Şimdi Ara

Şaşırıp kalıyorum.... çok haklı ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • "Biliyorsan konuş örnek alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar" atasözü buradaki bazı arkadaşlar için uygun bir atasözü olacaktır.

Cevap yazacaktım ama mesajım hedefine gitmeyeceği için daha doğrusu mesaj alıcısı bunu alamayacağı için! sadece bu atasözü ile bititiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: C. Lipton

quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

Benim şahit olduğum ve gördümlerimden genelde türbanlılar asosyal oluyor.Üniversiteden biliyorum.Gidip birşey sorduğumda senden kaçıyorlar.Gözüne yüzüne bakmıyorlar.Altına birşey giymeyen kara çarşaflıyı görmedim.Hastanede çalışan bir hemşire yakınımız anlattı.Kadın hastaneye kara çarsafla baygın gelmiş.Üstündekilerini çıkarttıklarında üstünde birşey yokmuş.Buna benzer hikayeler çok.

Walla ben basın değilim.Ama gördüğüm kadarıyla sıkma başlı gibi yada rahibelerin taktıkları gibi duruyor.Kusura bakma ben fesatım böyle düşünüyorum.Ayrıca ben yurtdışında bizim gibi giyinen görmedim.İranlısını,afrikalısını v.s. gördüm.Bizim gibi giyinen yoktu.Kafalarında eşarp vardı.Herhalde farklı kişilerle karşılaşıyoruz.Bak konuyu başörtüsüne çekme.Türban ve başörtü ayrı kavramlar.Ben başörtü diyince ninelerimizin taktığı eşarplar geliyor.Ama türban tamamem siyasi amaçlı ve sıkma başlı birşey.Yurtdışında türban pek görmedim.

Problem terminoloji farkı. Ben sıkmabaş, türban tanımlamasını kabul etmiyorum. Türban, SİH'lerin kafalarına sardıklarıdır. Sizin türban dediğiniz başörtüsüdür benim için. Görmedim dediğin kişileri de ben dini inançlarını yaşayan müslamanlar olarak bahsediyorum. Birçok ırkdan böyle müslüman gördüm (dinini yaşayan), hepsi sizin siyasi simge dediğiniz BAŞÖRTÜSÜNÜ, sıkmabaş dediğiniz şekilde takıyorlardı. Sen görmemiş olabilirsin, üzüldüm senin için. Bu arada, çelişkili konuşuyorsun, " Bence ifaden yanlış ben ne kara çarşaflılar gördüm.Altına hiçbirşey giymeyen!!! " demişsin, şimdi de " Altına birşey giymeyen kara çarşaflıyı görmedim.Hastanede çalışan bir hemşire yakınımız anlattı " diyorsun. Komik duruma düşüyorsun.

Ducatine zaten nereye saldıracağını şaşırdı. Türbandan girdi şimdi edepsiz konular açıyor.

"Ben ne kara çarşaflılar gördüm. Altına hiçbirşey giymeyen!" ben bu sözde arkadaşın aklının nerelerde olduğunuda anlıyorum ayrıca.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

Benim şahit olduğum ve gördümlerimden genelde türbanlılar asosyal oluyor.Üniversiteden biliyorum.Gidip birşey sorduğumda senden kaçıyorlar.Gözüne yüzüne bakmıyorlar.Altına birşey giymeyen kara çarşaflıyı görmedim.Hastanede çalışan bir hemşire yakınımız anlattı.Kadın hastaneye kara çarsafla baygın gelmiş.Üstündekilerini çıkarttıklarında üstünde birşey yokmuş.Buna benzer hikayeler çok.

