Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (868. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.661
Cevap
366
Favori
1.943.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 866867868869870
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdbLogcat

    Hem Ladda hem de şarjlı Duracell piller fason ürünler. Belli başlı üreticilere ürettilip faklı etiket vuruluyor sadece. Ladda pillerin kalitesinden endişeniz olmasın. En azından eski serisi rağbet gören pillerdi. Yenileri de hala Japon üretimi olduğuna göre çok fazla fark olacağını sanmam. Duracell ve ya başka marka pil alacaksanız tabi ki alın. Benim ki daha uygun fiyata farklı bir alternatif sunmaktı, tercih sizin.

    bende ladda marka ikea pillerini yeni keşvedenlerdenim. söylediğiniz gibi japonya da aynı fabrikada üretiliyorlarmış. Eneloop pillerle laddanın karşılaştırmasının yapıldığı videolara denk gelince hadi canım diyenlerdenim... şarj döngüsü için birsey söyleyemem ama kapasite ve yük altında boşalımları çok büyük benzerlik gösteriyor. Birkaç kaynakta şarj döngüleri de benzer diye eklemişler. 2100 olmasa da 1800 olsun... gene de parasının hakkını fazlasıyla veriyor demektir. Şimdi enelooplar avrupada polonyada uzakdoğuda çin ve endonezyada üretildiklerinden ve pillerin gerçek manada japonya da üretilenlerle hiç benzeşmediğinden amozon global müşteri deneyimlerinden anlaşılıyor. O zaman şuan n11, hepsiburada vs. sitelerdeki üretimini bilmediğimiz belkide çakma tabir edilen pillerdense ladda ya yönelmek yerinde olacaktır.

  • Bu konuda bayağı yazdım tavsiye ettim ama herkes bir GP tutturmuş gidyor 😊👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • derin07 D kullanıcısına yanıt

    Deneyimleyerek gördüm GP pişmanlıktır. Aldığım pillerin iadesini aldım, gittim ikea'dan ladda aldım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @msnmaster adlı kullanıcının, alıntılanan mesajı:

    Alıntı

    metni:
    bende ladda marka ikea pillerini yeni keşvedenlerdenim. söylediğiniz gibi japonya da aynı fabrikada üretiliyorlarmış. Eneloop pillerle laddanın karşılaştırmasının yapıldığı videolara denk gelince hadi canım diyenlerdenim... şarj döngüsü için birsey söyleyemem ama kapasite ve yük altında boşalımları çok büyük benzerlik gösteriyor. Birkaç kaynakta şarj döngüleri de benzer diye eklemişler. 2100 olmasa da 1800 olsun... gene de parasının hakkını fazlasıyla veriyor demektir. Şimdi enelooplar avrupada polonyada uzakdoğuda çin ve endonezyada üretildiklerinden ve pillerin gerçek manada japonya da üretilenlerle hiç benzeşmediğinden amozon global müşteri deneyimlerinden anlaşılıyor. O zaman şuan n11, hepsiburada vs. sitelerdeki üretimini bilmediğimiz belkide çakma tabir edilen pillerdense ladda ya yönelmek yerinde olacaktır.



    Küresel kapitaller, tüketicileri daha çok satın almaya teşvik etmek için; ucuz, bakım gerektirmeyen, kullan-at ürünlere sevk ederler. Günün sonunda dünya kullan-at çöplüğüne dönünce, sorumlu işletme(!) oluverip; "sürdürülebilir yaşam, mavi gezegen, yeşil dünya" gibi popülist laflarla eyleme konulmuş gibi davranıp, kendilerini sıyırıverirler. Ikea'nın yaptığı da tam olarak bu. Alkalin pil satmayacaklarmış (kararın ilk etapta Türkiye'ye sirayet edeceğini sanmıyorum) çünkü çok atık çıkmasına (yeni anlamışlar) sebep oluyormuş. Dolayısıyla şarjlı pillere ağırlık vereceklermiş.


    https://about.ikea.com/en/newsroom/2020/09/30/ikea-to-remove-nonrechargeable-alkaline-batteries-by-2021


    Yakın gelecekte Japonya'da FDK'den pil tedarik eden diğer markalar gibi (Duracell, Energizer, Amazon Basics vs.) daha ucuza daha karlı satış için Çin'den tedarikçi arayabilirler. Şu an mevcut fiyatlar geçici mi, kalıcı mı bilemiyorum ancak farklı ülkelerde de uygun fiyatlı satışlar var. Arkadaşa önerme sebebim de, Çin malı rakiplerine göre çok daha uygun fiyatlı olmasıydı zaten. 


