Şimdi Ara

Şaşırıp kalıyorum.... çok haklı ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yav olayı niye hemen başka taraflara çekip rejim çığırtkanlığına başladınız yav, kim rejimden bahsetti şu topicte be Allah tan korkun kim Atatürk le ilgili olumsuz bir cümle kullandı nereden çıkarıyosunuz kardeşim,
    hemen cumhuriyet yıkıldı yerine acayip acayip rejimler kuruldu,
    ALLAH AŞKINA Bİ KEREDE ATATÜRK LE, CUMHURİYETLE DEĞİL FİKİRLERİNİZLE ÖNE ÇIKIN Bİ KEREDE HER TARTIŞMADA ATATÜRK ÜN ARKASINA SAKLANMAYIN, NİYE KONUYU ATATÜRK VE CUMHURİYETE REJİME GETİRİYOSUNUZ NE KADAR TIRSIK SALAKLARSINIZ BE
  • quote:

Orjinalden alıntı: CürekliBatur

yav olayı niye hemen başka taraflara çekip rejim çığırtkanlığına başladınız yav, kim rejimden bahsetti şu topicte be Allah tan korkun kim Atatürk le ilgili olumsuz bir cümle kullandı nereden çıkarıyosunuz kardeşim,
    hemen cumhuriyet yıkıldı yerine acayip acayip rejimler kuruldu,
    ALLAH AŞKINA Bİ KEREDE ATATÜRK LE, CUMHURİYETLE DEĞİL FİKİRLERİNİZLE ÖNE ÇIKIN Bİ KEREDE HER TARTIŞMADA ATATÜRK ÜN ARKASINA SAKLANMAYIN, NİYE KONUYU ATATÜRK VE CUMHURİYETE REJİME GETİRİYOSUNUZ NE KADAR TIRSIK SALAKLARSINIZ BE

• İlhan SELÇUK yine harika bir yazı yazmış...

bir CUMOK olarak kendisine teşekkür ediyorum...
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elt -- 27 Ekim 2005, 15:10:52 >
  • +1 aynen öyle..

Hiç bile Atatürkün arkasına saklanmak değil bu..

Asıl çarşaf çarşaf diye çıkanların başka bi problemi var..

Evet Memleketi kurtaranların arasında cepheye mermi taşıyan kadınlar var, memleketi onlar kurtardı, kafalarındaki çarşaf değil. Cepheye mermileri kafaları açık bir şekilde taşısalardı o mermiler yine hedefini bulurdu!!..

Çarşaf gerçektende bir gelenek ve hep geri kalmış bölgelerde yaygın. İran işi, Arap işi bir gelebnek ve bizim geleneğimiz değil aslında, Bir nevi geri kalmışlığın sembolü.. Atatürk Bu geri kalmışlığa karşı savaş verdi ve sonuçları nasıl olursa olsun, bunun sembollerini, simgelerini, girişini çıkışını herbişeyini yasakladı, çok iyide yaptı..

Bu ülkenin standartları var ve burada çarşafın yeri belli..

quote:

Orjinalden alıntı: Baytekin

quote:

Orjinalden alıntı: DansGuardian

sen uzaya roket fırlattında o kadının çarşafınamı takıldı be,

Kusura bakma ama TAKILIYOR dostum. Nasıl mı söyleyeyeyim geçenlerde bir başka internet sitesinde uzay araştırmaları ile ilgili çıkan bir habere bizim Türk milletinden gelen yorumların neredeyse yarısı "Allahın işine karışmayın" dan ibaretti. Yani adamlar evrenin gizlerini ortaya çıkarmak için bir bilimsel çalışma yapıyor bizim "her haltı bilen mollaların" yaptığı yoruma bak. Bizim mahalledeki cemaatin %80'ine sorsan aynı yorumu yapar.

