< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mondschein66 -- 25 Ağustos 2021; 8:50:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
pil test ve ölçüm cihazlarında elimde sınırlı sayıda kalmıştır. uygun fiyata elimden çıkarıyorum. alacak kişilerede foruma özel 10 lira indirim çeki de gönderirim , kargo ücreti benden olmak üzere 35 tl ye gelir. Dijital Pil Ölçüm ve Test Cihazı Lcd Ekranlı BT-168D Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/dijital-pil-olcum-ve-test-cihazi-lcd-ekranli-bt-168d_pdp_683107026 |
|
|
Güncel ambalaj aşağıdaki şekilde. Aldığınız pilin etiketi aşağıdakine benzemiyorsa; rafta eskimiş, bayat pillerden olması muhtemeldir. Yok eğer aşağıdaki ise; iade şansınızı deneyin, ürünü alalı çok uzun zaman olduysa; pilleri ard arda 3-4 kez deşarj-şarj döngüsüne sokarak bir nebze kurtarma ihtimaliniz olabilir. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdbLogcat -- 4 Eylül 2021; 9:35:26 > |
|
Duracell Şarj Edilebilir AA 2500mAh Piller, 2’li paket, HR6/DX1500 https://www.amazon.com.tr/Duracell-AA-%C5%9Earjl%C4%B1-Kalem-Pil/dp/B07BFCZ5SW/ref=sr_1_6?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=duracell&m=A1UNQM1SR2CHM&qid=1630892616&refinements=p_6%3AA1UNQM1SR2CHM&rnid=15358539031&sr=8-6Duracell Şarj Edilebilir AAA 900mAh Piller, 2’li paket https://www.amazon.com.tr/Duracell-%C5%9Earj-Edilebilir-Alkalin-Kalem/dp/B07BTJN69T/ref=sr_1_7?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=Duracell+%C5%9Earj+Edilebilir&qid=1630893320&refinements=p_89%3ADuracell&rnid=13493765031&s=electronics&sr=1-7Bende bu şarj cihazı var fakat bu yeni pilleri alırsam doldurma konusunda sıkıntı olmaz değil mi? alet eski piller yeni teknoloji olayı var mı piileri yemeyelim boşu boşuna :) ![]() |
|
Kağıt üzerindeki değerlere göre (şayet model numarası CEF 20 ise) kullanılabilir görünüyor. Aradan geçen bunca zamanda mevcut özelliklerini yitirmemişse, daha önce dolmuş pilleri cihazdan aldığınızda yüksek sıcaklıkla karşılaşmadıysanız ve hızlı şarj beklentiniz yoksa; kullanabilirsiniz. Ancak pillerden yüksek kapasite beklentiniz yoksa iki adedine 30 küsür lira vermek yerine dört adedi 45 liraya satılan IKEA'nın 1900mah/AA ve 750mah/AAA yeni Ladda pillerine bakabilirsiniz. Hem Ladda hem de linkini verdiğiniz Duracell piller aynı fabrikadan çıkmış olması muhtemel Japonya üretimi pillerdi ancak şu an için Duracell pillerin üretimi Çin'e kaymış durumda. Ikea'nın web sitesinde yeni Ladda'ların Japonya'da üretildiğine dair bilgi yok fakat satın alanların paylaştığı görsellere göre hala Japonya'da üretiliyor. Değerlendirmek isterseniz linkleri bırakıyorum... LADDA şarj edilebilir pil https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/aydinlatma/aydinlatma-aksesuarlari/piller/00509814/ladda-sarj-edilebilir-pil.aspxLADDA şarj edilebilir pil https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/aydinlatma/aydinlatma-aksesuarlari/piller/90509819/ladda-sarj-edilebilir-pil.aspx< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdbLogcat -- 6 Eylül 2021; 19:5:49 > |
|
Hem Ladda hem de şarjlı Duracell piller fason ürünler. Belli başlı üreticilere ürettilip faklı etiket vuruluyor sadece. Ladda pillerin kalitesinden endişeniz olmasın. En azından eski serisi rağbet gören pillerdi. Yenileri de hala Japon üretimi olduğuna göre çok fazla fark olacağını sanmam. Duracell ve ya başka marka pil alacaksanız tabi ki alın. Benim ki daha uygun fiyata farklı bir alternatif sunmaktı, tercih sizin. |
