Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.694
Cevap
368
Favori
1.958.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fotoğraf makinesi için pil bakınıyorum 2500mah lık alacağım sizce varta mı gp mi?? yoksa farketmez mi? peki bi r de 2500 ile 2700 mah arası çok farkeder mi? 2700 ü bulmak zor gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizin külleri -- 22 Temmuz 2007; 14:37:00 >
  • gp
  • VARTA-2500LÜK
  • Sayın Bülent İpekkan,
    Şu aletlerden birini tavsiye edebilir misiniz lütfen?

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=1100620&productId=bd93233
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=1100666&productId=bd93216#tablnk
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=81480&productId=bd70107

Trust marka olanın en beğendiğim özellikleri:
    Direk duvara takılmaması, kablosu var.
    Ve USB bağlantısı. Ancak sanırım bu makine 2700 mAh pilleri şarj etmiyor. Doğru mu?

Camelion marka olanın en beğendiğim özellikleri:
    Pil dolduğunda üzerindeki ışıklar kırmızıdan mavi ye döner.
    Bozulmuş pilleri tespit etme.

GP marka olan ise diğerleri kötü ise tercih edeceğim cihaz.

Aradığım cihazda olmasını en çok istediğim özellikler:
    Pillerin dolduğunu göstermeli ve piller dolduğunda akımı kesmeli.
    Kaliteli, uzun ömürlü ve güvenli olmalı.
    Şarj ettiği piller hemen bitmemeli.
    Bir de bozuk pilleri tespit etse çok iyi olur.

Bu arada pilleri fotoğraf makinemde kullanacağım (Samsung Digimax S500).

Hepsiburada.com'daki cihazlardan beğendiğim bu üç seçenekte bilginize danışıyorum.
    Zahmet olmazsa cevabınızı bekliyorum. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oytun4mt -- 26 Temmuz 2007; 2:51:54 >
  • merhabalar.ataba 998 sahibi arkadaslar;

bende de bu cihazdan var.fakat cihazın fast chage yazan sol 2 li pil yatagında sarj baslıyor led kırmızı yanıyor,lcd gostergede pil doluyor gozukuyor,fakat voltaj ölcumu alamıyorum.0,40 V gibi bi sey var.

trickle şarj yazısının altındaki sag 2li grupta da flasor(lamba ile bakıldıgında yanıp sonen) seklinde bir sarj var.sarj baslayıp sagdaki led kırmızı yandıgında 2.17 V olctum.0-2,17 V salınımlı

2100 mA lık pili tek basına 2.5 saatte doldurdu.el yakmasada bayagı ısındı.(olcmedim ama 40 derece vardır.sarj sonundaki pil ve cihazın sıcaklıgı.)

Cihaz dogru calısıyormu sizce?
    yeni aldıgım gp 2700 seri 2600 mA pilleri guvenle kullanabilir miyim? bu cihazda.

saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

Arkadaşlar uzun süre gidecek bi pil önerin bana. Hangi marka ve modeli iyi? Alırken neye dikkat edicem. Bu mAh ne demek? Bir de pili hem de boşaltabilen şarj cihazları var sanırım onlar nasıl?

Şarj cihazı olarak ATABA AT-508 al piller için de ben C.F.L. 2300 kullanıyorum ve çok memnunum...
  • arkadaşlar bu piller konusunda hiç bir bilgim yok.acaba bu alkaline piller de şarj oluyomu
  • Arkadaşlar samsung s630 aldım hama şarz cihazı ve 2 adet 2500 mAH pil verdiler kaç saat şarzda takılı kalması gerek ilk şarz ve sonrakiler aynımı olmalı yardımcı olursanız sevinirim teşekkurler

