Şimdi Ara

şantiye şefi. yardım....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba. bir arsamız vardı ona bina yapalım dedik. mimarla anlaştık. mimarın 6 ayda çıkar dediği proje 10. ayda hala çıkmadı. şu anda şantiye şefi sözleşmesi yapmanız lazım bir şantiye şefi bulmanız lazım diyor. önceden bize örnek bir döküman vermişti. onda harçlar masraflar vs. yazıyordu. o kağıdı kaybettik. acaba bu şantiye şefliğini mimarın mı halletmesi gerekiyor. yoksa biz mi bulucaz. mimar bu işi kendisinin yapacağını fakat 2500tl istediğini söyledi. bu doğru mudur? ve son olarak biraz araştırdım. inşaat, elektrik ve makine mühendisleri şantiye şefliği için sözleşme imazalayabiliyomu. cüzi rakamlara. 1000tlye kadar inşaat, makine yada elektrik mühendisi olup sözleşme imzalayacak arkadaş var mı acaba burda? aile binası olacak :))



  • inşaat mühendisiyim . İstanbul'dayım . Mimarınız normal altı fiyat bile vermiş ! Ama yapının durumuna göre görüşebiliriz. 534 623 09 ELLİDÖRT
  • sorun şantiye şefi yapı müteaahidi ayarlaması gerekir ve sgk primi 2800 tl/brüt üzerinde ayda 6 gün (kısmı süreli ) yatması gerekir.Tabi piyasada kendim inşaat yaptıracam diyen vatandaşlara mimarlık mühendislik ofisleri yardımcı oluyor.
    mimar 2500 tl demiş. Aslına bakar isek 2050 tl/ ay net kazanctır. Tabi serbest piyasa bu ... Sözleşme malum 2800 tl/brüt üzerinden
  • şantiye şefini mimar halledebilir, ama ödemesini siz halledeceksiniz. Mimar sadece kendi ücretini söylemiş sanırım
  • gurkan hocam bulabildiniz mi şantiye şefi , bizde aynı durumdayız . üc katlı kendi evimizi yapacağız. İnşaat , elektirik mühendisi olupda bin liraya kadar sadece sözleşme imza atacak arkadaş var mı ? Öyle büyük bir şantiye falan söz konusu değil , üc katlı bir ev olacak.
  • Konu sahibine : Arayın, kesin imzasını satacak yeni mezun yada paraya ihtiyacı olan diplomalı birini bulursunuz.

    İmzasını SATAN Mühendise:
    Ülkemizin gerçekleri neyazıkki bunlar. İnşaat mühendisliğini bitirmiş mühendisler bile aylık 1000 TL almak için şantiyeyi, projeyi görmeden hatta ve hatta şantiyede inşaat boyunca hiç bulunmadan imzalarını satıyor. Peki yarın o şantiyede bir kaza olursa? Eh o zaman aldığınız o 1000 TL ile diplomanızı ve belki hapiste geçecek günlerinize yanarsınız. Şantiye şefliğini kabul ettiğiniz inşaattaki kaçak üretimden, yaralanmalı veya ölümlü kazadan SEN sorumlu olacaksın... Eğer şantiyede bulunmadığın ve imza sattığın anlaşılırsada vay haline...

    Kontrol etmediğiniz işin altına imza atacak mühendisin diplomasına ve aklına şaşarım. (Tabi bizi bu duruma iten yaşam standartlarınada ayrıca sevgi dolu düşüncelerimi iletiyorum)
  • esmf kullanıcısına yanıt
    çok güzel özetlemişsin arkadasım konuyu geröekten. mühendis açısından hiç düşünmemiştim olayı. hiçbirşeyi denetlemeyen sadece yasa olsun diye yasa çıkartanlara yazıklar olsun. ne diyelim. bu arada şantiye şefi olarak projeyi çizen mimarla anlaştık.
  • prefabrik şantiye nin maliyeti ne kadardır ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.