Şimdi Ara

Sapphire Rx 470 Nitro OC 4gb ile ilgili sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sapphire Rx 470 Nitro Oc 4gb almayı düşünüyorum. Sistemim:
    Anakart: Asus p8p67 LE
    İşlemci: Intel İ5 2500k
    Ekran kartı: Ati Radeon 6950hd 1gb
    Ram: 2x2x2x2 ripjaws ddr3 ram
    HDD:Samsung spinpoint 1tb 7200rpm
    PSU: 450watt

Ekran kartını almadan önce bir kaç sorum olacak:
    1- PSU değiştirmeme gerek var mı?
    www.realhardtechx.com
    PSU REQUIREMENTS - RealHardTechX
    http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page362.htm
    bu siteye baktığımda eski ekran kartım 50watt daha fazla güç istiyor. Bu nedenle PSU değiştirmeme gerek yok gibi geldi ama emin olamadım.
    2- Anakartımın PCI-e 16x 2.0 ekran kartı yeri var. Rx 470 ise 3.0 ekran kartı. Oyunlarda sorun çıkar mı, fps farkı çok olur mu. Anakart değiştirmeli miyim?
    3- OC yapmayı düşünmüyorum. Bu nedenle hazır OC'li olan ekran kartı istiyorum. Bu kart işimi görür mü?
    4- İşlemci darboğaz yapar mı. ( Oyunlarda ayarları yukarı getirdiğimde işlemci tıkanır kalır mı yoksa idare eder mi )
    UserBenchmark
    UserBenchmark: Intel Core i5-2500K BX80623I52500K
    http://cpu.userbenchmark.com/Intel-Core-i5-2500K/Rating/619
    bu siteye göre en iyi işlemciden %20 yavaşmış bu nedenle değiştirmek için acele etmeyin diyor. Yine de emin olamadım.
    5- Inventus'ta iki çeşidi var 4gb olanların, display port birinde daha fazla. Farkı tam anlayamadım.
    inventus
    SAPPHIRE 11256-00-20G Radeon RX 470 OC PCI-E16 3.0, 4GB/256bit GDDR5, HDMI, 3xDisplayPort Ekran kartı - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=7953
    ,
    inventus
    SAPPHIRE 11256-01-20G NITRO+ Radeon RX 470 PCI-E16 3.0, 4GB/256bit GDDR5, 2xHDMI, DVI, 2xDisplayPort Ekran kartı - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=7952

Hangisini almalıyım?
    6- 4gb oyunlar için yeterli mi? Yoksa yakın zamanda 4gb yetmeyebilir mi? ( İlerde sistemin kalanını değiştirdiğimde ekran kartı geri kalmasın diye)
    7- Ekran kartı seçimim iyi mi ? Değilse başka önereceğiniz alternatifler nelerdir?
    Yardımlarınızı bekliyorum :)

• 1.psu degiştirmeye gerek yok hd6950 kaldıran psu rx470i rahat kaldırır.

2. performansa etki etmez die biliriz etki etse %1flndır oda önemsiz bşy zaten.

3.oc'lu modelleri tercih edebilirsiniz ama ekrankartına oc yapmak çok kolaydır programla frekans artırırsınız olur hemen zaten.

4.işlemci genel manada bi darboğaz yapmaz ama bazı işlemciyi çok zorlayıcı oyunlarda multiplayerda özellikle
    Bf1 gibi yapabilir ozmnda işlemciye oc yaparsın darboğazdan eser kalmaz.

5.inventusda biri custom model biri referans kart referans modeller çok ısınıo tavsiye etmem

6.ilerdeki oyunlarda 4gbdan fazla vram isticegi aşikar ileriye dönük pc istiyorsanız 8gb olandan alın derim

7.bunu almanız daha iyi olur.
    inventus
    GIGABYTE RX 480 G1 Gaming 8G GV-RX480G1 GAMING-8GD, Radeon RX480 PCI-E16 3.0, 8GB/256bit GDDR5, DVI, HDMI, 3xDisplayPort Ekran kartı - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7990

8.kullandınız psuda pcex girişi 6pinmi yoksa 6+2pinmi ?

9.pcex 6pim ise dönüştürücü almanız lazım

10.http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7990

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanıt için çok teşekkürler, psuya evde bakayım ama 5-6 senelik var, belki yeni psu alırım artık. Bir de sapphire nitro olanı ısınma yapmıyor diye biliyorum, gigabyte kart hiç kullanmadığım ona da bakayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynı kartı alırken garanti olsun diye yanında corsair cs650 aldım benimde eski psu450w tı hd6870 karttı eskisi ayrıca 4-5 senelik psu dediğine göre 8 pinli güç girişi olmayabilir psu alman gerekebilir benim gibi

• Farkı verebilirim etkilemez diyorsan 8 gb ileride farkeder epey, şu an 4 biraz standart oldu o güçteki kartlar için. 8 kafanı rahat ettirir, şu anda bile 4 gb vrami geçecek bi çok oyun bulabilirsin. Yani 8gb rx 470 veya 480 daha iyi olur her türlü, farka değer, arada çok fark yok sonuçta bir kere alacaksın. 4gb çok mu kötü ama, değil tabii ki, işini görür gayet. En ucuza en iyi performansı alırsın yine.

