Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.696
Cevap
368
Favori
1.958.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şarj aletiniz? Pillerinizin Kapasitesi? Fotograf makineniz? Pilleri az kullanmanız hiç önemli değil. Bakalım bekletirken Uygun koşuşllarda beklettiniz mi? Eğer pillerinizi boşalmış olarak 6 aydan fazla bekletirseniz plakalar arasında kristalleşme ve buna bağlı köpürme olabilir Bu da önemli bir kapasite kaybına neden olabilir. Bana bu bilgileri verin de Falımı açayım !
    quote:

Orjinalden alıntı: Demirtaş

Arkadaşlar bir sorunum var belki konuşulmuştur ama aradım bulamadım

elimde duracell pil var fazla kullanılmamış fakat şarz ediyorum tam dolu oluyor 1 gün kullanınca tam performans oluyor fakat dışarıda veya dijital makinede bıraksam 3 gün sonra iyice bitmiş oluyor sorun nedir? fazla şarz ettim teker teker şarz ettim yine aynı sorun pillerin ömrü bitti desem en fazla 10 kere kullanmışımdır 6 pil var hepsinde aynı sorun.
  • arkadaslar bugun caon s5 ıcın 4 adet pil vede sarj aletı aldım..yalnız goggle arattıgımda pillerın renklerı farklı cıkıyor...normalde yesıl turuncu ıken benımkı yesım beyaz...sahtemı aldım acaba..buyrun resım burda
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • Normalde yeşil turuncu ama sahtesi çıkınca gp beyazlarını yaptı.
    Yani seninki orjinal.

Ayrıca bende uzun süren testlerimin sonucunu açıklıyorum.
    Elimdeki pillerin dayanma süreleri

1 Varta 2700
    2 Duracell 2650
    3 Orjinal Gp 2700
    --------------------------------
    4 cfl 3000
    5 cfl 2500

Araya baraj koydum çünkü 1-2-3 birbirine yakın ama 3-4 arasında çok fark var

Yalnız bişey var elimdeki-belki benimkilerdir sadece ama-vartalar bariz ağır.

Bu yüzden fotoğraf makinamda varta kullanıyorum
    iriver t10 mp3 player ımda duracelleri kullanıyorum
  • Ağırlık kaliteyi simgeleyen ve markadan da önce gelen 1. nedendir. C.F.L. ' yi pil sıralamasında daima en son sıralara koyun. Benim çöplükte belki 70-80 adet var....
    quote:

Orjinalden alıntı: multimatom

Normalde yeşil turuncu ama sahtesi çıkınca gp beyazlarını yaptı.
    Yani seninki orjinal.

1 Varta 2700
    2 Duracell 2650
    3 Orjinal Gp 2700
    4 cfl 3000
    5 cfl 2500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 18 Aralık 2007; 20:44:56 >
  •  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

Arkadaşlar CR-V3 pillerden kullanan var mı ? bunların şarjlı modeli var mı ? fotoğraf makinem için 4 tane AA pil almak yerine bunlardan almayı düşünüyorum,acaba şarj süresi şarjlı AA pillerde mi yoksa bunlarda mı daha uzundur ?

şarj aletiyle beraber fiyatları ne kadardır acaba ?
  • en yakın zamanda vartanında pillerını alıp deneyecegım....ama bende gp vede unıross un sarj aletlerı var..varta pillerı bunlarla sarj etsem bı sorun olurmu...
    quote:

Orjinalden alıntı: multimatom

Normalde yeşil turuncu ama sahtesi çıkınca gp beyazlarını yaptı.
    Yani seninki orjinal.

1 Varta 2700
    2 Duracell 2650
    3 Orjinal Gp 2700
    4 cfl 3000
    5 cfl 2500

• quote:

Orjinalden alıntı: tuintu

Arkadaşlar CR-V3 pillerden kullanan var mı ? bunların şarjlı modeli var mı ? fotoğraf makinem için 4 tane AA pil almak yerine bunlardan almayı düşünüyorum,acaba şarj süresi şarjlı AA pillerde mi yoksa bunlarda mı daha uzundur ?

şarj aletiyle beraber fiyatları ne kadardır acaba ?

