Şimdi Ara

SANSUI SPV 7500 Fiyat düşmüş nasıldır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
3
Favori
49.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu ürünü kullanan birileri var mı?
    yorumlarınız nelerdir?
    tavsiye edermisiniz?
    teknosada fiyatı 699 ytl den 399 ytl düşmüş,

    SANSUI SPV 7500 UYDU ALICI

    80 GB Bellek Kapasitesi

    a.. Modül yuvası
    b.. 4000 kanal kapasitesi
    c.. DiSEqC 12 Desteği
    d.. 'EPG/EPG PC Düzenleme
    e.. Türkçe menü
    f.. Çocuk Kilidi
    g.. 12 favori kanal listesi
    h.. RS232 Güncelleme
    i.. MP3 / USB
    j.. RF Görüntü Çıkış
    k.. Çift Tuner
    l.. PIP
    m.. Optik/Koaksiyel Dijital Ses Çıkışı

    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110240151&CS_Category=_UYDU_RECEIVER106&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU



  • Ben kullanıyorum. Fazla kurcalama şansım olmadı. Öne çıkan özellikleri :

    *PVR (80GB)
    *Çift Tuner (PIP)
    *USB Bağlantı ve yapılan kayıtları bilgisayara aktarma

    Bu özellikteki makinalara göre fiyatı iyi. Yazılım desteği zayıf. Makinaya Topfield ve Goldmaster yazılımı atılabiliyormuş ama geri dönüşü yok yani garanti kapsamından çıkıyor.

    Şifreydi v.s di önemliyse makina en azından şuan için beklentiyi karşılayacak durumda değil. Olurda kullanımı yaygınlaşırsa belki uğraşanı fazla olur yazılım problemi çözülebilir.

    TV' den kayıt yapmak, iki TV programı çakıştığında arka planda birisini kaydetmek, evde yokken makinayı önceden programlayıp istenilen yayını kaydetmek, PIP özelliği v.s gibi özellikleri arayan birisi için oldukça uygun.

    Bu arada PIP özelliğini tam anlamıyla kullanabilmek için Twin (veya Quad) LNB yada aynı uyduya bakan çift çanağa gerek var. Tek bağlantı üzerinden iki tunera bağlantı yapıldığında doğal olarak birbirlerinden bağımsız olarak çalışamıyorlar. Ben Quad LNB kullanıyorum SPV-7500' ün iki tunerına ayrı bağlantı yaptım.

    Makina üzerinde Seagate 80gb 3,5" IDE Disk var. Piyasa fiyatı yanılmıyorsam 40-50$ civarında. Makina açılırken diskide işin içine soktuğundan açılış süresi biraz vakit alıyor.

    Net üzerinde bir açık artırma sitesinden pazarlıkla KK tek çekim 340.-YTL ye aldım. Makina sıfır, faturalı ve garanti belgesi kaşeli geldi. Dediğim gibi fazla kurcalayamadım ama TV izlerken işim çıktığında pause tuşuna basıp yayını durdurma, reklam aralarında PIP i aktif edip diğer kanalları dolaşma, iki yayın çakıştığında arka planda birini kaydetme filan oldukça eğelenceli geldi. Ben kendi adıma beğendim
  • Marka isimden kaybediyor ama özellikler güzel.
  • yorumlarınız çok teşekkürler.
    halen kararsızım.
    sanırım birazdaha düşüneceğim.
  • tvden kayıt yaparken hangi formatta kayıt yapıyor acaba? kayıtların yer kaplama alanı nekadar

    kayıtlardaki görüntü netliği nedir acaba dvd recorderla gibi net mi detaylı bilgi verebilirseni sevinirim teşekkürler
  • bide bu sansui spv 7500 ile sansui pvr 7000 arasında ne fark var bilen varmı acaba
  • ben bu makineleri teknosada biraz inceledim gördüğüm kadarıyla 7000'de usb çıkışı yok sadece
  • usb çıkışı yoksa bilgisayara bağlanamıyor ozaman öylemi ?
  • normalde forumlara mesaj yazmam ama sevdiğim bir forum olduğu için üşenmeden bunları yazıyorum:

