Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (394. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.738
Cevap
369
Favori
1.965.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 392393394395396
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ultrapro germany diye bir marka şarj cihazını yeni aldım .Cihazı satan kişi çok methetti.
    Bu cihaz ile 2100 VARTA ready-use2 pilleri şarj etsek bir sorun olur mu?
    2AA 1,2 v pile 1000mA , 4 AA 1,2v pile 500mA akım veriyor yazıyor. Micropreser kontrol yazıyor.
    Bİpekkan Hocam bu şarj cihazını test etmişsindir.
    Nasıl bir cihaz

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan3007 -- 1 Aralık 2011; 11:31:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan3007

Arkadaşlar ,
    Ultrapro germany diye bir marka şarj cihazını yeni aldım .Cihazı satan kişi çok methetti.
    2AA 1,2 v pile 1000mA , 4 AA 1,2v pile 500mA akım veriyor yazıyor. Micropreser kontrol yazıyor.
    Nasıl bir cihaz

Bence pilleri 4' er 4' er şarj etmende fayda var. Yeni nesil piller 1000mA ile şarj edilince fazla ısınıyor. Normal şartlarda bu cihazın türkiyede satılmaması lazım. Çünkü kullanma kılavuzunda Türkçe açıklaması yok. Satıcılara güvenildiği kadar bizede güvenilse bu kadar sorun çıkmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: himan

quote:

Orijinalden alıntı: n-boy

@himan Teşekkürler bilgi için.. Peki internetten bu pilleri ve şarj cihazlarını satın alabileceğimiz bir site önebilir misiniz?

Fiyat performans olarak bunu tavsiye ederim

Yurt içinde olsun derseniz

Piyasa Gp pil ile dolmuş durumda Daha uygun fiyat için, Gp pil alabilirsiniz. Şarj cihazı olarak yine Gp nin, bu ürünle birlikde paketlediği alet, Gp piller için en uygunu olur.

yeni adres budur..

dün aldım bende.. hemen canon sx130 la denemeye başladım,500 cvarı resim bikaç video çektim,pil bitik uyarısı yanıp sönüyor ama hala kullanılıyor..

• quote:

Arkadaşlar ,
    Nasıl bir cihaz

................................

@gokhan3007,
    Galiba TR' de benden sonra MoodyLight Charger BC03' ün 2. şarj cihazı sahibisiniz. Bu pil ile ilgili bir inceleme yapmıştım. 2007 sonuydu sanırım ve o tarihler civarında hem foruma koymuştum ama şimdi hatırlayamıyorum hangi sayfadadır, ayrıca hemde İncelememi isteyen kişiye onaylaması amacıyla göndermiştim. Ama geri dönüş olmadı. Şarj cihazı hem biçimsel hemde çok ilginç yapıda, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üzerinde yazan değerleri dikkate almayın. 0 tarihte Varta Ready2Use ve Panasonic INFINIUM' ları yeni almıştım. Ve testte de kullandım, GP'leri pile ısıtamamıştı. Piller hala heryerde satılıyor gördüğüm kadarıyla .Tek eksiği alette birde herkesin kolayca kullanabileceği deşarj fonksiyonu olsaydı aslında tadından yenmezmiş.
    Bu Markanın aslında Türkçe siteside vardı ama bilmiyorum hala duruyormu?
    http://alikirtil.com/yeniurunler.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Aralık 2011; 16:29:16 >

• bipekkan Hocam Çok saol,
  • Merhabalar Bende yeni adldığımCanon sx 130 a şarjlı pil ve şarj cihazı alacağım ne önerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usperanza -- 2 Aralık 2011; 0:50:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: nisso

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nisso

Selam,konuyu 1-2 sene önceye kadar takip ediyordum fakat konu öyle bir gelişme gösterdiki artık okuyamamaya başladım.
    Yaklaşım yarım saattir de okuyorum ama okudukça kafam karışıtı, çözümü mesaj atmakta buldum.
    430EX II ye 2700Mah lik GP pillerim vardı yaklaşık bir 4 senedir.Ve 2 Yıldır kullanmıyorum bunların ömürlerimi bitmiştir yoksa pillermi dandiktir.Daha önce compackt makineye taktığımdan dolayı fark anlayamıyordum ama flaşa takıca billeri yenileme süresi 4-5 hatta 7 saniye ye bile çıktı,e bende çekmekistediğim anı kaçırdım.Sony nin alkali pillerini taktım daha fazla performans aldım.
    Şarjlı ne önerirsiniz?

Yabancı bir sitede yapılan flaş testlerinde şöyle ilginç birşey okumuştum.Yeni nesil alkali özellikli ni-mh (Gp recyko,Varta ready2use vb..)şarjlı piller normal 2700,2500'lük ni-mh pillere göre flaşı daha çabuk dolduruyordu.
    Örneğin Yeni nesil ni-mh kullanıldığında flaş 1-2 saniye içinde hazır hale gelirken normal ni-mh pil kullanıldığında 3-5 saniyede flaş hazır hale geliyordu.

