⚡️19 Mart 2025 MİLLİ İRADEYE DARBE⚡ Özgür Özel’den AĞIR GÖNDERME: ‘’ TAMAHKAR, ACİZ ve ZAVALLI ‘’ (269. sayfa)

-
-
Imamogluna oy vermedim. Belediye secimlerinde 2 dir oy kullanmaya gitmiyorum. Adamin ailesinin samimiyetsizligi yapmacik tavirlari, kisinin kendisi ve uslubu en başindan beri hoşuma gitmiyor. Az biraz bu dunyada yasadiysan, insnalar hakkinda pek yanilmadim cogunlukla.Ayrica muteahhit ve malum bölgeden pek duzgun profilde insan ciktigini gormedim hayatimda kim tanidiysam, sozunu yiyen tiplerdi hep.
Ancak, basimizdakilere de asla paye vermem 2010 dan beri oy kullanan biriyim onlara da oy vermedim.Eger Imamoglunu hapse atiyorsab 25 senede senden 1 kişiyi bile tutuklamiyorsan burada kaypaklik aramamam icin salak olmam lazim. Herkes neyinne oldugunu biliyor. Malum turizm sirketi sahibi yangin faciasinda neistifa etti ne yargilandi. Bu duzen boyle iken karsilaribda kim olursa olsun cb secimlerinde ona oy verecegim. He belediyede gene vermem ancak is ulke yonetimi ise inat degil mi? Her zaman karsilaribda kim varsa boş koltuk olsa gene ona oy veririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gazeteci Deniz Zeyrek, AKP’nin İBB ve CHP’ye KAYYUM atama planlarını neden iptal ettiğini yazdı.
*
19 Mart’ta başlayan süreçte “iki kayyum” planı yapılmış.
Birinci kayyum İstanbul Büyükşehir Belediyesi için düşünülmüş.
İkinci kayyum ise CHP’ye...
Daha Ekrem İmamoğlu’nun evini polisler bastığı gün, ortada protesto, sokak gösterisi dahi olmadan, İmamoğlu karakoldayken borsanın, kurların alt üst olması, ekonominin ciddi bir şekilde sarsılması bu plana inen ilk darbe olmuş.
İmamoğlu operasyonu nedeniyle döviz kurunda yüzde 3, ülke risk priminde (CDS) 71 baz puan, 10 yıl vadeli tahvil faizinde 4,5 puan, 1 ay vadeli kur oynaklığında 15 puana ulaşan artışlar görülmüş.
Merkez Bankası dört iş gününde tam 28 milyar dolar (1 trilyon 64 milyar lira) bozdurmak zorunda kalmış.
Bu rakam emeklilere iki bayramda verilecek biner liralık ikramiye artışının maliyetinin
tam 44 katı.
*
-
Daha İmamoğlu karakoldayken yapılan hasar tespitinde, kimsenin savcılığın iddialarıyla ilgilenmediği, hem içeride hem dışarıda “Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimindeki rakibini saf dışı bırakıyor” algısının oluştuğu anlaşılmış.
İktidar profesyonelleri bu algıyı tersine çevirmek için (kamu yayıncılığı yapması gereken TRT’nin de dahil olduğu) topyekûn bir propaganda faaliyeti başlatsa da istenen sonuç alınamamış.
Tersine, İmamoğlu ve CHP’nin desteği günbegün artmış.
Hem ekonomik hem siyasal alanda olayın ters teptiğini anlayan iktidar, muhalefetin direnişi sürdüreceğini de gördü, anladı.
İş daha da kötüye gitmesin diye AK Parti’nin ileri gelenleri harekete geçti.
İlk işleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İstanbul Adliyesi arasındaki doğrudan iletişimin arasına girmeyi denemek oldu
Bu arada sürecin bir başka sürprizi bayram tatilinin dokuz güne çıkarılması oldu. Edindiğim bilgiye göre bu gelişme, AK Parti ve hatta Beştepe’deki birçok üst düzey isim için de sürpriz oldu.
Normalde arada bir ya da 1 buçuk gün olduğunda idari tatil dokuz güne çıkarılıyor. Bu defa tam üç gün idari izin verildi.
