Şimdi Ara

Sanırım İntihar edicem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
3
Favori
3.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sene 2 yıllık bir üniversitede okumaktaydım ve memnun kalmadığım için dönem arasında bıraktım.2 yıllık üniversiteyede ailemin zoruyla girmiştim.Bu sene sınava girdim fakat hiç çalışmamıştım sonuç 218K geldi MF4 . Bu puanada doğru düzgün bir yere gidilmez biliyorum zaten gitmekte istemiyorum göz göre göre işsiz kalıyorsun kalmasanda vasat yerlerde çalışıyorsun.Bunu nerden anlıyorsun derseniz linkedin de mezunların nerede çalıştığını görebiliyorsun .Arkadaşlar ben çok pişmanım 3 .seneye kalcam biliyorum ama ailem buna izin vermiyor beni yollamak istiyorlar ve hiçbir şeyden anladıklarıda yok.Artık bu baskıya dayanamıyorum dünden beri başım dönüyor kendimi hiç iyi hissetmiyorum.Nasıl bir yol çizmeliyim teşekkürler.

• Size biraz nasihat vereyim gençler. 30 yaşındayım. İlkokul ve orta okulu özel okulda okudum. Fakat liseye geçiş sınavında bi cacık yapamadım. Oldukça haylaz ve söz dinlemiyordum. Bu yüzden bir düz liseye yerleştim. Liseyi kimya dersinden dolayı 1 yıl uzattım. Aslında hovayla kavga etmiştim ve hakkaten dersi anlamıyordum. Lise yıllarımda aynı hovardalıkta geçti. 3 yıl ünivetsite sınavına hazırlandım. 3. Yılda zar zor cumhuriyet Üniversitesi kimya 2. Öğretime girdim. İlk yıl 1.81 ortalama ile sınıfı zar zor geçtim. O an kafada bir ampül belirdi. Allahtan biraz ingilizcem vardı. 2. Sınıfta eşşek gibi ders çalışmaya başladım. Erasmus sınavına girip 1 sene litvanyada kaldım. Artık bişeyler sanki yoluna giriyordu. Fakat çevrem ve ailem hala benden bir mok olacağını düşünmüyordu. Okulu 4 yılda bitirip hemen askere gittim. Fakat döndüğümde 1 kaç ay iş bulamadım. Babamın yanında asgari ücretle işe başladım. Bu arada nişanlanmıştım. Askerden döndükten 1.5 yıl sonra evlendim. Fakat halen 800 TL maaş ile çalışıyordum. Babam yapacağım bir şey yok dedi. Bu arada 40000 TL gibi bir borcum vardı. 5-6 tane kredi kartını her ay taklacılara götürüyordum. Her ay 1 bilezik bozduruyorduk. Bu arada bir çocuğumuz olacağını öğrendik. Çocuğun doğacağı süreye kadar yaklaşık 600 civarı işe başvurdum. Bunlarda 10 tanesinde mülakata çağırıldım. Bir kaç işte direkten döndüm fakat işe alınmadım. Çocuğun doğum masrafını babamın kredi kartından çektirip gidip onuda taklacıda 5 e böldürdüm. Hastane Masrafı 400 TL di. Bu arada bir hava üssünde su arıtma tesisinde operator baktıklarını gördüm. 2 kez üst üste pozisyon açtılar. 2sinede girdim. İlkinde kendimi resmen paraladım fakat işe giremedim. 2. iş pozisyonu için yine aynı kişiler mülakata girdi. Mülakat 3 dk sürdü. Nasılsınız iyiym siz nasılsınız? Sormak istediğiniz bir şey varmı? Hayır yok peki iyi günler... İçeriği bu oldu mülakatın. Beni işe aldılar. 2013te 2500 TL gibi bir rakamla işe başladım. Yılda 4 maaş ikramiye felan şartları iyiydi. Fakat borç 50000 TL ye ulaşmıştı. Galiba dama demek üzereydim. İlk maaşımı almadan anlaşmalı olduğumuz bankaya kredi çekmeye gittim. Bir çaresini bulup krediyi aldım. Sonrasında işler iyi gitmeye başladı. Toparladım. Baya toparladım. Yeni bir araba aldım. Tatillere çıkmaya başladık.yurtdışına gittik bir kaç kez. eşimde çalışıyor şu an. 2 yıl önce atık su arıtma tesisinde bir pozisyon açıldı oraya alındım. Çok yoğun ve sıkı çalışıp tesiste 2. Adam oldum. 5 ay önce süpervisorum rahatsızlandı. Halen işe gelemiyor. Ve muhtemelen işi bırakacak. Onun yerine bu şekilde geçmek beni üzüyor ama benim dışımda bu işi çevirecek kimse yok. Yani artık bir kaç aya süpervisor olmama kesin gözüyle bakıyor yöneticiler. Şimdi bu yazının başına ve sonuna bakacak olursanız 2 farklı serkan görürsünüz. Hikayenin başındaki serkan bu konuyu açan kişiyle aynı şartlardaydı. O da bu yollardan geçti. Ama pes etmedi felan gibi cümleler kurmayacağım. Hayat bir şekilde kendi yolunu buluyor. Biraz Allah kısmet edecek biraz sen çabalayacaksın, biraz güzel insanlarla karşılaşacaksın ve bir şekilde herşey yoluna girecek. Sıkıntı bittimi? Tabiki hayır... Hayatta aklıma gelmeyecek problemlerle uğraşıyorum. Bir şekilde devam ettirmemiz gerekiyor hayatı. Yaptığınız şeylerden zevk almaya bakın....kısacası HAYATTA KALIN...
  • Öleceksen de bi işe yara. Üzerine bombayı bağlayıp ösym binasına doğru tekbir getirerek koş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu senin hayatin kararlarını olabildiğince kendin ver. Varsın 1 sene daha soylensinler istemesinler tekrar hazirlanmani. Sen gerçekten istiyorsan kendine inanıyorsun o iş bitmiştir ipler senin elindedir. Bu sene hic sınava çalışmamıştım diye kendin söylüyorsun demek ki çalışarak ve gerçekten emek vererek sınırlarını cok rahat zorlayabilirsin. Neticede bu bir sinav ve çalışınca gerçekten oluyor

