yok ayrıca üniversitede ne göreceksen ve lisede ne gördü isen ösym onu soruyor örneğin lys1 gibi

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Sat (hadi matı fulledin türkiyeden girenlerin %80 fullediği söyleniyor, dilbilgisi kısmını nasıl yapıcan toefldan daha zor dilbilgisi)
    toefl
    kabul mektubu
    iyi bir ortalama
    lisede veya üniversite katıldıgın projeler

bunlar sonrası ülke dısından katılıyorsan
    skype ile konusma
    ön mulakat
    en son evine bir mektup gelir kazandınız veya alamıyoruz diye

Sat daha buz dağının görülen tarafı ve eğer cidden abd de okumak istiyorsanız gidin liseyi orda okuyun daha rahat üniversiteye başlarsınız.
    ABD deki her üniversitedede okunmaz

buna da +1

buda var. Onlar liseli iken para biriktiriyor ünv parası için. (hem birkaç yerde duydum hemde into the wild'de gördüm)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk-Engineer -- 1 Mayıs 2014; 9:56:08 >

• Kolay kolay gir sınava Amerika'da okumayı denesene bakalım.
  • bizim ingilizceci daha zor soruyodu adaletini .... türkiye
  • SAT basit her yıl yaklaşık 10 000 kişi full yapıyor. Ancak iyi üniversitelere girmek için ya maddi durumunuz çok iyi olacak ya da iyi bir lisede iyi performans gösterip tavsiye mektubu alacaksınız.
  • ulan beyniniz sulanmış yemin ediyorum ben ne diyorum siz ne zırvalıyorsunuz.
    ben size gidin sınava mı girin diyorum.
    sınav cok basit dedim sadecee
    gelmişmiş karsımda bizim sınav soyle iyi boyle iyi diyosunuz
    hayatınıza bir bakın lan amerikada yada avrupadaki bir gencten daha iyi bi hayatınız yokkkk
  • bizim sorunumuz sınav sistemi değil. Akraba baskısı var. Hemen hemen bir çok kişi ilkokulda sen doktor avukat olacaksın diye hep aileden baskı vardı. Bırak cocugun ne olacagını karar versin.

Italyadaki egitim sisteminde cocuk liseye gectiğinde ne olacagı belli oluyor. Çocuk lisede mühendislik alanına gidiyor. Tabi bizim ülkede bu zor bir şey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DogukanOzSs

bizim sorunumuz sınav sistemi değil. Akraba baskısı var. Hemen hemen bir çok kişi ilkokulda sen doktor avukat olacaksın diye hep aileden baskı vardı. Bırak cocugun ne olacagını karar versin.

Italyadaki egitim sisteminde cocuk liseye gectiğinde ne olacagı belli oluyor. Çocuk lisede mühendislik alanına gidiyor. Tabi bizim ülkede bu zor bir şey.

Sağolsunlar imam hatipliyi doktor yapıyorlar, imam hatip okumuş birinin ne olacağı bellidir veya meslek lisesi okuyanın.Ve aileler çok bilinçsizce liselere yolluyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: bunickonaltıharf

quote:

Orijinalden alıntı: alp314

emin misiniz üniversite sınavı olduğuna lise seçme sınavı olmasın ? harbiden çok kolay sorular. bize mi ağır eğitim veriyorlar anlamadım

Yanlış hatırlamıyorsam türev integral konularını lisede öğreten 3 ülkeden birisiyiz.Diğer iki ülke Çin ve Hindistan.

almanya ve rusya da görüyo diye hatırlıyorum. ki lütuf bu, ne kadar erken öğrenirsen o kadar ufkun açılır. amerikan eğitim sistemi berbat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

quote:

emin misiniz üniversite sınavı olduğuna lise seçme sınavı olmasın ? harbiden çok kolay sorular. bize mi ağır eğitim veriyorlar anlamadım

Yanlış hatırlamıyorsam türev integral konularını lisede öğreten 3 ülkeden birisiyiz.Diğer iki ülke Çin ve Hindistan.

almanya ve rusya da görüyo diye hatırlıyorum. ki lütuf bu, ne kadar erken öğrenirsen o kadar ufkun açılır. amerikan eğitim sistemi berbat.