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • sayın bipekkan bey ataba at-998 şarj bildiğim kadarıyla sadece hızlı şarj yapıyor bu doğrumudur bu aletin normal şarj yani 8-10 saat gibi şarj etme seçeneği var mı yok ise devamlı hızlı olarak şarj etmek pilin ömrünü çalmaz mı ara sıra deşarj edip normal bir şarj aleti ile(150-250mah) şarj etsek faydası olurmu çünkü piller ve alet aşırı ısınmakta yaklaşık 50 derece varlar bu durum pillere zarar vermezmi yoksa böyle birşey gerek yok sadece at-998 işimizi görür mü bu alet bendeki 2650mah duracell pilleri deşarj ettikten sonra yaklaşık 3,5 saatte dolduruyor bu pillerin tam kapasite ile çalıştığının bir göstergesimidir bu süreden sonra alet sinyal verip ışık yeşil olup trickle charge moduna geçiyor ve piller aynı sıcaklıklarını koruyorlar yani soğumuyorlar(en azından ben 5 dk. bekledim halen aynı sıcaklıkdaydılar) bu alet, piller tam olarak dolduktan sonra şarj işlemini noktalıyormu yani pillere akım vermeyi kesiyormu trickle charge moduna geçtiği zaman ne yapmamız gerekir birde pilleri şarja takıp uyusak yani piller bu alette 10 saat veya üzeri bir süre kalsalar sonuç ne olur cevaplarınız için şimdiden teşekür ederim kolay gelsin...
  • varta al arkadaşım bende 2700 lük aldım 6 gün oldu ve 200 küsür foto çektim hala full
  • valla bizde ki azimde kimsede yok.. saat 02:00 oldu hala sarzli pil alicam forumunda yazi yaziyoruz..

valla paran varsa bas al en pahalisini 2700 2500 mah..
  • selamlar arkadaşlar

yeni foto makinesi aldım..haliyle ilk günkü hevesle 3 saat sonra piller zayıf uyarsısı aldım..bunun üzerine hemen araştırmaya başladım...dün 3 saat burayaı okudum...

simdi benim elimde 2 seneden beri bu sarj aleti var..ankara maltepe pazarından almıştım..yanında 4 tane de 2300luk gp sarjlı pil vardı..ancak kardesim cok dagınıktır 2sini kaybetmiş..

simdi size sorum beni bu sarj aleti keser mi yoksa araştırıp iyi bir sarj seti mi alayım??

ps:ayrıca bu sarj işlemlerinde evdki elektrik ne kadar harcanıyor?? bu konuda bilgisi olan var mı??? pilden tasarruf edecez derken hayvan gibi fatura gelmesin de..zaten 9-10 ay yurtta kalıyorum gerci de
  • merhabalar..bugun bu başlığı okumadan gp powerbank rapid 2 şarj aleti ve 4 adet gp 2700 pil aldım..sanırım bu şarj aletinin deşarj etme özelliği yok pilleri deşarj etmek için yapabileceğim tek şey deşarj özelliği olan bi şarj aleti almak mı? ki buda sanrm ataba 998 oluyo? bunun dışında yapılabilcek bişey yok mu? benm bahsettgm takımı kullanan varsa kendı görüilerini deneyimlerini yazsınlar lütfen..
  • varta power accu 2700 mAh kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim
  • Tamam forumda çok güzel bilgiler buldum birde nimh pillerden max kaç amp. çekebilecegimiz konusunda bilgisi olan varmı?
  • bir arkadaş da aynı marka fotoğraf makinası satın aldı. yanında verdikleri pilden şikayetçiydi. birlikte inceledik piller beş para etmez. kendisine tavsiye olarak varta'nın şarj cihazı ve 2700'lük pillerinden almasını önerdim. aynı şeyi sana diyeyim. varta'dan şaşma...

quote:

Orjinalden alıntı: ozturkbey

Arkadaşlar samsung s630 aldım hama şarz cihazı ve 2 adet 2500 mAH pil verdiler kaç saat şarzda takılı kalması gerek ilk şarz ve sonrakiler aynımı olmalı yardımcı olursanız sevinirim teşekkurler

• Varta yerine bu da olur...
    DURACELL SUPREME 2650 mAH

• quote:

Orjinalden alıntı: pirekare
    Varta yerine bu da olur...
    DURACELL SUPREME 2650 mAH

fiyat nedir hocam???
  • 22.5 lira... (yerel bi süpermerketten)
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.