Walla ben basın değilim.Ama gördüğüm kadarıyla sıkma başlı gibi yada rahibelerin taktıkları gibi duruyor.Kusura bakma ben fesatım böyle düşünüyorum.Ayrıca ben yurtdışında bizim gibi giyinen görmedim.İranlısını,afrikalısını v.s. gördüm.Bizim gibi giyinen yoktu.Kafalarında eşarp vardı.Herhalde farklı kişilerle karşılaşıyoruz.Bak konuyu başörtüsüne çekme.Türban ve başörtü ayrı kavramlar.Ben başörtü diyince ninelerimizin taktığı eşarplar geliyor.Ama türban tamamem siyasi amaçlı ve sıkma başlı birşey.Yurtdışında türban pek görmedim.

Problem terminoloji farkı. Ben sıkmabaş, türban tanımlamasını kabul etmiyorum. Türban, SİH'lerin kafalarına sardıklarıdır. Sizin türban dediğiniz başörtüsüdür benim için. Görmedim dediğin kişileri de ben dini inançlarını yaşayan müslamanlar olarak bahsediyorum. Birçok ırkdan böyle müslüman gördüm (dinini yaşayan), hepsi sizin siyasi simge dediğiniz BAŞÖRTÜSÜNÜ, sıkmabaş dediğiniz şekilde takıyorlardı. Sen görmemiş olabilirsin, üzüldüm senin için. Bu arada, çelişkili konuşuyorsun, " Bence ifaden yanlış ben ne kara çarşaflılar gördüm.Altına hiçbirşey giymeyen!!! " demişsin, şimdi de " Altına birşey giymeyen kara çarşaflıyı görmedim.Hastanede çalışan bir hemşire yakınımız anlattı " diyorsun. Komik duruma düşüyorsun.

Arkadaşım ille sana türban ile başörtünün farkını anlatan resimmi koymam mı gerekiyor?Hala bana türbandan bahsediyorsun.Seninde işine gelmiyor.Demek benim gördüğüm başörtü,eşarp takanlar inançsız yaşayan müslümanlar bu ne kadar saçma bir sözdür.""inançlarını yaşayan müslamanlar olarak bahsediyorum. Birçok ırkdan böyle müslüman gördüm (dinini yaşayan)""" söze bak böyle bir ayırımmı var?
    Çelişki diyorsun da senin de kafandaki çelişkileri bir kenara bırak evet gördüm.Duyduklarımada anlattım.İllede gidip sana kanıtmı sunmam gerekiyor.Sunsam bile inanmayacaksın.Arkadaşım kabul et.Türbanlılar kendilerini siyasi amaç için kullanılıyor.1975-80 dan sonra türemişlerdir.Bunu kabul etmek istemiyorsan senin sorunun.

Türk kültüründe başörtüsü vardır, yemeni vardır, yazma vardır, ama sıkmabaş türban yoktur. 30 sene önce araplardan ithal edilen bir bez parçasının savunuculuğunu yapmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz. Arap kültür emperyalistimisiniz siz? Kardeşim başörtüsünü savunun, kimse bir şey demiyor. Ama türban ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 15 Ocak 2006 13:44:31 >