    Eneloop pillerin Japonya ve Çin dışında üretildiğine dair bir bilgim yok. Siz yazınca kısa bir Google araması yaptım ancak sonuç bulamadım. Zaten AA ve AAA şarjlı pil üretimi için bu kadar çok yere fabrika açmak kulağa pek mantıklı gelmiyor. Eğer kastettiğiniz Panasonic'in diğer pil üretim fabrikları ise evet, dediğiniz doğrudur. Örneğin hemen hemen herkesin kullandığını tahmin ettiğim mavi-siyah renkli, çinko-karbon Panasonic piller Polanya üretimidir . Memnuniyetsizliğin sebebini ise tüketicilerin bilinçsizliğine bağlıyorum. Basit, elektronik devresiz, gerilime duyarlı olan; dc motor, eski fener ampülleri gibi parçalara bağlayıp; "yavaş hareket ediyor", "ışığı az yanıyor" gibi cümleler kurabiliyorlar. Üzerindeki etiketi okuyup, alkalin pillerle kıyaslayıp; "1.2V bu, kapasitesi az" gibi cümleler kuran dahi var.


    Şarj-deşarj döngüsüne gelirsek, bu işin raconu; döngü sayısını, Uluslararası Elektrik Komisyonu(IEC)'nun belli bir testine referans vererek belirtmektir. Ancak yeni Ladda pillerde referans yok. En azından ben internette paylaşılan görsellere bakarak göremedim. 2450 mAh olan için 500 döngü; 1900 mAh olan için ise 1000 döngü belirtilmiş. 1900 mAh olanın düşük olmasının kaliteden tutunda, Japon markalarının piyasa konumlandırmasını yüksek tutmak istemesine kadar faklı sebepleri olabailir. Ancak her halükarda kötü diyebileceğimiz bir pil olduğuna ihtimal vermem. 


    Ben Eneloop kullanmıyorum. Zaten katma değerin düşük olduğu ürünlerde fahiş fiyatlı olana rağbet etmem. Ladda pilleri de kullanmıyorum. Şarjlı pil aldığım zaman Ikea sadece 2450 mAh olanları satıyordu, yüksek kapasite beklentim olmadığı için tercihimi diğer markalardan yana yaptım. Önerme sebebim yukarıda da dediğim gibi, muadillerine nazaran uygun fiyatlı olması ve geçmişte yapılan olumlu geri dönüşler. 




    @Mukan553 adlı kullanıcının, alıntılanan mesajı:

    Alıntı

    metni:
    Nimh pillerde 1 amperde şarj da sıcaklık değeri kaça dereceye kadar normaldir. Bendeki piller ısınıyor. 0,5'te sorun yok.


    500-750 mah AAA piller gibi düşük kapasiteli, kötü durumda olmayan herhangi bir pili 1C'nin üzerinde bir akımla şarj etmemişseniz şayet oluşan ısının tedirgin olmanızı gerektirecek düzeyde olduğunu sanmıyorum. Her maddenin bir özdirenci olduğu gibi pilinizinde üzerine uygulanan akıma karşı koymasını sağlayan bir iç direnci var. Dolayısıyla üzerine uyguladığınız akım miktarını arttırdığınızda pilin sıcaklığı da daha düşük akımlı şarja nazaran yüksek olacaktır.


    "1A akım ile şarjda normal sıcaklık nedir?" sorusunun ise net bir cevabı yok. Çünkü sonuçları yaratan koşullardır. Koşullar değiştikçe sonuçlarda farklılık gösterecektir. Dolayısıyla değişkenler olmadan sonuçlar hiçliktir. Değişkenlerini bilmediğiniz durumlarınsa net cevapları olmaz ancak yuvarlak laflar edilebilir ve o yuvarlak laflar da her tarafa çekilebilir. Bu hususta pil sıcaklığını etkileyen değişkenler; ortam sıcaklığından, pilin iç direncine, şarj aletinin pile uyguladığı gerilime, uygulanan akımın pilin kapasitesine olan oranı gibi türlü türlü farklılıklar sayılabilir. O yüzden genel prensiplere bağlı kalmak daha net sonuç verecektir. Nikel pillerin kimyasal yapısının getirdiği karakteristik özelliklerinden biri, pil sıcaklığının ~45 °C dolaylarından sonra kapasitelerinin tam olarak şarj edilememesidir. Pil şarj olurken sıcaklığın 40 °C üzerine ulaşmamasına dikkat ediniz. Burada dikkat edilecek bir husus da nikel pillerin bir başka karakteristik özelliğidir. O da pillerin dolmak üzereyken sıcaklığının yükselişe geçmesidir. Dolayısıyla pilin şarjının tamamlanmaya yakın bir noktada sıcaklığının yükselmesi gayet normaldir. Belki de sıcak dediğiniz kısım, pilin dolmak üzere olduğu bu kısımdır. Bir başka ihtimal şarj cihazının sonlandırmayı kaçırması ve fazla şarj etmesi de olabilir. Eğer elinizde düzgün bir şarj aleti varsa ve şarj için ideal koşullar oluşmuşsa artan sıcaklıktan korkmanıza gerek yok. Evet yüksek sıcaklık pil için zararlıdır ancak makul sıcaklık artışları pil sağlığı için gereklidir. Bakın nikel pillerin dolmaya yakın sıcaklığın artmasından faydalanıp sarjın sonlanması sağlanıyor. (ΔT) Bu sayede pilin fazla şarj olup, gereksiz sıcaklık artışının önüne geçilmiş oluyor. 


