Şimdi Ara

Sarı dram ışığı yanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba parçaları tek tek alıp kendim topladığım tuf b550m plus anakartlı crucial ballistix 3200 mhz cl 16 ramlı sistemde her gün ilk açışımda sarı dram ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor sonra kasadan kapatıp yeniden açıyorum ve sistem sorunsuz açılıyor ama ilk açılışta hep böyle oluyor ramların iyi oturduğuna eminim bu neden olabilir cevaplar için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeopolDedalus -- 15 Ağustos 2020; 22:29:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Tam ürün ismi nedir hangi modeli
  • www.aison.com.tr
    Crucial Ballistix BL2K8G32C16U4B 16 GB DDR4 3200MHz PC RAM BELLEK CL16 (2x8GB Kit)
    https://www.aison.com.tr/crucial-ballistix-bl2k8g32c16u4b-16-gb-ddr4-3200mhz-pc-ram-bellek-cl16-2x8gb-kit-pmu34

Bu hocam

• Xmp ile 3200 cl16 olarak kullanıyorum

• LeopolDedalus kullanıcısına yanıt
    Biraz araştırma yaptım.Önce anakartın bellek uyumluluk listesine baktım sizin bellekler listede olmasada bu yönden bir sorun olmaması lazım diyerek bu kısmı geçiyorum :)

Sarı dram ışığı yanma sorunu

Diğer tahminim ki bence asıl sorun bu

Kasadan kapatıp açtığınızda bios resetleniyor mu ?

Önce XMP kapatıp deneyin eğer o şekilde sorunsuz sistem açılıyorsa bellek zamanlamalarınızı DRAM Calculator programı kullanarak programın önerdiği değerleri manuel olarak girin..
    Sorunsuz açılması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 16 Ağustos 2020; 0:13:53 >

• Benim kart aynı kartın wifi modeli fark oluşturur mu bilmem ama onu belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın
    bios resetlenmesinden kastınız nedir biostan yaptığım xmp voltaj ayarlarının sıfırlanması mı eğer oysa onlar sıfırlanmiyor
    birde gelir gelmez biosu en son sürüme güncellenmiştim sonra şu yorumu gördüm acaba ondan olabilir mihttps://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/145030213#145030213
    dediğinizi de denedikten sonra yazacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeopolDedalus -- 16 Ağustos 2020; 0:19:37 >
  • LeopolDedalus kullanıcısına yanıt
    Evet ayarların sıfırlanması..

XMP açıkken çoğu kişide böyle sorunlar olabiliyor.O da XMP profil ayarlarının tutarsızlığından kaynaklanıyor.XMP kapattığınızda sorun çıkmıyorsa dediğim program ile bellek gecikme değerlerini elle tek tek girin sonra XMP'i açın sorun çıkmaması lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sarı yağ lambası ve stop etme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdiye kadar sabah dediğim şekilde sorunu çözüp açıp akşam kapatıp tekrar sabah aynı şekilde açıyordum şimdi aç kapa aç kapa yapınca sorunsuz açılıyor anlamadım hala devam ederse dediğiniz gibi manuel ayarlama yaparım yardımcı olduğunuz için teşekkürler iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeopolDedalus -- 16 Ağustos 2020; 0:27:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.