• Sen olayı kopardın artık, anlamamakta direniyorsun, açıkça yazıyorum başörtüsü dini öngördüğü bir örtünme şekli diyer, ve ayrıca hiçbir zaman takmayan müslüman değildir demedim. Yukarda yazılanlara bak, saptırma lafı. Sen, istediğim kadar anlatıyım anlamamakta direniyorsun, o yüzden seni düşüncelerinle başbaşa bırakıyorum. " Türk kültüründe başörtüsü vardır, yemeni vardır, yazma vardır, ama sıkmabaş türban yoktur " demişsin. Eskiden ona bakarsan türk kültüründe 100 yıl önce takım elbise de yoktu. Ne yapsak, onu da mı red etsek, yöresel kıyafetler ile takılsak... Sen bildiğin gibi takıl, seni kendi haline bırakıyorum. Sen de batı emperyalist düşüncelerini farkında olmadan savunmaya devam et.
  • Hem dini kullanan hemde cumhuriyeti kullanarak bir yerlere gelmiş insan toplulukları var çünki.2 tarafında(bölünmüş tarafların)birbirine güveni kalmadı.Al sana türkiyeyi bölmek için fırsat.Siz bu tartışmaları yaptıkça ülkeye zarar veriyorsunuz.Bu konu buralarda bitmez.Siz herşeyi zamana bırakın.Elbet bir gün 2 tarafda uzlaşacaktır.Şeriati isteyenlerin bir nedeni var,ama öbür türlü düşünenlerinde bir nedeni var.İşte o nedenleri bulup halletmeliyiz.Kamu alanlarında türbanlılara haklar tanımalıyız,yani adamlar tam olarak dinlerini yapmalı.İstanbul gibi şehirlerde başı örtülü görüldüğü zaman hep "ayy şunlara bak dinci" kelimeleri sarfediliyor.İşte bunu ortadan kaldırmalıyız.Medeniyetin giyinmeyle değilde bilgiyle olacağını idrak etmeliyiz.Bunu yabancılar bizden çok daha iyi biliyorlar ve kendileride o yoldan geçtiler.Bakınız bütün tarihlerinde hristiyanlığı kullanarak neler yapmış adamlar,avrupalıların başına neler gelmiş,ama adamlara şimdi bakın nasılda ilim le irfanla bu tür safsatalara takılmadan geliştiler,şimdi görüyormusunuz bir tane,haç kolyesi takan kadına şeriatçi,eski avrupa düzenini getirip kliselerle milleti bastırmaya çalışacaklar diyen avrupalı?Peki madem öyle bizde asla olmamış bir olaya,asırlar boyunca şeriat değilde medeni ve imanlı bir şekilde yönetilmiş bir ülkenin torunları olarak neden buna bu kadar takılıyoruz?Cevap basit:
    Çünki çokaz bir kesim var,paralı onlar hayatlarından memnun.Ama müslümanlık artık onlara ters düşüyor.

Gene çok az bir grup var bunlarda başı açık,sokakta gezebilen,yanlız başına yaşayabilen(Bu söylediğim kesim yukarıdaki azınlık değil)grubu hazmedemiyorlar.

Ama aslında olay farklı.Yani şöyleki bütün olay bu 2 azınlık grup yüzünden oluyor.Mesela 1. grup yüzünden tüm açık giyinenler onlar gibi sayılıyor.Aynen 2. grup yüzündende çarşaf vs. giyenler onlara dahil ediliyor.İşte bu da laikliği öldürüyor.Laiklik soyunmak değildir.Müslümanlıkta milletin beynini yıkayıp hapsetmek değildir.Müslümanlıkla şeriatin alakası bile yoktur.Bknz tarihteki müslüman devletler...

• quote:

Sen kim oluyorsun da türklüğüme karışıyorsun!!! Türklüğü 80 yıl önce başörtülü ninemlerimiz kurtardı. Senin gibi inkarcılar olduğunu bilseler, kemikleri sızlar mezarlarında!! Daha Türklüğün ne olduğunu bilmiyorsun, asıl bu ülkenin temel taşını başörtüsünü inkar eden senin gibilerin ne olduğu belirli değildir. Başörtüsü bu ülkenin temel değerlerinden biridir, elbette ki Suudi Arabistan gibi herkese zorunlu olsun demiyoruz, ancak takanı da engellenmesini istemiyoruz. Benim de gördüğüm pek çok açık insanın (okulda gördüğüm) ahlakı bozuk, görünce iğreniyorum, bu mu daha iyi şimdi!!

sen bir şeyi anlamadın sanırım....ya şu türbanı benim nerde kabul etmediğimi anlamadıysan yazık sana be...laiklik nedir bilmiyorsun..bunu sen dahil artık herkez anladı....
    ben diyorum ki devlet işlerinde türban olmasın.ama senin burdan çıkardın anlam; hiç kimsede türban olmasın...ben öyle bir şey dedim mi...benim anamda türban takar yukarıda verdiğim örneği kavrayamadığın belli...
    türbanlılara kimse karışmaz fakat hiç bir türbanlıda devlet işlerine buluşamaz..bu bu kadar basit....sebebleride 10 sayfa yazmakla bitmez...
    ahlak meselesi aile ile alakalıdır bu türban takmakla değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KinGEagLE -- 15 Ocak 2006 15:45:50 >

