Şimdi Ara

Sararan ve matlaşan farların zımparalanıp temizlenerek parlatılması! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
28
Favori
142.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: davidxxx

Konuyu hortlatayım .Bir çok arkadaşımıza faydası olacağı kanaatindeyim

2 gun once arabamin farlarini temizleyip komple pasta wax attim araca, Bu benim ilk uygulamamdi, Arac skoda fabia (2001) boyasi oldukca sertti bu yuzdedn, agir asindiricilar dhai bazi cizikleri alamadi, ama arac oyle boyle parlamadi 2 gun boyunca aracla ugrastim, mahalleden bi kac kisiyle konuyla ilgili muhabbetimde oldu,

Gecen camdan bakiyorum 2 eleman benim araca bakiyo, arabanin yuzeyine falan dokunuyo, hosuma gitti baya, kendini baya belli ediyo yani

Neyse sadede gelelim, far temizligi cidden farketti, sararmis farlar cam gibi cikti, ben 1500 2500 zimpara kullandim sirasiyla, bazi yerler hafif derindi oralarda 800 luk zimpara kullandim, Zimparalarken surekli fara su sikin, zaten sari sari sular yere akicak, En son 2500 luk simparadan sonra, camdaki (1500luk zimparadan dolayi olan bulaniklik) bulaniklik hafif gitmisti, son islemide polisaj makinasiyla yaptim ve cam gibi cikti

Bi eleman vardi forumda ankarada 60 liraya far temizliyodu, acaba bende ciftini 50 liradan ilan versemmiki sonucta ogrenciyiz yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

quote:

2 gun once arabamin farlarini temizleyip komple pasta wax attim araca, Bu benim ilk uygulamamdi, Arac skoda fabia (2001) boyasi oldukca sertti bu yuzdedn, agir asindiricilar dhai bazi cizikleri alamadi, ama arac oyle boyle parlamadi 2 gun boyunca aracla ugrastim, mahalleden bi kac kisiyle konuyla ilgili muhabbetimde oldu,

Gecen camdan bakiyorum 2 eleman benim araca bakiyo, arabanin yuzeyine falan dokunuyo, hosuma gitti baya, kendini baya belli ediyo yani

Neyse sadede gelelim, far temizligi cidden farketti, sararmis farlar cam gibi cikti, ben 1500 2500 zimpara kullandim sirasiyla, bazi yerler hafif derindi oralarda 800 luk zimpara kullandim, Zimparalarken surekli fara su sikin, zaten sari sari sular yere akicak, En son 2500 luk simparadan sonra, camdaki (1500luk zimparadan dolayi olan bulaniklik) bulaniklik hafif gitmisti, son islemide polisaj makinasiyla yaptim ve cam gibi cikti

Bi eleman vardi forumda ankarada 60 liraya far temizliyodu, acaba bende ciftini 50 liradan ilan versemmiki sonucta ogrenciyiz yani

Yeni gibi oluyor değilmi
    sadece farların kendine gelmesi bile çok farkettiriyor..
    Hayırlı olsun güle güle kullanın .
    arada bir yıkamada sıvı cila kullanın parlaklığını korumda yardımcı olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

quote:

Yeni gibi oluyor değilmi
    sadece farların kendine gelmesi bile çok farkettiriyor..
    Hayırlı olsun güle güle kullanın .
    arada bir yıkamada sıvı cila kullanın parlaklığını korumda yardımcı olur

kullandigim oto sampuaninda cilali diyo, ama ekstradan alip katilabilir dediginiz gibi

• arkadaşlar benimde farlar öldü iyice ama cammı plastik mi farlar bilmiyorum nasıl anlayabiliriz 1991 model mazda 626 camdır büyük ihtimal ama emin olamıyorum cıkarıp bulaşık makınasına atcam ama plastik olurda şekli kayar diye korkuyorum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
  • ya arkadaşlar ben bu işin içindeyim bu malzemelerim ömrü 6 -7 ay daha sonra yine sararıyor far. eğer benim farım 2 yıl sararmadan garantili bir şekilde dursun diyorsanız japon teknolojisiyle oluşturulmuş bir ürün var GLASSYLİTE (gittigidiyor ve sahibinden de satılıyor)
  • Obk nın anlatımından sonra, gittim aldım zımpara ve plastx ve giriştim. sonuç resimlerde.

kullanılan malzemeler.
    800, 1500, 2000, 2500, 3000 kum zımpara. hepsi sıra ile birini dikeyine diğerini yatayına olarak uyguladım.
    Meguiars Plastx
    2 adet microfiber bez
    1 adet meguiars cila uygulama süngeri.

Hepsini elimle uyguladım, makine kullanmadım.

Resimlerden anlaşılır diye tahmin ediyorum.