GP'lerin normal ni-mh olanları(2700Mah) son dönemde iyi performans veremiyor problemleri var ve sizi üzecektir...

Bu nedenle şarjlı pil olarak yeni nesil pillerden almanızı öneriyorum.Bu piller genelde 2100Mah civarı oluyor.Birinci sayfada bu piller ile ilgili detaylı bilgi mevcuttur...

İşte bende tam tersi oldu şarjlı pil ile çok geç doluyor,ama normal ile hemen doldu.
    Sonuç olarak önerebileceğiniz pil varmı?

Bende onu söylüyorum zaten! Normal şarjlı pil almıycaksın GP 2700'lük veya Varta 2700'lük almayacaksın...

!!!DİKKAT!!!
    YENİ NESİL 2100Mah gücünde ALKALİ Özellikli ŞARJLI PİLLERDEN ALACAKSIN!!!
    Örneğin:GP Recyko ,Varta ready2use,Sanyo eneloop vs..vs..Birinci sayfada bu piller detaylı açıklanıyor...

Anladım hocam saol

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

.... Bu pil ile ilgili bir inceleme yapmıştım. 2007 sonuydu sanırım ve o tarihler civarında hem foruma koymuştum ama şimdi hatırlayamıyorum hangi sayfadadır, ayrıca hemde İncelememi isteyen kişiye onaylaması amacıyla göndermiştim. Ama geri dönüş olmadı. Şarj cihazı hem biçimsel hemde çok ilginç yapıda, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üzerinde yazan değerleri dikkate almayın. 0 tarihte Varta Ready2Use ve Panasonic INFINIUM' ları yeni almıştım. Ve testte de kullandım, GP'leri pile ısıtamamıştı. Piller hala heryerde satılıyor gördüğüm kadarıyla .Tek eksiği alette birde herkesin kolayca kullanabileceği deşarj fonksiyonu olsaydı aslında tadından yenmezmiş.
    Bu Markanın aslında Türkçe siteside vardı ama bilmiyorum hala duruyormu?
    http://alikirtil.com/yeniurunler.asp

Ultrapro pil ile ilgili incelemenizi aradım ama bulamadım...

• Ultrapro şarj makinesi ile eski CFL 300 seri AA pilleri şarj etmeye çalıştım ama 1 saat olmadan yaklaşık 30 dk'da dolu olduğunu gösterdi. Piller ısındı, acaba cihaz mı bozuk yoksa piller mi?
    Cihaz üzerinde microprocessor controled yazıyor yani pilleri zaman ayarlı olarak şarj edip akımı kesmiyor yada ısı kontrollü olarak öçüp şarjı sonlandırmıyor microprocessor control ile yapıyor yani bu kontrol güzel bir kontrol sistemi gibi görünüyor (pillerin durumuna göre şarj yapıyor demek galiba)
    Acaba piller mi bozuk ?
    Yardımcı olacak arkadaşlar ,Bipekkan Hocam ... ?
  • Alın ATABA AT-908 rahat edin bence. ATABA ATABA
  • quote:

Ultrapro şarj makinesi ile eski CFL 300 seri AA pilleri şarj etmeye çalıştım ama 1 saat olmadan yaklaşık 30 dk'da dolu olduğunu gösterdi. Piller ısındı, acaba cihaz mı bozuk yoksa piller mi?
    Cihaz üzerinde microprocessor controled yazıyor yani pilleri zaman ayarlı olarak şarj edip akımı kesmiyor yada ısı kontrollü olarak öçüp şarjı sonlandırmıyor microprocessor control ile yapıyor yani bu kontrol güzel bir kontrol sistemi gibi görünüyor (pillerin durumuna göre şarj yapıyor demek galiba)
    Acaba piller mi bozuk ?

Pillerde problem olabilir.Yeni piller ile tekrar deneyin sorun devam ediyorsa cihaz arızalı olabilir.

Mikroişlemci kontrolü demek zaten otomatik akım kesme özelliği var demektir.Ataba cihazlarda mikroişlemci içerir.Delta -V,MCU,Microprocessor controlled,IC controlled vs.. gibi ibareler görüyorsanız otomatik akım kesme özelliği vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2_Times

Alın ATABA AT-908 rahat edin bence. ATABA ATABA

Ataba kulübüne hoşgeldiniz...
  • arkadaşlar hangi markayı önerirsiniz? Varta, GP, Enerjizer? Bir de GP Reycko diye birşey var, o nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

arkadaşlar hangi markayı önerirsiniz? Varta, GP, Enerjizer? Bir de GP Reycko diye birşey var, o nasıldır?