• Arkadaşlar yukarıdaki mesajımı daha öncede vermiştim ama gene tartışmalar olduğu için vermek durumunda kaldım.Bu konu aşırı derin bir konu olduğundan işin içinden çıkmak çok zor.Teorik olarak tek bir çaresi var

DİNİ ALET EDİP ŞERİAT DÜZENİNİ GERİ GETİRMEK İSTEYENLERİN HEPSİNİ YOK ETMEK

Bakın bu söylediğim kitle iran,arabistan gibi ülkelerin fikirlerinden etkilenmiş insanlardır,ve türkiyenin müslüman ülke olarak en ileride olmasını hazmedemiyorlar o kadar petrol sahibi olmalarına rağmen.Araplarda türkiyenin gelişmesini istemiyor.Şeriat ile milleti bağlamak istiyorlar.

MÜSLÜMANLIĞI YOK EDİP,BATI ÖZENTİLİĞİNİ YAYIP TÜRKLÜĞÜ ÖLDÜRMEK İSTEYENLERİ YOK ETMEK!

Bu kesim ise avrupa ve abd den etkilenmiş kesim.Bunlar artık müslümanlığı kaldıramıyorlar.Nedeni ise müslümanların hep terörist,saldırgan barbar olarak nitelendirilmesi.Şimdi aslında bu 2 madde birbirini etkiliyor.Bu kesimin böyle düşünmesindeki sebep nedir?Sebep yukarıdakidir.Yani herkezin özgürlüğünü elinden alıp sadece din kurallarına dayalı rejimin oluşmasıdır.Tabi bu yüzdende islam dininden nefret ediyorlar.Şimdi yukarıdaki kesim neden böyle düşünüyor?Onlarında bir sebebi var ,onlarda diyorki "Batı özentiliği ile müslümanlığı öldürecekler,içimize kadar girdiler,batı müziğini yasaklamalıyız,batı dinlerini önlemeliyiz ancak bu şekilde müslümanlığı koruyabiliriz!Şimdi bu 2 madde de birbirine zıt,alın bakalım işin içinden çıkın.

Hangisi hangisini etkiledi bilmiyoruz.Yani hangi olay daha önce olmuş bilmiyoruz.Yani şöyleki,müslümanlıktan tiksinenler daha önce şeriat düzenini görüpmü bu hale geldi,yoksa şeriat çiler müslümanlığı kaldırmak isteyenler yüzündenmi şeriatçi olup dünya ile ilişkilerini kopardılar?İşte temel sorunda budur.Bu sorunun cevabını biri çıkıp bana versin.Hangisi hangisini tetiklemiş,işte bunun cevabını bulursak tüm sorunlar halledecek.

Peki neden daha önceleri bu tür sorunlar yoktuda şimdi var oldu?Ben bunu çok merak ediyorum.Yani birden bire ortalık nasıl böyle kızıştı?Atatürk cumhuriyeti kurduktan sonra 1960 lara kadar gayet medeni,isteyen dinini uyguluyordu isteyen açık giyiniyordu,ama gayet saygılı bir ortam vardı türkiyede.Ne ahlaksızlık ne hırsızlık hiç biri yoktu,ama isteyen istediğinide yaşıyordu kardeşim.Peki ne olduda 2006 gibi bir yılda bu tür olaylar oluyor?Bakın tekrar ediyorum bizde asla olmamış bir olay için neden bu kadar kafa yoruyoruz?