Hocam önemli olan lysde yapabilmek değil bunun kalıcılığını sağlamak.Ki bu kadar sıkı eğitime rağmen yapılan netlerin ortalaması ortada.Az bir kısım çok iyi yapıyor.Önemli olan öğrenmek.zaten mühendislik okuyacak biri bu konuları üniversitede görecek.Şimdiden sıkmanın anlamı yok.

Amaç herkesi meslek sahibi yapabilmek değil mi hocam, 500.000 kişi barajı geçemiyor,daha genişe yaymalılar.Bütün dersleri tek yönden bakarak işliyoruz, daima lys odaklı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam önemli olan lysde yapabilmek değil bunun kalıcılığını sağlamak.Ki bu kadar sıkı eğitime rağmen yapılan netlerin ortalaması ortada.Az bir kısım çok iyi yapıyor.Önemli olan öğrenmek.zaten mühendislik okuyacak biri bu konuları üniversitede görecek.Şimdiden sıkmanın anlamı yok.

Amaç herkesi meslek sahibi yapabilmek değil mi hocam, 500.000 kişi barajı geçemiyor,daha genişe yaymalılar.Bütün dersleri tek yönden bakarak işliyoruz, daima lys odaklı

Ne kadar erken öğrenirsen o kadar erken gelişirsin. 18-19 yaşında birine limit türev şudur demek için çok geç. Bu tarz yeni kapılar açan konular erken gösterilmezse o tutkuyu veremiyorsun. Bknz: Richard feynmann . Öğretim şekli ve sınav sistemiyle sıkıntı var yoksa türev integral değil tek öğretilemeyen şey. Türev integral hoşuma gitmeseydi mühendislik seçmezdim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne kadar erken öğrenirsen o kadar erken gelişirsin. 18-19 yaşında birine limit türev şudur demek için çok geç. Bu tarz yeni kapılar açan konular erken gösterilmezse o tutkuyu veremiyorsun. Bknz: Richard feynmann . Öğretim şekli ve sınav sistemiyle sıkıntı var yoksa türev integral değil tek öğretilemeyen şey. Türev integral hoşuma gitmeseydi mühendislik seçmezdim

Yok tabi tek sorun türev integral öğretilmesi değil, bu nerden geliyor bu nasıl oluyor diye düşündürten bir ders sistemimiz yok.Almanyada okuldayken bir ders saati boyunca üslü sayılarda üs hangi şartla toplanır çıkartılır o işleniyordu ve bütün herkes fikrini söylüyordu.Bizde bunu sadece hoca yapabiliyor ve 10 dakika bile sürmüyor bu bahsettigim yeri izah etmesi.11. sınıf ayrıca.

Bu adamlar geri zekalı mı oluyor? Hayır,siemens bosch gibi günlük hayatta kullandığımız birçok şey bu adamlardan çıkma.Lisede öğrencilere daha çok sosyal dersler veriliyor.3 dil bilen insanlar enstrüman çalan insanlar vs.

He tabi gidip isteyen burdada öğrenir bunları ama kimsenin bir dil kursuna 2000-3000 tl yatıracak parası yok,önemli olan bütün herkesin ulaşabileceği noktalara koymak.

Fizikte kaçınız lisede düzenli olarak deney yaptınız?Fizik kimya biyoloji inceleme işidir bilimin temel parçaları olan konulardır ve ne hikmetse deneyin dsi yok bütün amaç lysdeki soruları işaretlemek.