    herşeyden önce 7000 berbat bir cihaz.bunu ben demiyorum ankaranın sansui yetkili servislerinden birinin çalışanı söylüyor.hem usb çıkışı yok hem harddiski sorunlu.sürekli 7000 tamir ediyormuşlar.ben bu cihazı teknosadan almak yerine önce onlara danıştım.bana bunun yerine spv 7500 modelini önerdiler.ve ankarada konya sokakta bu cihaz şu anda 350 milyon.biraz ararsanız bulursunuz.bu cihazın seagate marka 80 gb lık harddiski var.kanal geçişleri inanılmaz hızlı.7000'in geçişleri de çok yavaşmış.arayüzü ve menüleri çok kullanışlı.tv ile aramı düzeltti bu alet.

    cihazın önemli özellikleri:

    -çift tunerli olduğu için bir kanalı kaydederken diğer tunerle zap yapabiliyorsunuz.isterseniz 2 tunerle birden de kayıt yaparsınız.ozaman zapı sadece bu 2 kanal arasında yapabilirsiniz

    -kaydettiğiniz filmlerin görüntüsü mükemmel.bunlara isim verip,şifreleyebilirsiniz.isterseniz özel klasörler yaratıp diziler,filmler,tv şovlarını ayrı ayrı klasörlerde de saklayabilirsiniz

    -kaydettiğiniz filmlerdeki reklamları silebilirsiniz.cihazın bence önemli bir özelliği bu.cihaz kesme işlemini çok hızlı yapıyor.

    -çok önemli bir özellik de rezervasyon ile kayıt yapma.istediğiniz bir program gece yarısı ve sizin o saatte yatmanız gerekiyor.o zaman programın saatini ve ne kadar süreceğini zamanlama kısmından girip kaydediyorsunuz.kaydetme işlemi uydu yayınları üzerinden olduğu için tv ile bi alakası yok.bu yüzden tv'nizi kapatabilirsiniz.(dün gece kieslowski'nin dekaloglarından birini bu yöntemle kaydettim.trt'2 den aldığım için üstteki saat ve alttaki film adı rahatsız edici.bunu da pc'ye atıp programlarla üst ve alt kısmı keserseniz bu problem de aşılmış olur.)

    -cihazdaki epg özelliği bir nevi tv guide işlevi yapıyor.ama bunun için kanalın program akışını da vermesi gerekiyor.örneğin kanal d'de epg tuşuna basarsanız yayın akışı ayrıntılı şekilde gözükür.burda istediğiniz programın üstünde çift tıklarsanız yine rezervasyonlu kayıt yaparsınız.epg özelliğinin en önemli kısmı bence yayın akışını göstermesi.mesela show tv epg ye önem vermemiş.ve bu kanalda bu tuşa basarsanız menünün boş olduğunu görürsünüz.evde tv guide yoksa çok güzel programları yarısından kaydetmek zorunda kalacaksınız.

    -kanal geçişleri 1 sn.bu bence çok hızlı bir kanal geçişi.bir çok uyduda 2-3 saniyelik geçişler gördüğüm için bu performanstan menun kaldım.

    -beğendiğiniz bir program var.kaydetmek istemiyorsunuz ama geriye dönmek o kısmı tekrar seyretmek istiyosunuz.bi nevi replay özelliği.bunu futbol maçlarında kullanabilirsiniz.örneğin gol oldu ve pozisyon tekrar gösterilecek.siz o anda replay tuşuna basarsanız.o süreden itibaren replay yapar.yani replay tuşuna tekrar basarsanız yayın ilk bastığınız ana döner.yani zaman mefhumundan koparsınız.artık 20 saniye geri gitmişseniz.yayını da 20 saniye geriden izlersiniz.ama bu şekilde sevdiğiniz bir görüntüyü arka arkaya sayısız kez izleyebilirsiniz.fakat bu bir kayıt işlemi değil sadece geri sarma özelliğidir.yayını geri sarıp tekrar izlemek gibi.