1. sayfayı okuyunuz, daha sonra aklınaza takılan birşey olursa sorunuz.
  • quote:

quote:

Ultrapro şarj makinesi ile eski CFL 300 seri AA pilleri şarj etmeye çalıştım ama 1 saat olmadan yaklaşık 30 dk'da dolu olduğunu gösterdi. Piller ısındı, acaba cihaz mı bozuk yoksa piller mi?
    Acaba piller mi bozuk ?

Pillerde problem olabilir.Yeni piller ile tekrar deneyin sorun devam ediyorsa cihaz arızalı olabilir.

Mikroişlemci kontrolü demek zaten otomatik akım kesme özelliği var demektir.Ataba cihazlarda mikroişlemci içerir.Delta -V,MCU,Microprocessor controlled,IC controlled vs.. gibi ibareler görüyorsanız otomatik akım kesme özelliği vardır.

@brev,
    Bende o incelememi arıyorum Bulamadım. 2-.5 yıllık bir konu olduğu için PM' den gönderdiğim mesajlarada baktım bulamadım en erken 2009 aralığından başlıyor. Arşivimmde olması lazım Yüzlerce CD' nin içinden bulmak çok zor. Artık ntesadüflere kaldı.

@gökhan 3007,
    Elinizdeki CFL 300 serisi zten uyduruk bir pil Eğer çok uzun süre şarjsızkaşldı ise tamamen ömlmüşte olabilir. Diğer taraftan bu şarj cihazı bildiğimiz cihazlardan oldukça farklı. Gerektiğinde AA pillere 100 mA bile gözünün yaşına bakmadan basıyor. Yeterki pilin içdirenci düşük olsun. Tabi bu benim hiç sevmediğim bir durum. Ne olursa olsun ana kaynak 5 amper de verebilir ama şarj cihazlarında şarj akımını sınırlamak gerekir. iPillerinizin durumunu ancak bir fener ampulü ile deşarj ederek ve süreyide hasaplayarak öğrenebilirsiniz. Üzerinde yazan 3000mA' e itibar etmeyin, Uyduruk bir değer std olarak bu pil 2200 mA verebiliyorsa çok iyi. 2.2 V veya 3.5 yada 4.5 V bir fener ampulü ile 250-500 mA akım çeken bir ampulle pilleri 1-2'li veya 4 lü deşar ederseniz 250 mA pille 7-9 saat 500 mA ile 3.5-5 saat ampulün yanması gerekir. E+ğer kısa sürede piller boşalırsa bu şekilde 2-3 defa şarj-deşarj edin durum değişmez ise bir Fatiha okuyup çöpe atabilirsiniz.

• Migros'larda , hafta sonu süresince tüm pil çeşitlerinde %40 indirim yapılmaktadır.

quote:

Orijinalden alıntı: çaylaq

Arkadaşlar haftasonu tüm pil çeşitlerinde %40 indirim var.

Aklımda kalan alınabilitesi yüksek: Duracell 2300 MAH şarjedilebilir 2 li pil 9 TL

http://forum.donanimhaber.com/m_48549608/mpage_55/tm.htm
  • Bugün Tunelsandan 15 liraya ATABA 508 aldım arkadaşlar.
    Yeni pillerim Duracell 2450 mAh pilleri şarj ediyorum. :)
  • Arkadaşlar şarjlı piller, gümrükte takılıyor mu? UPSS ile iki tane pil gelecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Arkadaşlar şarjlı piller, gümrükte takılıyor mu? UPSS ile iki tane pil gelecek.

Takılmaması lazım.Ama gümrükçülerin azizliğine uğrayabilirsin.Belli olmuyor.

Adamın biri bozulan HDD'sini seagate'e gönderiyor yenisi geliyor gümrüğe takılmıyor.
    Başka bir adam aynen HDD'sini seagate'e yolluyor,ve bu vatandaşınki takılıyor ve 350 TL ekstara para ödemek zorunda kalıyor.(Bu paraya 2 tane yeni HDD alınır herhalde...).

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Arkadaşlar şarjlı piller, gümrükte takılıyor mu? UPSS ile iki tane pil gelecek.

Takılmaması lazım.Ama gümrükçülerin azizliğine uğrayabilirsin.Belli olmuyor.

Adamın biri bozulan HDD'sini seagate'e gönderiyor yenisi geliyor gümrüğe takılmıyor.
    Başka bir adam aynen HDD'sini seagate'e yolluyor,ve bu vatandaşınki takılıyor ve 350 TL ekstara para ödemek zorunda kalıyor.(Bu paraya 2 tane yeni HDD alınır herhalde...).

Spare part olarak göstermelerini istedim. Umarım takılmaz böyle.

Bu arada iki ayda sadece bir sipariş mi verebiliyoruz yurtdışından? Ben geçen hafta DX den bir sipariş vermiştim, şimdi de US dan bir sipariş verdim. Bir sorun çıkar mı?

• 
Sayfa: önceki 392393394395396
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.