Bildirim
Sapphire R9 280x Vapor-x oc İNCELEME (7. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
daha önce kullandıgım nvidia kartların sınırı 1296 mhz di bu kartın ki 1241 yani takoz -
-
quote:
Orijinalden alıntı: THEKNIGHT
quote:
Orijinalden alıntı: _Tony Montana_
furmark başa bela
3-4 saatlik oyun sonrası bile 80 dereceyi görmezken 5 dklık furmarkla 106 derece gördüğümde bende de benzer durum olmuştu gpu 80 dereceydi ama fan dalga yapa yapa hızlanıp yavaşlayınca ne oluyor diye baktığımda vrm sıcaklıklarını görmüştüm , dediğiniz gibi 100 derece sonrasında gpu hızını düşürüp vrmyi serinletmeye çalışıyor olsa gerek.
stabilite için furmark falan denemeyin oyunda yada 3dmark vb testler deneyin.
Evet sonunda 1250-1800 de stabilite yakaladım 1.25 voltaj ile. hep % 99 kullanıyor gpu yu ve süper fps ler alıyorum battlefield 4 te :) ve de bişey diyim mi gpu sıcaklığı 62 dereceyi geçmedi, vrm lerde 70-80 arası :)) şimdi amacım fan hızları ile sıcaklık kontrolü ve artışı :)
Bilinçsizce yapilan hiz asirtma tamamen aldiginiz urunun canina kastetmektir hergun. Sizde aynen onu yapmissiniz ve yapmaya devam ediyorsunuz. Ozellikle Amd kartlara sivi blok almadan o.c yapmayi tavsiye etmiyorum zira cok fazla isinan kartlar ve ayrica cok iyi bir custom hava sogutma bile kartlari serinletmeye hiz asirtmada pek yetmemekte. Siz Vrm sicakligini 7/24 70 80 dereceyi gecmemekte deyip zil takip oynuyorsaniz, fazla uzun surmez o kartin uzerine bir soguk su icip helvasini yemeniz...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
nvidia kartlari bilmiyorum kaca cikar kacta takoz olur ama bf serisinde isini goruyorsa sorun yok.bf3'te fazlasiyla yetiyordur bf4'te de patch filan yapacaklar kurtarmasi lazim. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: B.M.W
Daha önce GTX770 ile aldığım skorlar :
o kadar gpu core yaparsam ben de çıkarım hocam :D benden nerdeyse 140 mhz daha fazla koymuşsun yine de beni maksimumda 3 fps geçmişsin ;)
ayrıca sıvı soğutmamı var nedir o kadar core ?
farklı gpu ve mimaridaki gpu ların kıyaslaması saat hızıyla yapılmaz, ona kalırsa ben GT640 ı 1333Mhz e çıkardım ve sizin düşüncenize göre hareket etmiş olsaydık GT640 ın bu hızdayken 290 ı çok rahat geçmesi gerekirdi ama yarısı bile etmez.
3 yada 5 fps diye bir kıyas da olmaz 10 fps lik bir karede 3 fps fark demek %30 demektir , 100fps lik bir karede 3 fps ise %3 demektir bunlar çok farklı şeyler...
o kart colorful igame extreme model hava soğutmayla bile o hızlara çıkabiliyor.
-
Hocam r9 280x ile gtx 770 hemen hemen aynı skorları almışlar.Biraz 770 önde.R9 280x 3gb belleğe ve 384 bit bant genişliğine sahip olduğunu düşünürsek bu durumda bu iki kart arasında kalacaklara r9 280x önermek daha mantıklı olmazmı ki, amd hızla gelişiyor. -
bf4te fazlasıyla yeterli normalde 67 fps altına düşmüyor birtek shangai mapında bina yıkıldıgında 47 fpsye düşüyor ondan sonra geri yükseliyor hatta zaman zaman 100 fpslerde dolasıyor -
quote:
Orijinalden alıntı: FIREWALL
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: _Tony Montana_
furmark başa bela
3-4 saatlik oyun sonrası bile 80 dereceyi görmezken 5 dklık furmarkla 106 derece gördüğümde bende de benzer durum olmuştu gpu 80 dereceydi ama fan dalga yapa yapa hızlanıp yavaşlayınca ne oluyor diye baktığımda vrm sıcaklıklarını görmüştüm , dediğiniz gibi 100 derece sonrasında gpu hızını düşürüp vrmyi serinletmeye çalışıyor olsa gerek.
stabilite için furmark falan denemeyin oyunda yada 3dmark vb testler deneyin.