şarjlı modeli var hatt bende de var 2pilli kodakta -c360- kullanıyordum.

kalem piller 2 kat süre gider
    Bu piller daha az süre gider ama lion oldugundan bitmeden şarj edebilme ve de
    kendi kendine yavaş boşalma avantajı var-misal full şarj edip 2ay kullanmasanız da pil büyük ölçüde dolu kalır-
    Fakat makinanız uygun mu onu öğrenmelisiniz.Uygunsa bile 4pil için 2 crv3 kullanmalısınız buda en az 60ytl eder
    benim tavsiyem 4+4 kalem pil ama siz bilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 19 Aralık 2007; 6:30:42 >
  • Sayın Bipekkan,

Kız arkadaşıma aldığım dijital fotoğraf makinesiyle birlikte verilen Uniross 2'li şarj aletinden pek performans alamadığımız için adam gibi bir şarj aleti almaya karar verdim ve bu topiği baştan sona okudum. Sizin önerileriniz ve -başta uskan'dan gelenler olmak üzere- sorulara verdiğiniz cevaplarınız çok faydalı oldu. Mizacım gereği ince eleyip sık dokuyan biri olduğum için, bir şey almaya niyetlendiğimde de ayrıntılı araştırmalar yapıyorum (hatta bazen abartıyorum) ve bu sayede gayet bilinçli bir tüketici olduğumu düşünüyorum. Velhasıl kelam, bu topiği okumak sayesinde şarjlı piller ve şarj aletleri konusunda bir hayli bilgilendiğimi söyleyebilirim. Bu bilgilenme neticesinde Ataba'nın AT-508 cihazınından iki tane aldım (gerçi AT-908 almak istiyorum ama onu internette uygun fiyata bulamadım; Ankara'da oturmadığım için de bahsettiğiniz yerelere gitme imkanım da yoktu. Ayrıca, iki adet cihaz+ birkaç şey alacağım için taksitle ve uygun fiyata almak zorundaydım). Araştırmalarım sonucunda AT-508'iwww.hizli-al.com (aradaki "-" olmadan) sitesinde 12 küsür YTL'lik fiyata buldum (ki sizin bu model için sunduğunuz fiyat önerisine de uygundu). Bu minvalde, topikteki yazılarda net olarak cevabını bulamadığım bazı sorularım olacak. Cevaplarsanız, çok memnun olurum:

1- Kız arkadaşımda, fotoğraf makinesiyle hediye edilen Uniross 2000 maH'lik piller ve benim aldığım GP 2500 maH'lik piller var. Değerler tersine olsaydı, yani Uniross'inkiler 2500, GP'ninkiler 2000 olsaydı, o zaman Uniross pillerdeki gücün daha az olacağını, yani GP ile daha yakın olacağını düşünerek sormaya gerek görmeyebilirdim; fakat aralarındaki güç farkının azımsanmayacak değerde olduğunu düşünerek soruyorum: Bu pil çiftleri, bu cihazda aynı anda şarj edilebilir mi? (Tabii sizin önerdiğiniz şekilde, yani karıştırmadan, yani ikisini sola, ikisini sağa takarak). Gerçi Delta V sensörünün özelliğinin, bu farkı algılamak ve kontrol etmek olduğuna dair bir mesajınızı okudum gibi hatırlıyorum; fakat ayrıntısına emin olamadığım için soruyorum.

2- Önceki mesajlarınızdan birinde, Delta V sensörünün normal ve hızlı şarj olayını kendisinin kontrol ettiğinden bahsetmişsiniz; ama bu konu benim kafamda biraz muallak kaldı; zira birçok yazınızda hızlı şarj yerine normal şarj önerdiğinizi okumuştum. Peki bu AT-508'e dört adet pil takınca (önceki sorumun cevabına bağlı olarak farklı tipteki piller için de ayrıca sorarak) voltajı 2.4'e ayarlamak, hızlı şarj yeine normal şarj gibi bir etki yaratır mı? Böyle bir etki yaratmıyorsa, bir zararı olur mu?

