Şimdi Ara

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.053
Cevap
67
Favori
102.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

hocam şimdi biraz uncharted biraz last of us kurcaladım 120hz vrr ibaresi çıkan iki oyun. söylediğiniz gibi ekranın gidip gelmesi gibi bir problem yaşamıyorum. böyle bi problem şu ana kadar hiçbir senaryoda yaşamadım.

oyunların görüntü ayarlarında kilitsiz kare oranı diye bi seçenek var bu açıklen görüntüde minibal yırtılmalar görüyorum sadece hareketli sahnelerde. bunu kapatınca o da kalmıyor. bu ayarın vrr ile bi bağlantısı var mıdır bilmiyorum.

ps5 kendi ayarlarında vrr otomatik, tv'nin görüntü ayarlarında açıktı bu arada oyunları oynarken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PC/PS5 bağlayanlar için TV de oyun modu mevcutsa seçmekte fayda olabilir.

975A'da bu sorun olmuyor ise en kötü ihtimalle 990A'da 120hz'de herhangi bir sorun olmayacaktır.

Sorunla ilgili mesajlar şunlar:

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri | DonanımHaber Forum » Sayfa 44

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri | DonanımHaber Forum » Sayfa 45

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri | DonanımHaber Forum » Sayfa 45

Bazı kişiler bu durumu anlamsızca köpürtüp insanları korkuttular.

@g1g2g3g4g5 sizde durum nedir? Servis geldi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 4 Ağustos 2026; 18:58:27 >
    Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |

• Hicks kullanıcısına yanıt

açıkcası 975a ile 990a ile arasındaki donanımsal yazılımsal farkın ne olduğunu satın alma aşamasında da anlamadım ben çok. ayak yapısı ve tasarımdan yola çıkarak arçeliğin en pahalı ve yeni oled tv'sinin grundig versiyonu 975a gibi duruyordu, onu tercih ettim.

https://www.arcelik.com.tr/smart-tv/a-1265-c-ai-smart-tv

144/120 hz farkı dışında en fazla parlaklık farkı vardır, onun dışında fark hatırlamıyorum, SoC ikisinde de aynı...

Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |

yani 990a hakkında net bilgiye ulaşamadım çok ama 975a arçelikteki modelin direkt karşılığı olduğundan daha iyi araştırma imkanım oldu. arçelik olanını kullanan bikaç insandan fikir aldım vs, kafamda soru işareti olmadan aldım.

tv'nin ulaştığı maks nit değerini ev ortamında ölçmenin bi yöntemi var mıdır ? youtube'da buna dair bazı videolar var, ordaki görüntü senaryolarından kendi amatör gözlemimle 800nit üzeri senaryolarda benim gözüm bi değişim fark etmedi.

https://youtu.be/Q-KPrxjNojI?si=F3OXjjYo2RlUABuG

şu gibi videoları kastediyorum. 800nit sonrasında parlaklıkta bi değişiklik olmuyor, son parlaklık yükselişini 800'de yaşıyorsunuz.

• Arkadaşlar bu televizyonların paneli tam olarak nedir biliniyor mu? LGnin hangi jenerasyonuna denk geliyor mesela

Tam olarak bilinmiyor, üreticiler bunu açıklamıyor, benim tahminim muhtemelen LG C3-C4 arası bir Evo paneldir. Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri 

hocam attığınız mesajlarda sorunu yaşayan arkadaşın söylediği iki oyundan birinde de denedim netleşsin diye (spiderman2). 975a'da böyle bi sıkıntı yok şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 4 Ağustos 2026; 22:0:41 >

Çok teşekkürler zaman ayırdığınız için, demekki gönül rahatlığı ile tavsiye etmeye devam edebiliriz. Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri 

Hocam servis 2 kere geldi. Ikisinde de tv değişim talebinde bulundular ancak genel merkez reddetti. En son teknik servis elemani genel merkezden kendisine yazilan mesaji bana iletti ve talebi kapattılar:

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri

Ayni gun icerisinde forumdan birisi "ayni sorun bende de var" yazdigi icin urundeki kronik bir problem olarak yorumladim ve sehir disinda gorevde oldugum icin cok da ugrasamadim acikcasi.