quote:

adam takmış bir defa ne diyeceksin, gidin anadolunun bir çok köyüne hatta binlerce köyüne çarşaf hala orada geleneksel bir kıyafet olarak kullanılır, bende yozgat ın sorgun ilçesinin günpınar köyündenim, benim annemde köyün diğer kadınları gibi çarşaflıdır, ama bu yazıyı yazandan çok daha ilerici, çok daha ilim irfan sahibi olduğunu şuradan anlayınki şehirde okuttuğu dört çocuğuna yakacak ve yiyecek bişeyler götürebilmek için elleri dondu, defalarca karda kışta kaldılar, niye biliyomusunuz, okusunlarda memlekete adam olsunlar diye, bu kadına çarşafla çuvala girmiş diye talihsizce sataşan adam, git buralardan burası senin vatanın değil defol,

Burada kimse çarşaflılara küfür etmiyor bence ancak ATATÜRK'ün kurduğu cumhuriyette çarşaf gibi İrandan gelme bir kılığa yer yoktur bunu da aklından çıkarma. Eğer hala çarşafı savunuyorsan bunu ya ATATÜRK ve Cumhuriyete karşı bir inatlaşma gösterisi olarak sürdüren ve her Allahın günü "şu cumhuriyet yıkılsa da istediğimiz din sömürüsüne dayalı rejimi kursak" diye içi içini yiyenlerdensin ya da kalbin çok temiz ve saf.

BURASI ATATÜRK'ün KURDUĞU LAİK BİR DEVLETTİR BURADAN DEFOLUP GİDECEK VATANSIZLAR DA BUNU HAZMEDEMEYEN MOLLA ZİHNİYETLİLERDİR. (NOT: YAZDIKLARIM TIRNAK İŞARETİ İÇİNDE OLAN KISIMLARI SAVUNANLAR İÇİNDİR, GERİ KALAN KISIM İÇİN BİŞEY YAZMADIM YANLIŞ ANLAŞILMASIN)

• Bakın size bir olay anlatayım, nerede olduğumuza siz karar verin.
    Yazın Almanyadan arkadaşım geldi, konu açılmışken bir olay anlattı.
    Dedi burada devlet dairesinde çalışan bir bayan vardı, kadın başını yarım kapatıyor, birgün amiri çağırıyor bayanı, adamın lafına dikkat edin (bunları söyleyen bir Alman).
    Ya hanımefendi ya başınızı tam açın ya da tam kapatın, inancınıza saygım var, ama bildiğim kadarıyla sizin dininizde böle bir örtünme şekli yok, burada çalışan ve sizinle aynı dine sahip diğer arkadaşlar ya tam örtüyor ya da tam açıyor, arada kalmayın. Kurallar sabittir zaten ya vardır, ya yoktur.

edit: Daha siz sohbet edip fikirlerinizi bile adam akıllı dile getiremiyorsunuz, ancak birbirinizi azarlayıp, saygısızca yazılar yazmakla ve birbirinizi kırmakla meşgulsünüz. Daha siz anlayamamışsınız birbirinizi, tarihi nasıl anlayacaksınız, bırakın herkes seviyesini ve yerini bilsin, burada kimse bu konu hakkında uzman değil, yazdıklarınıza Atatürk ve dini alet edip silah olarak kullanmayın. Siz önce benliğinizle ve kendi özgür iradenizle yazı yazmayı öğrenin.

açıklama
    ----------
    Siz = dini ve Atatürkü konuya alet edenler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 27 Ekim 2005, 15:13:03 >

