Şimdi Ara

SARI IŞIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
20.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi bayramlar hepinize.size bir konuda bilgi danışmak istiyorum trafik ışıklarında geçerken yeşil sönüp hemen yanan sarıda geçtiğimizde,kırmızıda geçmiş gibi cezai müeyyide uygulanıyormu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.geçtiğimiz nokta mobese ve dom kamera ile donatılmış durumda ve saAT AKŞAM 22:45 SULARI geçtiğimiz yer biraz loş gibi fazla aydınlık yok..

• Bence ceza olmamalı. Hatta cezası yoktur diye biliyorum. Çünkü yeşil yanıyor ve sen devam ediyorsun. Birden sarı yandı ve duramayıp geçmek zorunda kaldın ki zaten duramaycak gibiysen basıp geçmen en normali. Çünkü o an aniden dursan arkada ki sana çarpabilir. Yani tam ışığın dibinden geçerken sarı yandığında zaten durman imkansız ve gereksiz. Ama ışığa 5-6 m. kala sarı yandıysa durabilirsin.

2005 Renault Clio Symbol 1.4 8V-75 HP - A.C/Authantique
    İstanbul - 1975
  • evet evet duramayacak gibiydim zaten kurallara o kadar riayet eden birisiyim ki anlatamam. ayrıca arkada da araç mevcuttu ben dururdum belki ama arkamdaki duramazdı.cevap için teşekkürler. arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum
    quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Bence ceza olmamalı. Hatta cezası yoktur diye biliyorum. Çünkü yeşil yanıyor ve sen devam ediyorsun. Birden sarı yandı ve duramayıp geçmek zorunda kaldın ki zaten duramaycak gibiysen basıp geçmen en normali. Çünkü o an aniden dursan arkada ki sana çarpabilir. Yani tam ışığın dibinden geçerken sarı yandığında zaten durman imkansız ve gereksiz. Ama ışığa 5-6 m. kala sarı yandıysa durabilirsin.
  • Geçen Mayıs ayı idi. Bir tanesi Kartal Sahil Yolunda, diğeri Ataşehir girişinde. 11 içinde iki kere yakalanmışım kameraya. İkisinde de sarı ışıkta geçtiğimden emindim. Ama BEN emindim. Fotoğraflara baktığımda kırmızı ışıkta geçtiğim anlaşılıyor. Sonuçta gecikme faizleriyle birlikte toplam 288 TL’yi Küçükyalı Vergi Dairesinde paşa, paşa ödedim.

• Eveli sene hergün okula giderken kullandığım yolda bir yaya geçidinde vatandaşın biri karşıya geçmek için düğmeye basınca ışık aniden kırmıza döndü.Abartısız söylüyorum en fazla 3 saniye içinde yandı.Ben de 50-60 civarı gitmeme rağmen bu ani değişiklik karşısında bastım geçtim.Arkamda bi sürü araba doluydu zaten.Frene asılsam dururdum ama eminim arkamdaki dolmuş kesin bana gömerdi.Herneyse 15 gün sonra falan eve ceza makbuzu geldi.Aynı gün hemen itiraz ettim.Kayıtlardan bulup çıkardılar bir de foto verdiler elime.Tam ışık kırmızı yanarken lambaları geçiyorum tabi.Fotoğraf arkadan çekilmiş.Sabit kamera falan yok orda.Meğerse o gün sabah denetimi varmış.Kabak başıma patladı ...

• ben çok emin olmamakla birlikte sarıdada geçildiğinde ceza oluyor die biliyorum.
    şu duramayacak kadar hızlıydım lafını bırakalım arkadaşlar.
    kavşaklara gelirken hız azaltılır.
    bunu en acemi şöför bile bilir.
    ehliyet kurslaarında bile söylerler.
    duramayacak kadar hızlıydım mazereti özürden daha büyük kabahat bence.
    Biz sürücüler olarak ışık yeşilde iken ve sönmesine 3-5 saniye kalmışken önümüzde iki km.bile yol olsa köküne kadar gaza abanıp illaki o yeşilde geçmeye çalışırız...
  • Ne olursa olsun önce arkanıza bakmanız lazım. Siz durabilirsiniz aniden belki ama arkanızdaki duramayabilir. Bana olmuştu aynısı dümdüz yolda ilerliyorum önümde bi Connect 60 gibi gidiyoruz kaptırmış gidiyor o hatta 70 vardır. Birden önümde frene asılmazmı meğersem sarı ışık yanmış tam, be adam ozaman neden hızlı gidiyorsun hadi hızlı gidiyorsun ozaman bazı şeyleride riske alıcaksın geçiceksin sarı'da. O an sağa nasıl kaçtığımı hatırlamam allahtan sağ şeridimde araç yoktu. Neyse sağa kaçınca araba yanlayarak tam ışıklarda durdum. O da yanımda durdu tabi haliyle. Bakıyorum adama sinirli bi şekilde o bana bakmıyor yanında karısı olduğunu düşündüğüm bi hanım vardı. Tek olsaydı diyeceğim laf " Yenimi şehre indin" olucaktı.