• Herkeşin hayatına kimse karışamaz

• Yapmayın Selims bey

• Benim 3. senemdi bu ben napayım?

• belki sana da biraz moral veririm, şöyle söyleyeyim meslek lisesinden mezun oldum , son yıl 3 bin tlye mal gibi dershaneye gittim ama neye fayda , en azından dershanelerin çalışan ,çalışmayan için de bir moka yaramadığına emin oldum .tabi 3 bin tl karşılığında neyse.daha sonra sınava girdim sonuç tabiki hüsran , bir yıl kalayım anne çalışırım dedim , kaldım, başlarken matematikte dört işlem yapmayı bilmiyordum düşün bir çocuğa liseyi bitirtmişler ama dört işlem yapmasını bilmiyor, bunun çogunlugunun benim sucum olmakla birlikte ,sistemin de böyle birine nasıl diploma verdiğine dair düşündüm , neyse iü işletme kazandım gittim , okul sınavlarına şöyle böyle biraz bakındım , giderken biraz da ygs lys kastım sonraları derslere girmeyi bırakıp ygs lys ye calıstım , tabi sınıfta kaldım neyse daha sonra sınava girdik işte obp kırık falan fistan, ygs de sıkıntı yaşayıp matta 14 net yapıp , lysde 35 yaptım ama neye fayda? 200k sonuç işte o yıl bu yıl ve 3. sene olmuş oldu , orta öğretimi saymaz isek boşa geçmiş bir 4 lise yılı ve düzensizlik ve aptallık sonucu elde edilmiş boşa geçen bir 3 yıl , işte 4. yılımızdayız, aileme işletmeye devam edicem dedim ki bu yaşıma kadar ufak bir yalan bile söylemeyi sevmeyen bir insanım , neyse işte sonuç olarak bu yıl da çalışacağım 97 dogumluyum. eylül de 8-22 kütüphaneye gideceğim ve azimle çalışacağım son bir deneme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANNEM İNTİHAR EDECEĞİM DİYOR
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çalışmayınca vasat yerlerde vasat paralara çalıştığını bildiğin halde ders çalışmıyorsun
    ki uni'de bırakmışsın yarısında hem ders çalışmıyorsun hemde vasat yerlerde çalışmak istemiyorsun? nasıl olacak kardeş bu ki?