• quote:

anladığın dilden konuşmak isterdim ama neyse, yani niçin insanları Atatürk, cumhuriyet düşmanıymış gibi lanse edip hep oradan vurmaya çalışıp Atatürk ve cumhuriyeti kendinize kalkan yaparsınız şaşarım, işte benim kavgam bununla ilgili,
    Atatürk ü pek tanımıyosun galiba hayatı ve bazı konularla ilgili düşünceleriyle ilgili pek bişey bilmediğin beni Atatürk ve laiklik düşmanı (adeta) ilan etmenden belli zaten,
    o roket benim annemin başındaki çarşafa takılmaz, başından beri yazılarımı okursan sadece kendi annemi ve kurtuluş savaşındaki çarşaflı kadınları savundum başkalarını değil, yani daha okumayı anlamayı bile bilmeyen sen kalkmış laiklik dersi veriyosun, senin için benim yazdıklarım yanyana gelmiş harfler ve kelimelerden başka bişey değil onuda biliyorum, idrak edemezsin sen bunu,
    sizler bu milleti uyutanlarsınız, ve benim ve ailemin sevdiği kadar Atatürk ü ne sevebilirsiniz nede ona saygınız olabilir, çünki biz onu putlaştırmadık ilahlaştırmadık, onu önder bildik lider bildik,
    ya sanada cevap yazıp vakit kaybediyozya, işte ne diyeceksin
    quote:

quote:

Kusura bakma ama TAKILIYOR dostum. Nasıl mı söyleyeyeyim geçenlerde bir başka internet sitesinde uzay araştırmaları ile ilgili çıkan bir habere bizim Türk milletinden gelen yorumların neredeyse yarısı "Allahın işine karışmayın" dan ibaretti. Yani adamlar evrenin gizlerini ortaya çıkarmak için bir bilimsel çalışma yapıyor bizim "her haltı bilen mollaların" yaptığı yoruma bak. Bizim mahalledeki cemaatin %80'ine sorsan aynı yorumu yapar.

quote:

adam takmış bir defa ne diyeceksin, gidin anadolunun bir çok köyüne hatta binlerce köyüne çarşaf hala orada geleneksel bir kıyafet olarak kullanılır, bende yozgat ın sorgun ilçesinin günpınar köyündenim, benim annemde köyün diğer kadınları gibi çarşaflıdır, ama bu yazıyı yazandan çok daha ilerici, çok daha ilim irfan sahibi olduğunu şuradan anlayınki şehirde okuttuğu dört çocuğuna yakacak ve yiyecek bişeyler götürebilmek için elleri dondu, defalarca karda kışta kaldılar, niye biliyomusunuz, okusunlarda memlekete adam olsunlar diye, bu kadına çarşafla çuvala girmiş diye talihsizce sataşan adam, git buralardan burası senin vatanın değil defol,

Burada kimse çarşaflılara küfür etmiyor bence ancak ATATÜRK'ün kurduğu cumhuriyette çarşaf gibi İrandan gelme bir kılığa yer yoktur bunu da aklından çıkarma. Eğer hala çarşafı savunuyorsan bunu ya ATATÜRK ve Cumhuriyete karşı bir inatlaşma gösterisi olarak sürdüren ve her Allahın günü "şu cumhuriyet yıkılsa da istediğimiz din sömürüsüne dayalı rejimi kursak" diye içi içini yiyenlerdensin ya da kalbin çok temiz ve saf.

BURASI ATATÜRK'ün KURDUĞU LAİK BİR DEVLETTİR BURADAN DEFOLUP GİDECEK VATANSIZLAR DA BUNU HAZMEDEMEYEN MOLLA ZİHNİYETLİLERDİR. (NOT: YAZDIKLARIM TIRNAK İŞARETİ İÇİNDE OLAN KISIMLARI SAVUNANLAR İÇİNDİR, GERİ KALAN KISIM İÇİN BİŞEY YAZMADIM YANLIŞ ANLAŞILMASIN)

Yazdıklarımı anlamak mı istemiyorsun yoksa sıkışınca kelime cambazlığı yaparak kurtulmaya mı çalışıyorsun anlayamadım ama ifade etmek istediklerimi özetleyeceğim iyi oku:

1.) Kimsenin Atatürk'ü ilahlaştırdığı yok bunu yapan üç-beş ahmağın yaptıkları beni bağlamaz. Ayrıca bu "putlaştırma" iddiası da genelde Türkiyede İran benzeri yönetim isteyenlerin her zaman arkasına sığındıkları bir bahanedir. Amaç da halkın gözünde Atatürk'ü küçültmek.