|
bende ladda marka ikea pillerini yeni keşvedenlerdenim. söylediğiniz gibi japonya da aynı fabrikada üretiliyorlarmış. Eneloop pillerle laddanın karşılaştırmasının yapıldığı videolara denk gelince hadi canım diyenlerdenim... şarj döngüsü için birsey söyleyemem ama kapasite ve yük altında boşalımları çok büyük benzerlik gösteriyor. Birkaç kaynakta şarj döngüleri de benzer diye eklemişler. 2100 olmasa da 1800 olsun... gene de parasının hakkını fazlasıyla veriyor demektir. Şimdi enelooplar avrupada polonyada uzakdoğuda çin ve endonezyada üretildiklerinden ve pillerin gerçek manada japonya da üretilenlerle hiç benzeşmediğinden amozon global müşteri deneyimlerinden anlaşılıyor. O zaman şuan n11, hepsiburada vs. sitelerdeki üretimini bilmediğimiz belkide çakma tabir edilen pillerdense ladda ya yönelmek yerinde olacaktır. |
| _____________________________ |
|
Deneyimleyerek gördüm GP pişmanlıktır. Aldığım pillerin iadesini aldım, gittim ikea'dan ladda aldım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Küresel kapitaller, tüketicileri daha çok satın almaya teşvik etmek için; ucuz, bakım gerektirmeyen, kullan-at ürünlere sevk ederler. Günün sonunda dünya kullan-at çöplüğüne dönünce, sorumlu işletme(!) oluverip; "sürdürülebilir yaşam, mavi gezegen, yeşil dünya" gibi popülist laflarla eyleme konulmuş gibi davranıp, kendilerini sıyırıverirler. Ikea'nın yaptığı da tam olarak bu. Alkalin pil satmayacaklarmış (kararın ilk etapta Türkiye'ye sirayet edeceğini sanmıyorum) çünkü çok atık çıkmasına (yeni anlamışlar) sebep oluyormuş. Dolayısıyla şarjlı pillere ağırlık vereceklermiş. Yakın gelecekte Japonya'da FDK'den pil tedarik eden diğer markalar gibi (Duracell, Energizer, Amazon Basics vs.) daha ucuza daha karlı satış için Çin'den tedarikçi arayabilirler. Şu an mevcut fiyatlar geçici mi, kalıcı mı bilemiyorum ancak farklı ülkelerde de uygun fiyatlı satışlar var. Arkadaşa önerme sebebim de, Çin malı rakiplerine göre çok daha uygun fiyatlı olmasıydı zaten. Eneloop pillerin Japonya ve Çin dışında üretildiğine dair bir bilgim yok. Siz yazınca kısa bir Google araması yaptım ancak sonuç bulamadım. Zaten AA ve AAA şarjlı pil üretimi için bu kadar çok yere fabrika açmak kulağa pek mantıklı gelmiyor. Eğer kastettiğiniz Panasonic'in diğer pil üretim fabrikları ise evet, dediğiniz doğrudur. Örneğin hemen hemen herkesin kullandığını tahmin ettiğim mavi-siyah renkli, çinko-karbon Panasonic piller Polanya üretimidir . Memnuniyetsizliğin sebebini ise tüketicilerin bilinçsizliğine bağlıyorum. Basit, elektronik devresiz, gerilime duyarlı olan; dc motor, eski fener ampülleri gibi parçalara bağlayıp; "yavaş hareket ediyor", "ışığı az yanıyor" gibi cümleler kurabiliyorlar. Üzerindeki etiketi okuyup, alkalin pillerle kıyaslayıp; "1.2V bu, kapasitesi az" gibi cümleler kuran dahi var. Şarj-deşarj döngüsüne gelirsek, bu işin raconu; döngü sayısını, Uluslararası Elektrik Komisyonu(IEC)'nun belli bir testine referans vererek belirtmektir. Ancak yeni Ladda pillerde referans yok. En azından ben internette paylaşılan görsellere bakarak göremedim. 2450 mAh olan için 500 döngü; 1900 mAh olan için ise 1000 döngü belirtilmiş. 