Şimdi Ara

Sapphire Hd 7850 mi yoksa Asus GTX650Ti ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Öncelikle şu 2 ekran kartı arasında kafam cok karıstı bazıları Hd7850 bazılarıda GTX650Ti diyor.
    Sizce Sapphire Hd 7850 2gb 256 bit mi yoksa ASUS GTX650TI BOOST DIRECTCUII O.C GDDR5 2GB 192BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI mı aralarında fazla bi fiyat farkı yok 25 -30 tl anca Sizce hangisi Asusu performans olarak cok öven var hd7850de 256 bit bant genişligi var sizce hangisi ??

• iki kartın performansıda aslında aynıdır. fakat driverlarındaki farklılıklardan dolayı aralarında bir kaç fps oynar. o nedenle biri birinden üstündür demek yanlış olur. hatırlatmakta fayda var AMD de hd 78xx serisinde vgada dalgalanma sorunu oluyormuş.
  • Hız aşırtma yapacaksan ve Amd kart seven oyunlar oynayacaksan,monitörün vga çıkışlı değilse HD7850.

Hız aşırtma yapmayacaksan iki kartada eşit davranan ve nvidia kart seven oyunlar oynayacaksan Gtx650ti Boost.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -İstanbullu-

http://www.videocardbenchmark.net/video_lookup.php?gpu=Radeon+HD+7850&id=323

http://www.videocardbenchmark.net/video_lookup.php?gpu=GeForce+GTX+650+Ti+BOOST&id=2479

HD 7850 daha performanslıdır 256 bit ve 2 gb daha ne istiyorsun

bahsettiğin 3-4fps ise, ısınıp kasaya ek fan takmak ise, sapphire'e zaten baş belası olan bu kartı yollayıp yaklaşık bir ay beklemek ise kesinlikle hd7850, gelgelelim bahsettiğimiz kart 2gb zaten. physx ve tessellation gibi teknolojileri saymıyorum. yine de fanboy olmayıp görüşünüze saygı duyarım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ucuz olanı al.
  • Tabikide SappShire
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 470 mi 6870 mi ???
    15 yıl önce açıldı
    Asus HD 7870 2gb ekran kartı
    5 yıl önce açıldı
    Msi gtx 1080 mi msi gtx 1070 mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ucuz ve daha performanslı olanı al.

2 sene sonra Nihayet Nvidia orta seviyeye uygun sayılacak fiyatta bir ürün sundu Asus da son zamanlarda görmediğimiz şekilde fiyatı biraz daha uygun tuttu. Zamanında orta seviye diye 500-550 TL'ye hem de artık geride bıraktığımız TL/USD kurlarından bu memlekette çuvalla ASUS 560TI DCII satıldı. Asus 650TI boost 560TI'den çok daha performanslı ve daha ucuz. Diğer segmentlerde gelen kartlar fiyatlarıyla gideni aratır olduğu için bununla avunabiliriz.

Bf3'de kendiliğinde 1176mhz çalışıyor. 1200'e yuvarlarsak, 7850'yi de 1200 mhz olarak OC edersek aşağı yukarı performans olarak oyuna göre 2-3 fps farklarla aynı sayılırlar. Asus 650TI Boost OC ed olarak Bf3'de biraz daha iyi o kadar.

Yalnız 7/24 1200 mhz ve üstünde HD7850 her kula nasip olmaz, bu kart en azından bu saat hızlarında çalışacak şekilde dizayn edildiği için bu noktada Asus 650TI Boost OC ed. biraz daha öne çıkar, 1225 rahat çalışır. Sadece 1260 mhz 3D mark11 X bench aldım ama oyunlarda dayanacağını sanmam. Zaten fabrikada fazlasıyla OC'lu olarak dizayn edilmiş, bence fazlası da gerekmez...

• 7850 tabiki ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Ucuz ve daha performanslı olanı al.

2 sene sonra Nihayet Nvidia orta seviyeye uygun sayılacak fiyatta bir ürün sundu Asus da son zamanlarda görmediğimiz şekilde fiyatı biraz daha uygun tuttu. Zamanında orta seviye diye 500-550 TL'ye hem de artık geride bıraktığımız TL/USD kurlarından bu memlekette çuvalla ASUS 560TI DCII satıldı. Asus 650TI boost 560TI'den çok daha performanslı ve daha ucuz. Diğer segmentlerde gelen kartlar fiyatlarıyla gideni aratır olduğu için bununla avunabiliriz.

Bf3'de kendiliğinde 1176mhz çalışıyor. 1200'e yuvarlarsak, 7850'yi de 1200 mhz olarak OC edersek aşağı yukarı performans olarak oyuna göre 2-3 fps farklarla aynı sayılırlar. Asus 650TI Boost OC ed olarak Bf3'de biraz daha iyi o kadar.

Yalnız 7/24 1200 mhz ve üstünde HD7850 her kula nasip olmaz, bu kart en azından bu saat hızlarında çalışacak şekilde dizayn edildiği için bu noktada Asus 650TI Boost OC ed. biraz daha öne çıkar, 1225 rahat çalışır. Sadece 1260 mhz 3D mark11 X bench aldım ama oyunlarda dayanacağını sanmam. Zaten fabrikada fazlasıyla OC'lu olarak dizayn edilmiş, bence fazlası da gerekmez...

iki kart ta stok halde çok yakın ama şöyle bi durum var stok haldeki 650tiboost zzaten sonuna kadar oclu. 7850 ise daha oclanabilir. aynı saat hızlarında 7850 daha üstündür

• 7850 her türlü iyidir küçümsemek yanlış olur tabi 650 ti boost ta iyidir ama hd 7850 öndedir tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7850 kullandım. 650TI boost Bf3'de 7850'den daha iyi. Ben bu kartı farklı iki markanın aşağıdaki incelemelerine göre aldım.
    Gigabyte 650TI Boost
    http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_650_ti_boost_windforce_review,1.html
    MSI 650TI Boost TwinFrozr
    http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_650_Ti_Boost_TF_Gaming/1.html

Bu testlerdeki skorlara bile üstünlük gibi bir tabir kullanmıyorum, gerisi sizlere kalmış...
    Ayrıca fiyat olarak da 7850'den daha ucuz ve 3 yıl garantili ASUS TR/Çizgi garantili kartın yanına Powercolor veya Sapphire 7850'yi ben pek konumlandıramadım. Asus 7850 2GB DCII olan kartı belki tam muadili olarak kabul edebiliriz ama iş fiyata gelince durum değişiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.