Dil derslerine gelelim.Özel okula 20000 bayılan adama e bi zahmet dili öğretsinler materyali sağlasınlar ama devlet okullarında pratik geçtim dinleme okuma olayıds yok.Sebep sevgili bakanlık CD'leri göndermiyor.

Dediğim gibi türk eğitim sistemi sosyalite açısından çok kıt bir sistem insana entellektüel olabilecek hiçbir şey vermiyor.Liseden mezun olanların büyük çoğunluğu odun gibi çıkıyor.

1)dil biliyor mu? Yok ( ama kime sorsan türkiyede ingilizce ana dilidir ama konuşmaya gelince ay burada actually mi oluyordu kafası)
    2) enstrüman çalabiliyor mu? Çoğu okulda enstrüman bile yok bırak çalmayı adam piyano görmeden 12 yıl okuyor ayrıca müzik dersleri Ders yerine koyulan ders kategorisinde değildir, ortalama yükseltme olarak görülür.

Lisans düzeyinde spor yapan ne kadar insan var? okullar ne kadar destekliyor? betonda okulun içinde spor yapılmaz herhalde.

Sözel derslerde ne kadar tartışma imkanın oluyor.Rasyonalizm tanımını öğrenmekle ve temsilcilerini bilmekle o bilinmiş olunmuyor, neye karşı ortaya atılan bir fikirdi, atan kişi neyden etkilendi, günümüzde geçerliliği var mı gibi sorulara yanıt aranıyor mu yok olur mu hiç.

Tarihte aynı felsefe gibi.

Ama dediğim gibi çocuğuna para yedirtecek bu imkanları sağlayacak insanlar var hatta yapıyorlar ama devlet okulu statüsünde değil.Bu dediklerim bırak köy okullarında olsun büyük şehirlerde bile yok.Bu ülkede çoğu ailenin çocuklarını hem dil kursuna hem müzik hem de spor kursuna gönderecek parası yok.Ve bunların devlet eliyle sağlanması lazım.

Korsan kitap almayın diyorlar kusura bakmasınlarda babası 1000 tl kazanan çocuklar bir.kitaba 15 tl mi verecekler? Adamın evinin 2 günlük parası.O kitabı Max 2/3 kez okuyacaksın ayrıca.Kitap kiralamaya kalksan kütüphane yok,ama 1.5 milyonluk şehir ona yakın alışveriş merkezi var yok şehir merkezine modern yapılar inşaa ediliyor.Ama kütüphane yokBakarsın avrupai bir şehir

Ülke insanı olarak kıt bir entelektüel anlayışımız var.Televizyon da kurulmuş abudik gubidik kurulu dizilere bağlıyız.Bırak operayı falan sinema ve tiyatro daha bu ülke insanının kanına yerleşmedi, çünkü insanımıza uzak değerler kitap gibi.Bu yüzden avrupai olabilecek şehirlerde tiyatro falan yok.Aristokratik değerler olarak görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunickonaltıharf -- 1 Mayıs 2014; 23:21:24 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok tabi tek sorun türev integral öğretilmesi değil, bu nerden geliyor bu nasıl oluyor diye düşündürten bir ders sistemimiz yok.Almanyada okuldayken bir ders saati boyunca üslü sayılarda üs hangi şartla toplanır çıkartılır o işleniyordu ve bütün herkes fikrini söylüyordu.Bizde bunu sadece hoca yapabiliyor ve 10 dakika bile sürmüyor bu bahsettigim yeri izah etmesi.11. sınıf ayrıca.

Bu adamlar geri zekalı mı oluyor? Hayır,siemens bosch gibi günlük hayatta kullandığımız birçok şey bu adamlardan çıkma.Lisede öğrencilere daha çok sosyal dersler veriliyor.3 dil bilen insanlar enstrüman çalan insanlar vs.

He tabi gidip isteyen burdada öğrenir bunları ama kimsenin bir dil kursuna 2000-3000 tl yatıracak parası yok,önemli olan bütün herkesin ulaşabileceği noktalara koymak.