Avrupalılar yüz yıllarca derebeylik sistemiyle yönetildiler,onlardada şeriat vardı,hristiyanlığa uymayanı afaroz ederlerdi.Peki madem böyle,nasıl avrupa kendini toparlayarak gelişti?Yani niçin avrupada hristiyanlık dinini uygulayan bir insan(üstünde haç kolyesi,işte ne biliyim papazların giydiği kıyafetler)görüldüğü zaman neden türkiyedeki gibi"Ay şunlara bakın yobazlar gericiler,eski avrupayı geri getirmeye çalışıyorlar" demiyorlar?Bana şu sorduğum 2 sorunun cevabını allah rızası için birisi versin.Şu 2 soru cevaplanırsa herşey düzelecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: KinGEagLE

quote:

Sen kim oluyorsun da türklüğüme karışıyorsun!!! Türklüğü 80 yıl önce başörtülü ninemlerimiz kurtardı. Senin gibi inkarcılar olduğunu bilseler, kemikleri sızlar mezarlarında!! Daha Türklüğün ne olduğunu bilmiyorsun, asıl bu ülkenin temel taşını başörtüsünü inkar eden senin gibilerin ne olduğu belirli değildir. Başörtüsü bu ülkenin temel değerlerinden biridir, elbette ki Suudi Arabistan gibi herkese zorunlu olsun demiyoruz, ancak takanı da engellenmesini istemiyoruz. Benim de gördüğüm pek çok açık insanın (okulda gördüğüm) ahlakı bozuk, görünce iğreniyorum, bu mu daha iyi şimdi!!

sen bir şeyi anlamadın sanırım....ya şu türbanı benim nerde kabul etmediğimi anlamadıysan yazık sana be...laiklik nedir bilmiyorsun..bunu sen dahil artık herkez anladı....
    ben diyorum ki devlet işlerinde türban olmasın.ama senin burdan çıkardın anlam; hiç kimsede türban olmasın...ben öyle bir şey dedim mi...benim anamda türban takar yukarıda verdiğim örneği kavrayamadığın belli...
    türbanlılara kimse karışmaz fakat hiç bir türbanlıda devlet işlerine buluşamaz..bu bu kadar basit....sebebleride 10 sayfa yazmakla bitmez...

Ben senin olayı çektiğin yöne itiraz ediyorum. Başörtüsünü savundum diye, Türklüğüme kadar her şeye laf ettin, lafını bilmeden konuşuyorsun...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: KinGEagLE

quote:

Ben senin olayı çektiğin yöne itiraz ediyorum. Başörtüsünü savundum diye, Türklüğüme kadar her şeye laf ettin, lafını bilmeden konuşuyorsun...

Türklüüüne laf etmem başörtüsünü nerde kabul ettiğine bağlı...hala savunuyorsan gene ederim..

• Sonuna kadar savunurum, sen türklüğün ne olduğunu bilmiyorsun o zaman. Benliğinden bu kadar kopmuşsun. Önce Türklüğün nasıl yazıldığını öğren (türklüüüne değil ), en ufak bir fikrin olmadan laf etme hakkını kendinden bulma Türklüğü temsil etmek çoluk çocuğa kalmış, ağlanacak halimiz var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C. Lipton -- 15 Ocak 2006 19:26:42 >
  • quote:

Sonuna kadar savunurum, sen türklüğün ne olduğunu bilmiyorsun o zaman. Benliğinden bu kadar kopmuşsun. Önce Türklüğün nasıl yazıldığını öğren (türklüüüne değil ), en ufak bir fikrin olmadan laf etme hakkını kendinden bulma Türklüğü temsil etmek çoluk çocuğa kalmış, ağlanacak halimiz var...

ne saçmaladığının farkındamısın bilmiyorum...kendini savunacak bir laf bulamıyorsan kabul etmen gerekir..aşalaman değil....zaten hep öyle olur...kimin neyi bilip bilmediği çok açık...
    ğ ve ü harfininin yeri klavyede bitişik ve ben yanlışlıkla ü ye basıyorum ve Türklüğü senden öğreniyorum..işte 5 yaşındaki çocuk espirisi ile karışık bu saçma sapan kendini savunma bahanen beni güldürüyor...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.