Şimdi Ara

Sarelle nutelladan daha iyi olmuş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    Adam dogru soyluyor gercek bal mi kaldi gercek balin kilosu 200-300 liradan asagi degildir onu kullanirlar mi ucuz seyin icinde? Kaldi ki icinde fruktoz daha fazla var normal sekerden farkli olarak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kavrulmuş tuzsuz yer fıstığımı alıyorum kabuklarını çıkartıp blendırda krema kıvamına gelene kadar çekiyorum. İçine de bal ekliyorum mis. İsterseniz bitter alıp benmari ile eritipte ekliyebilirsiniz içine ayrıca aynısını fındık ilede yapabilirsiniz en iyisi böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Sarelle
    2 Nuga

    Nutella ne yazık ki çok yapay geliyor. Yağından mı şekerinden mi bilinmez tokluk hissi oluşturmuyor ve yedikçe yiyesin geliyor, üsttekiler öyle değil ama.
  • Sarelle ilk yediğim gunden beri nutelladan iyiydi benim İcin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    Hangi blender o hocam. Bendeki en fazla toz yapabiliyor gucu yetmiyor daha ilerisine gidemedim. Blenderınızı ogrenebilirmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten her zaman öyleydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

    bir konuda bilgi sahibi değilseniz, lütfen fikir sahibi de olmayın. bir çok kişiyi yanlış yönlendirmiş olursunuz.. iyice araştırın elinizin altında internet var

    Alıntıları Göster
    Ben zaten bildiklerimden emindim. Ancak sizin de bir seyler biksiginizi sanip tekrar intermetten arastirmistim. Ve sonuclar da benim bildiklerimi dogruladi. Iyi forumlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan

    Ben zaten bildiklerimden emindim. Ancak sizin de bir seyler biksiginizi sanip tekrar intermetten arastirmistim. Ve sonuclar da benim bildiklerimi dogruladi. Iyi forumlar.

    Alıntıları Göster
    Galiba farklı yanıltıcı kaynaklara bakıyoruz. Benim bildiğim normal bal ve sahte bal olarak 2 ye ayrılıyor. Sahte bal dediğimiz şey zaten bal içermiyor, glikoz şurubuna bal aroma vericisi ekleniyor, tadı bala benziyor ve bal diye satıyorlar.

    Gerçek balda iste yine şeker içerir ama sukroz içerir. Bu glikoz şurubu ile aynı şey değil. Glikoz şurubu dediğimiz şey mısır şurubundan yapılır ve daha tatlıdır. 20 kaşık sukroz (beyaz şeker, şekerpancarı) koyup tatlı yapacağınız 1 kavanoz reçeli, sadece 1 kaşık glikoz şurubu koyarak aynı tatlılığa ulaştırabilirsiniz.

    Hal böyle olunca glikoz şurubu girince bünyeye, kan şekeri birden yükseliyor, ve ani düşüşe geçiyor, doymak bilmiyorsunuz, acıkıyorsunuz, ve şeker hastası olma yolunda basamakları ilerliyorsunuz.

    Sukroz da kesinlikle çok zararlı, tatlı herşey zararlı ancak glikoz şurubu resmen zehir, avrupada amerikada büyük oranda yasaklandı. Balı da bu zehir ile aynı kefeye koymamız pek bilinçli bir hareket olmaz. Balparmak gibi büyük bal üreticilerinin kavanozu 50-60 liraya balları mevcut piyasada ve bir çok testten denetlemeden geçiyor. Onların sahte olduğunu düşünmüyorum.
    Esenlikler.




  • şu tarz ürünleri kahvatlıda nasıl tüketiyorsunuz hala anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.hepsiburada.com
    Electrolux ESB 5400BK 700Watt Buz Kırıcılı Cam Smoothie Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/electrolux-esb-5400bk-700watt-buz-kiricili-cam-smoothie-blender-p-MTELEESB5400BK


    Ben anneler günü zamanı almıştım 200 liraydı o zaman. Fakat el blandırları bile yapıyor hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    Bizde normalide var el blenderida var. Lakin alalı uzun yıllar olmuş güçleri yetersiz sanırım kesinlikle krema haline getiremiyor fıstığı. yenisini almak gerek artık . Sağol hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu makineyi takip et hocam çok çok iyi. Fakat sürahisi cam. Ben bir keresinde nette fıstığı çekmeden önce bir kere daha kavurun tavsiyesine uydum cam dipten çatlayıp koptu. Fakat yapıştırıp yola devam ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google play ve apple marketten "kliktag" isimli uygulamayı indirin, oradan nutella ve sarelle gibi ürünlerin içinde ne var ne yok görebilirsiniz. nutella evet zararlı.. saralle daha iyi.

    hele ki diğer abur cuburlara bakarsanız aklınız çıkar, yok yok içlerinde.. probis albeni gibi ürünler almıyorum, yemiyorum.. sadece eti %54 lük bitter tüketiyorum az az. bilinçlenmek gerek. ucuz diye atlamamak gerek..

    beğenin de üstte kalsın, insanlar faydalansınlar..

    herkese iyi forumlar..
  • Wjéasz kullanıcısına yanıt
    Arada sirada yeniyor ya, aslinda alismamak lazim da iste.. Alismisiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan

    Bal, glikoz fruktoz sükroz maltoz vb şekerler içeren bir sıvıdır. Direkt şekerden faydalıdır ancak buna rağmen bir diyabet hastası asla ama asla bal yememelidir (1 çay kaşığı gibi düşük değerler tabiiki zararlı olmayabilir). Balda şekerin dışında bazı mineraller de mevcut ancak sonuçta içeriğinin %99 u glikoz şurubunda da bulunan ŞEKER'dir. Yazının başında yazdığım şekerler insan vücudunda glikoza çevirilir. Biyolojinin B'sinden anlamayıp bilmiş gibi davranıyorsunuz ya, sizler olmasanız gülecek şey yok valla ülkede.