2.) Atatürk'ün hayatını da din hakkında söylediklerini de iyi biliyorum merak etme. Peki sen Atatürk sağ iken yapılan kılık kıyafet devrimi hakkında hiç düşündün mü bu uygulama niye yapıldı sence?

3.) Atatürk'ü kalkan yapıp devleti soyanlar var elbet ama bunun suçlusu Atatürk ya da Cumhuriyet değildir. Nasıl ki "din, iman, peygamber" deyip gurbetçi parası hortumlayan sözde "İslami" şirketler veya tarikat kurup genç kızları haremine kapatan Kalkancı gibi şerefsiz din mafyasının yaptıkları İslamiyete maledilemezse bu gibi sözde "Atatürkçü" lerin davranışları da Atamız ve Cumhuriyeti bağlamaz.

4.) Kim kimi uyutuyor acaba bir yandan "din, iman, peygamber" deyip halkı bunları tartışırken vergilere benzine şuna buna %70'lik zammı geçirenler mi yoksa "bu adamların derdi cumhuriyetle geri kalan hiçbirşey umurlarında değil" deyip halkı uyaranlar mı?

5.) Aileni hedef olarak gösterme istersen. Kimin ne giydiğine karışmak ne benim ne de senin haddin değil. Temiz duygularla kapanıyorsa ailen saygı duyarım ama bu işin siyaset olarak benimseyenlere saygı göstermemi bekleme benden. Ayrıca cümle sonunda "sözüm meclisten dışarı" dediğim halde herşeyi üzerine alınıyorsun halen.

6.) Kurtuluş savaşında çarşafıyla cepheye koşan analarımızın ancak elleri öpülür. Kimsenin onlara söz söyleme haddi değil, söylemiyor da burada da saptırma sözlerimi. O insanlar kılık kıyafet devriminde seve seve çarşaflarını çıkarıp başörtü taktılar (mesela benim babaannemin kayınvalidesi ki Nakşibendi ve de hacıydı) Ne zaman ki siyasi sömürü malzemesi oldu o zaman sorun başladı.

7.) Benim kimseyi Cumhuriyet düşmanı yaptığım yok kendileri bu rolü isteyerek üstleniyorlar. Çarşafı savunma moduna sen geçtin ilk başta. Eğer sen de sözlerinde samimi isen İranda başını kapatmadığı için dövülen kadınlara destek olur bunu yapanları kınarsın olur biter.

Ben kişileri ve olayları değil fikirleri tartışırım ayrıca roket ile ilgili olarak "Allahın işine karışılmaz" diyerek fikir belirtenler hakkında yorumun ne merak ettim. Son olarak benim anladığım "lisan" insanca diyalogdur. Ama dersen ki "bende başka lisanlar da var" onu da öğrenirim hemen be seni mi kıracağım...

• Hazin olan tarafı hala Atatürk'ü arıyor olmak. Gönül isterdi ki sadece minnetle şükranla analım. Saygıyla yad edelim. Ama RESMEN ARIYORUZ ÇÜNKÜ ÜLKE BIRAKTIĞINDAN ÇOK GERİDE NEYLE Mİ ÖZGÜRLÜK VE KALKINMADA. BAKMAYIN ŞU KADAR FABRİKA VAR ŞU KADAR TV KANALI VAR DİYE O KADARI ZİMBABWE DE DE VAR NE KADAR ÖZGÜRSÜN VE NE KADAR HALKIN GELİRİ GİDERİNE YETİYOIR ONA BAK
  • quote:

quote:

quote:

bu ülkeyi bölse bölse senin gibi yobazlar böler @baytekin senin gibi insanlar bu ülkede yaşadıkça halk refaha eremez

