Şimdi Ara

Şarjlı tornavida ve PCB delme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şarjlı tornavida almayı düşünüyorum. Ancak aynı zamanda PCB delme işleminde de kullanabilirmiyim? Demek istediğim delmede kullanılan ince uç bağlanabiliyor mu tornavidaya? Yardımcı olursanız sevinirim

• şarjlı tornavidanın ucu nasıl bir resim koyman mümkünmü.
  • Almayı düşündüğüm şarjlı tornavida şu:

Özelliklerinde matkapucu takma falan yazıyordu. Hatta uçlardan birininöyle olduğu resimde de görülüyor
    Ama normal uç takmak için yuvası altıgen. Genelde öyle oluyor zaten şarjlı tornavidaların.Alttaki resimde de görülüyor

Benim asıl sormak istediğimse bu altıgen yuvada ince PCB delme ucunu kullanmak için aparat falan varmıdır? ya da bu şekilde kullananlar var mı? Yardımlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdem09 -- 16 Ekim 2008; 18:44:05 >

• Evet bu vidalamalara delici uç takmak için ayarlı madrenler var ama büyük ihtimalle vidalamanın deviri çok az olur ve delme işlemini çok uzatır. Denildiği gibi elektronikçilerin sattığı "hobby drill" diye geçen yüksek devirli matkaplar bu iş için çok daha uygundur hem de fiyatı çok daha ucuzdur.
  • Bu da 20 liraydı zaten dbk marka ama haklısın en iyisi hobby drill alayım
  • bu vidalama üzerine farklı farklı markalar basılıp satılıyor. praktikerde 13 liraydı en son. ne vidalama ne de delme için alın. sabit hızla döndüğünden devamlı vida bozar. delme için en iyisi elektronikçilerde satılan el matkabı, vidalama için de tetikten hız ayarlı olanlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: herdem09

Almayı düşündüğüm şarjlı tornavida şu:

bu şarjlı tornavidaya takılan mandrenler var bir ucu şarjlıya takılabilecek şekilde alyan diğer ucu alyan bauhausta vardı yanlış hatırlamıyorsam 8 ytl felandı. bahsettiğim aparatı alırsan 0.5 mm ile 6-7 mm arasında delme yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audiocu -- 16 Ekim 2008; 19:51:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PCB matkap tavsiye?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu akülü vidalama aletiyle gelen matkap ucu büyük gelir. bu aletin uç seti ise bir hoby drill fiyatına gelmesine rağmen işine yaramaz. en iyisi bir hobby drill almandır. tabi iyi bir makinacı tanıdığın varsa,belki ona ince uç yaptırabilirsin.
  • Yardımlarınız için hepinize teşekkürler. Hobby drill alacağım. Tabii Kocaeli'de bulabilirsem. Olmadı netten sipariş veririm. Tekrar yorumlar için teşekkürler
  • söylediğin şeye bak, kocaeli ile karaköy arası ne ediyorki, bir tren, birde vapur. izmirden karaköy'e gitmek, istenbul'un bazı yerlerinden daha kolaydır.
  • Acaba matkap ucuna takılabilecek kesici aparat var mı piyasada?
  • matkap ucuna takılan kesici türü pançtır oda sadece daire şeklinde kesim yapar
  • Bir de kesme diskleri var başka kesici aparat yok sanırım.

• Teşekkürler. Bu aparatı bugün buldum, bir de demir kesicisi aldım. Atölye yavaş yavaş tamamlanıyor değmeyin keyfime Bakır pertinaks levhaları da güzel kesiyor. 4 lira aparat 2,5 lira kesici toplam 6,5 lira etti.
  • İnce uçlarla pcb delebilirsin.Enjektör iğnesi kullanıyordum ben devrelerimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpersddk

İnce uçlarla pcb delebilirsin.Enjektör iğnesi kullanıyordum ben devrelerimde.

enjektör iğnesi ile pcb yi nasıl deliyorsun merak ettim.aydınlatırsan memnun olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: pedalist

quote:

Orijinalden alıntı: alpersddk

İnce uçlarla pcb delebilirsin.Enjektör iğnesi kullanıyordum ben devrelerimde.

enjektör iğnesi ile pcb yi nasıl deliyorsun merak ettim.aydınlatırsan memnun olurum

Enjektör iğnesinden pcb matkabı ucu yapımı:İlk önce eczaneye gidilip 1 paket en küçük boy enjektör alınır.Sonra enjektörün iğneli ucu çıkartılır.İğneli ucun plastik parçasıda çıkartılır ve sadece iğne kalır.İğneside mandrene takılır ve tertemiz pcb delmenin keyfi çıkartılır.Not:Enjektör iğnesinin ucu delik olduğu için pcb yi delerken etraf veya deldiğiniz yer pislenmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpersddk -- 15 Ocak 2012; 21:28:09 >

• merhaba benım de tam anlamıyla boyle bırseye ıhtıyacım var
    sarjlı tornavıdam var ve ayrıca telefon acmak ıcın uçlu bır tornavıda takımım var ama o takımın ucları sarjlı tornavıdaya kucuk gelıyor bunu ızmırde nerde temın edebılırım yada ınternette hangı sıteden alabılırrım?
  • Mandren ve teyp motoru ikilisiyle çok rahat halledebilirsiniz.Çok ince uçlar satılıyor elektronikçilerde onlardan da alırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdem09

Arkadaşlar şarjlı tornavida almayı düşünüyorum. Ancak aynı zamanda PCB delme işleminde de kullanabilirmiyim? Demek istediğim delmede kullanılan ince uç bağlanabiliyor mu tornavidaya? Yardımcı olursanız sevinirim

http://www.robotistan.com/Mini-Drill-6-18V-DC-PCB-Matkabi-Mini-El-Matkabi,PR-1152.html işini görür
    uçlarını bulabilirsen güzel olur.
    edit:http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market/hobby-drill-mini-matkap-ozel-fiyat-73885976 uçları var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.