Şimdi Ara

Sapphire 7850 2GB mavi ekran verdi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cuma günü vatandan aldım bugun masaustunde dururken durduk yere mavi ekran verdi bccode a000001 di daha onceden 7950 kullanıyordum aylarca hiçbir mavi ekran vs vermedi sonra kartımı sattım ve 2500k nın igp sini kullanmaya basladım en son cuma günü 7850 aldım ve 13.4 driver kurdum bugun pc normal masaustunde dururken bi baktım windows acılma sesi geldi mavi ekran vermis sanırım kartta problem var.
    Amd uninstal utility ile driverı kaldırdım 12.11b11 e dondum
    Sizce ne yapayım kartı geri mi vereyim yabancı forumlarda benımle aynı sorunu yasayanlar var ama ben 6-7 ay boyunca 7950 kullandım banamısın demedi kart bu neden boyle yaptı anlamıs degilim kimiside multi graphics den kaynaklandıgından bahsetmis.
    Cok populer kullanılan bir kart neden boyle yaptı garip bir cozum varsa yardımcı olursanız sevinirim.
    Bios ekranına igp yi kapamak ıcın girdim fakat sanırım kapanmıyor IGP ve RDG (tam hatılamıyorum yanlıs olabilir) seceneklerı var RDG secili default olarak.
    Not: Ekran kartı, cpu, ram hiçbirşeyde oc yok hersey default hızlarda.

PSU kac watt falan diye sormayın bu sistemde gtx 460, 660ti, 7950 gibi kartlar oc lu sorunsuz calıstı

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyperchondriac

Cuma günü vatandan aldım bugun masaustunde dururken durduk yere mavi ekran verdi bccode a000001 di daha onceden 7950 kullanıyordum aylarca hiçbir mavi ekran vs vermedi sonra kartımı sattım ve 2500k nın igp sini kullanmaya basladım en son cuma günü 7850 aldım ve 13.4 driver kurdum bugun pc normal masaustunde dururken bi baktım windows acılma sesi geldi mavi ekran vermis sanırım kartta problem var.
    Amd uninstal utility ile driverı kaldırdım 12.11b11 e dondum
    Sizce ne yapayım kartı geri mi vereyim yabancı forumlarda benımle aynı sorunu yasayanlar var ama ben 6-7 ay boyunca 7950 kullandım banamısın demedi kart bu neden boyle yaptı anlamıs degilim kimiside multi graphics den kaynaklandıgından bahsetmis.
    Cok populer kullanılan bir kart neden boyle yaptı garip bir cozum varsa yardımcı olursanız sevinirim.
    Bios ekranına igp yi kapamak ıcın girdim fakat sanırım kapanmıyor IGP ve RDG (tam hatılamıyorum yanlıs olabilir) seceneklerı var RDG secili default olarak.
    Not: Ekran kartı, cpu, ram hiçbirşeyde oc yok hersey default hızlarda.

PSU kac watt falan diye sormayın bu sistemde gtx 460, 660ti, 7950 gibi kartlar oc lu sorunsuz calıstı

Belirttiğiniz hatanın karşılığı çekirdek voltajıyla ilgili ıgp kapanır.Asus bıosunu kullanıyorum ve orada advanced menusunde system agent confıguratıon oradanda graphıc confıguratıondan primary dısplay pcıe seçilirse ıgp kapanır.Oc yok demişsiniz ama birde ram zamanlamalarını kontrol edin en azından x.m.p. de olsun ki ramdan kaynaklı bir sorun oluşturmasın.

• Sürücüyü amd cleanup ile silin tekrar kurun tekrar sorun çıkacağını düşünmüyorum
  • AMD cleanup utility ile 12.11 e dondum simdilik.
    Ramlerim Corsair XMS3 2*4gb 1600ramler fakat ben 1333 de kullanıyorum iki senedir xmp kapalı 9 9 9 24 timingler voltaj defaultta sanırım oda 1.5v
    Geçen yaz xmp acmıstım yine mavi ekran vermişti diye hatırlıyorum o yüzden xmp acmıyorum.
    Biostan hangi ekran kartının kullanılacagı menuye girdim PEG ve IGD var PEG işaretli burda bi sıkıntı yok sanırım.
    @mur88
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperchondriac

AMD cleanup utility ile 12.11 e dondum simdilik.
    Ramlerim Corsair XMS3 2*4gb 1600ramler fakat ben 1333 de kullanıyorum iki senedir xmp kapalı 9 9 9 24 timingler voltaj defaultta sanırım oda 1.5v
    Geçen yaz xmp acmıstım yine mavi ekran vermişti diye hatırlıyorum o yüzden xmp acmıyorum.
    Biostan hangi ekran kartının kullanılacagı menuye girdim PEG ve IGD var PEG işaretli burda bi sıkıntı yok sanırım.
    @mur88

Bence bir format çakın eski sürücüye ait ne varsa gitsin açıkçası tam inanmıyorum o cleanup programlarına.system dosyasının içinde kalıyordur muhtemelen eski drivera ait dosyalar.Sorununda yazılımsal olduğunu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PLAYEREG -- 26 Mayıs 2013; 19:42:28 >
  • Valla bilemiyorum hocam forumları okuyorum millet taze kurulmus windows ta da yasıyormus ama dediğin gibide ben her yolu deneyeceğim bu aksam bi format atarım 3-5 gun kullanırım iyice umarım hata vermez.
  • formata gerek yok revouninstaler ile kaldırabilirsin pcde kurulum ile ilgili herşeyi kaldırıyor. kaldırdıktan sonra pcyi tarayarak gereksiz olarak kalan dosyaları bulup silebiliyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.