AK Parti ile CHP arasındaki görüşmelerde de CHP’nin kayyum atanması halinde daha da sertleşeceği anlaşıldı ve AK Parti’nin ileri gelenlerinden Beştepe’ye, kayyum planının iptal edilmesi, edilemiyorsa en azından ertelenmesi çağrısı yapıldı.
Kayyumdan “şimdilik” vazgeçilmesi, bayram tatilinin uzatılması gibi adımlar tansiyonu düşürmüş olabilir. Ancak iktidar ilk fırsatta yeniden atağa geçecek gibi görünüyor. Erdoğan’ın “Turpun büyüğü” söylemini devam ettirmesi de bundan olsa gerek.
nefes gazetesi
“İki Kayyum” planından geri dönülmüşhttps://www.nefes.com.tr/yazarlar/deniz-zeyrek/iki-kayyum-planindan-geri-donulmus-24530
-
Ekonomi;
Bunun olacağını anlamak için medyum olmaya gerek yok!
Diploma kararı bile bist kapandıktan sonra açıklandı.
deniz bence yanlış düşünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 30 Mart 2025; 13:1:10 >
bu troller zekeriya özün heykelini dikiyordu ona ne oldu
x (formerly twitter)
Arşiv Unutmaz (@ArsivUnutmaz) on Xhttps://x.com/ArsivUnutmaz/status/1015264369284960257 -
İşte 28 milyar doları emekliye çok gördüler vermek istemediler yaktılar bu parayı vereceğine hayrını gördürtmediler aslında emekliye her zaman kaynakları vardır da koklatmak istemiyorlar emekli sürünüyor aç kalmış asla umurlarında değil
Bence AKP'nin de kemik oyu, CHP'ninki kadar hatta belki daha azdır. Kemik oyların üzerine, merkez sağcılardan ek oy alıyorlar. Merkez sağcılar pek ideolojik sayılmaz. Bunlar zamanında, Tansu, Mesut Yılmaz falan oylamış adamlarla aynı şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Mart 2025; 13:24:25 > -
Kılıçdaroğlu; Komplocu, Kumpasçı ve (tabi ki) Darbecilere Silivri'den mesaj göndermiş:
t24
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Silivri’deki tutuklu siyasetçilere ziyaret: Bizim umutsuzluğa kapılma gibi bir hakkımız yok!https://t24.com.tr/haber/kemal-kilicdaroglu-ndan-silivri-deki-tutuklu-siyasetcilere-ziyaret-bizim-umutsuzluga-kapilma-gibi-bir-hakkimiz-yok,1229324
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Akpliler hariç herkese iyi bayramlar
Boykota devam boykota...
Akp kitlesi destek olsun o yandaş firmalara
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8E8240D3D -- 30 Mart 2025; 13:32:39 > -
Kurultaya PR çalışması olarak yorumlandım. Şu ortamda bile tek derdi koltuk. O koltuğu da ne için istediği aşikâr.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
"Büyük lokma ye ama büyük söz söyleme" diye bir atasözü var.
Günü gelsin bakalım, Kurultay'da neler olacak.
Dediğiniz gibi olursa, Tarihin Çöp Sepeti'nde yerini garantiler...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Haramzade destekçileri, yeni çözüm sürecinin mimarı, Kürdistan savunucuları hariç herkese iyi bayramlar.
1 lira kazandırmıyoruz artık bunlara.
BOYKOT BOYKOT BOYKOT! HİÇBİR ŞEY YAPAMAYAN BOYKOT YAPSIN!
Sleepy de almıyoruz arkadaşlar, stoklu gidiyordum ama alternatif markalara yöneleceğiz artık. Bilgisi olan yazsın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Herkese iyi Bayramlar arkadaslar. Bundan sonra ulkeninde Bayram yeri olmasi, Genclerin umudunun yuksek, gelecek kaygisi olmayan bir ulke olmasi dilekleriyle…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dışarı çıkan gençlere hem gülüyor hem üzülüyorum. Ülke çoktan bitti gençler.
Meşazını alan aldı zamanında reisin. Halk bunu istedi. Şimdi hangi güç karşı gelebilir reise? Bitti artık.