Evet sonunda 1250-1800 de stabilite yakaladım 1.25 voltaj ile. hep % 99 kullanıyor gpu yu ve süper fps ler alıyorum battlefield 4 te :) ve de bişey diyim mi gpu sıcaklığı 62 dereceyi geçmedi, vrm lerde 70-80 arası :)) şimdi amacım fan hızları ile sıcaklık kontrolü ve artışı :)
Bilinçsizce yapilan hiz asirtma tamamen aldiginiz urunun canina kastetmektir hergun. Sizde aynen onu yapmissiniz ve yapmaya devam ediyorsunuz. Ozellikle Amd kartlara sivi blok almadan o.c yapmayi tavsiye etmiyorum zira cok fazla isinan kartlar ve ayrica cok iyi bir custom hava sogutma bile kartlari serinletmeye hiz asirtmada pek yetmemekte. Siz Vrm sicakligini 7/24 70 80 dereceyi gecmemekte deyip zil takip oynuyorsaniz, fazla uzun surmez o kartin uzerine bir soguk su icip helvasini yemeniz...
Alakası yok ben aynı şeyi hd 7950 ile yaptım ve 2 sene aynı performansta çalıştı sonra da sorunsuz arkadaşa sattım ki daha fazla ısınıyodu bundan. bu gpu sıcaklığı overclockta bile maksimum 65 , vrmler de 80 civarı. yani sorun yok . vrm ler 120 dereceye kadar dayanıklıdır. ayrıca 100 derecenin altı yani 90 dereceler " safe zone " yani güvenli olarak kabul edilir. onun için bilmeden yorum yapmayınız. ayrıca ben 7/24 demedim en zorladığı dönemlerde 80 derecelerde yoksa oyun oynamazken 30 derece. birde bu üründen kullanan yabancı forumlarda herkes benden bile fazla voltaj vermiş. benim kart ısınsa çok dediğiniz doğru. 1.25 voltaj gayet normal bu kart için. 1240/1800 gayet serin çalışmakta.
bak bi adam safe vrm heat sormuş ne yazmışlar:
80ºC under load is actually a very good temp for any card's core/memory, so you don't need to worry. You should only worry, when you reach temps near 100º on the core, which is very near the threshold temp for the core to throttle down.
kısaca 80 derece gayet iyi bir sıcaklık. endişe etmeyin demiş. benim dediğim gibi 100 derece ve üstünde endişe edilmeli yani 80-90 larda sorun yok ;)
biri de bunu doğrulamış :
Most MOSFETs are engineered to operate around 100c continuously.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 12 Ocak 2014; 15:31:50 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: kankatree
bf4te fazlasıyla yeterli normalde 67 fps altına düşmüyor birtek shangai mapında bina yıkıldıgında 47 fpsye düşüyor ondan sonra geri yükseliyor hatta zaman zaman 100 fpslerde dolasıyor
aynı R 280X gibi :) benimki de benzer. o zaman r8 280x almak daha mantıklı ilerde ram ihtiyacı artacağından. bi de mantle var tabi :) -
-
Arkadaşlar bi de şöyle bi durum var. şimdi benim kart 74 dereceyi geçmiyor hiç bi zaman. çünkü gpu 74 derece olduğunda vrm ler 109 oluyor ve throttle down yapıyor ( hız kesme ) demiştim ya. yani benim burda vrm ısısı gpu ısısının önüne geçmekte. 74 derece üstünü göremiyorum gpu ısısında. otomatik fanda gpuyu 74 derecede gördüğünden % 50 nin üstüne de çıkmıyor ( vrm ısısını dikkate almıyor fan) ben de mecbur elle giriyorum %60-70 arası . örnek bi senaryo vereyim:
berlirli overclocklar ile
gpu ısısı 55 iken vrm 70 civarı (fanlar % 60 da tuttuğum zaman.)
gpu ısısı 65 iken vrm 80 civarı (fanlar % 60 da tuttuğum zaman.)
gpu ısısı 70 iken vrm 90-100 civarı (fanlar % 60 da tuttuğum zaman.)
gpu ısısı 74 iken vrm 109 (fanlar % 100 de tuttuğum zaman bile 74 dereceden yukarı gpu sıcaklığı yok ama 109 da vrm ve throttle yapmakta bu yüzden gpu da 74 derecenin üstünü görememekteyim . benim overclock limitim 109 vrm sıcaklığı.)
bende 1240/1800 ü yani " gpu ısısı 65 iken vrm 80 civarı (fanlar % 60 da tuttuğum zaman.)" bu senaryoyu alıyorum.
kısaca vrm leri soğutmak mümkün mü ?
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: trktlh
Hocam r9 280x ile gtx 770 hemen hemen aynı skorları almışlar.Biraz 770 önde.R9 280x 3gb belleğe ve 384 bit bant genişliğine sahip olduğunu düşünürsek bu durumda bu iki kart arasında kalacaklara r9 280x önermek daha mantıklı olmazmı ki, amd hızla gelişiyor.
bmw deki sisteme bu 280x taksan çok daha fazla puan alır baksana test sistemini bile gizlemiş -
Sapphire R9 2xx serisinde vrm ısınması sorunu yaşayanlara çözüm bulundu :)
Arkadaşlar aldığım sapphire r9 208x bazı bios probleminden dolayı vrm'ler belli bir overclock ile çok ısınmaktaydı ve bu bir önceki biosta yokmuş bu sorun ama eski biosu da kabul etmiyor modlamadan. Şimdi sorun şuydu aslında sapphire 2 ayrı vrm üreticisi ile çalışmakta ve bundan bi tanesi daha yüksek overclock a dayanıklıyken diğeri nispeten biraz daha az overclock olabilmekte ve bu yüzden belli bir ısınma yaşamakta belli overclocktan sonra ve de vrm 95 yi aşmaktaydı ve hatta aşırı stress testinde ve düşük fan hızındayken 110 derece olduğu zaman thrrottle yapmaktaydı. yani kullandığı vrm ye göre değişiyo bir kart diğerine göre. şimdi bunu araştırdım ve bi site var orda düzgün biosu modlarmışlar ve de şu anda en üst overclockta bile 1.3 voltta bile mesela vrmler 75 dereceyi geçmiyor stress testinde. winflash programı ile bu modlanmış biosu attım şu an 20 derece daha azaldı ısılar ve süper performanslı bi kart oldu
o site bu :
litecointalk.org
litecointalk.org | 521: Web server is downhttps://litecointalk.org/index.php?topic=10313.165
Aldığında yeni biosla gelensapphire r9 280 vapor-x kullanıcıları kesinlikle göz atmalı.