3- Esasında AT-508 yerine AT-908 almayı düşünme sebebim, elimde 16 adet Ni-CD pil olmasındandı. En yenisi 5, kimisi 10 senelik bu pilleri, saat, fener gibi aletlerde kullanıyorum ve hemen her zaman da bitmeden (saat durmadan, fener sönmeden vs.) şarja koymuyorum. Az çok elektronik bilgimle tahmin ediyorum ki, "saati çalıştırmayan, feneri yakmayan piller, neredeyse tamamen bitmiştir" denilebilir; yani, bu pilleri gayet deşarj olduktan sonra şarj etmiş oluyorum; ama bu pilleri, bugüne kadar Nuh Nebi'den kalma şarj aletimle şarj etmekteydim Velhasıl, fazla şarj, eksik deşarj gibi sebeplerle ve zamanla, hafızasında azalma olduğunu düşünmek de yanlış olmaz sanırım. Neyse, lafı uzattım; sadede geleyim. Elimdeki bu Ni-CD pillerin ömrünü ve performansını uzatmak için AT-508 ile birkaç kere deşarj etmem yeterli olur mu? Yoksa bir yerlerden AT-908 alıp onun "Refresh" özelliğini kullanmam gerekir mi? (AT-908 alsam, AT-508'i kardeşlerime veririm; yani boşa gitmez; zira onlarda da Ni-MH piller var; yine de "bu masrafa girmeye değer mi?" diye merak ediyorum).

4- Topiği okuyunca, farklı durumlar için farklı önerileriniz olduğunu görmeye rağmen, genel olarak AT-998 önerdiğinizi fark etmemek mümkün değil . AT-998'in tek pil şarj edebilme özelliğine -çoğu zaman- ihtiyacım olmuyor. Dijital ekranına da pek ihtiyacım olduğunu söyleyemem (zaten siz de "zamanla ekrana bakmaya gerek duymuyorsunuz" demişsiniz). Üstelik, AT-998'de refresh özelliği de yok. Bu minvalde, -önceki sorularıma da bağlı olarak- benim durumuma benzeyen (bolca Ni-CD pili bulunan, bundan sonra -yavaş yavaş- Ni-MH pillere geçecek olan ve bütçesi geniş olmayan) kişilerin, AT-508 yerine AT-908, hatta AT-998 almasına değeceğini söyleyebilir misiniz? ("Evladiyelik sayılabilecek bir şeyi almışken, iyisinden olsun" düşüncesine inanmama rağmen, kapitalist düzenin yarattığı fuzuli harcamaların gerçekliğine özen gösterdiğim için fiyat/performans oranı açısından soruyorum).

5- Konnoc markasının pilleri ve şarj cihazları için deneyimleriniz ve fikirleriniz nelerdir? (düzgün bir şirket gibi geldi bana; üstelik gayet özellikli şarj aleti yelpazesine sahipler ve uygun fiyatlı piller satıyorlar).

Burada -biraz yavaş açılan- resmi siteleri var:http://www.konnoc.com/
    Burada şarj aletleri var: (aradaki "-" silin)
    Burada da gayet teferruatlı bir modelin özellikleri var:
    www.tripodfoto.com
    Tripod Fotoğrafçılık - Fotoğraf/Video ve Stüdyo Ekipmanları
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=1806
    (AT-998 ayarında, hatta -bazı açılardan- üstünde bir aletmiş gibi geldi bana; ama tabii ki sizin yorumunuzu merak ediyorum).

Uzun yazmak suretiyle okuyarak harcayacağınız zaman için özür diler, muhtemel cevaplarınız için teşekkür ederim. Umarım benimkine benzeyen soruları olan ve cevaplarını bulamayanlara da faydalı olabilecek sorular sormuşumdur.