Sararan ve matlaşan farların zımparalanıp temizlenerek parlatılması!

bu 800 zımparanın uygulanmış hali. diğerlerini çekmedim.

buda sağ farın bitmiş hali.

bu sol farın hiçbir işlem yaplımamış hali.

buda sol farın bitmiş hali.

sağ bitmiş sol hiçbirşey yapılmamış.

buda ikisinin bitmiş hali.

toplamda 2 buçuk saat kadar sürdü. kollarım baya ağrıdı. ama sonuç gayet iyi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8765E6CFE -- 15 Mayıs 2012; 16:07:46 >

• Arkadaşlar bendeki astra g nin farları artık hepten sapsarı olmuştu yani önümü bile görmede düşüşe geçmişti.Değiştireyim dedim orjinal tanesi 175 tl.Bende bu far temizleme olayını yaptım eskisine göre güzel oldu.Arabalar pek ilgili olmayan ve farımın eski halini bilen arkadaşlar çok güzel olmuş diyorlar lakin bence bir yerde büyük sıkıntı var çünkü çok parlak olmadı nerde yanlış yaptım bilenler bana yardım edebilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entropy -- 28 Mayıs 2012; 20:20:41 >

• Plastx kullandım yakında tekzene gidip zımparaları istedim işte onları verdiler ama 3000 kum ince zımparaları yoktu.Ben yanlışı nerde yaptım plastx i de makine ile sürdüm ama sürdüğüm nesne sünger gibi olan değildi Hatta çok parlamayınca zararlı olduğunu bildim halde hızlı devirde de sürdüm.:((

Acaba pasta attırsam fara arkasından plastx yapsam tekrar düzelirmi bilen arkadaşlar yardım edebilirmi

• mesajımız bulunsun güzel bir konu güzel br yöntem??
  • Merhaba, konu güncelliğini koruyan bir konu ve obk arkadaşımızın tecrübesine güvenerek aracıma bu uygulamayı yaptım. obk arkadaşımızın biraderi ile mesai arkadaşı olmamızın da bunda etkisi oldu. Polisaj makinesi bauhaus markette indirime girmişti. 100 tl fiyat ile aldık. zımparaları yazılan incelikte bulamadım. Sıvı pasta ve PlastX buldum. İlk deneme ve görüntüleri ekliyorum. Bir defa daha yapmak gerekirse zımpara işlemini daha fazla yapmayı düşünüyorum. Bu arada mekanını kullandığımız Fatih arkadaşımıza teşekkür ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POLMEN -- 20 Temmuz 2012; 17:21:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erginbay

Obk nın anlatımından sonra, gittim aldım zımpara ve plastx ve giriştim. sonuç resimlerde.

kullanılan malzemeler.
    800, 1500, 2000, 2500, 3000 kum zımpara. hepsi sıra ile birini dikeyine diğerini yatayına olarak uyguladım.
    Meguiars Plastx
    2 adet microfiber bez
    1 adet meguiars cila uygulama süngeri.

Hepsini elimle uyguladım, makine kullanmadım.

Resimlerden anlaşılır diye tahmin ediyorum.

bu 800 zımparanın uygulanmış hali. diğerlerini çekmedim.

buda sağ farın bitmiş hali.

bu sol farın hiçbir işlem yaplımamış hali.

buda sol farın bitmiş hali.

sağ bitmiş sol hiçbirşey yapılmamış.

buda ikisinin bitmiş hali.

toplamda 2 buçuk saat kadar sürdü. kollarım baya ağrıdı. ama sonuç gayet iyi :)

tebrikler..

• Nissan micra çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: entropy

Plastx kullandım yakında tekzene gidip zımparaları istedim işte onları verdiler ama 3000 kum ince zımparaları yoktu.Ben yanlışı nerde yaptım plastx i de makine ile sürdüm ama sürdüğüm nesne sünger gibi olan değildi Hatta çok parlamayınca zararlı olduğunu bildim halde hızlı devirde de sürdüm.:((

Acaba pasta attırsam fara arkasından plastx yapsam tekrar düzelirmi bilen arkadaşlar yardım edebilirmi

Hocam hangi numara zımparaları kullandınız?

• Hocam hatırlamıyorum:((( ama 3000 kum zımpara bulamadım piyasada :(((
    Fakat ben uzun süre forumda cevap bekledim gelmeyince , bir ara sanayiye gitmiştim bir tane boyacıya gösterdim.Abi ince zımparan olmamış dedi.Ne yapcaz dedim 20tl aldı ince zımpara yapıp bir ilaç daha sürdü şimdi cillop gibi oldu:))))
  • ZImparayla çalısmayı uzun yapmak gerekli heleki son ince zımparalarla

Sizin adınıza sevindim hayırlı olsun
  • S.a abilerim bu zımparaları istanbulda nerden bulabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crematex

S.a abilerim bu zımparaları istanbulda nerden bulabilirim?

http://erdemboya.ticaretimiz.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

quote:

Orijinalden alıntı: Crematex

S.a abilerim bu zımparaları istanbulda nerden bulabilirim?

http://erdemboya.ticaretimiz.com/

teşekkür ederim.
  • Edit: Aynı mesaj forum hatasından dolayı 2 kere atılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reyftn -- 19 Eylül 2012; 15:14:52 >
  • Arkadaşlar, merhaba.

Benim araçta sol farın değişmesi nedeniyle resimdeki gibi bir ton farkı mevcut. Acaba eski farın dışında mı sadece bu bozukluk yoksa farın içini de parlatmak gerekir mi? Sahibinden resim kopyalamaya izin vermediği için ilanı koyuyorum.
    İlandaki ilk resim:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-renault-laguna-99712220/detay
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.