Bu tepkileri şimdi değil 15 sene önce verecektiniz ama o zaman ya dünyada yoktunuz ya çocuktunuz. Ana babanızı protesto edin.
cellatkeseryoutube
Gençlerin evet videosu sosyal medyayı salladı Konyalı gençlerin, referandum için evet kampanyası kapsamında paylaştıkları Meşazını aldım evet diyorum Konya Altınekin gençleri de Evet diyor.https://www.youtube.com/watch?v=iwYzlpkX_IY
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muthisbishi -- 30 Mart 2025; 14:28:59 > -
"Korkunçlu video" atma
-
İmampğlunun yolsuzluk davası ne zaman başlayacak.
Kılıçdaroğlu soteye yatmış bekliyor
İmza kampanyası için kullanabileceğiniz format aşağıda. print edip imza toplamaya başlayabilrsiniz.
https://cdn.chp.org.tr/iys/haricidosyalar/Bitem/imza_kampanyasi_CagriMetni.pdf
-
İBB’den AKP’li yandaş medya, aktroller ve darbecilerin yalanlarına yanıtlar
*
Yalan: İBB iştiraki KİPTAŞ'tan Ali Nuhoğlu’nun paravan şirketine 2.1 milyar TL'lik büyük jest
Gerçek: Bahse konu iş, Bakanlar Kurulu tarafından 2018/11406 sayılı kararla “Riskli Alan” ilan edilen yerde, riskli alan içerisinde ve çevresinde depreme dayanıksız yapılarda ikamet eden yurttaşlarımızın güvenli yapılara taşınması amacıyla inşa edilen “Kentsel Dönüşüm” projesi kapsamında rezerv konut projesidir.
İşin ihalesi KİPTAŞ tarafından, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesi doğrultusunda, EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerinden, elektronik ortamda gerçekleştirilmiş ve KDV hariç 2.100.000.000 TL bedel ile en düşük teklifi veren İstcon İnş. Yat. San. ve Tic. A.Ş. ile 13.02.2024 tarihinde “Anahtar Teslimi Götürü Bedel” inşaat yapım sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında, onaylı yapı ruhsatlarına göre 108.561,61 m² inşaat, anahtar teslimi yapılarak teslim edilecektir.
Sözleşme gereği, banka teminat mektubu karşılığı %10 avans ödemesi yapılmıştır. Verilen avans, aylık hak edişlerden kesilerek eritilmektedir. Nitekim bugüne kadar, verilen avansın 77.395.964,97 TL’si yükleniciden kesilmiştir.
Yüklenicinin yapmış olduğu inşaatların bedeli, 4734 sayılı Kanunun Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri doğrultusunda, aylık hak edişler ile fatura karşılığı ödenmektedir. 2025 Şubat sonu itibarıyla yükleniciye 13 adet hak ediş düzenlenmiş olup hak edişlerin kümülatif toplamı 596.725.844,72 TL+KDV’dir.
*
Yalan: İSBİKE bisikletleri kayboldu yalanı.
Gerçek: İstanbul’un bisiklet paylaşım sistemi olan İSBİKE ilk etapta 2017 yılında hizmete alındı. 300 istasyon ve 2 bin 700 bisikletle ile hizmet veren İSBİKE’ın bisiklet sayısı zamanla gerek bisikletlerin ömrünü tamamlanması gerekse 2019 öncesi düzenli bakım görmemesi nedeniyle azaldı.
Bakım onarım maliyetleri 2024 Eylül ayından 2025 Aralık ayına kadar mevcut bin 250 bisiklet için 88 milyona ulaştı. Kioskların hantal olması, güncel donanım ve yazılıma ihtiyaç duyması, elektrikle çalışması ve kazı çalışması gerekliliği gibi sorunlar yeni bir sistem ihtiyacını doğurdu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İklim Değişikliği Eylem Planı’nda hedeflenmiş olan 2050 karbon nötr vizyonuna doğrultusunda, çoğunlukla elektrikli bisikletlerin kullanılacağı bir sistem oluşturdu. Bu sisteme göre; elektrikli bisikletler ve istasyonsuz işletme modeli uygulanacak. Yeni bisiklet paylaşım sistemi, e-skuter modelinde olduğu gibi, lisans verilecek şirketler tarafından İBB denetiminde işletilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Paylaşımlı Bisiklet Yönetmeliği Revizyonu 12.03.2025 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti.
