Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (566. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.725
Cevap
369
Favori
1.964.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: c0ke

............

@bipekkan
    Üstat slm, bimeks'ten Contour marka 2100 mah aaa pillerden (1 yıl beklese de %75 şarj tutanlardan) aldım, 4 tanesi 11,8tl. Fiyat çok uygun olunca insan kalitesinden emin olamıyor. Önceki sayfalarda İngiliz firması ve Japon üretimi gibisine birşey okumuştum. Ama yanıltıcı bilgi olsa gerek, çünkü üzerlerinde Çin üretimi olduğu ve Çin mühendisliği olduğu yazıyor. Şarjdan 3 ay / 6 ay sonra doluluk oranını sırf 0628 'a takarak dijital ekrandaki göstergeye güvenebilir miyim? Yoksa avometre ile takip etmem şart mıdır?

Yanıltıcı bilgi yok! Contour marka olarak ingiliz markasıdır.Çin ve Japonyada üretimleri mevcut.Fakat şöyle bir durum var, çinde de üretilse veya dünyanın başka bir yerinde de üretilse önemli olan kalite kurallarına uyup uymadığıdır.Aldığınız piller fiyatına göre BEDAVA! denebilir.B
  • quote:

Orijinalden alıntı: c0ke

@veezy
    veezy sayesinde konnec kcr-0628 sahibi oldum. Geliş fiyatına kâr gütmeden hem de kargo ile 1 günde elime ulaştı. Hatta hemşehri çıktık ve ürün gelmeden sesine güvenerek ücreti eft bile yaptım, sanalpazar vs. kullanmadık bile :) İlk olarak dün kullandım sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Herşey için çok ama çok teşekkürler dostum.

@bipekkan
    Üstat slm, bimeks'ten Contour marka 2100 mah aaa pillerden (1 yıl beklese de %75 şarj tutanlardan) aldım, 4 tanesi 11,8tl. Fiyat çok uygun olunca insan kalitesinden emin olamıyor. Önceki sayfalarda İngiliz firması ve Japon üretimi gibisine birşey okumuştum. Ama yanıltıcı bilgi olsa gerek, çünkü üzerlerinde Çin üretimi olduğu ve Çin mühendisliği olduğu yazıyor. Şarjdan 3 ay / 6 ay sonra doluluk oranını sırf 0628 'a takarak dijital ekrandaki göstergeye güvenebilir miyim? Yoksa avometre ile takip etmem şart mıdır?

quote:

Orijinalden alıntı: hamkaya

veezy'den Konnoc KCR-628 geldi, kendisine çok teşekkür ederim :) Bir hevesle açtım, iki adet eski GP1000 ince tip pili taktım ve deşarja başladım. Piller eski ve son şarj edişimden bu yana 2-3 hafta geçmiştir ve hiç kullanmamıştım. Fakat saatlerce deşarj olmak bilmedi. Tam piller yarılanmışken annemin oturduğu evin kapıcısı aradı, üst katın yerden ısıtma borusu patlamış. cihazı fişten çektiğim gibi annemin evine geldik. O da ne ev batmış, yatak odası göl olmuş (ciddiyim parke üstünde 2 cm yükseklikte su) ve parkeler şişmiş, süpürgelikler küflenmiş, evi küf kokusu işgal etmiş. Mobilyalar alttan suyu yiyip çürümüş. Nereden baksanız akıntı 15 gündür sürüyor ama yeni farkedilmiş.
    Sonuç, pilleri deşarj edemeden kendimi ultra hızlı şarj edilmiş durumda buldum. Piller tamam Konnoc halleder de ben nasıl deşarj olacağımı şaşırdım.

quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

@veezy kardeşime çok teşekkür ederim. cihazım bu gün geldi. hemen pilleri taktım bakalım ne zaman şarj bitecek. bu arada bende diğer arkadaş gibi bimeks ten 11 tl ye 4 tane contour pil aldım. biliyorum bu kadar ucuza pek bir verim alamam ama gene de şansımı deneyeyim dedim.