    Ezcümle ne yaptığınızı biliyorsanız ve elinizde olan cihaza güveniyorsanız, tedirgin olmanızı gerektirecek bir şey yok. 


    "GP pişmanlıktır" söylemine gelince: Ne beklediğinizi ve ne bulacağınızı bilerek mi GP pillerden aldınız yoksa en yüksek kapasiteli en iyisidir diye hareket edip 2700'lük olanı mı aldınız? Kendinize, "bilinçli tüketici olarak davrandım mı acaba" diye sorduğunuzda, cevabınız evet ise bir ya da bir kaç çift pilden yola çıkarak GP'nin pişmanlık olduğu sonucuna varın ama cevabınız hayırsa pişmanlığı başka yerde arayın...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdbLogcat -- 16 Eylül 2021; 3:47:54 >
  • Merhaba, bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

    çocuğumun 6 adet AA kalem pille çalışan kumandalı oyuncak arabası var bu araba için hangi şarjlı pili tavsiye edersiniz.

    Not: aşağıdaki pili sipariş vermiştim oyuncak araba için uyumlu değil dediler.
    Varta Professional Accu - 2 pack Şarj edilebilir pil Nikel-Metal Hidrit (NiMH) 2700 mah,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AdbLogcat A kullanıcısına yanıt

    Yorumsuz için teşekkür ederim. Pişmanlık konusunu uzun uzadıya yazmam fakat bu konuya yazmam ve buradaki insanlardan fikir alamam ve deneyimlerimi paylaşmam bile benim bilinçli bir tüketici olduğunu gösteriyor en azından toplumunun ezici bir çoğunluğuna göre. Bu konu hakkında yeni yeni birşeyler öğreniyorum fakat buna rağmen kısa zamanda epeyce bilgi edindim. GP ürünlerini halkında oldukça olumlu yorumlar vardı bende bunlara istinaden aldım fakat art arda birkaç üründen de memnun kalmayınca hepsini iade ettim parasını aldım pişmanlık bir durum yok. Kendi deyimimi paylaşayım insanlar binlerce yorum arasından sağlamasını yapıp kararını verir.

    ---

    Bunun dışında Xtar VC4 almıştım şimdi onu satıyorum. VC2S aldım çok profesyonel sorular dışında elimden geldiğince soruları olanları cevaplarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukan553 -- 17 Eylül 2021; 0:35:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon'da satılan piller daha mı eski? 100 kere şarj edilebilir yazıyor.


    Duracell Şarj Edilebilir AA 2500mAh Piller, 2’li paket, HR6/DX1500https://www.amazon.com.tr/dp/B07BFCZ5SW/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_22XXSCES4JCXF18XECJY


    Hepsiburada'da ise 400 defa yazmakta.https://www.hepsiburada.com/duracell-sarj-edilebilir-aa-kalem-pil-2500-mah-2li-paket-p-OFISDUR2400?magaza=YESES+TEKNOLOJ%c4%b0&url_src=and-product-detail

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azazel Geri Dönüyor -- 18 Eylül 2021; 2:7:56 >
  • Duracell dolanlardan 2 adet 2500'lük mü 1300'lük mü alsam bilemedim çok fark olur mu ki? Kumandada ve küçük zımpara makinesinde kullanıcam.

