Şimdi Ara

Sansui A910 mu yoksa Sony Vx8 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki üründe elimde yalnız şöyle bir sorunum var şimdi ben hoparlör siparişi verdim 250w rms güç değerinde iki kolon toplamda 500w rms.

Bu iki sistemden hangisi bu hoparlörleri beslememde yardımcı olur. Sansuinin ayrıca Se300 ekosuda var. Kafam çok karıştı. Sansuide 350w yazılı sony 190w yazılı ama üzerindede 200w+200w rms yazılı. Hoparlörler burda olsa en azından dinleyip karar veririm ama bu ürünlerden birini elden çıkarmam gerekli maddi sıkıntıdan dolayı. Yardımcı olursanız çok ama çok memnun olurum.

• anlaşıldı heryer gibi burdada tanındık olması lazım yardım alabilmek içn.
  • Ner10 N kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam şahsi fikrim sansuiden yana olurdu geliştirmeye açık olduğu için ayrıca anfi katı sony den daha iyi olduğunu düşünüyorum tabi anfi orjinal ise
    Merhaba

Öncelikle siparişini verdiğiniz hoparlörlerin watt değerine çok bakmayın. Yazılan 200w değerleri hoparlörün max vereceği ses değeridir. Yoksa 10w'lık bir amfi ile de çalışır ve gayet yüksek seviyelerde ses alabilirsiniz. Buna takılmayın. Mesela ebaydan sipariş ettiğim SMSL 20w'lık stereo amfi, elimdeki 280w'lık kule tipi Heco Victa 601'leri gayet rahatlıkla çalıştırıyor. Aşağıda dediğim ürünlerin linklerini görebilirsiniz. En azından fikir vermiş olur.

http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-25WX2-TA2021B-Class-T-AMP-Integrated-Tripath-Stereo-Amplifier-gold-NE-/261013627078?pt=US_Pro_Audio_Amplifiers&hash=item3cc59fe0c6
    http://www.amazon.co.uk/HECO-Victa-Cognac-Hi-Fi-Speaker/dp/B004C12XQM

Sorduğunu amfiler hakkında internette çok fazla bir bilgi bulamadım. Bu sebeple amfi çıkışlarının ohm değerleri nedir? Sipariş ettiğiniz hoparlörün modeli ve ohm değeri nedir? Bunlar hakkında bilgi verirseniz, daha sağlıklı yardımcı olabiliriz.

• İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. 250w rms dediğim olay hoparlörer subwoofer + mid ve tizden oluşuyor. Subların rms değeri 150w diğerleri ile toplamda 250w a yakın bir rms değeri oluşuyor. Ohm değerleri 4 dür. Sansui orjinaldir abimden ben aldım yani orjinal haliyle duruyor sadce bir iki tane direnç değişti. İçindeki transistörlere baktığımda 100w lık olduğunu gördüm yalnız sonydeki entegrenin çıkış gücünü bulamadım. Stk411-240e çıkış entegresi varmış üzerinde. Şimdi ses olarak baktığımda sonynin sesi daha hoş geliyor insanın kulağına. Sony hoparlörü sansuiye taktığımda ise ses daha bozuk geliyor bu yüzden kafam çok karıştı. Yada hepsini bi kenara atıp sansuinin amfi hariç parçalarını kullanıp tda7294den bi amfimi yapmalı sizce hangisi olur ?
    Hocam işin o kadar teknik detaylarını bilmiyorum. Orası beni aşıyor :-) Ben bazen ohm, watt nedir hiç bilmeyen insanlar şu hoparlörü buna bağlasam olur mu diye soru soruyorlar ya, o şekilde düşündüm. :-)

Ama sipariş ettiğiniz hoparlörler dediğiniz Sony'lerse, ve Sony amfi ile daha uyumlu olduğunu düşünüyorsanız bu şekilde devam etmeniz mantıklı.
  • Anladım yinede çok teşekkür ederim cevap vermeniz bile güzel bir durum. Şimdi sansuiyi taktım sony hoparlörler yetmiyor patlama derecesine geliyor ses sadece 5 de iken :) Hoparlörler sony değil pioneer marka gelecek olanlar.En azından bi düşünce sahibi oldum. Sansui kalacak :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    merhaba hocam öncelikle sony hoparlörler kendi anfileriyle tam uyumlu olur farklı sısitemlere bağlandımı tam performans alınmaz sansuiye gelirsek sony den daha güçlüdür bunuda zaten test ederek görmüşsünüz watt olayına fazla takılmayın elinizdeki anfi bir çok kolonu rahat sürer ama omaja dikkat edin ve kısa devre yaptırmazsanız daha uzun yıllar kullanırsınız bende 80 model jvc ax-1 kullanıyorum 5. kademeyi geçmek nasip olmadı
  • Kesinlikle 6 diyemedim daha nasıl diyecem hangi kolonla derim bilmiyorum bakıp göreceğiz. Birde bunun girişine pioneer gm-x924 bağlayıp deneyeceğim. Kesinlikle aydınlandım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ner10 -- 10 Ocak 2014; 19:51:23 >
    gm-x924 ü neyin girişine bağlayacaksınız?
    bu arada siparişini verdiğiniz hoparlörler araç hoparlörü sanırım Allah kolaylıklar versin size eğer bunları o Sansui'ye bağlayacaksanız...
  • pioneeri pc çıkışan sansui ile pc arasına köprü yapıp sansuiye giriş olarak eğer patlayıp çatlamazsa deneyelim :)

