Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (568. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.779
Cevap
370
Favori
2.003.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Sayfa: önceki 566567568569570
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam pilleri puntalamışlar bende pilleri birleştiren metal sacı ortalarından kestim. Pillerin üzerindeki saclar puntalı halde duruyorlar. 5 adedini şarj ettim konnoc ile ve çocuğun başka arabasında denedim. Ve gayet güzel çalıştılar ama fazla zamanım olmadı pillerin dayanıklılığı konusunda fikir edinemedim. Acaba diyorum arızalı pillerin yerine iki adet yeni pil aldıktan sonra pilleri kaynak veya puntalama işlemiyle uğraşmadan pil yuvası bulsam da pil yuvasına yerleştirsem çok daha güzel olmaz mı. Arada bir pilleri çıkarır ataba 908 ile hizaya sokardım ( Bu arada bugün sırf bu piller için 908 aldım ). Çoklu pillerde şarj işi pek sağlıklı olmuyor. Biraz araştırma yaptım ve aşağıda linklerini verdiğim ürünleri buldum. Acaba sizin daha pratik ve ucuz yollu öneriniz varmı. Formula yarış arabasındaki pilleri koyacağımız yerde problem yok sağında solunda boşluklar var.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

Pillerin açılmadan önceki hali

Bunlarda çeşitli pil yatakları. Sizin tavsiye edebileceğiniz bir link yada yöntem varmı acaba. Yurtdışı olsa daha makbule geçer en azından kargo parası ödemem

Bu linktekiler tek tek ama bağlantılarını uygun yapsak ve de düzgün bir platforma montelesek olur gibi ama uğraştırır.

Bu linkteki gayet uygun gibi ama baplantı şekli uyarmı acaba

birde böyle bir şey var ama bundan iki tane almak lazım

2-Hocam bir sorum da eksilen 2 adet pilin yerine 4 tane koysam 14.4 v eder. Arabaya zarar verirmi ?
    3-
    İnternette biraz araştırdım ama 1000 mah AA ni cd pil çok az. ama 900 mah baya bir var. Yukarıdaki ( 3. madde ) pillerden alsam sorun olurmu acaba ? Piileri eğer ayrı ayrı şarj edip te kullanacak pil yuvası bulursam. Problem olmaz herhalde.Fiyatı baya bir uygun.
    veya sizin önereceğiniz bir site veya link varmıdır. ?
    İlginiz, emeğiniz, zamanınız ve sabrınız için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 4 Mart 2014; 6:56:35 >

• veezy V kullanıcısına yanıt
    @veezy,
    Boy ve en' den yeterli boşluk varsa:

en uygun olanı bu 5'li olan pil kaseti. Kendi içinden her bir kanal seri bağlı.Sizin yapacağınız 2 kasetin birer (+/-) sini seri bağlayıp 10'lu grup elde etmek. Aslında bu pil kasetlerini bulunduğunuz yerde de bulma imkanınız olabilir.

1.2 V hesabıyla pil voltajını hesaplayamazsınız. İşletme voltajı 1.34 V gibi bir değerdir. 10 pilde 13.4 V gibi bir seviye edecektir. 12 pil olursada 16.1 volt ederki büyük sıkıntı yaratır.
    Nevcut pilleriniz kafasız tiptir ve (+) kutup punta kaynağına göre seçilmiştir. Kullanacağınız kasetler ise çıkıntılı (+) kutba uygundur. Eğer kasetler mevcut yere sığacaksa bence yeni nesil pillerden ~ 2000 mA olanlarından alın (GP ReCyko+) ve kaynak işiyle hiç uğraşmayın ve aldığınız Ataba ile de piller bittikçe şarj edin derim.
    Pil ilave yoluna giderseniz zaten 1000 mA Ni-Cd, AA tipinde yoktur doğru kapasite 900 mA' dir. Diğer taraftan, +/- %10 sınırı içindedir. Hiç bir sıkıntı yaratmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@veezy,
    Boy ve en' den yeterli boşluk varsa:

en uygun olanı bu 5'li olan pil kaseti. Kendi içinden her bir kanal seri bağlı.Sizin yapacağınız 2 kasetin birer (+/-) sini seri bağlayıp 10'lu grup elde etmek. Aslında bu pil kasetlerini bulunduğunuz yerde de bulma imkanınız olabilir.