    -arkada usb girişi var.bu arayüz ile harddiskteki bilgileri pc'ye atabilirsiniz.kayıtlar dvd formatındadır ve bunun için cihazı pc'ye tanıtmanız gerekiyor.bunun için gerek cd kutuda çıkmıyor ve programı internetten indirmeniz gerekiyor.aksi halde pc'de cihazı tanıtamıyorsunuz.eğer bunu bir şekilde başardıysanız.harddiski formatlayıp tekrar kayıt yapmaya başlayabilirsiniz.yedekleme yapılabilmesi bu program çok önemli

    -cihazda keşfedemediğim tek özellik manüel şifre girişi.hbo,eurosport,mtv europe,fox gibi kanallar bile şifreli.bunları bile uydudan seyredemiyorsunuz ne yazık ki.bunun için şifrelerin kırılması gerek ve bu işlemi cihaza şifrelerin atılmasıyla çözebiliyoruz.bunun için usb arayüzü kullanılıyor mu bilmiyorum.ama başka bir port kullanılıyorsa bunun kablosu yok.bu durumda uydu cihazınızı bazıları gibi poşete koyup uyducuya götürmeniz gerekiyor.bu durumda uyanıklara 20-40 arası bir ücret vermeniz gerekiyor.

    sonuç olarak teknosadaki 7000 modelini kesinlikle almayın.bulması çok zor olsa da 7500'ü alın.anten montajı için gelen 3 servis elemanının 2sinde bu cihaz vardı ve öve öve bitiremediler.piyasa fiyatı 660ytl+kdv'dir.ama konya sokakta var.nete pek girmiyorum sorularınıza cevap beklemeyin.sadece bu cihazı alın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ermanpac

    Marka isimden kaybediyor ama özellikler güzel.



    Markanın isminde ne gördünüzde bu türlü bi yoru yaptınız merak ediorum??
    nextstar goldmaster sunny gibi no name tamamiyle çinden gelme ve reklamla bi yere gelmiş cihazları bu kadar övüosunuzda dıgıcom pıoneerın getirdiği gayet kaliteli bi cihaz hakkında böle bi yorum yaptınız????
  • fiyatı 350 ytl civarında bulunuyor almak isteyenlere...
  • Hocam nereden bulacağız bu cihazı? izmirde varmıdır.
  • teknosa'da 399 ytl imiş. Ancak hala düşünüyorum..

    PVR'lar arasında uygun fiyatı var sanırım.

    PIP özelliğini kullanma kısmı tam yok anladığım kadarıyla.

    Bunu alırken yanına almamız gereken önerdiğiniz parçalar/modelleri nelerdir? (lnb,splitter,...)
  • Bu aleti kullananlara püf nokte elektrik kesilince saat sıfırlanır farkına bile varmazsınız zamanlanmış görevler yapılmaz diziler kaçar o nedenle zaman ayarını yprken trt1 in transponderine ayarlayın ve tv yi kapatırken trt 1 de kapatın faydası olur
  • PİP var ama tv8 ve NTV avrupa maçlarını modülsüz izleyemezsin.ben alalı 6 ay oldu hala araştırıyorum modül..soru olursa cevaplarım.
  • İki sorum olacak :
    1. Bu aleti kullanarak d-smart'in kanallarini izleyebilir miyim?

    2. Gerektiğinde evde bu aleti kullanarak 2 tv'ye bağlayabilir miyim?
  • SANSUİİİİİİİİ
  • quote:

    Orjinalden alıntı: netman_ut

    SANSUİİİİİİİİ


    +1
  • quote:

    Orjinalden alıntı: netman_ut

    SANSUİİİİİİİİ


    sebebini yazarmısınız?

    goldmaster 80800 ile bunun arasında kalmıştım.

    vatan da hazır %15 indirim varken alınır derim.

    selamlar
  • Bu fiyata bu özellikler gerçekten süper, ben de hala kararsızım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.