BARTIN ÜS SAVUNMA BİRLİKLERİ K.
  • sarı hazırlık işaretidir.. yeşil yanmadan geçince ceza yenmesi gayet normal.. kırmızı yandığı anda durmak zorunluluğu vardır.. 2-3 saniye tolerans diye bişey yoktur.. iyi o zaman ben kırmızı yandı 2 saniye sonra geçtim öteki erken çıktı.. nolcak şimdi.. varmı böyle bi mantık.. bitrafik ışıkları yönetmelikte ne belirtiliyorsa o şekilde yanıp söner.. uymayanlar yorum yapmaktan öte cezasına katlanır..
  • dün istanbulda sahil yolunda gezerken kartalda geri sayımlı ışıklardan geçiyorum 15 saniye filan gözüküyordu uzaktan normal hızımla geçerken 11. saniyeden sonra kırmızıya geçmeye sarı yandı ve geçtim. geçtikten sonrada nası yani ya dedim içimden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 22 Eylül 2009; 10:31:45 >

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

Arkadaşlar iyi bayramlar hepinize.size bir konuda bilgi danışmak istiyorum trafik ışıklarında geçerken yeşil sönüp hemen yanan sarıda geçtiğimizde,kırmızıda geçmiş gibi cezai müeyyide uygulanıyormu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.geçtiğimiz nokta mobese ve dom kamera ile donatılmış durumda ve saAT AKŞAM 22:45 SULARI geçtiğimiz yer biraz loş gibi fazla aydınlık yok..

arkadasim,

hic korkma, Kirmizi isikta gecmenin bile cezasi yokken Sari isikta hic Ceza uygulanmaz . Ayrica aracinda (TR) yazisi varsa ki TR Plaka sende 100% var, 90´lik yerde 200km/h ile gidersen yinede ceza almiyorsunuz, o Ceza olayi sadece biz Gurbetcilerde var (4 gün önce yasadigim icin söylüyorum). Kisaca burasi TÜRKIYE burada hersey normal. Sehir icinde 30´luk yerde tek gidis geliste Polis araba solluyor 1km ileride yakaladim Kahvehanede Cay iciyor.

Daha fazla yazmaya gerek yok, Kirmizi isikta ceza yoksa Sari isikta hic ama hic ceza olmaz.

Saygilar

• quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

Ne olursa olsun önce arkanıza bakmanız lazım. Siz durabilirsiniz aniden belki ama arkanızdaki duramayabilir. Bana olmuştu aynısı dümdüz yolda ilerliyorum önümde bi Connect 60 gibi gidiyoruz kaptırmış gidiyor o hatta 70 vardır. Birden önümde frene asılmazmı meğersem sarı ışık yanmış tam, be adam ozaman neden hızlı gidiyorsun hadi hızlı gidiyorsun ozaman bazı şeyleride riske alıcaksın geçiceksin sarı'da. O an sağa nasıl kaçtığımı hatırlamam allahtan sağ şeridimde araç yoktu. Neyse sağa kaçınca araba yanlayarak tam ışıklarda durdum. O da yanımda durdu tabi haliyle. Bakıyorum adama sinirli bi şekilde o bana bakmıyor yanında karısı olduğunu düşündüğüm bi hanım vardı. Tek olsaydı diyeceğim laf " Yenimi şehre indin" olucaktı.

İyide adamın ne suçu var arkadaki araç ile mesafeyi o mu ayarlamalı ? siz önünüzdeki araç ile takip mesafesini koruyacaksınız ki böyle ani durumlarda rahatça durabilesiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Arkadaşlar iyi bayramlar hepinize.size bir konuda bilgi danışmak istiyorum trafik ışıklarında geçerken yeşil sönüp hemen yanan sarıda geçtiğimizde,kırmızıda geçmiş gibi cezai müeyyide uygulanıyormu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.geçtiğimiz nokta mobese ve dom kamera ile donatılmış durumda ve saAT AKŞAM 22:45 SULARI geçtiğimiz yer biraz loş gibi fazla aydınlık yok..

arkadasim,

hic korkma, Kirmizi isikta gecmenin bile cezasi yokken Sari isikta hic Ceza uygulanmaz . Ayrica aracinda (TR) yazisi varsa ki TR Plaka sende 100% var, 90´lik yerde 200km/h ile gidersen yinede ceza almiyorsunuz, o Ceza olayi sadece biz Gurbetcilerde var (4 gün önce yasadigim icin söylüyorum). Kisaca burasi TÜRKIYE burada hersey normal. Sehir icinde 30´luk yerde tek gidis geliste Polis araba solluyor 1km ileride yakaladim Kahvehanede Cay iciyor.

Daha fazla yazmaya gerek yok, Kirmizi isikta ceza yoksa Sari isikta hic ama hic ceza olmaz.