1.2 V hesabıyla pil voltajını hesaplayamazsınız. İşletme voltajı 1.34 V gibi bir değerdir. 10 pilde 13.4 V gibi bir seviye edecektir. 12 pil olursada 16.1 volt ederki büyük sıkıntı yaratır.
    Nevcut pilleriniz kafasız tiptir ve (+) kutup punta kaynağına göre seçilmiştir. Kullanacağınız kasetler ise çıkıntılı (+) kutba uygundur. Eğer kasetler mevcut yere sığacaksa bence yeni nesil pillerden ~ 2000 mA olanlarından alın (GP ReCyko+) ve kaynak işiyle hiç uğraşmayın ve aldığınız Ataba ile de piller bittikçe şarj edin derim.
    Pil ilave yoluna giderseniz zaten 1000 mA Ni-Cd, AA tipinde yoktur doğru kapasite 900 mA' dir. Diğer taraftan, +/- %10 sınırı içindedir. Hiç bir sıkıntı yaratmaz.

Hocam piller kafasız tip doğrudur. Ancak uç kısmında puntolanmış metal sac var , ben bunları yerinden sökmedim ve her iki taraftan içe doğru kıvırdım ve aynı kafalı gibi oldu, orada problem yok. Ayrıca pil kasetlerinin ikilisi var şu deney amaçlı olanlardan :)
    1 - Ni mh pillerin ni cd piller gibi anlık güç veremediklerini okumuştum. Eğer problem olmaz ise elimde yeterince 2100 ready2 use pil var zaten. onları takarım.
    2- Nİ MH piller devamlı güç vermeye uygunmudur.?
    3- Ebay de ni cd pillerin bazılarında '' solar'' diye bşir ibare var nedir acaba bu.

kendinize iyi bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 4 Mart 2014; 11:05:13 >

@veezy,
    Solar "güneş" demek büyük ihtimalle güneş enerjisi pilleri için kullanılmış. Bir link verirseniz daha kesin cevaplayabilirim.
  • quote:

@veezy,
    Solar "güneş" demek büyük ihtimalle güneş enerjisi pilleri için kullanılmış. Bir link verirseniz daha kesin cevaplayabilirim.

Hocam linki yukarıda verdim. Bunun gibi daha birçok ilan var ebay de.

Büyük boy Formula oyuncak arabası için ( yaklaşık 60-70 cm uzunluğunda ve 1.5 - 2 kg ağırlığında )
    1-Ni-cd değilde sizin de bahsettiğiniz gibi 10 adet ni-mh pil kullansam uygun olurmu ? Ni mh piller bu araba için ani güç verebiirlermi ?
    2- ni mh pillerden devamlı güç çekildiğinde pillerin ömrü için problem olurmu. Kısacası bu araba veya daha küçük boy araba veya bu tip devamlı güç isteyen ( çocuk pili bitirene kadar hiç durmadan sürüyor ) oyuncaklar için ni cd yerine ni mh pil kullanabilirmiyiz.

Teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Benzeri motorlu oyuncaktan bendede var.8 adet AA tipte 1.2v ni-cad veya 1.5v alkalin piller ile çalışabiliyor.Bu oyuncak çok eski çocukluğumdan kalan tek oyuncak diyebilirim.Bu sebeple oyuncağın şarj ünitesi ni-cad pilleri şarj edecek biçimde tasarlanmış ve cihaz ni-cad piller ile uyumlu üretilmiş günümüz koşullarında ni-mh piller daha yaygın ve güvenli bende bu sebeple 8 adet ni-mh ve 2 adet ataba-508 şarj cihazı satın aldım ve 3-4 yıldır sorunsuz kullanıyorum bu oyuncağı.Oyuncak iki adet motor içeriyor,bu sebeple high-drain cihaz diyebiliriz yani akım gücüne ihtiyaç duyuyor ve ni-mh olsun ni-cad piller olsun bu iş için ideal alkalin piller ise sınıfta kalıyor çünkü high-drain cihazlarda alkalin pillerin mah cinsinden değeri çok düşüyor ve ni-mh pillerin ancak 2'de veya 4'te biri arasında kapasite sunabiliyorlar.Hiç kullanışlı ve ekonomik değiller.Özetle motorlu oyuncaklar için ni-mh piller en ekonomik/yaygın ve ideal seçeneklerden birisidir.Tabi daha ileri düzey bu işle uğraşanlar lifepo4 veye lipo tipte piller ile bu hobilerini sürdürmektedirler.

