Şimdi Ara

Sapphire HD4850 TOXIC Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar..Sapphire HD4850 Toxic kullanıcısıyım.İşletim sistemim Windows XP Professional Service Pack 2. 2GB RAM AMD Phenom 9750 x4 işlmci 500 gb harddisk ve 480 watt coolmaster PCU var..Bilgisayarın 1. senesi dolmadı
    Ekran Kartımla ilgili şöyle bir sorunum var;
    Oyunlarda bilgisayarın çok yavaşlaması Windows 3D Pinnball da bile full ekranda yaptığım hareketlerin 2 saniyede bir algılanması. Simcity 3 oyununda da aynı şekilde..Bir tek CM 03-04 oyunun da sorun olmuyor.

En yüksek yazılımı defalarca yükledim format attım defalarca ama sorun çözülmedi eski yazılımlarda da aynı sorun.Nerede bir hata var yardımlarınızı bekliyorum..
    Teşekkürler..

• Formattan sonra da sorun devam ediyorsa büyük ihtimalle donanımsal bir sorun.
    ekran kartını başka bir pc de deneme imkanı varmı?
  • Hızlı bir şekilde şuanda bunu deneme imkanım yok kesinlikle donanımsalmıdır?
  • Ati catalyst kontrol ayarlarından AA-AF yi yüksek bir ayara getirdiysen böyle bir yavaşlama olabilir. Bundan değil ise donanımsal olabilir.
  • AA-AF dediğiniz özelliğe nerden ulaşabilirim?
  • Ati Catalyst Control Center - 3D - Anti Aliasing
  • Yahu yok artık. HD 4850'den bahsediyoruz arkadaşlar. Kart 24xAA'da bile 2 saniyelik kasılma yapmaz. İmkansız yani. Arkadaşım sorununa kesin birşey söyleyemem fakat AA olmadığı kesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Sapphire hd 4890?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pinball'da sorun oluyor CM 03-04 oyunun da sorun olmuyor ise büyük ihtimalle sorun donanımsal değil...Bu sorun ekran kartı ile ilgili olmayabilir...Anakart driverlerinin güncel versiyonlarını yüklemeyi denedin mi?Bana yazılımsal sorun gibi geldi ... bide Oc varsa geri almayı dene .. Bazı arkadaşlar pcsine oc yapınca oyunlardaki performansları düşüyordu...Belki sendede aynı durum söz konusudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Yahu yok artık. HD 4850'den bahsediyoruz arkadaşlar. Kart 24xAA'da bile 2 saniyelik kasılma yapmaz. İmkansız yani. Arkadaşım sorununa kesin birşey söyleyemem fakat AA olmadığı kesin.

Bu tip anlık kasılmalar genelde ram miktarının azlığı ve dolayısıyla harddiskin sanal belleğe veri yazma/okuma işlemi nedeniyle sistemi bekletmesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
  • Hocam windows xp kullanıyorum diyor adam 700mb ram kullansa tüm çalışan programlar ve arka plan hizmetleri yine geriye 1.3gb bir ram kalıyor ki mesajdaki durumlarda böyle bi takılma yapmaması gerekiyor.
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm:) Sorun yazılımsal.. TopDesk diye bir program:S Kaldırınca bütün yavaşlama gitti:) İlginiz için teşekkürler arkadaşlar
  • sorunun çözüldüğüne sevindim
  • Ben de cool n quiet'i kapatmanı önerecektim, sevindim çözdüğüne.+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.