Cihazlarınızı güle güle iyi günlerde kullanın. Benim cihaz da dün akşam geldi. Ebatı birazcık büyük ama, modern ve şık bir görüntüsü var. Dijital göstergesinin olması çok iyi. Gösterge pilin durumunu 5 e bölerek gösteriyor galiba. Yani % 100 % 80 %60 gibi. Deşarj ederken pil göstergesi azalıyor. Şarj ederken yukarı doğru yükseliyor. Aslında ben sadece AA ve AAA pilleri şarj etmek için aldım. 9v pilim yok. İhtiyacım olsa da şu çeviricilerden alıp kullanırım. Her pili ayrı ayrı şarj ve deşarj etmesi ve göstergesi olması çok hoş. Pili hangi kanala koyarsan o kanalın göstergesiş aktif oluyor. Bana gelen cihazın plastik kapalı ambalajın üzerine yapıştırılan etiket sararmış-solmuş bu da gösteriyorki , cihaz rafta bir hayli beklemiş. Bipekkan hocanın üretimden kalktığı tezini doğrular nitelikte. Şu anda ucuza aldığım ama rafta çok beklemiş olan 1600 mah ready2 use pilleri şarj ettikten sonra, deşarj ediyorum. 5 saat oldu % 50 si dolu görünüyor hala. hamkaya arkadaşımızın da başına gelenler için çok üzüldüm. Hiç istenmeyen sıkıntılı bir iş, geçmiş olsun diyorum kendisine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 27 Şubat 2014; 17:56:44 >
  • quote:

hocam ni cd ppilleri bu gün ölçtüm voltajları 0 çıkıyor yani tamamen sıfırlanmışlar. sanırım bunların işi bitmiş siz ne dersiniz.

@akyildizemre,
    Voltaj 2 nedenden sıfır olabilir ya 5-6 sene beklemiştir yada içten kısa devredir. Elinizde ne gibi imkan var bilmiyorum. Şahsen ben bunu anlamak için 10.000 uF bir elektrolitik kondezatörü 20-25 VDC ile şarj ederim ve kondenzatörün +/- dikkat ederek şarjlı kondenzatörü pile değdiririm. Eğer kısa devre varsa hatırı sayılır bir "şaklama" ile kondenzatör deşarj olur. Kısa devre yoksa kısa bir atlama yaparak pil az biraz şarj olur. Ölçtüğünüz 0.6-0.7 V veya daha fazla bir voltaj gösterir. Hemen şarja bağlarım ve 2-3 defa şarj deşarj ederek pili canlandırırım. Eğer kısa devre varsa bu kondenzatör işini 2 veya daha fazla Pil kısa bir deşarjla şarj olana kadar tekrarlarım. Genellikle bu kısa devre noktasal oluyor ve kondenzatör üzerindeki gerilim ve yüksek akımla bu kısa devre kopar açılır ve pil normale döner. Bu işlem Ni-Mh' ler içinde aynen geçerlidir.
    Biz bu işlemi fi tarihinde S/B ve renkli TV resim tüplerinin flamanlarında oluşan oksitlenmeyi hatta grid'lerdeki oksidasyonu yok etmek, gidermek içinde yapardık "Şoklama" filan denirdi. Eskiler bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

hocam ni cd ppilleri bu gün ölçtüm voltajları 0 çıkıyor yani tamamen sıfırlanmışlar. sanırım bunların işi bitmiş siz ne dersiniz.

@akyildizemre,
    Voltaj 2 nedenden sıfır olabilir ya 5-6 sene beklemiştir yada içten kısa devredir. Elinizde ne gibi imkan var bilmiyorum. Şahsen ben bunu anlamak için 10.000 uF bir elektrolitik kondezatörü 20-25 VDC ile şarj ederim ve kondenzatörün +/- dikkat ederek şarjlı kondenzatörü pile değdiririm. Eğer kısa devre varsa hatırı sayılır bir "şaklama" ile kondenzatör deşarj olur. Kısa devre yoksa kısa bir atlama yaparak pil az biraz şarj olur. Ölçtüğünüz 0.6-0.7 V veya daha fazla bir voltaj gösterir. Hemen şarja bağlarım ve 2-3 defa şarj deşarj ederek pili canlandırırım. Eğer kısa devre varsa bu kondenzatör işini 2 veya daha fazla Pil kısa bir deşarjla şarj olana kadar tekrarlarım. Genellikle bu kısa devre noktasal oluyor ve kondenzatör üzerindeki gerilim ve yüksek akımla bu kısa devre kopar açılır ve pil normale döner. Bu işlem Ni-Mh' ler içinde aynen geçerlidir.
    Biz bu işlemi fi tarihinde S/B ve renkli TV resim tüplerinin flamanlarında oluşan oksitlenmeyi hatta grid'lerdeki oksidasyonu yok etmek, gidermek içinde yapardık "Şoklama" filan denirdi. Eskiler bilir

hmm. kondansatör kolay hocam. onu bulurum. 20 v da adaptör var 19 v lik. onla dediklerinizi yaparım bakalım inş kurtarabilirim pilleri.
  • ELEKTRO ŞOK tedavisi her çeşit tıkanıklığı açmada bire bir!