Bu ebay'da satılan "900mah 2 AA Ni-Cad NiCd rechargeable battery Solar lawn Light 1.2v Ni-cd GREEN new" ürün bahçelerde güneş enerjisi ile çalışan bahçe lambalarını beslemek üzere üretilmiş ni-cad tipte bir pildir.Şarj işlemi gün içinde güneş panelleri yardımıyla yapılıyor.Gecede piller ile aydınlatma sağlanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: brev

Benzeri motorlu oyuncaktan bendede var.8 adet AA tipte 1.2v ni-cad veya 1.5v alkalin piller ile çalışabiliyor.Bu oyuncak çok eski çocukluğumdan kalan tek oyuncak diyebilirim.Bu sebeple oyuncağın şarj ünitesi ni-cad pilleri şarj edecek biçimde tasarlanmış ve cihaz ni-cad piller ile uyumlu üretilmiş günümüz koşullarında ni-mh piller daha yaygın ve güvenli bende bu sebeple 8 adet ni-mh ve 2 adet ataba-508 şarj cihazı satın aldım ve 3-4 yıldır sorunsuz kullanıyorum bu oyuncağı.Oyuncak iki adet motor içeriyor,bu sebeple high-drain cihaz diyebiliriz yani akım gücüne ihtiyaç duyuyor ve ni-mh olsun ni-cad piller olsun bu iş için ideal alkalin piller ise sınıfta kalıyor çünkü high-drain cihazlarda alkalin pillerin mah cinsinden değeri çok düşüyor ve ni-mh pillerin ancak 2'de veya 4'te biri arasında kapasite sunabiliyorlar.Hiç kullanışlı ve ekonomik değiller.Özetle motorlu oyuncaklar için ni-mh piller en ekonomik/yaygın ve ideal seçeneklerden birisidir.Tabi daha ileri düzey bu işle uğraşanlar lifepo4 veye lipo tipte piller ile bu hobilerini sürdürmektedirler.

Bu ebay'da satılan "900mah 2 AA Ni-Cad NiCd rechargeable battery Solar lawn Light 1.2v Ni-cd GREEN new" ürün bahçelerde güneş enerjisi ile çalışan bahçe lambalarını beslemek üzere üretilmiş ni-cad tipte bir pildir.Şarj işlemi gün içinde güneş panelleri yardımıyla yapılıyor.Gecede piller ile aydınlatma sağlanıyor.

@brev,@veezy
    Aynen ancak linkteki ilanda neden kullanılacağı alan "bahçelerde güneş enerjisi ile çalışan bahçe lambalarını beslemek üzere üretilmiş ni-cad tipte bir pildir." şeklinde sınırlandırılmış onu pek anlayamadım? Hatta bahçenin illaki "çim" olması mı gerekiyor?

