Çoğu kişi bilebilir ama ben yinede şarjlı pil deneyimlerimi yazayım belki okuyup fikir edinmek isteyenler olabilir. Dolum için CEF14 kullanıyorum, memnunum. Gördüğüm eksiklik pilleri minimum ikişer olarak şarj edebiliyorsunuz. Yani şarj aletine 2 veya 4 pil koymanız gerekiyor. Tek veya 3 pili aynı anda şarj edemiyorsunuz. Deneyimlediğim şarjlı piller içinde Duracell markalı piller sanırım dandik Çin malı markasız şarjlı pillerin bir tık üstü derecesinde berbat piller. İki sene içinde performans kaybı yaşanıyor çok net. Burada Duracell'i tebrik etmek lazım. Bu kadar berbat pilleri bu derece iyi pazarlayabildiği için. Benim de bu hataya düşüp başta Duracell almışlığım vardır. Deneyimlediğim 2. marka ise Gp Batteries Recyko+ yeşil tip olanlar. Bunlar bile Duracell'den kat be kat iyi ama ben bunun yerine Gp Batteries Recyko+ Pro modelini tavsiye ediyorum. (1.500 şarj döngüsü olduğu yazıyor) Eğer imkanınız varsa Eneloop veya IKEA Ladda alın ama fiyat çok geliyorsa tavsiyem Gp Batteries Recyko+ Pro pillerdir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 17 Ocak 2023; 12:43:46 > |
Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (875. sayfa)
-
-
Ben duracell i gp den daha çok beğendim.Elimdeki yeşil gpler çöp oldu ama duracallerde sıkıntı yok. Hele yeşil duracell var bir tane saatte kullanıyorum.Üzerinde 2500-2700 mah falan yazıyor ama geçen hafta 3000 mah civarı şarj oldu.Üstelik 4-5 yıl önce 2.el aldığım xboxın kolunda çıkmıştı.İlk sahibi ne kadar kullandı bilmiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam burada şarj döngüsü belirleyici oluyor sanırım. Duracell şarj döngüsü 100 şarj diye hatırımda kalmış. Siyah GP ise 1.500 şarj döngüsü var. Yeşil GP şarj döngüsü nedir bilmiyorum fakat Duracell'den fazla olduğu kesin. En azından benimkilerde durum böyle.
Şarj için CEF 14'e taktığımda Duracell şarj olunca yeşil yanması gerekirken kırmızı ışıklar yanıp sönüyor. Demek pil sıkıntılı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 21 Ocak 2023; 9:35:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba bana varta cp1454 a3 lityum düğme pillerden lazım nereden temin edebilirim bilgisi olan varmı ?
Benzer bir pil lazım olmuştu, yol üstünde çok çeşit oyuncak satan çift katlı bir züccaciye tarzı yer vardı,oradan bulmuştum.
Oyuncak çeşitleri sattıkları için her türlü pil de satıyorlar. Benzer bir dükkan varsa yakınlarınıza, oraya sorabilirsiniz.
İnternetten epey baktım aliexpresste var 2 ay sürüyor başka yerde de bulamadım
Muadil boyutlu oluyor hocam. Bendeki pil a30 kodluydu ama a11 olanın altında a22-a30-a43 uyumludur yazıyordu, aldım uydu.
Satan yer bulduktan sonra pili götürüp aynı boyutta ve voltajda olanı alabilirsiniz, uyar genelde.
Mesajınızı yeni gördüm. Storage diye bir seçenek yok diye biliyorum. Hiç rastlamadım. Ben tam tam dolduruyorum. sonra boşaltıyorum. sonra genelde yarım doldurup saklıyordum.
Fenix:
Ledlenser:
Fener:
-
Hocam yeşilden kastettiğim yeşil duracell modeliydi. GP'lerde yeşil recyko ancak onlardan hiç memnun kalmadım. Duracall siyah kahverengi olanlar iyi ancak yeşil duracell çok daha iyi çıktı.
-
Yeşil duraceller daha pahalıdır ve 5 yıl döngü garantilidir..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selamlar,
Çocukların oyuncakları, saat, tv kumandası vs. için her seferinde pil almak yerine Duracell Cef 22 modeli şarj aletinden aldım.
Yanında da 4 adet AA ve 4 AAA duracell şarjlı pil aldım.
İşi bilmediğim için sonradan fark ettim ki HR6 piller kalın ve çoğu cihaza uymuyor. 1.5 volt ve 1.2 volt farkı da var. LR6'lar sorun çıkarmıyor.