Ancak simdi bu sorunu yasamayan birisi oldugunu gorunce tekrar servis kaydi acmaya karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g1g2g3g4g5 -- 5 Ağustos 2026; 1:34:13 >

• g1g2g3g4g5 G kullanıcısına yanıt

hocam teknik servisin bahsettiği görüntü yırtılması, dalgalanması problemini ben de yaşıyorum tek tük. sizin probleminiz ama anlattığınız kadarıyla ekranın direkt gitmesi simsiyah olması. sorunu anlamamışlar yani konu görüntü yırtılması değil, görüntünün direkt gitmesi.

Ürün bugün kargo firmasına teslim edilmiş. Tahminim cuma/cumartesi teslim edilir.

Şurada bir video göndermişti daha önce arkadaş:

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleridonanımhaber forum
    Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/163721396

hocam bu videodaki problem gibi bir problemim yok. benim bahsettiğim ekran yırtılması fps uyumsuzluğundan sık yaşanabilen, vrr ayarlarıyla oynadığımda düzelen bir şey. bunu daha önceki tvlerimde de yaşadım. pc-tv konsol-tv bağlantısı yapıldığında kablo veya uygun ayarı bulamama kaynaklı sık yaşanabilen ufak çaplı bi problem. bu arkadaşınki başka bi sorun.

bir de videoda gördüğüm kadarıyla arkadaşın cihaz 1080p'de çalışıyor.

benim gözlemim vrr ve 120hz destekli oyunları görsellik öncelikli ayarda kilitsiz kare oranı seçeneği açıkken oynayınca görüntü saçmalıyor. ya görsellik+kilitsiz kare oranı kapalı ya da performans modu + kilitsiz kare oranı açık ya da kapalı oynamak lazım. hem görsellik modunda hem de kilitsiz kare oranı seçenği açıkkken yırtılmalar gelgitler artıyor. bu durum tv ile alakalı değil diye dişünüyorum, eski sıradan led televizyonumda da görsellik modunda oynamakta zorlanıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 5 Ağustos 2026; 18:43:1 >

• Lawagolem kullanıcısına yanıt

Bant genişliği problemi olabilecceğini düşünerek 1080p denemişti ama onda da yaptı, bu başka bir sorun dediğiniz gibi, tekrar servis kaydı açması gerekiyor bence...

Sizin testlerinizde 975A'da bile olmuyor ise 990A'da zaten beklenemez genel bir sorun olması, zaten PS5 bildiğim kadarı ile max 120 hz. destekliyor, 144 hz. senaryo dışı bu durumda...

yukarıda bi ekleme yaptım hocam arkadaş oyunu görsellik modunda mı yoksa performans öncelikli modda mı oynuyor onu da merak ettim. ps5 genelde görsellik modunda saçmalıyor, ps5 pro gerekiyor bu yeni nesil oyunları görsellik modunda akıcı oynayabilmek için.

aklımda almak vardı ghost of yotei erteleyip duruyordum, baktım indirimdeyken alayım dedim. direkt aynı oyunda denerim inince.

@g1g2g3g4g5 kendisi hangi ayarları kullandığını belirtir, benim PS5 tecrübem yok ama bu tip ayarların sıkıntı yaratabildiğini bir çok yerde okumuştum, umarım birlikte bir çözüm bulabilirsiniz. Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri 

ya oyunlarda genel iki ana görüntü modu var çözünürlük/görsellik ve performans diye. ilki görüntü kalitesi odaklı daha düşük fps, diğer kaliteden kısan daha yüksek fps veren mod, bunu ps5 ayarlarından ön tanımlı olarak da seçebiliyorsunuz her oyun seçtiğiniz modda açılıyor. ps5 pro kullanıcısı değilseniz oyunları performans modunda oynamanın daha sağlıklı olduğunu gözlemledim ben 1 senedir slim sahibi olarak. çözünürlük modunda cihazın gücünün yetmediğinş hissediyorsunuz.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.