Fizikte kaçınız lisede düzenli olarak deney yaptınız?Fizik kimya biyoloji inceleme işidir bilimin temel parçaları olan konulardır ve ne hikmetse deneyin dsi yok bütün amaç lysdeki soruları işaretlemek.

Dil derslerine gelelim.Özel okula 20000 bayılan adama e bi zahmet dili öğretsinler materyali sağlasınlar ama devlet okullarında pratik geçtim dinleme okuma olayıds yok.Sebep sevgili bakanlık CD'leri göndermiyor.

Dediğim gibi türk eğitim sistemi sosyalite açısından çok kıt bir sistem insana entellektüel olabilecek hiçbir şey vermiyor.Liseden mezun olanların büyük çoğunluğu odun gibi çıkıyor.

1)dil biliyor mu? Yok ( ama kime sorsan türkiyede ingilizce ana dilidir ama konuşmaya gelince ay burada actually mi oluyordu kafası)
    2) enstrüman çalabiliyor mu? Çoğu okulda enstrüman bile yok bırak çalmayı adam piyano görmeden 12 yıl okuyor ayrıca müzik dersleri Ders yerine koyulan ders kategorisinde değildir, ortalama yükseltme olarak görülür.

Lisans düzeyinde spor yapan ne kadar insan var? okullar ne kadar destekliyor? betonda okulun içinde spor yapılmaz herhalde.

Sözel derslerde ne kadar tartışma imkanın oluyor.Rasyonalizm tanımını öğrenmekle ve temsilcilerini bilmekle o bilinmiş olunmuyor, neye karşı ortaya atılan bir fikirdi, atan kişi neyden etkilendi, günümüzde geçerliliği var mı gibi sorulara yanıt aranıyor mu yok olur mu hiç.

Ama dediğim gibi çocuğuna para yedirtecek bu imkanları sağlayacak insanlar var hatta yapıyorlar ama devlet okulu statüsünde değil.Bu dediklerim bırak köy okullarında olsun büyük şehirlerde bile yok.Bu ülkede çoğu ailenin çocuklarını hem dil kursuna hem müzik hem de spor kursuna gönderecek parası yok.Ve bunların devlet eliyle sağlanması lazım.

Korsan kitap almayın diyorlar kusura bakmasınlarda babası 1000 tl kazanan çocuklar bir.kitaba 15 tl mi verecekler? Adamın evinin 2 günlük parası.O kitabı Max 2/3 kez okuyacaksın ayrıca.Kitap kiralamaya kalksan kütüphane yok,ama 1.5 milyonluk şehir ona yakın alışveriş merkezi var yok şehir merkezine modern yapılar inşaa ediliyor.Ama kütüphane yokBakarsın avrupai bir şehir

Ülke insanı olarak kıt bir entelektüel anlayışımız var.Televizyon da kurulmuş abudik gubidik kurulu dizilere bağlıyız.Bırak operayı falan sinema ve tiyatro daha bu ülke insanının kanına yerleşmedi, çünkü insanımıza uzak değerler kitap gibi.Bu yüzden avrupai olabilecek şehirlerde tiyatro falan yok.Aristokratik değerler olarak görülüyor.

Tamamen katılıyorum. Düşüncelerime tercüman olmuşsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bizim gibi ülkelerin genel sorunu bu. bilim kültürümüz yok ve yaşam standartlarımız düşük dolayısıyla da dil öğrenme, spor yapma müzik gibi şeylere yansıyor. ihtiyaçlar hiyerarşisinde bu gibi 'keyfi' şeyler üniversite okuyup para kazanadan ihtiyacından sonra geliyor, ekonomik tabanlı yani. türkiyedeki sorunlar bunlar, değişeceğini de sanmıyorum adam akıllı eğitim ve yaşam standartı isteyen bütün olanakları araştırsın ülkeden gitmenin.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.