Şimdi Ara

Sapphire HD7870 Ghz Edition Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamın Aleyküm arkadaşlar, başlıkta belirttiğim karta Voltaj vermeden ( sanırım voltajsız daha sağlıklı oluyor) overclok yapmak istiyorum. Nedeni ise Crysis 3'ü full ayarlarda 1280x1024 çözünürlükte bazı yerlerde kasmalar oluyor. İleride FullHD bir monitöre geçince bu baya bir sıkıntı yaratır diye düşünüyorum.
    Şimdi Çekirdek Hızı: 1050'de Bellek Hızı: 1250'de çalışan bu kartı sizce hangi ayarlara çekeyim? Max 62 derece gördüm kartta. Ve overclock yaptığımda ekran kartının ömrünü ne kadar kısaltmış olurum? Overclock yapınca ekran kartının sıcaklığı oyunlarda ve testlerde kaç dereceye gelirse sıkıntı yapmaya başlar?

    Zalman Z11 kasa kullanıyorum. ( 3x 120MM fan bulunuyor içinde) Ve birde nasipse bu hafta sonu işlemciye overclock için XIGMATEK BALDER almayı düşünüyorum. Aldığım bu soğutucu kasa içindeki sıcaklığı genel olarak düşürür mü yoksa arttırır mı ?







  • O kartın voltajı zaten normal 7870'lerden yüksek diye biliyorum. Maximum çıkabileceğin 1150 olur. Benim 7870 EZ Edition 1150'den sonra voltaj istiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuitarMania

    O kartın voltajı zaten normal 7870'lerden yüksek diye biliyorum. Maximum çıkabileceğin 1150 olur. Benim 7870 EZ Edition 1150'den sonra voltaj istiyor.

    Peki bunun ne gibi bir getirisi olur % yada fps olarak ele alırsak? Sıcaklık olarak ne kadar tahmini bir artış olur?
  • Benim kart 975 mhz'den 1200 mhz yapıyorum 1.2v ile. Özellikle Bf4'te 40 basan yeri 50'lere çıkartıyo. Tepkisi büyük oluyo overclockun. Sıcaklıklar maximum 72
  • Aynı kart var bendede voltajsız 1160 a çıkıyor ama voltajı 1.300 yapınca çekirdek 1.200 de oluyor ama 05+ yapsan oyun ilk dkda bozuluyor bu arada VRM oc 1275 den sonra stabilite bozuyor ramlarin azmış bendeki oc kabiliyeti.
  • @GuitarMania
    @qdry
    Peki bu overclock çok fazla ömründen yermi kartın ? Ben voltaj vermeden yükseltmek istiyorum. Çünkü overclock ile ilgili hiç bir bilgim yok, AMD'nin kendi programından direkt olarak arttırmayı düşünüyorum.
  • Arkadaşın konusunu kirletiyorum kusura bakmazsa benimde bir sorum olacak Asus hd 7870 kullanıyorum voltajsız denemedim ancak voltajla 1150ye kadar çıkabildim ramlere dokunmadım oyunlarda 8-12 fps arttı daha yukarıya cıkarmı bu kart max sıcaklığı 57 derece
  • 1 yıldır 1150 de default 1250 voltaj kullandım problem yok ama ramlera o/c yapma ramler pek getiri sağlamıyor ddr5 zaten (belki yanlış biliyorum ama sadece benchde işe yarıyor gibi geliyor bana) Ramler zorlanırsa çizgiler artifachler olur pişman olursun onları ellediğine ama gpu kolay kolay bozulmaz.Özet : ramler daha hassas.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qdry

    1 yıldır 1150 de default 1250 voltaj kullandım problem yok ama ramlera o/c yapma ramler pek getiri sağlamıyor ddr5 zaten (belki yanlış biliyorum ama sadece benchde işe yarıyor gibi geliyor bana) Ramler zorlanırsa çizgiler artifachler olur pişman olursun onları ellediğine ama gpu kolay kolay bozulmaz.Özet : ramler daha hassas.

    Ekran kartının rami'ne o.c yapıldığını ilk defa duydum :D Garantiden şu psu gelsinde ilk işim o.c yapmak. 13 günde servise ulaştı :D sanırım bi 15 güne geri gelir :D Voltaj arttırmak için corsair vs650 yeterli olur değil mi?
  • Tentani kullanıcısına yanıt
    Bu kartlar fazla enerji tüketimi yapmıyor zaten döke saça yeter kaliteli psu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qdry

    Bu kartlar fazla enerji tüketimi yapmıyor zaten döke saça yeter kaliteli psu :)

    Peki teşekkür ederim. Şey birde dediğim gibi stok fanı değiştireceğim ve XIGMATEK BALDER alacağım bu durumda diğer bileşenlerin sıcaklıkları düşer mi? artar mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tentani

    quote:

    Orijinalden alıntı: qdry

    Bu kartlar fazla enerji tüketimi yapmıyor zaten döke saça yeter kaliteli psu :)

    Peki teşekkür ederim. Şey birde dediğim gibi stok fanı değiştireceğim ve XIGMATEK BALDER alacağım bu durumda diğer bileşenlerin sıcaklıkları düşer mi? artar mı ?

    Sıcak hava tahliyesini hep aynı yönde yaparsan yararına olur.Ama zıt yaparsan ısı birikir.
  • @qdry

    Peki çok teşekkür ediyorum güzel bilgiler için:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.