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 27 Şubat 2014; 20:00:10 >
  • yeni aldığım ataba 508 e yıne yenı aldıgım gp recyko pilleri şarja koydum. 2 ısıkta kırmızı yandı ve ben desarj edıp sarj etmek ıcın desarj tusuna bastım ve ısık sarı-turuncu bır renk aldı. Buraya kadar bı sıkıntı yok galıba. anlayamadıgım kısım 10 saattır hala o turuncu ısık sonmedı hala desarjmı oluyor acaba:)
  • hidrojenperoksit kullanıcısına yanıt
    Doğrudur.Piller tam doluysa 20 saatte sürebilir deşarj.Zaten deşarj işlemi sık sık ihtiyaç duyulan bir işlem değil birkaç yılda bir pillerin randımanı düştüğü zaman pilleri canlandırmak için yapılan bir işlem.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

@akyildizemre,

hmm. kondansatör kolay hocam. onu bulurum. 20 v da adaptör var 19 v lik. onla dediklerinizi yaparım bakalım inş kurtarabilirim pilleri.

hocam aynı durum bende de var hem akülü vidalama hemde , 2009 da çocuk için almış olduğum formula yarış arabası için 10 lu halde jelatine sarılmış piller var. 12v 1000 mah toplamda. Şarjlı matkabın şarj aleti bozulmuştu 2-3 yıl önce öylece kaldılar. Pillerini ölçmedim ama, arabanın pillerini şarj ediyorum kendi şarj aletiyle ve ölçtüğümde 12 volt değerini alabiliyorum. arabaya takıyorum. arabayı zar zor yürütüyor ve hemen bitiyor. Bu pilleri iki üç yıl kullanmamıştık. Muhtemelen ondandır. bipekkan hocam acaba bu pilleride canlandırmak için jelatininden söküp şarj deşarj döngüsüne mi sokayım. Yoksa jelatininden sökmeden birkaç defa şarj edip daha sonra fener ampülüyle iyice boşaltıp tekrar şarj etsem canlanır mı ? akyıldızemre hocam bu şoklama işini yaparsanız sonucu ve nasıl yaptığınızı yazarsanız sevinirim. Görüşürüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 27 Şubat 2014; 20:43:54 >
  • recyko oldu ıcın muhtemelen doluya yakındır. demekkı yanlıs bır durum yok.
    Şimdi pilleri aldım ama pilleri koyacak alet yok. Kumandalara saatlere yazıuk ettım acıkcası. AAA olanları bebek telsizine taktım ama AA olanları kullanmak içinde bir tansiyon aletı aşacağım:9
  • tamam hocam. yarın gidip uygun bir kondansatör alıp testlere başlayacağım .:)
  • bipekkan hocam sizi ziyadesiyle yoruyoruz yaa hakkınızı helal edin. Aslında benim soracağım soru daha önce sorulmuş ama cevapsız kalmış. Konnoc un sitesinde ni-cd pilleri refresh yapabildiği belirtiliyor. acaba cihaz ni cd pilleri tanıyor ve discharge düğmesine basınca refresh işlemi mi uyguluyor. Hiç denediniz mi siz. Link burada Burada ''Refresh fonksiyonu Ni-CD şarj edilebilir pil için özel'' şeklinde açıklanmış. Eğer öyleyse tadından yenmez vallaa :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 27 Şubat 2014; 23:02:56 >
  • hocam araya girmiş gibi olacam ama şimdi elimdeki ni-cd pilleri cihaza koydum. bakalım nasıl şarj edecek. sanırım önce dolduracak. sonra refresh yapacak bekliyorum dolmasını.
  • Önce şarj sonra deşarj yapmaz ki cihaz. Siz pilleri cihaza koyduktan sonra şarja başlıyor otomatikman, eğer discharge düğmesine basarsanız şarjı durdurup deşarj etmeye başlıyor. Burada önemli olan ni cd pilleri hangi voltjda durdurup tekrar şarja başlıyor. Bunu öğrenmek için de deşarj işlemi bitip de şarja geçtiği anda cihazın fişini çekip pilleri ölçmek. Eğer bu şekilde yapabilirseniz refresh özelliğinin olup olmadığını anlayabiliriz. Kolay gelsin bakalım :)
  • şimdi denedim 1.3 v da discharge dan çıkıp charge moduna geçiyor.
  • hımm demek refresh yapmıyor bakalım bipekkan hocam ne diyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: veezy