*
Yalan: İstanbul Senin uygulamasıyla kişisel veriler toplanıyor ve satılıyor.
Gerçek: İstanbul Senin, 2021 yılında İstanbulluların tüm İBB hizmetlerine tek bir uygulama üzerinden ulaşabilmesi için geliştirilmiş bir 'süper uygulamadır.'
Bu uygulamaya üyelikte alınan bilgiler (ad, soyad, TCKN) yalnızca kamu hizmetleri için kullanılır ve kullanıcıların açık rıza, aydınlatma ve KVKK metin onaylarıyla birlikte alınır. Veriler, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri ile entegre şekilde doğrulanır.
Bu veriler hiçbir kişi, kurum veya şirkete ücretli ya da ücretsiz şekilde aktarılmamıştır.
*
Yalan: Yapay zeka yazılımıyla seçmen davranışı manipüle ediliyor yalanı.
Gerçek: Yapay zeka sistemleri, sadece tekilleştirilmiş, gruplandırılmış ve anlamlandırılmış belediye hizmet verileri ile çalışmakta olup, kamu hizmetlerini geliştirmek, optimize etmek ve iyileştirmek amacı taşımaktadır.
*
Yalan: İBB verileri ABD'ye sattı
Gerçek: 2019’da USTDA tarafından İBB’ye verilen 5 milyon dolarlık hibe, sadece yazılım hizmeti bedeli içindir. Bu hibeden aynı yıl Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da faydalanmıştır.
*
Yalan: Kişisel veriler analiz edilerek siyasi hedeflerle kullanılıyor
Gerçek: İBB, verileri sadece daha iyi hizmet sunmak için kullanmaktadır. Toplu taşıma planlamasından, afet yönetimine, enerji tasarrufundan altyapı projelerine kadar birçok alanda veriye dayalı karar alma süreçleri işletilmektedir.
Bu süreçlerin hiçbirinde kişisel bilgi siyasi amaçla analiz edilmemektedir.
-
Özgür Özel tutuklu direnişçilere taciz, tecavüz, işkence, kötü muamele gibi suçlarda bulunanlarda ZAMAN AŞIMI olmayacağını ve sorumluları bulacağını söyledi.
Biz Ankara'da bayramlaşma programından çekildik. Yıllardır CHP tüm partilerle bayramlaşırdı, ama bu bayram bayramı bayram olmaktan çıkardılar.
-Milletimizle ve mağdur öğrenci arkadaşlarımızla bayramlaşıyoruz.
-Temel sorun şu, burada tutulan genç arkadaşlarımız hiç bir suçu yok.
-Binlerce öğrenci gözaltına alınıp 4 gün tutuldu. Şimdi öğrencilere bakıyoruz.
-Gencecik çocuğumuzu aç, susuz bırakanı, darp edeni hepsini bulurum. Devlette hiçbir şey kaybolmaz, işkence suçunun da zamanaşımı olmaz. Bunların hesabını kim soracak? Ben soracağım.
-Size kötü muamele yapanlar CHP'yi görünce duracaklar. Bu iktidarı değiştirme iradesini biz bu ülkede görüyoruz.
-Yemin ederim, bu gençlere ters kelepçeyi, kötü muameleyi, aç-susuz bırakmayı, hakaretleri ben unutmam.
-Bu ülke Almanya kadar demokratik bir ülke olacak. Namusum üzerine söylüyorum; bu gençlere kötü davrananların her birini teker teker bulacağım, devlet görevlisiyse de bulacağım polisse de bulacağım.
-Biz dava adamıyız, inanç adamıyız. 10 yaşından beri yatılı okulda okudum, bir kişiyi arkamda bırakmadım, bir kişiyi satmadım.
www.sozcu.com.tr
Özgür Özel: Ölümü göze alırım bu mağdur çocukların ahını yerde bırakmam - Sözcü Gazetesihttps://www.sozcu.com.tr/ozgur-ozel-den-silivri-ye-bayram-ziyareti-p157114
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X