Başta sayın Bipekkan olmak üzere, bu yazıyı okuyan herkese iyi bayramlar dilerim.
  • @Fenman,
    Tersten yani 5. sorunuzdan başlayalım. Bu cihaz 998-908 arası bir hatta 998' e daha yakın ve fiyat olarakta oldukça güzel. Tripota Bayramdan sonraki hafta sonu bir uğrayıp bakacağım.
    4. sorunuz zaten 5. sorunuzla çakışıyor. Ama ben olsam ve AT serisinden almaya kalksam kesinlikle 908' i tercih ederim Sırf yavaş şarj ettiği ve refresh modu olduğu için.
    3. Ni-Cd piller için kesinlikle deep condition veya refresh modu şart. Özellikle hafıza edinmiş Ni-CD ler için Ni-Cd için 5. maddedeki Konnoc, AT408 veya 908 edinmeniz şart....2. Delva V sensörünün esas görevi Ni-Cd ve Ni Mhd pillerin tipini anlayıp ona göre bir şarj metodu belirlemek, Akım miktarı Pilin iç direncine göre değişen bir parametredir. Transformatörünüz 1 amper verebiliyorsa ve pilinizin iç direnci yapısı gereği düşükse 1 amperi çeker ve tabii olarakta şarj gerilimi yükseldikçe de şarj akımı azalır. Ni-Mhd için ise sürekli şarj akımı pile verilmez pil belli aralıklarla dinlendirilmek amacıyla şarj akımı sınırlandırılır. bu başlangıçta uzun süreli akım az dinlendirme iken şarj sonuna doğru darbeli şarj konumuna geçer ve daha sonra tricle şarj dediğimiz forma geçer yani pili sürekli tutabilecek bir zayıf akımla şarja devam eder....
    1. Uniross' ları ki 6 adetti resmen sinirimi bozduğu için 3 ay kadar önce Burhaniye çöplüğünde edebi istirahatgahına gönderdim. Böyle abuk bir pil görmedim. Ancak bu piller promosyon kabilinden verildiği için defolu olmuş olabilirler. Ne de olmasa Türkiye' de ambalajlanıyor. Edindiğim tecrübe, bir mala bizimkilerin parmağı giriyorsa daima septik olunmalı Sizinkiler iyi olabilir. AT 908 de 2'şer ikişer At998 de karmaşık olarakta olsa şarj edebilirsiniz.
    Bende sizin ve tüm arkadaşların bayramını kutlular esenlikler dilerim.....
    quote:

Orjinalden alıntı: Fenman

Sayın Bipekkan,

Kız arkadaşıma aldığım dijital fotoğraf makinesiyle birlikte verilen Uniross 2'li şarj aletinden pek performans alamadığımız için adam gibi bir şarj aleti almaya karar verdim ve bu topiği baştan sona okudum. ................
    .................................
  • @bipekkan

Cevaplarınız için bir kez daha teşekkür ederim.

Uzun sorularımı okumaya üşenmeyip ayrıntılı açıklamalar yapmışsınız; fakat 2. sorumun cevabını tam anlayamadığım için küçük bir sorum daha olacak: Elimdeki Uniross 2000 maH'lik pil çifti ile GP 2500 maH'lik pil çiftini, AT-508'de aynı anda deşarj ve şarj edebilir miyim? Bunu yapmanın zararı olabilir mi? Elimdeki bu farklı pilleri bu cihazda aynı anda şarj edebileceksem, kılavuzunda da yazdığı gibi dört adet pili şarj ederken 4.8 V'a ayarlamak yerine 2.4 V'a ayarlasam, bir zararı veya faydası olur mu? Peki bunun zararı olcaksa, birbirinin aynı olan dört pil şarj edecek olsam, yine bu işlemi zararsızca yapabilir miyim?