hımm demek refresh yapmıyor bakalım bipekkan hocam ne diyecek

belki başka bir şekli vardır. refresh yapması için kaç V ya düşmesi gerek.

• Hocam bu pillerden almak istiyorum xbox ve wii kollari icin.Fiyat olarak sizce uygun mudur ? herhangi baska bir oneriniz var midir acaba ? tesekkurler simdiden
  • quote:

bipekkan hocam sizi ziyadesiyle yoruyoruz yaa hakkınızı helal edin. Aslında benim soracağım soru daha önce sorulmuş ama cevapsız kalmış. Konnoc un sitesinde ni-cd pilleri refresh yapabildiği belirtiliyor. acaba cihaz ni cd pilleri tanıyor ve discharge düğmesine basınca refresh işlemi mi uyguluyor. Hiç denediniz mi siz. Link burada Burada ''Refresh fonksiyonu Ni-CD şarj edilebilir pil için özel'' şeklinde açıklanmış. Eğer öyleyse tadından yenmez vallaa :)

@veezy,@akyildizemre,
    Verdiğiniz link ve "product detail" olarak arattığımda onlarca sitede aynı bilgiye rastladım. Bendeki Türkçe kullanım kılavuzunda böyle bir bilgi yok. "7.Refresh function is special for Ni-CD rechargeable battery" "Refresh fonksiyonu Ni-Cd şarj edilebilir piller içindir" deniyor. Ancak böyle ayrıca bir düğme-anahtar cihaz üstünde yok sadece "decharge" düğmesi var. Refresh ile deşarj işlemleri birbirinden farklıdır ve süreleride farklıdır Refresh deşarj gibi pil dolu olduğunda 20-belki 3-4 gün sürerken refresh işlemi dolu pilede uygulanır oldukça kısa sürer. Bende 0628 den 2 cihaz var. Biri deşarjı 0.985 V civarında keserken diğeri 0.998 de kesiyor ve kanallar arasında da +/- 10 mV seviyesinde farklılıklar var.(kullanılan parça töleransları, normaldir) Refresh işlemine gelince deşarj (boşaltma) işlemi değildir. demiştim. Dolu Ni-Cd' lerede uygulanır. Bu nedenle kaç voltta refres'h e başladınızsa, refresh işlemi sonunda aynı voltaj veya yakın bir değerde bulursunuz pilleri. Süresi pilin doluluk oranına göre değişmekle birlikte deşarja göre çok kısa sürer 3 dk-3 saat kadar. Refresh sırasında yapılan işlem çok düşük akım altında ve hızlı bir silme işlemidir. Ni-Mhd piller hiç sevmez bu işlemi ve uygulanmaz.
    Ben şu ana kadar cihaz üstünde denemedim. İlk algılarım olmadığı yönündeydi ve 1. sayfayada "olsaydı iyi olurdu" demiştim. O sıralarda ve cihaz satıştayken aynı görünümde ama farklı düğmelerde cihazlar vardı Şimdi "görseller" de arattığımda çok enteresan gelen görüntüler sadece DH, Bir kare fotograf ve birikim pillerinden geliyor. Son versiyonunda bu işlem tek düğmede toplanmış ve pil tanıma yöntemi ile fonksiyondan fonsiyona geçiş sağlanmış olabilir. Tek ayrıd edilecek nokta refresh ve deşarj işlemi başlamadan önce pillerin voltajlarını ölçmek ve bu işlemler bittikten sonra pilleri yuvadan alıp tekrar voltajlarını ölçmek Ni-Mhd pillerde deşarj işlemi sonunda piller şarja geçtiğinden yuva üzerinde voltaj ölçün 0.9-1 V arasında ise yapılan iş deşarj işlemidir. Ni-Cd' lerde aslında cihazın tekrar şarja başlamaması gerekir özellikle yarı dolu veya dolu pillerede uygulandığı için işlem sonlandırılmalı ve sizden komut beklemeli. Çünkü deşarja geçip pillerin deşarj olması gerekir. Veya cihaz full otomatik olduğu için Refresh sonrası deşarjada geçebilir ama bunu ölçüm yoluyla sürekli AVO ile takip ederseniz fark edebilirsiniz ki bu oldukça zor. Kısacası 7. maddede yer alan bu özelliği ayrı bir LED fonksiyonu ile belirlenmediği için bu ifedeyi doğrulamak yada tersi olmadığını görmek çok çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 28 Şubat 2014; 10:09:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardaakoluk99