Onun haricinde 2500k ile rx 470 bence güzel uyumlu olur, işlemcide overclock olmasa bile. Oraya da çok takılma.

Psu için de zaten eski kart daha fazla güç çekiyor, kafan takılmasın, ekstra hafifler rahatlar bile zaten, giriş yoksa bile dönüştürücüyle halledersin, ha eskidi dersen, çok oldu alalı dersen yeni güzel bir psu alabilirsin tabii.

rx 470 ler için de bölümdeki rx konusuna bakabilirsin, en son bi arkadaş rx 470 farklı markaları incelemiş açıklamış, son sayfadaydı. Ona göre kararını verirsin. Hepsinin farklı artı ve eksi yönleri var

• quote:

Orijinalden alıntı: kivanc1988

Farkı verebilirim etkilemez diyorsan 8 gb ileride farkeder epey, şu an 4 biraz standart oldu o güçteki kartlar için. 8 kafanı rahat ettirir, şu anda bile 4 gb vrami geçecek bi çok oyun bulabilirsin. Yani 8gb rx 470 veya 480 daha iyi olur her türlü, farka değer, arada çok fark yok sonuçta bir kere alacaksın. 4gb çok mu kötü ama, değil tabii ki, işini görür gayet. En ucuza en iyi performansı alırsın yine.

Onun haricinde 2500k ile rx 470 bence güzel uyumlu olur, işlemcide overclock olmasa bile. Oraya da çok takılma.

Psu için de zaten eski kart daha fazla güç çekiyor, kafan takılmasın, ekstra hafifler rahatlar bile zaten, giriş yoksa bile dönüştürücüyle halledersin, ha eskidi dersen, çok oldu alalı dersen yeni güzel bir psu alabilirsin tabii.

rx 470 ler için de bölümdeki rx konusuna bakabilirsin, en son bi arkadaş rx 470 farklı markaları incelemiş açıklamış, son sayfadaydı. Ona göre kararını verirsin. Hepsinin farklı artı ve eksi yönleri var

Güzel özetlemişsin 👍🏼 Benim gibi fazla oyun oynamayanlar için 4gb ideal ben öyle yaptım şahsen fazladan 150-200 lira vermeye gerek duymadım. Fazla oyun oynamayanlar için 4gb ideal olucaktır almışken bikere alayım diyenler varsa 8gb düşünebilir. 👍🏼

• Çok sağolun arkadaşlar, 8gblık rx 470 veya 480 alayım en iyisi, ilerisi için daha uygun fazla VRAM olması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada eski tarihli bir yazımdan güç kaynağımın markasını buldum :)
    Kasam Cooler Master 690 2 (RC 692)'ymiş. İçerisinde GX 650watt PSU var. PSU'nun özellikleri:
    GX 650W Güç Kaynağı Bağlantı Çeşitleri:
    1x 20+4 pin anakart güç çıkışı
    1x 4+4-pin CPU 12V çıkışı
    2x PCI-Express Ekran Kartı için 6+2 pin güç çıkışı
    3x 4-pin çıkış (IDE HDD/DVD)
    1x 4 pin Floppy çıkışı
    6x SATA çıkışı

6+2 yazdığı için ekran kartı için ekstra dönüştürücü almama gerek yok sanırım. Bu arada RX 480 ve 8gb olan ekran kartları 1200TL'yi buluyor. O aşamaya da gelince 1400TL'ye 6gblık GTX 1060 var. Biraz daha arttırayım derken iyice yükseliyor fiyatlar :)
    Ben en iyisi 4gb Saphire rx 470 nitro alayım diyorum . 890TL'ye geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vertibird

Bu arada eski tarihli bir yazımdan güç kaynağımın markasını buldum :)
    Kasam Cooler Master 690 2 (RC 692)'ymiş. İçerisinde GX 650watt PSU var. PSU'nun özellikleri:
    GX 650W Güç Kaynağı Bağlantı Çeşitleri:
    1x 20+4 pin anakart güç çıkışı
    1x 4+4-pin CPU 12V çıkışı
    2x PCI-Express Ekran Kartı için 6+2 pin güç çıkışı
    3x 4-pin çıkış (IDE HDD/DVD)
    1x 4 pin Floppy çıkışı
    6x SATA çıkışı

6+2 yazdığı için ekran kartı için ekstra dönüştürücü almama gerek yok sanırım. Bu arada RX 480 ve 8gb olan ekran kartları 1200TL'yi buluyor. O aşamaya da gelince 1400TL'ye 6gblık GTX 1060 var. Biraz daha arttırayım derken iyice yükseliyor fiyatlar :)
    Ben en iyisi 4gb Saphire rx 470 nitro alayım diyorum . 890TL'ye geliyor.