Saygilar

evet burası Turkıye eds li ışıkta gecersen radara yakalanırsan paşa paşa ceza yersin .) ama oarada yasayan adam nerede eds var nerede radar var oldugunu bılıyosa oda senın sorunun

konuya döncek olursak sarı işikta gecmenin cezası vardır bizzat yedim

• 50 km ile Tepki süreniz+frenleme ile tahmini duruş mesafesi 26-27 metre arasıdır.
    işte bu nedenle kavşaklara, trafik ışıkları ile kontrol edilen yerlere yaklaşıldığı zaman hız azaltılmalıdır ki; sarı yandığı zaman güvenli bir şekilde durulabilinsin... Ama bizim ülkemizde hız azaltılmak yerine genelde gaza daha fazla basılarak hız arttırılır!?
    Genel mazeretlerde;
    "Işığı görmedim"
    "Ben geçerken sarı yanıyordu, kırmızıya döndü"
    "Yol müsaitti, durmadım"
    Bence ;bunlar sadece durumu kurtarmaya yönelik kelime gruplardır; aslında olay tamamen ışıklarda durup zaman kaybetmek istemedim, diğer insanlar beklesin ben geçerim gibi başkalarının haklarını hiçe saymaktır...

Zaten trafikte karşımızdaki sürücülerin/yayaların haklarına biraz saygı,sabırlı ve hoşgörülü olsak herşey çok güzel olacak ama nerdeeee...

quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

50 km sürat ile fren mesafesi ne kadardır?

Sarı yandığı anda eğer kavşağa bu mesafeden yakın iseniz geçiniz , bu mesafenin dışında iseniz durunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: .IsTanBul.

quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

arkadasim,

Saygilar

evet burası Turkıye eds li ışıkta gecersen radara yakalanırsan paşa paşa ceza yersin .) ama oarada yasayan adam nerede eds var nerede radar var oldugunu bılıyosa oda senın sorunun

konuya döncek olursak sarı işikta gecmenin cezası vardır bizzat yedim

EDS´li isik hic görmedim, hatta Trafik Polislerin Kontrolünü bile görmedim, adam Pasa Pasa Kirmizidan geciyor hemde Yesil isigin yanmasina 15 saniye varken . Keske her yerde Trafik Kontrolü, Sabit Radarlar vs... olsada milletde Kurallara uysa (Tabiki biliyorlarsa)

Saygilar

• Öndeki araç aniden durduğunda arkadan gelen duramayabilir demişsiniz. Ancak takip mesafesi olması gerekmez mi? Öndeki aracın arkasına yapışırsan tabi ki duramaz değil mi?

Birde birşey dikkatimi çekti. Bazı ışıklar yeşil yanarken bir anda sarı ve hemen ardından kırmızı oluyor. Oysaki bazı trafik ışıklarında yeşil yanarken sarıya geçmeden üç beş sn yanıp sönerek sarıya geçeceğini belirtiyor. Sonra sarıya hemen ardından kırmızı oluyor?

Ayrıca trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin çoğunun son süzü ''Geçeriz'' oluyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 22 Eylül 2009; 12:10:44 >
  • valla nerede görmediniz bilmiyorum ama ıst ye gel gör millet nasıl paşa paşa kırmızıda duruyor.Merak etmeyın bızım mılletımız herseyı bılıyor fakat uygulama eksıklıgı var :) onuda ılk cezayı işlemde kavrıyoruz:)

Orijinalden alıntı: .IsTanBul.

valla nerede görmediniz bilmiyorum ama ıst ye gel gör millet nasıl paşa paşa kırmızıda duruyor.Merak etmeyın bızım mılletımız herseyı bılıyor fakat uygulama eksıklıgı var :) onuda ılk cezayı işlemde kavrıyoruz:)

Istanbul gibi bir Sehirde olmasi ne güzel ama bunu gelip benim Kaldigim Sehirde´de uygulasalar, ilk önce ben sevinecem. Adam Kurallari unutmus, Resmen istediyi gibi Araba sürüyor. Birde Motor sürücüleri yokmu, iste onlarin Ehliyeti oldugundan süpheliyim. Uygulama olmasi icin bir kisinin degil ayni zamanda cok kisinin cani yanmasi lazim. Bizim burada Nazilli´de 5 kisi Trafik kazasindan 5 kisi hayatini kaybetti, Haberlerde belki görmüsündür. Simdi o kaza olan yer Tehlikeli oldugu icin Trafik Polisleri Radar koymus bekliyor, bu tür uygulama icin illaki Kazami olmasi lazim !!!

• adanada bu sarı ışık olayını aşmış adamlar.
    direkt kırmızıda geçiyorlar.
    hani o bekleme periyodu varya.
    işte adana da kimse beklemiyo.
    kendisine kırmızı yanıyo,
    yan yoldaki adam a kırmızı yanar yanmaz, kendi kırmızısına bakmadan kalkıyor adamlar.
    yaw 3 dk 5 dk için değmez, kazaya, kavgaya, yaralanmaya.
    altı üstü 3-5 dk yaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.