Pc > Pioneer > Eko > Sansui

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ner10 -- 10 Ocak 2014; 20:06:03 >
    yarım ekmek arası sandviç
  • gibi :) bu arada arkadaşlar özür dilerim iki hoparlörün toplamı 230w rms değerindeymiş. HI-DEF-MAN araç hoparlörü alsam ( onları çok seviyorum ) evde nasıl bir amfi ile beslerim ? Elimde ne var ne yok satayım nasıl birşey alayım yani ya da yaptırayım ?
    Sansui amfi guzel ikinci el güzel iki ev hoparlörü bul derim...
  • Anladım hangi durum olursa olsun sony elden çıkartıcaz durum onu gösteriyor. :)
    30 yıllık TSK de elektronik teknisyeni,1985 yılından itibaren sansui kullanıcısı vehttps://www.facebook.com/pages/Sansui/381634308600935?ref=hl sayfasının editörü olarak size şu tavsiyede bulunayım elinizdeki sansui a-910 çok değerlidir.bende sansuinin 3 değişik koleksiyonu mevcut.birini bu sitede resimleriyle birlikte paylaştım.eğer henüz hoparlör seçiminde bulunmadınız ise size işinizi görecek TRİDENT AV 831 A kule hoparlör sistemini tavsiye ederim.hem görüntü olarak hemde ses olarak süperdir.elimdeki magnat,sansui ve infinity hop.sistemleri bunun yanında inanınki teneke gibi.105 x38 x30 cm lik 4 way olan bu dev kule sistemi hemde çok ucuza alırsınız(200 tl)YALNIZ DİKKAT ETMENİZ GEREKEN KONU AMFİNİZ 8-16 OHM ÇIKIŞLIDIR.bu kuleler ise 4 ohm girişli.YAPMANIZ GEREKEN ŞEY ÇOK BASİT 2 ADET 3.9 OHM 5 WATT TAŞ DİRENÇ ALIP HER ARTI ÇIKIŞLARINA SERİ BAĞLAMANIZ.BANA DUA EDERSİNİZ.;)HOŞÇAKALIN @Ner10

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgatoygun

30 yıllık TSK de elektronik teknisyeni,1985 yılından itibaren sansui kullanıcısı vehttps://www.facebook.com/pages/Sansui/381634308600935?ref=hl sayfasının editörü olarak size şu tavsiyede bulunayım elinizdeki sansui a-910 çok değerlidir.bende sansuinin 3 değişik koleksiyonu mevcut.birini bu sitede resimleriyle birlikte paylaştım.eğer henüz hoparlör seçiminde bulunmadınız ise size işinizi görecek TRİDENT AV 831 A kule hoparlör sistemini tavsiye ederim.hem görüntü olarak hemde ses olarak süperdir.elimdeki magnat,sansui ve infinity hop.sistemleri bunun yanında inanınki teneke gibi.105 x38 x30 cm lik 4 way olan bu dev kule sistemi hemde çok ucuza alırsınız(200 tl)YALNIZ DİKKAT ETMENİZ GEREKEN KONU AMFİNİZ 8-16 OHM ÇIKIŞLIDIR.bu kuleler ise 4 ohm girişli.YAPMANIZ GEREKEN ŞEY ÇOK BASİT 2 ADET 3.9 OHM 5 WATT TAŞ DİRENÇ ALIP HER ARTI ÇIKIŞLARINA SERİ BAĞLAMANIZ.BANA DUA EDERSİNİZ.;)HOŞÇAKALIN @Ner10

+1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok teşekkür ederim Sony elden çıkardım zaten. Geçici olarak bir beko aldım şimdi tamamen hoparlör alma peşindeyim. Sizin dediğiniz ürünü kontrol edeceğim ilginizden dolayı ayrıca teşekkür ederim.
  • hayırlısı olsun.https://store.donanimhaber.com/cf/33/a8/cf33a831382a77e84af19fa74b5501a6.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: fds14

quote:

Orijinalden alıntı: tolgatoygun

+1

hocam özür bunu alıntı yapmışınızda ne içindi anlayamadım cevap verirseniz sevinirim.hoşçakalın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.