Şimdi Ara

Sapphire ve AMD alınır mı? / Teknobiyotik ve Sinerji güvenilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistem topluyorum, ekran kartları arasında kaldım. Malum Nvidia kartları pahalı olduğundan bütçemi aşıyor (2 senelik kart 970 1K küsür fiyatlarında) Son zamanlarda RX 4xx serileri hoşuma gitti, hem uygun hem gayet de yeterli bir performans sunuyor. Ancak daha önceleride AMD kullanıp çile çekmiş birisi olduğumdan hala korkuyorum. Isınma, yazılımsal konular vs. Forum da takip ettiğim konulara bakılırsa AMD yazılım olarak kullanıcılara hala çile çektirmeye devam ediyor (Crimson sürümü).

Birde gözüme çarpan ilginç bir detay var. DigitalFoundry (video linki) 'nin RX480 & RX470, 1080p Benchmark videosunda her iki kart da aynı FPS değerlerini alıyor. Bunun yanında Sapphire soğutma ve performans konusunda nasıl? Malum teknoloji sitesinde (T**pat) kimse önermiyor. MSI markalı RX480 maalesef hiç bir yerde yok sadece RX470 mevcut (eğer video daki gibi fark yoksa 470 alacağım).
    Sapphire'ın RX4xx serilerinin hem 4 hem 8GB modelleri mevcut.

Bu arada Teknobiyotik ve Sinerji güvenilir midir? İçerik fazla olmasından dolayı teknobiyotik tercihimdi ama hakkında çok fazla olumsuz konular gördüm buda beni biraz tedirgin etti. Yorumlarınızı bekliyorum..

• Elektronik biraz şans işi olsa da amd biraz ısınır evet, ama ben yıllardır amd kullanıyorum ve çok memnunum. Ekran kartım sapphire hd 6870. Crysis 3 full ayarlarda ve tam yükte 65 dereceyi geçmiyor? Bundan sonra bi ekran kartı daha alırsam, bu yine sapphire olur. İşlemcim amd fx 6100. Son iki aydır biraz ısınıyor. O da galiba fan dolmuş onun için. Bu arada stok fanı. Boşta 35 derece yükte ise 78. Bi soğutucu ile de bu ısıyı da düşünebilirim.
    Neyse son olarak, bi makalede sapphire in soğutma sisteminin iyi olduğunu okumuştum..
    Kısaca ben memnunum diyim yani..

Bu arada sinerji ve teknobiyotik in adlarını çok sık duyuyorum. Hatta alışveriş yapanı da yine bu forumda okudum ama kendim alışveriş yapmadığım için bişey diyemem. Amawww.novabilgisayar.com/pc.asp bu siteden alışverişim oldu. Bi sıkıntı çıkmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 21 Eylül 2016; 1:42:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben yaklaşık 8 yıllık Sapphire kullanıcısıyim şuanda r9 290 tri x modeli var yük altında 85 derece ve fanlar yük altında hızlı döndüğünde kasada ugultu geliyor

• Teknobiyotikten uzak durulur

• Vallahi ben de kaç gündür sapphire mi msi mi alsam diye düşünüyorum. Bazı kişiler sapphire çok ısınıyor msi al diyor bazıları sapphire nitro serisi daha iyi ve performanslıdır sapphire al diyor. Aralarında da fiyat farkı 30-40 tl. Yabancı forum ve youtube da gördüğüm kadarıyla kullanıcılar hep sapphire alıp test ediyor, oyun oynuyor. Msi modelini pek kullanan görmedim youtube da.

• Shappire 380x kullaniyorum memnunum yazilim sorunu uzun suredir 16.7.2 ve guncel olan 16.9.1 surucusune kadar sorunsuz olarak kullaniyorum onceki surumlerde stabilite sorunlari yasadim ancak win 10 ile win 7 crimson konusunda daha stabil suan win 10 daha iyi tabi surucu sorunlarina gelirsek crimson sayfasini takip ediyor isen forumun bilirsin malum ekran kartlarının tabiati gereği kullanilan sistemlere ozgu sorunlar yasanabiliyor bir kimse sorunsuz kullanirken baska kimse sorun yasayabiliyor bu durum firma ayirmaksizin yasaniyor maalesef nvidia-amd fark etmiyor kullanici testleri ve tecrubeleri ışığında durum bu shappire markasi servis konusunda sahsen sorun yasamadigim marka ve performansta oldugu icin tercih ettim halen kullaniyorum sizin tercihiniz ne olursa olsun amd-nvidia fark olmaksızin elektronik bilesenlerde sorunlar yasanabiliyor tercih sizin iyi gunler...mobil vs..

• sanırım altı yedi tane ati - amd kart kullandım ve tamamı da sapphire di, hiç birinde problem yaşamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: waroflords

Ben yaklaşık 8 yıllık Sapphire kullanıcısıyim şuanda r9 290 tri x modeli var yük altında 85 derece ve fanlar yük altında hızlı döndüğünde kasada ugultu geliyor

Çok şans işi, bendede HD6870 vardı sapphire, overclock vs yapmadım hiç q6600 4gb ram asus p5kc sistemim hala çalışır durumda ama kart durduk yere cortladı sapphire e yazdım gpu died falan dedi mallar bende amd düşünmüyorum artık. yoksa ki memnundum ama nvidia ile daha mutlu olabilir miydim şimdi onu görücez muhtemelen evet olucak driverla arası iyi şirket.

