Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkürler inşallah hallederim problemi.
Bilgisayarı açtığımda ekranda faklı yerlerde küçük siyah kareler gördüm nayıp sönüyorlar ve maouse üstüne getirdiğimde kayboluyorlar.Hemen aklıma ekran kartı sıcaklığı geldi ve aynen Vatan Bilgisayardan 2 hafta önce aldığım Sapphire Radeon HD 7850 1 Gb 256bit ekran kartım masaüstünde hiçbirşey yapmazken 62-65 derecelere çıktığını farkettim.
Aktivite %92 gözüküyor bir süreliğine antivirüs programı kullanmamıştım hemen bitdefender yükledim ve şuan 3000RPM fan hızıyla ekran kartını 45 derecede tutup bilgisayarı taratıyorum.Macun değiştirdim onda da sorun yok aklıma gelen bunlar.
SAYGILARIMLA
1.macunu değiştirerek kartın garantisi öldüğünü bilmenizi isterim yerinizde olsam kartı farklı bir pc de dener test ederdim
quote:
Orijinalden alıntı: Can_R6
1.macunu değiştirerek kartın garantisi öldüğünü bilmenizi isterim yerinizde olsam kartı farklı bir pc de dener test ederdim
İİLginç bir sorun var bu ekran kartına binen yükü bulmak için görev yöneticisinden bazı programları tek tek denemeye karar verdim ve "explorer" ı kapattığımda ekran kartındaki yük %95'ten %1'e indi ve explorer kapanmadı yani alttaki start tuşu masaüstü kapanmadı acaba explorer gibi gözüken bir virüs mü var bilmiyorum bit defender güncel ve taratıyorum fakat bulamıyor.
Bu arada ekran kartını açarken macun için hiç bir kağıt vs. yırtmadım yine de gitti mi garantisi yada nasıl gidiyor.
Saygılarımla.
kağıt yırtmayla alaka yok karta yetkisiz bir müdahale yapıldıgı için garanti dışı kalır fabrika zaten macunu sürüp yolluyor sizin macunu değiştirmeniz mantıksız olmuş çünkü ekran kartı 90-100 dereceyi görmüyorki.
quote:
Orijinalden alıntı: Can_R6
kağıt yırtmayla alaka yok karta yetkisiz bir müdahale yapıldıgı için garanti dışı kalır fabrika zaten macunu sürüp yolluyor sizin macunu değiştirmeniz mantıksız olmuş çünkü ekran kartı 90-100 dereceyi görmüyorki.
Peki nasıl anlaşılıyor yetkisiz müdahale olduğu?
Ayrıca macunun ısı düşürme gibi bi kabiliyeti yok sadece ısı iletimi için yani bunun 100 dereceside 60 dereceside bir ,ha "sen neden sürdün o zaman?" derseniz ben macun miktarını az gördüm ve sürdüm (çamur gibi bulamaç sürmedim tabi) bunda kötü bişey yok garanti dışı kaldıysa hatam orda olmuş fakat ben nasıl anladıklarını hala anlamadım.
vidaları söktüğünde iz vs oluyor adamlar anlıyor hertürlü direk sana yıkıyorlar işi anlayacağın onlarda ne göz var hocam bir bilseniz :)
Shapphire Hd 7850 1Gb bende Vatan'dan aldım 3 aydır kullanıyorum ısınma sorunu ile felan karşılaşmadım kardeş kartında sorun olabilirmi acaba, her oyunuda açıyorum kasmadan yani
quote:
Orijinalden alıntı: PcProf.
Shapphire Hd 7850 1Gb bende Vatan'dan aldım 3 aydır kullanıyorum ısınma sorunu ile felan karşılaşmadım kardeş kartında sorun olabilirmi acaba, her oyunuda açıyorum kasmadan yani
virüs kaynaklıymış hallettim teşekkürler cevap için :)
bu gibi sorunlar çok var boot atıyor galiba bilmiyorum kis 2013ile tarattıgımda ismini vermedi benimde başıma gelmişti 2dk bırakınca 60lara cıkıyor derece mouseyi haraket ettirince geri dönüyor kis-2012 2013 ile taratmanı tavsiye ederim tarattıktan sonra düzeldi veya format
quote:
Orijinalden alıntı: İnvincible739
quote:
Orijinalden alıntı: PcProf.
virüs kaynaklıymış hallettim teşekkürler cevap için :)
Ne demek :D kart canavar gibi her oyunu açıyor iyi bir işlemcin varsa :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme