Şimdi Ara

Sapphire R9 280x Vapor-x oc İNCELEME (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
9.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _Tony Montana_

vrm sıcaklıkları ne durumda ?

http://www.overclock.net/t/1451934/sapphire-r9-280x-vapor-x-problems

evet hocam vrm lar fazla voltajdan dolayı coşmuş ve de furmark testi de iyice kartı zorladığından vrm ler 110 dereceyi bulduğundan % 63 e düşüyomuş. şimdi denedim biraz voltaj ve mhz düşürüp ve de biraz da fanı elle yüzdesini arttırdıktan sonra sorun ortadan kalktı oyunlarda. furmarkta da ortadan kalkıyo ama mesela battlefield 4 te 70-80 olan wrmler furmarkta 100 leri bulmakta. onun için oyunlarda ne kadar gidebilirsem gidecem voltaj ve mhz de stabil olarak . şimdi denemekteyim.

• THEKNIGHT kullanıcısına yanıt
    furmark başa bela

3-4 saatlik oyun sonrası bile 80 dereceyi görmezken 5 dklık furmarkla 106 derece gördüğümde bende de benzer durum olmuştu gpu 80 dereceydi ama fan dalga yapa yapa hızlanıp yavaşlayınca ne oluyor diye baktığımda vrm sıcaklıklarını görmüştüm , dediğiniz gibi 100 derece sonrasında gpu hızını düşürüp vrmyi serinletmeye çalışıyor olsa gerek.

stabilite için furmark falan denemeyin oyunda yada 3dmark vb testler deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Tony Montana_

furmark başa bela

3-4 saatlik oyun sonrası bile 80 dereceyi görmezken 5 dklık furmarkla 106 derece gördüğümde bende de benzer durum olmuştu gpu 80 dereceydi ama fan dalga yapa yapa hızlanıp yavaşlayınca ne oluyor diye baktığımda vrm sıcaklıklarını görmüştüm , dediğiniz gibi 100 derece sonrasında gpu hızını düşürüp vrmyi serinletmeye çalışıyor olsa gerek.

stabilite için furmark falan denemeyin oyunda yada 3dmark vb testler deneyin.

Evet sonunda 1250-1800 de stabilite yakaladım 1.25 voltaj ile. hep % 99 kullanıyor gpu yu ve süper fps ler alıyorum battlefield 4 te :) ve de bişey diyim mi gpu sıcaklığı 62 dereceyi geçmedi , vrm lerde 70-80 arası :)) şimdi amacım fan hızları ile sıcaklık kontrolü ve artışı :)

Vay be. İyi çıktığına sevindim dostum. İstersen iade et bak toxic falan geldi aynı fiyata inventusa, novaya da 1350'ye 290 toxic geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

1 - Kartınıza ait bir resim bırakın

2 - Nerden kaça aldığınıza dair ufak bir bilgi ve link bırakın

3 - Kartın resmi sayfasına dair bir link bırakın

4 - Varsa testler, bir kaç örnek bırakın.

Sayfaya giren hangi kartın nasıl test edildiğini görmüş olur. Bu güne kadar bu tip incelemeler hep bu şekilde olmuştur.

"Kartım uçuyor" Uçan adam Sabri beyde uçuyor ona bakarsan...

Nereden aldığını söylese bir de tam olacak!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarDefection

quote:

Sayfaya giren hangi kartın nasıl test edildiğini görmüş olur. Bu güne kadar bu tip incelemeler hep bu şekilde olmuştur.

www.teknobiyotik.com dan aldım hocam 1000 tl ye

şu anda 1250/1850 tüm oyun testlerinden geçti ve ısılar 65 derceyi aşmadı.

vrmler de 85 ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

Arkadaşlar stabilite testleri için yarını bekleyecez çünkü mecburen vaktim ona müsait.

Hocam vaktim yok diyorsunda konu başından beri hep testler hakkında yaptıklarını yazmışsın artık bir sonuç paylaş ki meraklı bekleyiş son bulsun.Bu kadar testle uğraşacak vakti olanın 10 sn sürecek bir upload yapması zor olmasa gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Arkadaşlar stabilite testleri için yarını bekleyecez çünkü mecburen vaktim ona müsait.

Hocam vaktim yok diyorsunda konu başından beri hep testler hakkında yaptıklarını yazmışsın artık bir sonuç paylaş ki meraklı bekleyiş son bulsun.Bu kadar testle uğraşacak vakti olanın 10 sn sürecek bir upload yapması zor olmasa gerek.

hocam oyunlardaki stablite daha önemli ondan ilk oyunların yardımı ile kartı stabil hale getirmeye çalışıyorum. şu anda 1250/1800 hızlarında tam stabil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

hocam oyunlardaki stablite daha önemli ondan ilk oyunların yardımı ile kartı stabil hale getirmeye çalışıyorum. şu anda 1250/1800 hızlarında tam stabil.

O zaman oyunların bitmesini bekleyeceğiz.Bari arada bir kaç ss alında sonra tekrar uğraşmayın.Bu kartın ne yaptığını görmek isteyen çok bekleyeni var.Malum hafta sonu indirimiyle almayı düşünen kişilerde var, sizden gelecek sonuçlara göre kararlarını verecektir.

• +1
  • O kadar yazmışınız bi bench ss si bile yok.
  • Konu başlığını Sapphire R9 280x Vapor-x o.c inceleme olarak değişirsen ulaşmak daha kolay olur.
  • 3dm11 yada heaven testi olmadan istediğin hıza çıkart hiçbir anlamı yok ona kalırsa bende 780 Ti yi 1685Mhz e çıkarttım

Sapphire R9 280x Vapor-x oc İNCELEME
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

3dm11 yada heaven testi olmadan istediğin hıza çıkart hiçbir anlamı yok ona kalırsa bende 780 Ti yi 1685Mhz e çıkarttım

İşte bu harika...
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

3dm11 yada heaven testi olmadan istediğin hıza çıkart hiçbir anlamı yok ona kalırsa bende 780 Ti yi 1685Mhz e çıkarttım

Muhteşem gerçekten.Böyle ss lere can kurban

• ekran kartları için kaç volta kadar stabil ve tehlike oluşturmaz ? sınır 1.4 müydü ?

kartınız hayırlı olsun bu arada hocam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HarDefection

quote:

www.teknobiyotik.com dan aldım hocam 1000 tl ye

şu anda 1250/1850 tüm oyun testlerinden geçti ve ısılar 65 derceyi aşmadı.

vrmler de 85 ;)

Hocam yanlış anlamada sen daha iki üç ay öncesine kadar 7950 yi overclock delisi yapıp her karta meydan okumuyor muydun? 7950 üstü gereksiz demiyor muydun? Şimdi bu kartı alarak biraz kendinle çelişmiyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dravencarnage -- 11 Ocak 2014; 0:08:35 >

Eski kartın 7950 oc'nin test sonuçlarınıda koyarsan aradaki farkı görmüş oluruz

• quote:

aynen :D iyi güldüm gece gece
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.