    Alıntıları Göster
    Yahu arkadaşım glikoz şurubu dediğin şey doğal glikozun yan sanayisidir birimi 5liraya satılan bir şey. Sen hiç gerçek petekli bal ile o bimdeki saçma sapan balı kıyaslayabilir misin? Dersen ki ikisi de tatlı ikisi de şekerli bir şey diyemem ama bal da glikoz şurubu var dersen gülerim. Glikoz şurubunu arılara yem diye veriyorlar balları kalitesiz oluyor yapmacık oluyor anlıyorsun zaten, balı alıp glikoz şurubuyla miktarını arttırıyorlar anlıyorsun. Organik bal yersen böyle genizinde boğazında oluşan histen anlarsın zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cübbeli gandalf

    Yahu arkadaşım glikoz şurubu dediğin şey doğal glikozun yan sanayisidir birimi 5liraya satılan bir şey. Sen hiç gerçek petekli bal ile o bimdeki saçma sapan balı kıyaslayabilir misin? Dersen ki ikisi de tatlı ikisi de şekerli bir şey diyemem ama bal da glikoz şurubu var dersen gülerim. Glikoz şurubunu arılara yem diye veriyorlar balları kalitesiz oluyor yapmacık oluyor anlıyorsun zaten, balı alıp glikoz şurubuyla miktarını arttırıyorlar anlıyorsun. Organik bal yersen böyle genizinde boğazında oluşan histen anlarsın zaten.

    Alıntıları Göster
    Hayir bu yazdiklarima tetiklenen adamlar biyolojiden biraz anlasalar lan acaba ben mi yanlis biliyorum diyicem de neyse. Al kardesim ben senin yerine actim, bilmeme ragmen internetten besin degerlerine tekrar baktim :https://www.fitekran.com/besin-degeri/bal/ . Karbonhidrat vucudunda once glikoza cevrilir. Bunu da ek bilgi olarak vereyim. Ayrica icerisinde mineral yoktur demedim ben zaten. Minerallerini saymazsak ne protein ne yag hicbiri nerdeyse yok. Ben bu goruslerimi yabanci kaynaklardan edindim ve o zamandan beri balin bir diyabet hastasina sekerden daha az zararli olmadigini savunuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan

    Hayir bu yazdiklarima tetiklenen adamlar biyolojiden biraz anlasalar lan acaba ben mi yanlis biliyorum diyicem de neyse. Al kardesim ben senin yerine actim, bilmeme ragmen internetten besin degerlerine tekrar baktim :https://www.fitekran.com/besin-degeri/bal/ . Karbonhidrat vucudunda once glikoza cevrilir. Bunu da ek bilgi olarak vereyim. Ayrica icerisinde mineral yoktur demedim ben zaten. Minerallerini saymazsak ne protein ne yag hicbiri nerdeyse yok. Ben bu goruslerimi yabanci kaynaklardan edindim ve o zamandan beri balin bir diyabet hastasina sekerden daha az zararli olmadigini savunuyorum.

    Alıntıları Göster
    Hocam okudun mu yazdığımı? Bal zaten tip1 diyabet için tehlikeli, kan şekerini tavan yapar. İçinde şeker yok diğer besin değerleri yok demiyorum. Sen ilk mesajında bal dediğin şey glikoz şurubu yazdın, yanlışını düzelttim glikoz şurubu dediğin şeyin adi bir ürün olduğunu ucuza gelsin diye üretildiğini kullanıldığını söyledim. Okumadan yorum yapıp eliştiriyorsun ya beni ne hoş dünya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cübbeli gandalf

    Hocam okudun mu yazdığımı? Bal zaten tip1 diyabet için tehlikeli, kan şekerini tavan yapar. İçinde şeker yok diğer besin değerleri yok demiyorum. Sen ilk mesajında bal dediğin şey glikoz şurubu yazdın, yanlışını düzelttim glikoz şurubu dediğin şeyin adi bir ürün olduğunu ucuza gelsin diye üretildiğini kullanıldığını söyledim. Okumadan yorum yapıp eliştiriyorsun ya beni ne hoş dünya.

    Alıntıları Göster
    Okudum hepsini anladim da ama daha fazla tartismak istemiyorum. Yazacagim seyler var ama ben yazacagim siz yazacaksiniz mesele uzayip gidecek. Neyse iyi forumlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nutella, Sarelle, Torku, Nuga hepsini aynı anda denemiş ve Nuga ile Nutellayı aynı anda bir çok arkadaşıma tattırarak tat farkının anlaşılmadığını gören biri olarak net bir şekilde söyleyebilirim ki Nuga'nın üstüne tanımıyorum şuan.

    Hem fındık oranı yüksek hem de sağlıksız yağların kullanılmamasının yanında Fiskobirlik'in ürünü...

    Sarelle nutelladan daha iyi olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uzun zamandir butun markalardan iyiydi zaten günaydin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.