8800gs vardı çıktığı zaman almıştım asus özel soğutmalı cs:go ve lol oynuyorum bunda hiç sorun ve ses çıkarmadı şimdiye kadar.. düşün çıktığı sene aldıydık

• alinir neden alinmasin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

Ben yaklaşık 8 yıllık Sapphire kullanıcısıyim şuanda r9 290 tri x modeli var yük altında 85 derece ve fanlar yük altında hızlı döndüğünde kasada ugultu geliyor

Çok şans işi, bendede HD6870 vardı sapphire, overclock vs yapmadım hiç q6600 4gb ram asus p5kc sistemim hala çalışır durumda ama kart durduk yere cortladı sapphire e yazdım gpu died falan dedi mallar bende amd düşünmüyorum artık. yoksa ki memnundum ama nvidia ile daha mutlu olabilir miydim şimdi onu görücez muhtemelen evet olucak driverla arası iyi şirket.

8800gs vardı çıktığı zaman almıştım asus özel soğutmalı cs:go ve lol oynuyorum bunda hiç sorun ve ses çıkarmadı şimdiye kadar.. düşün çıktığı sene aldıydık

Gtx560ı geçen sene bozulan tanıdığım var.Normal karşılıyorum ben bu durumları.Hd6870 dediğiniz kart gtx560dan da eski.Yani 6-7 senelik bir kart bozuldu diye bir markaya güven kaybetmek biraz saçma.

Sapphire de marka olarak çağa ayak uydurabiliyor.Şimdi rx serisi bir kart alacak bir kişinin gidip de r9 290 tri-x yorumlarına bakarak hareket etmesi çok mantıksız olur.Tri-x ve Nitro arasında dağlar kadar fark var.Kendi kartımdan yola çıkarak nitronun gayet yeterli ve iyi bir soğutma olduğunu söyleyebilirim.Kesinlikle ısınma ve ses gibi bir durum yaşamadım.

• geçmişte Amd nin adını karalayan sapphirenin hatalı üretmiş olduğu ürünlerdir , bir mağdurda benim bu konuda .

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Performans istiyorsan Sapphire fakat sıcaklığına ve uğultusuna katlanabilirsin böyle bir ihtimal var. Ben MSI rx 470 aldım sessiz sessiz çalışıyor daha 70 dereceye çıkartmadım çıkartmamda
  • siteler güvenilir
  • Kryphton K kullanıcısına yanıt
    Hocam sinerjiden pc toplattım monitör ile beraber kablolamayı iyi yapmışlar ama monitörü yollamayı unutmuşlar. Ekran kartı ağırlıktan kırılır diye korkuyordum sabitlemişler plastik bağlayıcılarla.

• 2 gun once aldigim msi rx 470 i sinerjiden aldim bir problem yasamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: Helias

Performans istiyorsan Sapphire fakat sıcaklığına ve uğultusuna katlanabilirsin böyle bir ihtimal var. Ben MSI rx 470 aldım sessiz sessiz çalışıyor daha 70 dereceye çıkartmadım çıkartmamda

Gta 5 te ayarlari kokleyince 74 gordum

• 'İhtimal'
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

Gtx560ı geçen sene bozulan tanıdığım var.Normal karşılıyorum ben bu durumları.Hd6870 dediğiniz kart gtx560dan da eski.Yani 6-7 senelik bir kart bozuldu diye bir markaya güven kaybetmek biraz saçma.

Sapphire de marka olarak çağa ayak uydurabiliyor.Şimdi rx serisi bir kart alacak bir kişinin gidip de r9 290 tri-x yorumlarına bakarak hareket etmesi çok mantıksız olur.Tri-x ve Nitro arasında dağlar kadar fark var.Kendi kartımdan yola çıkarak nitronun gayet yeterli ve iyi bir soğutma olduğunu söyleyebilirim.Kesinlikle ısınma ve ses gibi bir durum yaşamadım.

Anlattigim gbo uzucu olan; hd'3'870 zamani olan nvidia oclu oynatiyo sikintisi yok :)

Sans isi tabi ama evga vs gbi bi marka olamaz sapphire,zotac

• Sapphire almaya karar verdim. MSI üretim olanlar maalesef heryerde bulunmuyor. Teknobiyotik ve Sinerji de sadece Sapphire modelleri mevcut. Ürün çeşitliliğin den Teknobiyotik üzerinden alacağım. Umarım kablolama ve toplamayı düzgün yaparlar. Ancak hala korkmuyor da değilim.
  • Sapphire gayet iyi amd için. Ben 390x ile 68-72 dereceyi bench testleri dışında geçemedim. Çok ısınıyor yanıyor diyenleri de anlamıyorum. Kart zaten masa üstü standart kullanımda 60 dereceye kadar fan çalıştırmıyor. Kartı kart incelemelerinde verilen değerlerden daha çok ısınanın kasasında hava akımında bir düzensizlik vardır. Bundan önce Asus 290x kullandım onda da hiç şikayetim olmadı. Elde ettiğim sıcaklık değerleri hep incelemelerin altında oldu. Sitelere gelirsek daha önce sorun yaşamadım ben bunlarla. Bir iki de garantilik güç kaynağı olayım vardı. Onlar da sorunsuzdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.