Mesela ateş ölçere aldığım duracell şarjlı pili taktım, yuvaya sıkıştı çıkmadı. Cihazı sökerek çıkarttım, o da zar zor.
Üstelik cihazı da çalıştırmıyor.
Şarj özelliği olmayan klasik AA duracell pili taktım, sorun yok.
LR6 olup da şarj edilen pil yok sanırım, ben ne yapacağım şimdi?
Yardımlarınızı rica ederim, teşekkürler.
-
varta Recharge Accu 2100mah ve varta Professional Accu 2700mah arasında kapasite dışında ne fark var
hangisi daha yeni seri bilen varmı arkadaşlar
-
Yurtdışından alabilirseniz tenavolts işinizi çözer diye düşünüyorum.
Hocam bunda da 1.2 volt yaziyor. Sorun yasatir yine bana.
Hocam tenavolts piller 1.5v ve 1.5 saatte tam doluyor.
-
Merhaba. Elimde uzun yıllardır Ataba At-508 var. Varta 2600 mah pilleri(1 ay önce aldım) şarj ederken 1.5-2 saat içinde dolduğunu gösteren yeşil ışık yanıyor. Normalde 2700 mah için en az 8 saat olması lazım. Cihaz mı bozuk piller de mi problem var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scrfc -- 2 Mart 2023; 9:25:0 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar Xbox 9. Nesil gamepad için şarjlı pil almayı düşünüyorum. Reckyo 2700 serisi ile reckyo pro 2000 serisi ve İkea lada 2450 arasında kaldım.
Bir de şarj için reckyo nun kendi şarj aletini almayı planlıyorum bildiğim kadarıyla bunun içinden şarj başlığı çıkmıyor. Evde 35 amper ve 67 amper olmak üzere 2 adet şarj başlığı var hangisini kullanmalıyım acaba? Yüksek olanı kullanırsam pilin ömrünü azaltır mı? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sek0 -- 2 Mart 2023; 12:54:11 >
İkea ladda 2450 serisi işinizi fazlasıyla görür. Ya da gp pro serisi alın. Onlarda panasonic/sanyo üretimi bildiğim kadarıyla. Benim tercihim ladda olur f/p olarak. Şarj cihazı olarak pil ömrünü uzun tutmak istiyorsanız pil hücrelerimi bozacak standart akım üzerine çıkmayın. Hızlı ya da yüksek akımlı şarjla, damla(daha düşük akımlı ve tam dolumlu şarj arasındaki farkı şöyle düşünün; hızlı ve sürekli nefes aldığımızda ciğerlerimiz ihtiyacı olduğu havayı ememez ve dinlenme aşamasında bile vücut gereksiz efor sarfeder. Bu tür durumlarda nabız yanlış nefes egzersizinden dolayı bir türlü normale dönmez. Ancak derin ve ağır nefes alıp verme alışkanlığı hem ciğerlerimizin ihtiyaç duyduğu emisyonu sağlar hem nabzı normal seviyeye çeker hemde vücut ritmini sağlar.
Pillerin şarj durumu da böyledir her ne kadar lityum polimer piller hızlı ve sürekli şarjda daha verimli olsalarda lityum iyonlar gibi onlarda belli bir süre sonra performansını kaybeder. Cep telefonlarında şarjda kullanım ve hızlı şarjla kullanımda çok kısa sürede ciddi oranda performans kaybı olur.
Yavaş yani daha minik akımlarla tam dolum,pil dostudur. 3-6 ayda bir mutlaka boş ya da kullanılmayam pillere şarj tazelemesi yapılmalıdır. Bir anlamda yenileme yapmaktır bu.
0.10-0.24 akım değerleri pilleri şarj etme de idealdir.
Bütün pil hücrelerini aktif tutar. Hızlı şarj pil öldürür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamilanya -- 6 Mart 2023; 3:8:51 >
selamlar. elimde yıllardır kullandığım nitecore d4 var. uzun süredir li-on 18650 pilleri şarj için kullanmıştım. geçen gün varta aa pilleri şarj için yerleştirdim fakat şarj hiç bitmiyor pillet ısınıyor ateş gibi oluyor şarj işlemini bitirmiyor. neden böyle olur çözümü nedir ?
-
Liitokala Lii-202 ve Ataba At-308 nasıl aletlerdir bilgisi olan var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeopolDedalus -- 12 Mart 2023; 10:22:50 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X