Şimdilik sorularım bu kadar Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@Fenman,
    Tersten yani 5. sorunuzdan başlayalım. Bu cihaz 998-908 arası bir hatta 998' e daha yakın ve fiyat olarakta oldukça güzel. Tripota Bayramdan sonraki hafta sonu bir uğrayıp bakacağım.
    4. sorunuz zaten 5. sorunuzla çakışıyor. Ama ben olsam ve AT serisinden almaya kalksam kesinlikle 908' i tercih ederim Sırf yavaş şarj ettiği ve refresh modu olduğu için.
    3. Ni-Cd piller için kesinlikle deep condition veya refresh modu şart. Özellikle hafıza edinmiş Ni-CD ler için Ni-Cd için 5. maddedeki Konnoc, AT408 veya 908 edinmeniz şart....2. Delva V sensörünün esas görevi Ni-Cd ve Ni Mhd pillerin tipini anlayıp ona göre bir şarj metodu belirlemek, Akım miktarı Pilin iç direncine göre değişen bir parametredir. Transformatörünüz 1 amper verebiliyorsa ve pilinizin iç direnci yapısı gereği düşükse 1 amperi çeker ve tabii olarakta şarj gerilimi yükseldikçe de şarj akımı azalır. Ni-Mhd için ise sürekli şarj akımı pile verilmez pil belli aralıklarla dinlendirilmek amacıyla şarj akımı sınırlandırılır. bu başlangıçta uzun süreli akım az dinlendirme iken şarj sonuna doğru darbeli şarj konumuna geçer ve daha sonra tricle şarj dediğimiz forma geçer yani pili sürekli tutabilecek bir zayıf akımla şarja devam eder....
    1. Uniross' ları ki 6 adetti resmen sinirimi bozduğu için 3 ay kadar önce Burhaniye çöplüğünde edebi istirahatgahına gönderdim. Böyle abuk bir pil görmedim. Ancak bu piller promosyon kabilinden verildiği için defolu olmuş olabilirler. Ne de olmasa Türkiye' de ambalajlanıyor. Edindiğim tecrübe, bir mala bizimkilerin parmağı giriyorsa daima septik olunmalı Sizinkiler iyi olabilir. AT 908 de 2'şer ikişer At998 de karmaşık olarakta olsa şarj edebilirsiniz.
    Bende sizin ve tüm arkadaşların bayramını kutlular esenlikler dilerim.....
  • @Fenman,
    2.4 V' ta ayarlarsanız pil yatağının sadece sol tarafındaki 2 gözü enerjilenir, sağdaki 2 göze enerji gitmez. Dolayısı ile 4 pili 2.4 volta tamamını şarj edemezsiniz. 4.8 V ise 4 göze de enerji gider. Bunları yazarken bende de bir tereddüt oldu ve bendeki 908'i kontrol ettim. İyi ki etmişim. Malesef 4 pili farklı kapasitelerde oldu mu pratik olarak karışık şarj edebilirsiniz ancak içlerinden birinde iç direnç değişikliği olduğunda o pil sürekli tembel kalır. Bu risk 2 pil içinde geçerlidir ancak devamlı şarjda bırakılınca kolayca bir yarım saatlik ilave şarjla (Fazladan bekletme) kolayca dengelenebilir. Bu nedenle pillerin sağlığı açısından aralarında %15 den fazla kapasite farklılığı olan pil gruplarını 2 li - 2 li şarj etmekte yarar var. AT 908' ün çalışma prensibi de aynı. Sizin sorunuz olmasa bunu fark edemiyecektim. Ben 4 pil ile şarj da da, 2 şer ikişer şarj etme prensibi var diye düşünüyordum, ama değilmiş. Pillerin 4' ü bir biri ile seri bağlanmış. Bu durunmda pillerin 4' dünün de örneğin 2300-2400-2500 gibi birbirlerine yakın gruplarda olması ve hatta aynı kapasitede olsa bile aynı marka ve kapasitedeki 2-3 yıllık pillerle aynı grupta şarj edilmemesinin yararı var. Piller eskidikçe hatta kullanılmasalar bile iç dirençleri artar ve bir arada şarjda daima, yeni pillerden daha geç şarj olacaklarından iyice tembelleşeceklerdir.
    Bu nedenle pilleri tek tek şarj eden makineler daha avantajlı olmuş oluyor. Sizin bulduğunuz makineye de ilk fırsatta bakacağım.....
    quote:

Orjinalden alıntı: Fenman

@bipekkan

Cevaplarınız için bir kez daha teşekkür ederim.

Uzun sorularımı okumaya üşenmeyip ayrıntılı açıklamalar yapmışsınız; fakat 2. sorumun cevabını tam anlayamadığım için küçük bir sorum daha olacak: Elimdeki Uniross 2000 maH'lik pil çifti ile GP 2500 maH'lik pil çiftini, AT-508'de aynı anda deşarj ve şarj edebilir miyim? Bunu yapmanın zararı olabilir mi? Elimdeki bu farklı pilleri bu cihazda aynı anda şarj edebileceksem, kılavuzunda da yazdığı gibi dört adet pili şarj ederken 4.8 V'a ayarlamak yerine 2.4 V'a ayarlasam, bir zararı veya faydası olur mu? Peki bunun zararı olcaksa, birbirinin aynı olan dört pil şarj edecek olsam, yine bu işlemi zararsızca yapabilir miyim?

Şimdilik sorularım bu kadar Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

• arkadaşlar bende duracell 2650mah pil var dijital makine için 4 tane ama 4üde yeni sayılır 10kere anca şarj ettim tekrar ettiğimde dolu olan pil durduk yere full bitik oluyor şarj süreleri hesaplaması buldum formüle göre 2650*1.5/120=33.125saat çıkıyor (120 şarz aletinin mA sıymış) ben bu pilleri gerçekten 33 saat şarj mı etcem :S
  • arkadaşklar ben aşağıdaki aleti teknosadan acele ile almak durumunda kaldım ve bu konu hakkında hiç bilgim yok sayılır.vartanın kendi sitesinde bile aşağıdaki şarj aleti yok.nasıl, idare eder bir şey mi sizce?