• @Baytekin ağzına sağlık, düşüncelerini çok güzel ifade etmişsin.
    Anlamayanlar da boş, desteksiz msj yazıyolar.(bkz.poweruser0)
  • şu an yaşıyor olsaydı ve ülkemizin şu durumunu , devleti yönetenleri , amaçsız insanlarımızı görse acaba ne söylerdi diye çok merak ediyorum. belkide yorum bile yapmazdı.
  • Görmemezlikten gelemezdi ki bu onun yapısında yoktu bi kere...Yaşıyor olsaydı cumhurbaşkanı olurdu am görüyorum ki şu an ülkeyi başbakan çekip çeviriyor,cumhurbaşkanımız maalesef pek bişey yapamıyor...

RECEP TAYYİP'in sözünü aynen iletiyorum size...:"BENİM GÖREVİM TÜRKİYE'Yİ PAZARLAMAK"

Sanırım zamanında siyasi suçlu ilan edilmiş bi insanı başbakan seçen ilk ülkede biziz...................................

• evet galiba meydan boşbulunmuş,
    rejim yıkılmış ülke satılmış vatan bölünmüş,
    işte bütün bu rejim çığırtkanlıkları Osmanlı nın son döneminde ne zaman bir yenilik başgösterse din elden gidiyor çığırtkanlıklarına benzetiyorum, bu gün @bytekin in yaptığı gibi,
    şunu kafanıza iyi sokunki bu ülkede kimsenin rejimle falan işi yok ama gelişimin önüne rejim ve Atatürk ü set yapmaya çalışan yobazlarda problem var, kimse rejimle ilgili bişey yazmadı ama @bytekin diye bir vatandan hemen olayı çözdü sonra bildik hikayeler okundu, ama vatandaş artık yemiyor tabi,
    kimisi çıktı Türk tarihinin bin yıllık kadınını torbaya soktu kimi anasına kimi ninesine hakaret etti onları yobazlıkla arap kültürünün kölesi olmakla suçladı, bu kadar alçalabildi yani, herneyse son zamanlarda Türkiye artık bunları yemiyor, rejimin sağlam zeminde olduğu ve kimsenin rejimle ilgili bir probleminin olmadığı anlaşıldı,
    eee tarihten ders almak lazım Osmanlı da din elden gidiyor çığırtkanlığı ile matbaayı geciktirenler ne kadar direnebildilerki bu bu gün rejim elden gidiyor diye ülkede ne kadar taze beyin varsa onları yobaz ilan edenler ne kadar direnebilsinler,
    çatlasanızda patlasanızda bu ülke bir gün tabuları yıkıp hakettiği yere gelecektir bay çığırtkanlar

• Söylediklerim işlerine gelmeyince bana sataşanlara tek cevabım var. Bu bu konuya yazacağım son cevaptır:

Umarım siz haklısınızdır da ben utanırım söylediklerimden. Aksi halde ilerde bu günleri torunlarınıza tatlı birer anı olarak anlatıp "Bir zamanlar bu topraklarda fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür insanlar yaşardı" diyebilirsiniz. Size bu özgürlük dahi fazla çünkü kıymetini bilmiyorsunuz ama, neyse...
  • ama hala olayı aynı noktaya taşıyorsun,
    yukarda yazılmış bir yazı var Allah yazısı değil kul yazısı, pekala insanlar bunu eleştirebilirler, farklı fikirler düşünceler ortaya atabilirler, ama insanların düşüncelerini rejim düşmanlığı olarak nitelemeye çalışırsan bu çığırtkanlıktan başka bişey olmaz, bırakın isteyen istediği gibi düşünsün, isteyen istediği gibi giyinsin, isteyen çarşaf isteyen mini giysin, bak yukarda torunlara anlatacaklarımızı yazmış ve fikri hür olayından bahsetmişin ama şu anda insanların hür fikirlerini rejim düşmanlığı olarak yorumluyor ve kendinle çelişiyorsun,
    fazla tartışmaya ve öküz altında buzağı aramaya gerek, senin deyiminle "fikri hür" olalım biraz
  • quote:

