Şimdi Ara

şarjlı pil ne kadar şarjda kalmalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sselamlar arkadaslar . kamerayı yeni aldım ve ilk defa sarj edilebilen pil kullanıyorum . ama ikinci el aldıgım için kullanma klavuzum falan yok . makınenın varta pilleri var. bunları ne kadar sarj aletınce tutmam gerekir ? saolun .

• pil ve şarj cihazın kaç miliamper? atıyorum pil 2000 mah şarj cihazı 200 mah bu bir saatte dolduracağı değerdir 2000pil /(bölme) 200 = 10 saatte dolar şarj 100mah ise 2000/100=20 saatte dolar
    formülü budur
  • pil de 2500 yazıyor da. sarj cıhazı 200 mudur acaba ? onu bulamadm .
  • GP marka ürünlerde şarj cihazınız da gp ise piller şarj olunca zaten ışık yeşile dönüyor.
  • hmm ok . o zaman su anda sarı. yesil olunca cıkarariim peki . birsey daha sorcam yeşil ısık yandıktan sonra birkac saat hala sarjda kalsa sorun olur mu
    ?
  • evet onu bende merak ediyorum. sanırım gp kendi kendine kesmiyor akımı pil şarj olduktann sonra. bi iki saat kalsa problem olur mu? ve gp nin hangi şarj aletini öneriyorsunuz. gp powerbank rapid 2 mu yoksa Ouick 2 ya da 3 mi?
  • bende rapid 2 var ve memenunum. Yeşil görür görmez çıkarın işte :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mezgose

evet onu bende merak ediyorum. sanırım gp kendi kendine kesmiyor akımı pil şarj olduktann sonra. bi iki saat kalsa problem olur mu? ve gp nin hangi şarj aletini öneriyorsunuz. gp powerbank rapid 2 mu yoksa Ouick 2 ya da 3 mi?

GP Şarj cihazları şarj olurken kırmızı şarj bitince yeşil yanan iki renkli bir led içerir.Yeşil yanınca da şarj tam anlamıyla bitmez ancak çok ufak bir akımla 'trickle' şarj yapar.Bunun amacı varolan şarjın korunmasıdır.Zaten istenen de budur.Bunların daha gelişmişleri de var.Şarj olmayan pilleri ayırabilme,ısı sensörü,pile göre akım ayarlama gibi özellikler içerir ve şarj işlemi bir mikro işlemci ile yönetilir.En ucuz GP bile şarj işlemi bitince tam şarjı keser ve trickle akımı verir ki bu da pilin bozulmasını önler.Bazı kalitesiz markalar her pile aynı akımı uygular ve şarj bitince şarjı kesmez ve unutulursa piller ısınır ve kimyasal yapısı bozulduğu için büyük oranda performans kaybı yaşanır.

• Kaliteli şarz cihazları ve gp ler sahte değilse otomatik şarjı keser bikaç saat fazladan kalsada bişey olmaz korkmayın
  • teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezgose -- 17 Nisan 2006; 0:23:07 >
  • cok saolun ilginz için arkadasdlar. iyi gunler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.