Şimdi Ara

Şanzıman Değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, öncelikle konu ile ilgili hiçbir bilgim yok meraktan soruyorum eğer saçmalıksa kusuruma bakmayın.

merak ettiğim şey bizde 97 model 1.6 motor corolla var 5 vites babama 6.vites olsaydı kaldırırmıydı diye sordum 100 beygir araba kaldırırdı tabi uygun şanzımanda biter iş dedi.

peki böyle bir şey gerçekten mümkün mü 5 vites bir arabanın şanzımanını değiştirerek 6vites yapabilir miyiz. yapsak bile çok farkeder mi ve yine mümkünse yasal mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weilynda -- 11 Ağustos 2014; 17:12:44 >

Orijinalden alıntı: Albert-Einstein

He ok okullar bi açılsın görücem sizin şanzumanınızı :D
    Nickten belli kimin okullu olduğu, cevap veremeyince böyle yanlayanları çok gördük biz. Bilgin varsa konuş yoksa otur oku öğren. Bir daha da ehliyetini almadan babanın Mondeosunu kaçırmaya çalışma. Polis amcalar kızarlar sonra.
  • şanzımanı komple değiştirmektense uygun olan en büyük dişliyi bulup 5nci vites dişlisine takın.

Orijinalden alıntı: _mp_

şanzımanı komple değiştirmektense uygun olan en büyük dişliyi bulup 5nci vites dişlisine takın.
    motor kulaklarına ne yapısına uymayabilir şanzıman.

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

motor kulaklarına ne yapısına uymayabilir şanzıman.

Alıntıları Göster
    Peki bu değişimden sonra 97 model bi araçtan daha fazla ne bekliyorsunuz önce onu sorayım :)
  • yok araba 97 model ama güzel araba aslında zaten hızlı fazlasıyla özelikle de benim için zaten pek hız meraklısı değilimdir sürüşten zevk alırım ama dediğim gibi biraz merak biraz da bu arabayı 13 yaşımdan beri sevmişimdir sınırlarını merak ediyordum

Orijinalden alıntı: mavipasa

şanzımanı komple değiştirmektense uygun olan en büyük dişliyi bulup 5nci vites dişlisine takın.

evet bende hemen hemen böyle bir cevap bekliyordum zaten.

Orijinalden alıntı: Weilynda

quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

evet bende hemen hemen böyle bir cevap bekliyordum zaten.
    Otomatik şanzıman yerine manuel şanzıman takılabiliyor benim bildiğim kadarıyla. Büyük ihtimal 5 ileri yerine 6 da takılıyordur. Siz cidden değiştirecek misiniz? Merak ettiğiniz için mi sordunuz sadece?
    Hocam şanzımanı bi ustanın eline alıp hiç birşey yapmadan geri takması bile 1000 lira :) . Yani ekstra bi diş takınca zaten motorunuzun gücü artmayacak.
    Yakıt düşebilir, son hız artabilir. Hızlanmada felan yine birşey olmaz.
    100bg demişsiniz. 13 yaşında en az 30bg i kaybetmiştir o motor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert-Einstein -- 12 Ağustos 2014; 10:22:07 >
    Motor çalıştıkça yıpranır. Arabanın tüm mekanizması eskiyor sonuçta. 2010 model bi arabada bile hp kaybı olur. Yaşlandıkça bu fark artar :))
    Ve yaşlı insanlarda ameliyat tehlikelidir hesabı bence 13 yaşındaki bi arabaya ettiğiniz masrafa değmez :)) . Yok sadece meraksa sonuç budur.
    Son hız artar ve yakıt tüketimi düşer ama belirgin bi fark olmaz ve sorun açabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert-Einstein -- 12 Ağustos 2014; 12:55:20 >

Orijinalden alıntı: 35UltrAslan1905

Hocam şanzımanı bi ustanın eline alıp hiç birşey yapmadan geri takması bile 1000 lira :) . Yani ekstra bi diş takınca zaten motorunuzun gücü artmayacak.
    Yakıt düşebilir, son hız artabilir. Hızlanmada felan yine birşey olmaz.
    100bg demişsiniz. 13 yaşında en az 30bg i kaybetmiştir o motor :)