Hocam bu pillerden almak istiyorum xbox ve wii kollari icin.Fiyat olarak sizce uygun mudur ? herhangi baska bir oneriniz var midir acaba ? tesekkurler simdiden

@ardaakoluk99,
    Ben, Varta şarj cihazlarını hem pahalı oluşları hemde sadece şarja yönelik zamana bağlı şarj cihazları olduğu için önermiyorum. Cihaz üstünde 2700 mA Normal tip Ni-Mhd pilleri de şarjlarını kendi kendine kaybettiği gerekçesiyle artık önermiyorum. Ancak bu pillerde piyasada bulunan bulunabilenlerin en iyilerinden biridir.
    Önerim ömürleri daha uzun olduğu için ve şarjlarını alkalin pillere benzer şekilde uzun süre kaybetmediği için yeni nesil Ni-Mhd pillerden 1950-2100 mA kapasitede olanlarından almanız. Ancak nedense son 3 aydır çoğu marka piyasadan çekildi fiyatı itibariylede uygun olduğu için GP ReCyko+ 2050-2100 mA dan almanız ve yanınada tam otomatik şarj cihazı Örneğin Ataba AT-508 almanız.
  • quote:

.........................
    hocam aynı durum bende de var hem akülü vidalama hemde , 2009 da çocuk için almış olduğum formula yarış arabası için 10 lu halde jelatine sarılmış piller var. 12v 1000 mah toplamda. Şarjlı matkabın şarj aleti bozulmuştu 2-3 yıl önce öylece kaldılar. Pillerini ölçmedim ama, arabanın pillerini şarj ediyorum kendi şarj aletiyle ve ölçtüğümde 12 volt değerini alabiliyorum. arabaya takıyorum. arabayı zar zor yürütüyor ve hemen bitiyor. Bu pilleri iki üç yıl kullanmamıştık. Muhtemelen ondandır. bipekkan hocam acaba bu pilleride canlandırmak için jelatininden söküp şarj deşarj döngüsüne mi sokayım. Yoksa jelatininden sökmeden birkaç defa şarj edip daha sonra fener ampülüyle iyice boşaltıp tekrar şarj etsem canlanır mı ? akyıldızemre hocam bu şoklama işini yaparsanız sonucu ve nasıl yaptığınızı yazarsanız sevinirim. Görüşürüz

@veezy,
    Şarj sonunda pillerin şarjlı voltajı en az 14 volt ve üstü olmalıdır. 12 V ölçtüğünüze göre pillerden en az 2 adedi kısa devre olmuş demektir. Pilleri açacaksınız ve şarj ettiğiniz göre pillerden "sıfır" voltta olanları kısa devredir. Kısa devre olanları konu ettiğim yolla canlandırabilirsiniz ancak şarjsız bıraktığınız anda delik olan sepatörden sızan potasyum oksit nedeniyle tekrar kısa devre oluşabilecektir. Kısacası o pillere güvenemezsiniz böyle fazla sayıda pili olan bataryalara. Bence bozuk olanların yerine kafasız olanlardan yenilerini alın. Gruptan bozukları çıkartırken bozukların nokta kaynaklarından sökün ve yenilere pasta kullanarak tercihen 100 -150Watt tabanca havya ile ilk önce köprünün pile lehimlecek alt tarafını, sonra pile temas eden yeri pil üzerinde hafifçe lehimleyip köprüyü pilin üzerinde lehimlediğiniz yere lehimleyinçabuk yapışır ve hemen ıslak bezle soğutun. Bir sorun yaratmaz. Piller eğer silikon ile yapıştırılmışsa yenilerini yerleştirmeden bitişik yerlerdeki silikon artıklarını temizleyin,i tekrar az bir silikonla tutturun.
  • 
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.