  • ladda pilleri gordum bugun hepsinin ustunde made in japan yaziyor. 750ma ince ve 1900ma kalem pil 45tl, 2400ma kalem pil 65tl.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Amazon üzerinden hdr6/DX1500 AA 2500 Mah pillerden aldım, evdeki şarj aletlerimden biri hızlı şarj aleti Duracell marka 1 saatte şarj ederim diyenlerden, diğeri no name, bir başkası da gp marka, resimleri ekledim, 1 saatte şarj eden pilleri bozar dedi arkadaşım diğerleri için durum nedir bilemiyorum, yorumlarınız nasıl acaba en sağlıklı ve uzun ömürlü nasıl şarj ederim, uygun fiyatlı şarj aleti öneriniz de var mı acaba? Teşekkürler.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben çok uzun zamandır şarjlı pil kullanan biriyim , bir konuda elektronik bilen arkadaşlara danışacaklarım var.

    Bende hem gp 15 dk hızlı şarj yapan fanlı adaptörlü cihazdan , hem de duracell cef 14 akıllı şarj cihazından var.Şarjlı pillerimin markaları ve modelleri genelde 2000mah ve üstü aa varta , gp , duracell , eveready.Son zamanlarda cihazlar çok fazla pil seçmeye başladı.Baştan beri 15 dk hızlı şarj yapan always ready özellikli pilleri(gp recyco tarzı) doldurur , diğerlerinde ışık yanar söner hata verirdi.Son birkaç aydır 15dk şarj eden cihaz sadece gp recyco olanları dolduruyor.Diğerlerini mesela gp2700 serisi pilleri duracell cef 14 cihazla doldururdum.

    Şimdi cef 14 de gp cihaz da , eski bir varta charge aleti var o da pil seçiyor , dolum başlangıcı hata yanıp sönüyor.Bu pilleri çöpe atıp yenisini almaya da kıyamıyorum.Ne yapmamı önerirsiniz?Bunlara eskiden ataba cihazla şoklama yapıp tazelendiğini duyardım , o şekilde kurtarabilir miyiz?yardımcı olabilir misiniz?

  • Partir kullanıcısına yanıt
    Evet hızlı şarjdan uzak durun. Bu resimlerden üzerinde yazan değerlere göre en uygun sarj aleti central yazan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iyi forumlar
    logitech f710 oyun kolu için şarj cihazı ve şarj edilebilir pil alacağım
    duracell cef 14 şarj cihazı ve ikeadan ladda almam yeterli midir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  •  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey 

  • Güzel bir sorum var. Elimde 36 volt 6 amper lik scooter bataryası var. Kapalı bir batarya grubu olduğu için içini görmüyorum ve henüz açmadım. 18650 li-on pillerden bms devresi ile oluşturulduğunu düşünüyorum. 4 kablosu var. 2 si şarj ederken kullanılıyor, diğer ikisi ise cihaza güç veren kablolar. Şu an scooter çalışmıyor. Tam şarjdan sonra cihazı açıp pili ölçtüğümde şarj ettiğim yuvada 41 volt değer görürken, cihaza gelen güç kısmında 0 volt görüyorum. Kabloda sorun var mı diye şarja takıp batarya çıkışlarını ölçtüğümde değerin 0,1-0,3 volt arasında olduğunu görüyorum. Yani kablolarda kopukluk anlamında sıkıntı yok. Kısa devre var mı diye ölçtüğümde ise uçlar arasında herhangi bir değer gözükmemekte. Yani kısa devre de yok. Bu durumun kaynağı ne olabilir ve neler yapabilirim.

    Bu tümleşik bataryalar konusunda bilgi sahibi arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum. Sizden gelecek cevaba göre işlem yapmaya başlıycam

  • Arkadaşlar duracel 5 yil ömürlü 2500mah pilden aldim ancak sarj cihazım yok. Bunlarla uğraşmak yerine direkt ikeadan 1900 mah 4 lü alip 60 liraya da sarj aletini mi alsam yine ikeanin? Ikeanin 2500.mah olanı 90 tlfazla fp değil gibi 1900 50 tl iyi gibi, xbox kolu için alacağım sorun olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikea 1900 mah Ladda pil tavsiye ederim ancak ikea şarj cihazlarının şarjı nasıl yaptığı hakkında bilgim yok,kullanmış veya incelemiş bir arkadaş varsa ondan bilgi alınabilir.

  • Kısa bilgilendirme

    Duracell Varta vs şarjli nimh pil olarak giriş seviyesi günlük kullanım ve hatta çöp niteliğinde pillerdir.

    Maliyet bazında baktığınızda sürekli almanız gereken ancak elinizi attığınızda iş görmeyen pil gruplarıdır.


    Ladda, Amazon Basic, Fujitsu Premium/Standart hepsi eneloop pillerin önceki neslidir.


    Ancak hiç biri 6 ayık yorucu test koşullarını sağlayamamıştır. Yerli yabancı bir çok resmi test bulabilirsiniz.