Diğer bir konu: şarj sistemi Ni-Cd veya Kurşun asit akülere göre dizayn edilmiş ve elektronik olarak şarjı kesme yada deşarjı sonlandırma gibi bir önlemi olmayan araç vs. sistemlerde şarj cihazları basit bir diyot ve akım sınırlama direncinden ibarettir. ve Ni-Cd pillerin akım veremez hale gelmelerinde bir sıkıntı yoktur, hatta voltajlarının sıfırlanması istenen bir durumdur. Ancak Ni-Mhd piller bu durumdan hiç hoşlanmaz ve de üstelik pil bu duruma düştükten hemen sonra şarj edilmezlerse pillere Bye-Bye ! demek her an mümkündür. Üstelik Bu pillerin yerine LiFePo4 - Li-Po ve Li-Ion pillerden kullanmak başlı başına sorundur. Pil başına hücre voltajı farkını, pil sayısını yarıya düşürmekle halledebilirsiniz ancak hücre başına şarj voltajının KESİN üst sınırı 4.2 Volt -deşarj voltajının ise 3.6-3.7 volt seviyesinde durdurulması lazım. Kısacası böyle düzeneğin olması gerekir. Ni-Mhd piller içinde hücre başına 0.9 V seviyesi civarında deşarjın bitirilmesi gerekir.
    Bu nedenle de pil cinsi değişikliğinde değiştirilen pile göre şarj işlemininde ister istemez ayrı bir cihazla yapılması gerekiyor. Bu da bence ayrı bir sıkıntı. Yada özellikle Ni-Mhd pil kullanıldığında biraz dikkatli davranıp örneğin araç zorlanmaya başladığında pillerin şarja bağlanması gerekiyor. Elbette 2000-2700 mA pil kullanıldığında bu kapasitedeki pillerin şarjınında eski 900-1000 mA Ni-Cd göre 2.5-3.5 misli uzun sürebileceği ve şarj voltajının tam şarj seviyesi hücre başına min. 1.54 V altında kalması durumunda Ni-Mhd pillerin %100 şarja ulaşamadan şarjın tamamlanacağını, bu durumunda uzun vadede pilleri tembelleştireceğini de gözden uzak tutmamak lazım.
    Şahsen ben bu sıkıntılara artık çözüm getirmekten sıkıldığım için Ni-Cd kullanılan her yerde pil cinsini değiştirmiyorum aynı cins pili kullanmaya devam ediyorum. Elk. süpürgelerimin pilini 4 yıl önce o tarihte bulduğum 3000 mA C tipi GP Ni-Cd' lerle değiştirdim ve bu alet Burhaniyede.Gitmeden önce şarj edip bırakıyorum 7-8 ay yatıyor. Döndüğümde bir 1/2 saat kadar kullanıp boşaltıp şarj ediyorum Hala cillop sıkıntısız çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 6 Mart 2014; 10:13:48 >

• bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Banada böyle bir sınırlandırma getirilmesi biraz saçma geldi mantıklı bir izahat düşündüm ve belki "solar paneller" ile şarj işlemi için pillerin iç tasarımı farklılaştırılmıştır(GP'nin yaptığı gibi bir üçkağıt!!!) gibi bir fikir geldi aklıma tabi bu bir varsayım.

Benim oyuncağın şarj ünitesini zaten kullanmıyorum başta şarj akımı yetersiz zaten birde dediğiniz gibi sadece ni-cad piller için üretildiğinden dolayı ni-mh pilleri düzgün şarj edemeyeceğini düşündüğüm için harici şarj cihazları kullanıyorum.Bu oyuncakta ni-mh pil kullanmak sıkıntı olmasa gerek.Elektrikli süpürgede durum farklı tabiiki bizim elektrikli süpürgede ni-cad kullanılıyor ve değişiklik yapmadım.Bu arade geçen bunun la ilgili soru sormuştum,pilleri değiştirmeye gerek kalmadı problemi buldum punto yerinden ikiye ayrılmış bende ince tel ve lehim ile sağlamladım şimdilik idare ediyor artık iyice sorun çıkartırsa tünelsandan muadili pillerden alırım.

• La Crosse Technology BC1000 Alpha Power Battery Charger

Bu ürünü nasıl bulacağız arkadaşlar. Yardımcı olur musunuz?

Orijinalden alıntı: brev

Banada böyle bir sınırlandırma getirilmesi biraz saçma geldi mantıklı bir izahat düşündüm ve belki "solar paneller" ile şarj işlemi için pillerin iç tasarımı farklılaştırılmıştır(GP'nin yaptığı gibi bir üçkağıt!!!) gibi bir fikir geldi aklıma tabi bu bir varsayım.

Benim oyuncağın şarj ünitesini zaten kullanmıyorum başta şarj akımı yetersiz zaten birde dediğiniz gibi sadece ni-cad piller için üretildiğinden dolayı ni-mh pilleri düzgün şarj edemeyeceğini düşündüğüm için harici şarj cihazları kullanıyorum.Bu oyuncakta ni-mh pil kullanmak sıkıntı olmasa gerek.Elektrikli süpürgede durum farklı tabiiki bizim elektrikli süpürgede ni-cad kullanılıyor ve değişiklik yapmadım.Bu arade geçen bunun la ilgili soru sormuştum,pilleri değiştirmeye gerek kalmadı problemi buldum punto yerinden ikiye ayrılmış bende ince tel ve lehim ile sağlamladım şimdilik idare ediyor artık iyice sorun çıkartırsa tünelsandan muadili pillerden alırım.