burda da farklı kartlar için bu konuda iyileştirilmiş ve modlanmış bioslar var :
litecointalk.org
litecointalk.org | 521: Web server is downhttps://litecointalk.org/index.php?topic=12369.225
Şu anda kullandığım biosu da atayım . sapphire vapor-x 280x için. mükemmel değerlerde, ısınmayan, serin canavar gibi bir kart oldu bu biosla:
Upload.Gen.TR
Sapphire E21004 V44 K2 NT AGR - Upload.Gen.TRhttp://www.upload.gen.tr/d.php/www/eTyTg/Sapphire_E21004_V44_K2_NT_AGR.rom.html
muhtemelen sapphire de official bios çıkartıp düzeltecek ama onları bekleyemem derseniz winflash le kendiniz flashlayın süper bir kartınız olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 17 Ocak 2014; 20:28:16 >
-
Öncelikle hayırlı olsun yeni oyuncağın kardeş biraz önce bir inceleme okudun ZOTAC' ın 660 Tİ modelini kullanıyorum ve oyun testlerinde 660 Tİ hep önde güç tüketimi sıcaklık dereceleri falan derken bence bu kart sadece AMD nin yeni program desteği için alınır oda mantle bunun dışında kart hala enerji tüketiminde toplam sıcaklık değerinde olgunlaşması gereken bir kart üstelik bu kart AMD nin güncel Fiyat Performans kartı olarak lanse ediliyor. Sapphire' nin işçiliği dışında bu kart' ın alınması için biraz daha erken diye düşünüyorum. yinede güle güle kullan ancak 660Tİ ile karşılaştırıp alsan daha iyi bir netice alırdın diye düşünüyorum.
Her Zaman Enerji Verimliliği ve Fiyat Performans Değerlendirmesini ön planda tutarım herkese de tavsiyem Fiyat performans ve Enerji Verimliliğine odaklanarak tercihte bulunun olur.
Sistemim
Anakart Gigabyte 890GPA UD3H
AMD Phenom II 970BE
Ram Corsair 2X4 GB çift Modül Vengeance 1866 Dual Kit 16GB
PSU Thermaltake TPG-850MPCEU Toughpower Grand 850W Modüler 14cm Fanlı 80+ GOLD PSU
Harddisk WD 500 GB
Ekran Kartı Zotac 660Tİ AMP
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imset -- 12 Şubat 2014; 9:59:48 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: imset
Öncelikle hayırlı olsun yeni oyuncağın kardeş biraz önce bir inceleme okudun ZOTAC' ın 660 Tİ modelini kullanıyorum ve oyun testlerinde 660 Tİ hep önde güç tüketimi sıcaklık dereceleri falan derken bence bu kart sadece AMD nin yeni program desteği için alınır oda mantle bunun dışında kart hala enerji tüketiminde toplam sıcaklık değerinde olgunlaşması gereken bir kart üstelik bu kart AMD nin güncel Fiyat Performans kartı olarak lanse ediliyor. Sapphire' nin işçiliği dışında bu kart' ın alınması için biraz daha erken diye düşünüyorum. yinede güle güle kullan ancak 660Tİ ile karşılaştırıp alsan daha iyi bir netice alırdın diye düşünüyorum.
Her Zaman Enerji Verimliliği ve Fiyat Performans Değerlendirmesini ön planda tutarım herkese de tavsiyem Fiyat performans ve Enerji Verimliliğine odaklanarak tercihte bulunun olur.
Sistemim
Anakart Gigabyte 890GPA UD3H
AMD Phenom II 970BE
Ram Corsair 2X4 GB çift Modül Vengeance 1866 Dual Kit 16GB
PSU Thermaltake TPG-850MPCEU Toughpower Grand 850W Modüler 14cm Fanlı 80+ GOLD PSU
Harddisk WD 500 GB
Ekran Kartı Zotac 660Tİ AMP
660ti mı ?
ben bu kartla 770 i geçiyorum 780 seviyesine geliyorum. ti mı kaldı :) :
hangi oyun testlerinden bahsediyosun overlocksuz hali bile % 20 önde oyun testlerinde :
TechPowerUp
MSI R9 280X GAMING 3 GB Reviewhttp://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_280X_Gaming/26.html
/>
/>
ve diğer incelemeler :
GPUBoss
Radeon R9 280X vs GeForce GTX 660 Tihttp://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-280X-vs-GeForce-GTX-660-Ti
http://www.hwcompare.com/15849/geforce-gtx-660-ti-vs-radeon-r9-280x/
bir de bu bendeki OC edition. yani overclocklu hali bi de kendim 1220/1800 yaptığımda gtx 770 epey geçiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 12 Şubat 2014; 14:17:00 >
-
Hocam konu tekrar yukarılara gelince bakayım dedim ama heaven 4 ve valley dışında başka bir test eklememişsin geçen sürede Artı bir gpu-z ssi eklesen şöyle stok ve oc li sonuçları ayrı toplasan güncel sürücülerle beraber daha iyi olmaz mı?