1900 mAh olanın düşük olmasının kaliteden tutunda, Japon markalarının piyasa konumlandırmasını yüksek tutmak istemesine kadar faklı sebepleri olabailir. Ancak her halükarda kötü diyebileceğimiz bir pil olduğuna ihtimal vermem. Ben Eneloop kullanmıyorum. Zaten katma değerin düşük olduğu ürünlerde fahiş fiyatlı olana rağbet etmem. Ladda pilleri de kullanmıyorum. Şarjlı pil aldığım zaman Ikea sadece 2450 mAh olanları satıyordu, yüksek kapasite beklentim olmadığı için tercihimi diğer markalardan yana yaptım. Önerme sebebim yukarıda da dediğim gibi, muadillerine nazaran uygun fiyatlı olması ve geçmişte yapılan olumlu geri dönüşler. @Mukan553 adlı kullanıcının, alıntılanan mesajı:
500-750 mah AAA piller gibi düşük kapasiteli, kötü durumda olmayan herhangi bir pili 1C'nin üzerinde bir akımla şarj etmemişseniz şayet oluşan ısının tedirgin olmanızı gerektirecek düzeyde olduğunu sanmıyorum. Her maddenin bir özdirenci olduğu gibi pilinizinde üzerine uygulanan akıma karşı koymasını sağlayan bir iç direnci var. Dolayısıyla üzerine uyguladığınız akım miktarını arttırdığınızda pilin sıcaklığı da daha düşük akımlı şarja nazaran yüksek olacaktır. "1A akım ile şarjda normal sıcaklık nedir?" sorusunun ise net bir cevabı yok. Çünkü sonuçları yaratan koşullardır. Koşullar değiştikçe sonuçlarda farklılık gösterecektir. Dolayısıyla değişkenler olmadan sonuçlar hiçliktir. Değişkenlerini bilmediğiniz durumlarınsa net cevapları olmaz ancak yuvarlak laflar edilebilir ve o yuvarlak laflar da her tarafa çekilebilir. Bu hususta pil sıcaklığını etkileyen değişkenler; ortam sıcaklığından, pilin iç direncine, şarj aletinin pile uyguladığı gerilime, uygulanan akımın pilin kapasitesine olan oranı gibi türlü türlü farklılıklar sayılabilir. O yüzden genel prensiplere bağlı kalmak daha net sonuç verecektir. Nikel pillerin kimyasal yapısının getirdiği karakteristik özelliklerinden biri, pil sıcaklığının ~45 °C dolaylarından sonra kapasitelerinin tam olarak şarj edilememesidir. Pil şarj olurken sıcaklığın 40 °C üzerine ulaşmamasına dikkat ediniz. Burada dikkat edilecek bir husus da nikel pillerin bir başka karakteristik özelliğidir. O da pillerin dolmak üzereyken sıcaklığının yükselişe geçmesidir. Dolayısıyla pilin şarjının tamamlanmaya yakın bir noktada sıcaklığının yükselmesi gayet normaldir. Belki de sıcak dediğiniz kısım, pilin dolmak üzere olduğu bu kısımdır. Bir başka ihtimal şarj cihazının sonlandırmayı kaçırması ve fazla şarj etmesi de olabilir. Eğer elinizde düzgün bir şarj aleti varsa ve şarj için ideal koşullar oluşmuşsa artan sıcaklıktan korkmanıza gerek yok. Evet yüksek sıcaklık pil için zararlıdır ancak makul sıcaklık artışları pil sağlığı için gereklidir. Bakın nikel pillerin dolmaya yakın sıcaklığın artmasından faydalanıp sarjın sonlanması sağlanıyor. (ΔT) Bu sayede pilin fazla şarj olup, gereksiz sıcaklık artışının önüne geçilmiş oluyor. Ezcümle ne yaptığınızı biliyorsanız ve elinizde olan cihaza güveniyorsanız, tedirgin olmanızı gerektirecek bir şey yok. "GP pişmanlıktır" söylemine gelince: Ne beklediğinizi ve ne bulacağınızı bilerek mi GP pillerden aldınız yoksa en yüksek kapasiteli en iyisidir diye hareket edip 2700'lük olanı mı aldınız? Kendinize, "bilinçli tüketici olarak davrandım mı acaba" diye sorduğunuzda, cevabınız evet ise bir ya da bir kaç çift pilden yola çıkarak GP'nin pişmanlık olduğu sonucuna varın ama cevabınız hayırsa pişmanlığı başka yerde arayın... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdbLogcat -- 16 Eylül 2021; 3:47:54 > |
|