• beyler bendede panasonic 2100mah var şarj aletide ataba AT-508 sizce panasonic piller nasıl fiyat/performans değeri olarak iyimi yoksa gp,duracell falanla aralarında cokmu fark var???
  • Arkadaslar,

Gecen hafta 998'in adaptor girisindeki +V ince pin'i biraz saga kaymisti (nasil olduysa). Adaptorun ucu ile duzeltmeye calistim tam oldu derken, fisi cikarip yeniden taktim hafif bir kivilcim cikti (her zamanki gibi) ancak alet bozuldu. henuz 4-5 aylik aletti.

Actim ve cok kompike bir board ile karsilastim. 3 entegre ve karmasik bir yapisi var. gorunurdeki 5 adet elektrolitik kondansatoru ve ilk basta ozellikle adaptor giris komponentini kontrol ettim. Hicbirinde sorun yok. Devreye voltaj geliyor. rastgele orayi burayi olctum, hareket var. Ancak alet gebermis durumda. Ne led yaniyor, ne ilk adaptoru taktigimizdaki buzzer sesi var. Daha prof. bir arkadasa baktirdim, muhtemelen entegrelerden biri gitmistir dedi ve yapamadi. Aynen cope gonderdim. Acikcasi bu kadar cabul bozulduguna halen inanamiyorum. Bir arkadasa aldirttigimdan elimde belge de yok, oylece kaldim.

Simdi de 408 aldim. Insallah bunu sorunusuz kullanabilirim. Biraz kaba birsey ama is gorecek gibi...

998'inize sert davranmayin, yoksa siz de elinize alirsiniz gibime geliyor....(guzel aletti ama....)
  • @tk152,
    Neden kurcaladığınız noktadaki + voltaj girişini ve altındaki PCB' ye bağlantı noktasının lehimlerini kontrol etmediniz. Büyük ihtimalle soket içinden veya altından kısa devre ettiniz O da trafo içindeki termiği attırdı. Bu çok rastlanan arıza veya kurcalarken altta ki bakır yollardan birini çatlattınız yada soğuk lehimi açtınız. Büyüteçle bakıp ondan sonra çöpe atsaydınız. Özellikle benim aldığım aletlerde de çok rasladım soğuk lehimlere. Yazık olmuş alete. Sonuçta burada ederi 25 YTL Çinde ise 1.5 $. Bu nedenle Büyük ihtimalle kontrol edilmeden board' lar piyasaya sürülüyor. Onunla kaybedilecek zamanları yok.
    Yeni Cihazınızda oldukça iyi ve PCB' si eski teknoloji Kolay da tamir edilebilir bir board. Elbette kaba olacak, Aldığınız her boyutta (U2 dahil) ve cinste pili şarj edebilen Intelligent (Akıllı) ve gerektiğinde ilave hızlı şarj yapabilen özellikle de Ni-CD pillerde oluşan hafıza problemini de giderebilen (Deep Condition Mode) Universal bir alet .İyi günlerde kullanın....
    quote:

Orjinalden alıntı: tk152

Arkadaslar,

Gecen hafta 998'in adaptor girisindeki +V ince pin'i biraz saga kaymisti (nasil olduysa). Adaptorun ucu ile duzeltmeye calistim tam oldu derken, fisi cikarip yeniden taktim hafif bir kivilcim cikti (her zamanki gibi) ancak alet bozuldu. henuz 4-5 aylik aletti.

.............................Simdi de 408 aldim. Insallah bunu sorunusuz kullanabilirim. Biraz kaba birsey ama is gorecek gibi...