Mevcut stabil hızların sanırım 1240/1800(efektif 7200) de.Zaten kartının 770 seviyesinde olduğunu biliyorsun ama ilave olarak 780 seviyesine geliyorum demişşsin acaba bu sonuçlarına göre mi bu kanıya vardın sence bu mümkün mü?Hani forumda hem 770 hemde 780 sonuçları olmasa ve inceleme sitelerine göre yorumlasak bir nebze olabilir derdik ama her şey ortada be hocam bu kartın 780 ni yakalayabilmesi için 1.5 280x olması lazım.Bunları tartışmak için yazmıyorum baştan söyleyeyimde sonra tatsızlık olmasın geçenki konuda mesajlarını görünce yazıp yazmamakta tereddüte kaldım ama sorun yaşamayız diye düşünüyorum.
Hem 770 i hemde 780 i kullandım.780 ini aktif olarak kullanmaya devam ediyorum.İnceleme sitelerinden birkaçı hariç yani tarafsız olanları hariç diğerlerinin sonuçlarına güvenmem.Aynı donanıma sahip olduğum birkaç inceleme aynı ayarlarda sonuç almama rağmen nedense arada 20 kareye kadar çıkabilen farklar oluyor buda bizlere çok güvenmememiz gerektirdiğini gösteriyor.Çoğu forumda bu tür kartların benchmark sonuçları bir başlık altında toplanıyor ve oradan tüm forum kullanıcıları gerçek performansları takip edebiliyor.Keşek bizdede olsa ama ortak düşünceleri bir başlık altında toplamak çok erken bizler için.
Şimdi gelelim mevzuya elimde daha önce var olan gtx 770 sonuçları(1267/7800)
Üzerinden çok sürücü geçti ama elimde olanları bunlardı.Gördüğün gibi iki kartta oc olunca fps ve puan farkı ihmal edilecek düzeyde çok az.
Stok hızdaki gtx 780 sonuçlarım için
http://forum.donanimhaber.com/m_80931368/mpage_2//tm.htm#85846147
Bunuda eski sürücülerle yapmıştım ama son sürücüde olsa stok sonuçlar pek değişmedi.
Bu sonuçlara yaklaşabilmen için kartını tahminimce bir 150-200 mhz daha gpu bazında artırman gerekir.Aynı durum oyunlar içinde geçerli.Senin ocli sonuçlarınla stok 780 arasında %20-30 arasında performans farkı var.Yani mevcut soğutması ile kartını 1400 mhzlere çıkarabilirsen işte o zaman kartın gtx 780 seviyesine gelir yoksa çok zordur şimdiki hızlarında.Hep diyorum inceleme siteleri yanıltır diye hepde öyle oluyor.Ayrıca 780 i oc yapınca durumlar çok değişiyor bunu zaten söylememe pek gerek yok sanırım.
Sözün kısası kartın çok iyi ama bir 780 olamazgtx 680............gtx770-r9 280x bandı çok yakın ve benzer performanstalar arada bellek hızı-bellek miktarı-mantle gibi faktörlerden r9 280x bir adım daha öne çıkıyor ama son tercih her zaman biz kullanıcılarındır. Bunları herhangi bir tartışma ortamı yaratmak-konunuzu başka yönlere çekmek için değil bu işlerden anlamayan sadece test sonuçlarına bakarak" vay r9 280x e bak 1500 tl lik 780 i bile yakalıyormuş ne kartmış be" diyebilecek ve karar aşamasında olabilen arkadaşların bilgilenmesi için paylaştım.Teşekkürler,
incelemenizin başka testlerle gelişmesi dileğiyle.
-
Hayırlı olsun Vapor-x Tri-x mi yoksa bu mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X