Yanlış mesajı alıntı yapmışım, üç mesaj önceki cevabı alıntı yapacaktım :) messajı kaldıramadığımıza göre idare edeceğiz artık :)

Cevaplar için teşekkür ediyorum her ikinize de. Brev arkadaşım soruma verdiğiniz oyuncak araba cevabı tam benim merak ettiğim şeydi.
    -- Bu solar işi benimde kafamı karıştırmıştı sırf merak ettiğim için sormuştum nedir diye. Ebay de solar olmayan genel amaçlı ni-cd piller de bulunmakta.
    -- Yukarıda resmini verdiğim 12v luk grup pilleri sökünce 2 tanesinin 0 volt çıktığından bahsetmiştim. Sırf ni-cd piler için almış olduğum ataba 908 ile 0 voltajlı pilleri de şarj refresh, sarj refresh döngüsü ile canlandırdım. Pilleri sökmeseydim bu mümkün olmayacaktı galiba. Pillerin tamamı sağlam ve çalışıyorlar şimdi. Elektronikçiden aldığım 2 adet 4 lü ( 5 li kaseti bulamadım ) ve 1 adet 2 li pil kasetlerini sert plastik bir malzemenin üzerine sabitledim ve seri bağlantı olacak şekilde bağlantılarını yaptım. Gayet güzel ve problemsiz bir şekilde çalışıyorlar. Biraz uğraştırır belki ama , bu sistem pil ömrü açısından daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Böylece elimdeki ni cd pilleri ve ayrıca almış olduğum 10 adet varta ni mh pilleri kullanabileceğim. Her iki pil grubunu da daha önceden şarj ederim. Biri bitince çıkarır yenilerini takarız. Yapmış olduğum pil kasetinin resmini de ekleyeceğim buraya, benim gibi yapmak isteyenlere fikir olur.
    -- Bipekkan hocam grup olarak şarj edilmeyeceği için ni mh pillerin tembelleşme riski de ortadan kalkar sanırım

-- Kurcaladıkça iş içinden iş çıkıyor derler ya benimki de o hesap. Biraz önce şarj adaptörü bozulduğu için 2 yıldır evde yatan akülü vidalamanın bataryasını söktüm, içinde 12 adet c tipi 1.2v 1200mah piller mevcut ve bataryayı ölçtüğümde 0 voltaj çıktı. Bu pilleri Konnoc ile şarj edebilirim ancak konnoc ta refresh özelliği olmadığı ve birkaç şarj ve refresh yapmanın daha uygun olacağını düşündüğümden; bu pilleri birbirinden ayırdıktan sonra her bir pile küçük lehimlerle artı ve eksi uçlarına birer kablo lehimlesem ve bu uçları Ataba 908 in artı ve eksi uçlarına denk gelecek şekilde herhangi birşeyle ( geçirgen özelliği olmayan küçük ahşap, kulak çöpü vs ile ) tuttursam. (Yani piller dışarıda olacak ama sanki şarj aletinin içindeymiş gibi olacak. ) Şarj- refresh, şarj refresh ile belki kurtarabilirim. Bu yöntem teknik olarak mümkün gibi geldi bana. her iki pil de 1.2v sadece ebat farkı var. Acaba bu yöntemin şarj aleti için bir sakıncası olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 6 Mart 2014; 20:44:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arneas

La Crosse Technology BC1000 Alpha Power Battery Charger

Ürün burada mevcut. Fiyatı 60 dolar ve ücretsiz gönderim . Bildiğim kadarıyla 5-10 dolar daha vererek garantili ve imza karşılığında alabiliyorsunuz ürünü.
    Ürün yurtiçinde varmıdır bilemiyorum. Çok güzel bir ürün daha var ve Türkiyede satışı mevcut BC1000 in özelliğini tam olarak bilmiyorum, belki hedier sc1 daha üstün bir cihazdır. Üstelik taksitli ve garantili cihazınız olur.
    www.n11.com
    Yedek Akü & Şarj Cihazları - n11.com
    http://www.n11.com/heider-sc1-akilli-sarj-cihazi-P19000434

