Dünyada dolu matematikçi var oynayen. Neden bunlar dünya şanpiyonu olamıyor ? |
Santırhanç hesaplama işiyse neden matematikçiler dünya şanpiyonu olmuyor

-
-
gördüğüm en sıkıcı oyun
lol daha stratejik
-
Matematikciler ihtimalleri yani olasiliklari hesaplar
Satranc ustalari onu uygular ve sonucunu dusunur
Zihnini daha cok yoruyor yani -
Varyant sayısının fazlalığı işi matematikten çıkartıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam da varyantlar da hesaba giriyor bu fazlalık nasıl matematikten çıkar neye giriyor peki o zaman?
-
quote:
Orijinalden alıntı: unravelingTamam da varyantlar da hesaba giriyor bu fazlalık nasıl matematikten çıkar neye giriyor peki o zaman?
İşlem potansiyelini kimsenin yetmez tüm olasılıkları hesaplamaya bu durumda rakibin hamlelerininin analizi soğuk kanlılık ve kendine güven devreye girigor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabi ki yetmez bu değil zaten konu. normal bir metamatik profesörünün normal birine göre hesaplam,a problem ve olasılık çözme durumu çok daha fazla.
ama çok oynayan matematik profesörü ve matematikçi var, hiç matematikle alakası olmayan adamlara çok rahat yenilebiliyorlar.
-
Satranç sadece Matematik oyunu değildir. Görsel zekada çok önemli bu oyunda.
-
Satranç pratik ve oyun bilgisinin yanında, o an ki şansınıza da bağlı bir oyun.
Matematikçiyim, satranç oynarım, ama çokta profesyonel değilim. Genel olarak tüm oyun kurallarını biliyorum.
Yani her taşın analizini yapıp, bir kodcuyla anlaşıp "eğer rakip e2e4 oynadıysa, karşı hamle b2b4 olmalı" gibi (Yapay zekanın oynama şekli)
Oyun açılırken yapılacak ve riski olmayan 8 piyon + 2 at hamlesi var; peki bunlardan hangisi en hızlı oyun kazandırır? Tabii bunlar profesyonel satranç oyunları izlenerek ve kayıt altına alınarak hangi hamleye karşılık; hangi hamle yapılmalı? sorusuna cevap oluyor. Saatlerce oturup, araştırıp, kazanma %leri ve açılışlara, hatta bir çok oyunun kaydını alarak; kazanma şansı yüksek olan bir algoritma oluşturulabilir.
Hatta bu işin daha da ilerisi AI (Yurtdışında AI la alakalı çalışan arkadaşlarım var). Online oynayarak kendi öğreniyor; tabii bu konuda bende cahilim.
Pratikte işler değişik;
Rakibin atları iyi kullanıyorsa, yeri gelir vezire at değişirsin, yada bir atı alabilmek için 2 taş verirsin. Yada rakibin seni sinir eder; aşağılamak için çoban matı denersin.
Yada italyan açılışıyla başlarsın; iran savunması yaparsın.. gibi gibi. (Bunları sadece duydum, genel olarak ne olduklarını biliyorum; çokta bilmiyorum açılışları)
Ki her zaman için; o an bazı hamleleri göremeyebilirsin.
Hani matematikçi diye gözünde çok büyütme, bizde insanız, bizim hocalarımız, doçentlerimiz de insan. Ben beni dersinden 4 kere bırakmış hocayla satranç oynadığımda yeniyorum mesela. Ama adamın +50 makalesi var, yurtdışında seminerlere katılıyor, TR de ismi olan bir hocamız.
Eh bak bende matematikçiyim ve senin gibi DH kullanıyorum.
Ders verirken çözemediğim sorular oluyor.
İnsanım yani merak etme
-
atın neden L harfi ile hareketinin ispatını yapınız.
ispat: €>0 olsun
-
Santırhanç da en az dejenerasyon kadar maskülen ve ezoterik bir kelime.
Sadece bu kelimeler telaffuz edilerek dahi bir hanımefendi orgazm edilebilir.
-
Matçılar olasılıkların miktarını hesaplar santrahınççılar ise olasılıkları yaşar ve her oyunda yeni olasılığa karşı yeni olasılık üretirler o yüzden Matçılar ve seanstranççılar farklıdır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X