1400 liraya 1060 yerine
    1200 lira rx 480 daha iyidir.
    Kafan karışmaması için bütçene göre alman daha hayırlı olacaktır rx 470 4gb f/p açısından iyi kartlardır 8gb düşünürsen eğer rx 470 yerine 480 daha iyi seçenektir ikisi arasında ahım şahım pek fark olmasada 480 bi üst model oldugu için tercih edilesi karttır.

• Çok teşekkürler xtreme28 peki rx480 8gb modeller arasından hangisini önerirsin? Msi gamingx güzele benziyor mesela ama Asus strinx, sapphire nitro gibi seçenekler var. Gigabyte modeli mesela gamingx ten epey daha ucuz, bir de başında isim olmayan düz rx 480ler var onlar daha mı kötü.

• quote:

Çok teşekkürler xtreme28 peki rx480 8gb modeller arasından hangisini önerirsin? Msi gamingx güzele benziyor mesela ama Asus strinx, sapphire nitro gibi seçenekler var. Gigabyte modeli mesela gamingx ten epey daha ucuz, bir de başında isim olmayan düz rx 480ler var onlar daha mı kötü.

Başında isim olmayanlar referans modellerdir sanırım marka konusunda bşy diyemicem sapphireden hiç şaşmadığım için sapphire öneririm ben diğer markaları hiç kullanmadığım için bilgim yok araştırma dahi yapmadan sapphire rx 470 nitro+ 4gb modelini aldım. Yine kart değişsem yine sapphire alırım yani :) diğer markalar hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur ne desem yalan çıkar şimdi benim kullandıgım kartı soracak olacaksan bilgiler verrbilirim.

Kart boşta 28-32 derecelerde
    Yükte ise 72-77 derece
    Fan ise yükteyken %30 dolaylarında ve sessiz çalışıyor, boştayken fanlar haliyle çalışmıyor 54-55 dereceye yaklaştığında çalışıyor.
    Güç ise 98,5watt çekiyor yükte
    Arka alüminyüm plaka sayesinde ısıyı dışarı yayıyor.
    Fanlar çıkarılıp takılabilir kolayca temizlik açısından artısı diyebilirim,
    Ayrıca ayarlanabilir rgb led görülmeye değer diyebilirim.,
    Açıkcası tasarıma hayran kaldım 👍🏼

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme28

quote:

Çok teşekkürler xtreme28 peki rx480 8gb modeller arasından hangisini önerirsin? Msi gamingx güzele benziyor mesela ama Asus strinx, sapphire nitro gibi seçenekler var. Gigabyte modeli mesela gamingx ten epey daha ucuz, bir de başında isim olmayan düz rx 480ler var onlar daha mı kötü.

Başında isim olmayanlar referans modellerdir sanırım marka konusunda bşy diyemicem sapphireden hiç şaşmadığım için sapphire öneririm ben diğer markaları hiç kullanmadığım için bilgim yok araştırma dahi yapmadan sapphire rx 470 nitro+ 4gb modelini aldım. Yine kart değişsem yine sapphire alırım yani :) diğer markalar hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur ne desem yalan çıkar şimdi benim kullandıgım kartı soracak olacaksan bilgiler verrbilirim.

Kart boşta 28-32 derecelerde
    Yükte ise 72-77 derece
    Fan ise yükteyken %30 dolaylarında ve sessiz çalışıyor, boştayken fanlar haliyle çalışmıyor 54-55 dereceye yaklaştığında çalışıyor.
    Güç ise 98,5watt çekiyor yükte
    Arka alüminyüm plaka sayesinde ısıyı dışarı yayıyor.
    Fanlar çıkarılıp takılabilir kolayca temizlik açısından artısı diyebilirim,
    Ayrıca ayarlanabilir rgb led görülmeye değer diyebilirim.,
    Açıkcası tasarıma hayran kaldım &#128077;&#127996;

İyisi mi modelleri biraz araştırıp Rx 480 8gb alayım :) Sapphire Nitro gayet güzele benziyor, bi de msi gaming x'i beğendim.

• Birkaç gün önce İnventus'tan MSI Rx 480 8gb aldım. Gayet memnunum, son derece sessiz ve ısınmıyor. Herkese tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.