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 6 Mart 2014; 23:48:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: veezy
    .........................................
    -- Kurcaladıkça iş içinden iş çıkıyor derler ya benimki de o hesap. Biraz önce şarj adaptörü bozulduğu için 2 yıldır evde yatan akülü vidalamanın bataryasını söktüm, içinde 12 adet c tipi 1.2v 1200mah piller mevcut ve bataryayı ölçtüğümde 0 voltaj çıktı. Bu pilleri Konnoc ile şarj edebilirim ancak konnoc ta refresh özelliği olmadığı ve birkaç şarj ve refresh yapmanın daha uygun olacağını düşündüğümden; bu pilleri birbirinden ayırdıktan sonra her bir pile küçük lehimlerle artı ve eksi uçlarına birer kablo lehimlesem ve bu uçları Ataba 908 in artı ve eksi uçlarına denk gelecek şekilde herhangi birşeyle ( geçirgen özelliği olmayan küçük ahşap, kulak çöpü vs ile ) tuttursam. (Yani piller dışarıda olacak ama sanki şarj aletinin içindeymiş gibi olacak. ) Şarj- refresh, şarj refresh ile belki kurtarabilirim. Bu yöntem teknik olarak mümkün gibi geldi bana. her iki pil de 1.2v sadece ebat farkı var. Acaba bu yöntemin şarj aleti için bir sakıncası olur mu ?

Bana mantıklı göründü şarj aleti için herhangibir sorun olacağını sanmıyorum.Uygulaması biraz zor gibi,bağlantıları iyi yapmak lazım.

Dün akşamdan beri mesaj atamıyorum "Anlık bir hata oldu" gerekçesiyle mesajım geri dönüyor.
    Yapmak istediğinizi AA pil boyutlarından biraz kısa iki adet tahta kesin,isterseniz aynı çapta yuvarlatabilirsiniz. (+) kutup tarafına tepesi yüksek bir çivi, (-) tarafına 5 krş'u veya o büyüklükte bir teneke çakın ve pillerden gelen telleri lehimleyin. Tabi çivi+takta+teneke uzunluğu toplamı AA boyutunu aşmayacak.
    Hattararasanız piyasada 2'li C veya D tipi kaset te bulabilirsiniz hatta tahta+duralitten yapabilirsiniz. Rahatlıkla şarj edebilirsiniz. Hatta piyasada çok eski tip universal şarj cihazları çok ucuz fiyata satılıyor Bunların içine Ataba AT-908'in içini yerleştirip D tipi 5000 mA' e kadar tüm pilleri şarj edebilirsiniz. Hatta basit bir devre yapıp 9V bataryalarıda şarj edebilirsiniz. Her şey hayal gücünüzle el becerinize kalmış.

http://www.elektriksepetim.com/AT-388-Ni-Cd-AA-AAA-9V-PILLER-ICIN-UNIVERSAL-SARJ-CIHAZI,PR-711.html

Ataba AT-388 16 TL Ancak ilk fotograf Ataba AT-788 veya benzeri Micron MN-322 markada var

• quote:

Orijinalden alıntı: arneas

La Crosse Technology BC1000 Alpha Power Battery Charger

@arneas,
    Mesajınıza dün akşam cevaplayacaktım ancak "Anlık bir hata oldu" mesajı aldığımdan gönderemedim cevaplayan olmuştur belki. Gönderemediğim mesajım aşağıda.....
    "@arneas,
    TR' de hiç bir yerde bulamazsınız. BC700 ile BC 1000 arasında şarj cihazı olarak pek bir fark yok. Esas farkı aksesuarlarda. Çante içinde gelir. Şarj cihazı ile birlikle 4 takım C vd D adaptör ile 4 adett AAA, 4 adet AA şarjlı pil gelir. Yurt dışından Amazon veya e-bay'dan temin edilebilir.
    Bu cihazın neredeyse benzeri HEIDER SC1 koduyla Türkiye de farklı bir isimle satılıyor.

http://www.akillisarj.com/

www.n11.com
    Yedek Akü & Şarj Cihazları - n11.com
    http://www.n11.com/heider-sc1-akilli-sarj-cihazi-P19000434

• Her ikinize de cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Daha önce pek ilgilenmediğim piller konusunda bir konu hakkında cevap ararken tesadüfen bulduğum bu topik de sayenizde hemen hemen her şeyi öğrenmiş bulunuyorum. ( yada öyle zannediyorum )
    İyi günler diliyorum.