998'inize sert davranmayin, yoksa siz de elinize alirsiniz gibime geliyor....(guzel aletti ama....)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 22 Aralık 2007; 9:08:01 >
  • @bipekkan hocam bilgiler için çok teşekkürler ama ben net bir soru ve net bir cevap istiyorum izninle, sayfalarca şey konuşulmuş ancak şarj aleti konusunda net birşey yok. Bozulma problemleri ve Çin malı olması sebebiyle ATABA almak istemiyorum ucuz etin yahnisi hesabı yani, bana önerebileceğiniz kaliteli ve özellikleri ATABAya benzeyen başka bir şarj aleti var mı ve yaklaşık fiyat aralığı nedir? 2. çözülemeyen sorun ise pil problemi, herkes ayrı yelden çalıyor, ama sonuçta Varta, Duracell ürünleri ön plana çıkmış ama Duracellden çok az bahsedilmiş.Ben Duracellin 2650mhzlik pillerinden almayı düşünüyorum, Vartadan şikayetler duydum ama hiç kimse Duracellden şikayet etmemiş.Belki de kimse kullanmıyor :) bu model hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilirsem çok teşekkür ederim.Saygılar...
  • @Jack5daniels,
    Ataba 998' e benzeyen ve @ fennman arkadaşımızın dikkatimi çektiği aşağıdaki linkteki
    www.tripodfoto.com
    Tripod Fotoğrafçılık - Fotoğraf/Video ve Stüdyo Ekipmanları
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=1806

cihazı halen gidip te göremedim ve bu, ancak yılbaşından sonra olacak. Bu Pazartesi sol bacağımdan angio oldum ve stend takıldı bir süre istirahat etmem gerekiyor.
    ATABA için bu derece ters düşünmeyin. Örneğin bu fonksiyonlara sahip Türkiye' de satılan bir Varta veya Duracell şarj cihazına raslamadım. Var olsa bile bizi don gömlek bırakacak fiyata satılır kesin. 120-160 YTL den İstanbul' da kapı açıldığını duydum
    Size fiyatı itibariyle ve fonksiyonel özellikleriyle, eğer sadece AA ve AAA pil şarj edecekseniz, Ataba' nın AT-908' ini hararetle tavsiye ederim. Şahsen 998' lerimi dahi bir kenara attım, bu alet 4/4'lük, elim kolum oldu desem yeridir. Yılbaşında Damada da hediye edecem !
    Örneğin GP ninde benzer 1-2 aleti var ama (Cihaz+4 pil)= 55-85 YTL arası . Kesinlikle değmez. Varsayın 908 bozuldu, BOZULMAZ ama varsayın ki BOZULDU. Dönüp arkanıza bile bakmazsınız, sonuçta 12-15 YTL. Ben tepe tepe 7 aydır 4 cihazı aynı anda kullanıyorum, gün yokki biri boşta kalsın. TAŞ gibi ve hepsinden önemlisi Ortalama ideal ŞARJ karakteristiği veren bir cihaz. Değil Çinya , Papua Yeni Gine malı olsun kullanırım.
    quote:

Orjinalden alıntı: Jack5daniels

@bipekkan hocam bilgiler için çok teşekkürler ama ben net bir soru ve net bir cevap istiyorum izninle, sayfalarca şey konuşulmuş ancak şarj aleti konusunda net birşey yok. Bozulma problemleri ve Çin malı olması sebebiyle ATABA almak istemiyorum ucuz etin yahnisi hesabı yani, bana önerebileceğiniz kaliteli ve özellikleri ATABAya benzeyen başka bir şarj aleti var mı ve yaklaşık fiyat aralığı nedir? 2. çözülemeyen sorun ise pil problemi, herkes ayrı yelden çalıyor, ama sonuçta Varta, Duracell ürünleri ön plana çıkmış ama Duracellden çok az bahsedilmiş.Ben Duracellin 2650mhzlik pillerinden almayı düşünüyorum, Vartadan şikayetler duydum ama hiç kimse Duracellden şikayet etmemiş.Belki de kimse kullanmıyor :) bu model hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilirsem çok teşekkür ederim.Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 27 Aralık 2007; 21:52:40 >
  • @bipekkan hocam bu halde bile yardım ettin ya başka söz yok yani :) acil şifalar çok çok geçmiş olsun...Duracell pillere lafınız yok heralde...
  • Teşekkürler, fazla oturamadığım için 10 dk için giriyor kalkıyorum. İdare ediyoruz işte.....Elbette itirazım yok, Marka markadır..... kodaktan da çok iyi randıman aldım.
    quote:

Orjinalden alıntı: Jack5daniels

@bipekkan hocam bu halde bile yardım ettin ya başka söz yok yani :) acil şifalar çok çok geçmiş olsun...Duracell pillere lafınız yok heralde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 27 Aralık 2007; 23:46:23 >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.