    Ben ASPİLSAN ile yaptığım görüşme sadece eneloop pro 4 nesilin bu testlerden verilen değerleri sağlayarak çıktığını öğrendim.


    Eneloop piller üzerinde yazan min şarj adedi ve min enerji değerini sağlayacağını vaat eder ki, bir çok teste sağladığı görülmüştür. Bu testlerin fabrika şartlarında yapıldığını unutmayınız.

    Kullanılan pil, şarj cihazı, oda, ısı, basınca kadar bunlarda etkilidir. Ancak son kullanıcı testlerinde eneloop referans pildir. Diğer pilleri eneloop ile kıyaslarsınız. Eneloop pili bir başkası ile kıyaslamazsınız. Eneloop çok stabildir. Bir arkadaş ucuz versiyonu yapıldı gibi bir ifade kullanmış bu yanlıştır.

    Eneloop giriş orta üst kalite versiyonu yoktur. Eneloop enelooptur.


    Ancak fake pil alıyor yada olmadık şarj cihazları ile şarj ediyorsanız durum değişir.


    Ben halen 1500 kez şarjlı eneloop standart kullanıyorum 2017 senesinde almıştım.


    Yeni nesil enelooplar 10 yıl raf ömrüne sahiptir.


    Çin sitelerinden, fake yada saklama koşullarına uyulmamış depolama alanlarından pil temin etmeyiniz.

    2015 yılına ait pilleri satıyorlar bunlar zaten raf ömrünün sonuna ya gelmiş yada gelmek üzerdir. Saklama koşullarına cabası.


    Eneloop japonyadan üretilir. Çin satılan enelooplar sadece çinde tüketilmek üzere üretilir. Çin dışına satılmamaktadır.


    Avrupa paketi Belçika da paketlenir japonya da üretilir. Arkası karton önü plastiktir. Eneloop ibaresi büyük panasonic ibaresi küçük olarak yazılır. Özel gün serileri renkli olabilir.


    Japon paketler her tarafı plastiktir. Karton ambalaj içermez içerisinde kullanma kılavuzu bulunur. Genelde pil kutusu ile beraber gelir. Büyük harfle panasonic küçük ibare ile eneloop yazar. Mavi füme yada başka renklerde olabilir. Çok ilginç özel gün serileri ve kitleri olabilir.


    Satışta 2020-12 ve 2021/1-4-6-9-10 ay üretimleri bulabilirsiniz.


    Eneloop pilleri her zaman eneloop şarj cihazı ile kullanmanız önerilir.


    Profesyonel şarj cihazlar ile de şarj edilebilir ancak akım şarj süresi vs ayarlamaz iseniz pillerde aşırı ısınma, akma, şarj tutmama, olmadık akım değerli vs görünebilir. Profesyonel şarj cihazı kullanmayı bilmiyorsanız enelooplara zarar verebilirsiniz.


    Tüm pillerin bir şarj döngüsü şarj ve deşarj olabilme özelliklerine göre hareket etmek pilin kullanım ömrünün vaat ettiği değerlere yada çok yakın bir değere ulaşmasını sağlayacaktır.


    Eneloop Pro Max 2550mah 500 döngüdür

    Eneloop Standart Max 2000mah 2100 döngüdür

    Eneloop Lite 750mah 5000 döngüdür.


    Burada en iyi pil diye bir seçim yoktur. Neye ihtiyacınız var ise ona uygun pil vardır.

    Misal olarak, oyuncak trene eneloop pro konulmaz.

    Yada Sony PS4 kola pro koymak paranıza yazık etmek olur.


    Eneloop piller ne amaçla üretildi ise tanıtımlarında o ürünlere ait simgeler vardır.

    Lite için oyuncak saat vb gösterir.

    Pro için sualtı kamerası yada dalış feneri gösterir.

    Standart için lite ve pro da ter alan karışık simgeler gösterir.


    Amaca göre pil alınır. Paranızı sokağa atmayın. Eneloop alın 10 yıl pil almayın (kaybetmezseniz tabi :-D)


    Maha Powerex Pro 8 li seri 2700mah 500 döngüdür. Ben 485 döngü gördüm. (maha - MH-C9000PRO ile normal sarjda)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi centerland -- 25 Kasım 2021; 9:31:55 >
  • bu şarj aleti amperi kaç bilen var mı en düşük amperi olanı almak istiyorum hızlı şarj pil çabuk boşaldığını fark ettim şarj ettiğim pil gp recyko pro


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • 
Sayfa: önceki 866867868869870
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.