Size cevabının basit olduğunu düşündüğüm bir şey sormak isterim:

İki farklı türde (GP 2700mAh ve GP 2100mAh) şarjlı piller aldım. İki adet de farklı tipte, GP marka yepyeni şarj cihazım var.
    Her ne kombinasyonda denersem deneyeyim, pillerimi şarj edemedim.

Muhtemelen utanç verici basitlikte bir hata yapıyorum.

Pilleri, ikişer ikişer ve dörder dörder, her iki şarj cihazında ayrı zamanlarda ve ayrı prizlerde, 24 saat ve 48 saat olmak üzere şarj etmeyi denedim. Ancak nafile.

Neyi atlamış olabilirim? Şimdiden teşekkürler

Orijinalden alıntı: erothias

Arkadaşlar merhaba;

İki farklı türde (GP 2700mAh ve GP 2100mAh) şarjlı piller aldım. İki adet de farklı tipte, GP marka yepyeni şarj cihazım var.

Pilleri, ikişer ikişer ve dörder dörder, her iki şarj cihazında ayrı zamanlarda ve ayrı prizlerde, 24 saat ve 48 saat olmak üzere şarj etmeyi denedim. Ancak nafile.

@erothias,
    Şarj cihazlarının ve pillerinizin yepyeni olması aslında kaçınılmaz sonucu değiştirmezde şarj cihazlarınızın modeli ile pillerinizin bir fotografını yada üstünde yazanları da keşke belirtseydiniz. (İnşallah pilleri yuvalara ters takmadınız ? !) Birde şarj sonucu az da olsa pilleri kullanabiliyormusunuz. Yoksa ne ile kullandığınızı bilmesekte, hiç mi cihazlarda TIK yok.?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erothias

Arkadaşlar merhaba;

@erothias,
    Şarj cihazlarının ve pillerinizin yepyeni olması aslında kaçınılmaz sonucu değiştirmezde şarj cihazlarınızın modeli ile pillerinizin bir fotografını yada üstünde yazanları da keşke belirtseydiniz. (İnşallah pilleri yuvalara ters takmadınız ? !) Birde şarj sonucu az da olsa pilleri kullanabiliyormusunuz. Yoksa ne ile kullandığınızı bilmesekte, hiç mi cihazlarda TIK yok.?

Öncelikle teşekkürler yardımınız için.

Piller şunlar (2100'lükleri, şarj cihazı ile aldım):
    http://mcdn01.gittigidiyor.net/10653/tn50/106539414_tn50_0.jpg
    http://mcdn01.gittigidiyor.net/9637/tn50/96374951_tn50_0.jpg?_=1383293517

Pillerde aslında "tık var". Bir oyuncak arabayı 10-15sn çalıştırabiliyorlar 24 saat şarjdan sonra :)
    Vasat, Varta marka, marketten aldığım piller bile aynı oyuncağı 2-3 saat çalıştırıyor.

Pilleri ters takmadığıma da eminim aslında. Ama aynı basitlikte başka bir hata yapıyor olabilirim, her ne kadar 8 yıllık elektronik mühendisi olsam da :D Bu pillerin "ilklendirilmesi" gibi birşey duymuştum. Ne bileyim; ilk kullanımdan önce yapılması gereken birşeyler mi vardı, bilemiyorum.

Çok teşekkürler

• erothias E kullanıcısına yanıt
    Şarj cihazı bana dandik göründü adam gibi bir şarj cihazı ile tekrar deneyin.

Cihaza pilleri 2'şerli koymanız gerekiyor.Birde yanlış okumadıysam AA için 200mA AAA için 100mA şarj akımı denmiş bu şarj akımı pilleri şarj etmek için yeterli.Bütün piller problemli olamayacağına göre,sanırım cihazda bir arıza var.

Gerçi başka bir kaynaktasa AAA(80mA) AA(160mA) olarak verilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 7 Mart 2014; 11:50:31 >

Sayın vezzy'nin yardımıyla Konnoc kcr 0628 sahibi oldum.

Kendisine yardımları için aynı zamanda içten ve samimi konuşması için çok teşekkür ediyorum.

Bebeğimiz artık rahatça oyuncaklarıyla oynayabilecek :)

Tüm arkadaşlarıma iyi forumlar diliyorum....

@veezy
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.