Ne yani baskı balata değişimi yaptıranlar en az 1000 tl mi ödüyor ?
    Baskı balata ne alaka? Motoru açıp ustanın şanzumanı eline almasını diyorum. eski kuş serisidir brodwaydır renodur hariç tabiki. Değişim değil sadece sökme takma için işçiliktir bu minimum şanzuman için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert-Einstein -- 12 Ağustos 2014; 12:58:33 >

Baskı balata ne alaka? Motoru açıp ustanın şanzumanı eline almasını diyorum. eski kuş serisidir brodwaydır renodur hariç tabiki. Değişim değil sadece sökme takma için işçiliktir bu minimum şanzuman için.

1. si usta neden şanzımanı söküp geri taksın durup dururken madem içini açmayacak ?
    2. si galiba çok bir bilginiz yok baskı ve debriyaj balatası değişiminde şanzımanı indirmek zorundadır saygıdeğer usta
    İşçilik ücretine gelince de çok film izlemişsiniz galiba.
    Söküp öyle bıraksın araba kendi kendine mi vites atsın? Şanzumanda sıkıntı var dersin gider motoru söker şanzumanı eline alır bakar ve geri takar bunun işçilik ücreti minimum 1000 tl dir. Bende 2008 ford mondeo varken ustaların bana söylediklerini söylüyorum. Sen tutup 0 motoru 1.500 tl ye bulunan reno19 u örnek alırsan o senin sorunundur.
    2.söylediğiniz ile benim söylediğim arasındaki farkı bulmayı size bırakıyorum bukadarda kafanız basıyodur heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert-Einstein -- 12 Ağustos 2014; 13:13:12 >

Ya benle dalgamı geçiyorsunuz siz? Bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapıp kafa bulandırmayın. Usta neden şanzumanı söküp geri taksın diyor.
    Söküp öyle bıraksın araba kendi kendine mi vites atsın? Şanzumanda sıkıntı var dersin gider motoru söker şanzumanı eline alır bakar ve geri takar bunun işçilik ücreti minimum 1000 tl dir. Bende 2008 ford mondeo varken ustaların bana söylediklerini söylüyorum. Sen tutup 0 motoru 1.500 tl ye bulunan reno19 u örnek alırsan o senin sorunundur.
    2.söylediğiniz ile benim söylediğim arasındaki farkı bulmayı size bırakıyorum bukadarda kafanız basıyodur heralde

Benim doblo şanzıman projesinde görev yaptığımı bilseydiniz böyle konuşmazdınız. Şanzımanı anlatıcağın son adam benim forumda. İlk mesajında diyorsun ki şanzımanı indirsin, hiç bişey yapmadan geri taksın işçilik ücreti 1000 lira. Şimdi de diyorsunuz ki şanzumanda sıkıntı vardır söker geri takar 1000 tl. Sorarım size şanzımanda sıkıntı varsa içini açmadan nasıl düzelecek o sorun ? Benden size tavsiye her ustanın söylediğine inanmayın. Hayatında hiç şanzıman gördün mü bilmiyorum ama buzdolabı kapağı gibi değildir söküp takınca düzelsin. Baskı balata değişiminde şanzımanın ineceğinden haberin yok gelmiş burda bana şekil yapıyosun. Her zaman demişimdir cahille tartışma kendini haklı çıkarır diye.

• scorpion9 kullanıcısına yanıt

Orijinalden alıntı: Albert-Einstein

Nickten belli kimin okullu olduğu, cevap veremeyince böyle yanlayanları çok gördük biz. Bilgin varsa konuş yoksa otur oku öğren. Bir daha da ehliyetini almadan babanın Mondeosunu kaçırmaya çalışma. Polis amcalar kızarlar sonra.

Orijinalden alıntı: scorpion9

Nickten nasıl anladın merak ediyorum :D . Tmm abi ayıpsın

quote:

Orijinalden alıntı: scorpion9

Nickten nasıl anladın merak ediyorum :D . Tmm abi ayıpsın

BLOCKED

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.