ama hala olayı aynı noktaya taşıyorsun,
    yukarda yazılmış bir yazı var Allah yazısı değil kul yazısı, pekala insanlar bunu eleştirebilirler, farklı fikirler düşünceler ortaya atabilirler, ama insanların düşüncelerini rejim düşmanlığı olarak nitelemeye çalışırsan bu çığırtkanlıktan başka bişey olmaz, bırakın isteyen istediği gibi düşünsün, isteyen istediği gibi giyinsin, isteyen çarşaf isteyen mini giysin, bak yukarda torunlara anlatacaklarımızı yazmış ve fikri hür olayından bahsetmişin ama şu anda insanların hür fikirlerini rejim düşmanlığı olarak yorumluyor ve kendinle çelişiyorsun,
    fazla tartışmaya ve öküz altında buzağı aramaya gerek, senin deyiminle "fikri hür" olalım biraz

Peki kardeş dediğin gibi olsun. Zaten insanların düşünceleri zorla değiştirilemez. Ama insanların uyanık olması lazım. Örneğin dün Bodrum'da Atatürk'ün posterlerine yapılan saldırı gibi olaylarda bu milletin net ve kesin bir tavır alması gerekir. Aksi halde benim gibi insanlar her zaman çıkıp "gidiş nereye?" diye soracaktır...

• ha gidiş nereye diye sor güzel bir soru, bunu içinde sorumluluk hissi olan her vatandaşın sorması lazım, gidiş nereye, aslına bakarsan biyere gittiğimizde yok Atatürk öldükten sonra başladık yerimizde saymaya hatta dahada geri gitmeye, birileri illaki bişeyler yaptı, ihtilaller vurgunlar soygunlar istismarlar yolsuzluk arsızlıklar geldik bu hale, bu işin sorumluları belli,
    ülkenin en saygın kurumu olması gereken yök bile (ki gelecek onların yetiştirdiği insanlara bağlı) Cumhuriyet adına (çok acı) hukuku çiğneyip Atatürke hainlik yapabiliyosa gidiş nereye diye sormak lazım tabiki,
    bodrum olaylarına gelince, bu ülkede huzuru bozanların hepsinin Allah belasını versin
    quote:

quote:

ama hala olayı aynı noktaya taşıyorsun,

Peki kardeş dediğin gibi olsun. Zaten insanların düşünceleri zorla değiştirilemez. Ama insanların uyanık olması lazım. Örneğin dün Bodrum'da Atatürk'ün posterlerine yapılan saldırı gibi olaylarda bu milletin net ve kesin bir tavır alması gerekir. Aksi halde benim gibi insanlar her zaman çıkıp "gidiş nereye?" diye soracaktır...

• Türkiyenin pazarlanacak nesi kaldı sizce?
  • bu forumda çarşafa dil uzatanları kınıyorum.yazıklar olsun sizlere.geri kalmışlıgı kıyafete baglamak! bu kadar şaçma bi düşünce olamaz.kardeşim allahın kelamında kapanmanın sınırının olmadıgı yazıyor.e şimdi kişi tesettürlü diye,kişi allahın kurallarına uyuyor diye yobazmı oluyor.sizce insanların orasını burasını açmak ...spulukmu oluyor yoksa demokrasimi.tabiki size göre bu çağdaşlık, Atatürk sizin gibi düşününleri görseydi yüzünüze tükürürdü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalimtürk -- 14 Ocak 2006 19:18:12 >
  • hakkaten şaşırmamak elde değil

akıl, özveri, dürüstlük ve imangücü ve de sayamadıklarım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.