Baban yerine koy kendini, 4 yıllık uni tuturamadın, uniyi yarıda bıraktın, yine düşük geldi
    bu sene mezuna kalsan belki yapacaksın belki 20-30k gelecek ama baban bunu düşünmüyor ki
    aklında senin ders çalışmayacağın var
    biraz'da aileyi düşünmek lazım hep kendimizi değil
  • Bende meslek lisesi mezunuyum sizin halinizden en iyi ben anlarım insanlar anlamıyor valla bu dünyaya bir kere geleceğiz hedefinizi asla bırakmayın.
  • lnsurgent kullanıcısına yanıt
    Kendime part time iş bakıp öyle çalışacagım yeter ki sussunlar D: teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammetsertac

Kendime part time iş bakıp öyle çalışacagım yeter ki sussunlar D: teşekkürler

Öyle yapamazsınız hocam, anca güvenlik gibi işler bulacaksın
    otururken hem para kazancaksın hemde tarih çoğrafya okursun

part time'de eve geldiğinde direk uyursun

burda part time işçiler 3 gün 14 saat çalışıyor 4 gün evde yatıyor 1700 tl veriyor öyle bir iş de bulabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNO3

belki sana da biraz moral veririm, şöyle söyleyeyim meslek lisesinden mezun oldum , son yıl 3 bin tlye mal gibi dershaneye gittim ama neye fayda , en azından dershanelerin çalışan ,çalışmayan için de bir moka yaramadığına emin oldum .tabi 3 bin tl karşılığında neyse.daha sonra sınava girdim sonuç tabiki hüsran , bir yıl kalayım anne çalışırım dedim , kaldım, başlarken matematikte dört işlem yapmayı bilmiyordum düşün bir çocuğa liseyi bitirtmişler ama dört işlem yapmasını bilmiyor, bunun çogunlugunun benim sucum olmakla birlikte ,sistemin de böyle birine nasıl diploma verdiğine dair düşündüm , neyse iü işletme kazandım gittim , okul sınavlarına şöyle böyle biraz bakındım , giderken biraz da ygs lys kastım sonraları derslere girmeyi bırakıp ygs lys ye calıstım , tabi sınıfta kaldım neyse daha sonra sınava girdik işte obp kırık falan fistan, ygs de sıkıntı yaşayıp matta 14 net yapıp , lysde 35 yaptım ama neye fayda? 200k sonuç işte o yıl bu yıl ve 3. sene olmuş oldu , orta öğretimi saymaz isek boşa geçmiş bir 4 lise yılı ve düzensizlik ve aptallık sonucu elde edilmiş boşa geçen bir 3 yıl , işte 4. yılımızdayız, aileme işletmeye devam edicem dedim ki bu yaşıma kadar ufak bir yalan bile söylemeyi sevmeyen bir insanım , neyse işte sonuç olarak bu yıl da çalışacağım 97 dogumluyum. eylül de 8-22 kütüphaneye gideceğim ve azimle çalışacağım son bir deneme.

Askerliği ne yaptınız hocam?

• lnsurgent kullanıcısına yanıt
    Naptınız hocam siz bilmeden konuşmayın :D part time diyorum tekrar bakın bi haftada 3 gün çalışacam 4 gün full evdeyim ve haftalık 30 saat çalışacam bunda ne sorun olablirki?
  • aykut4118 kullanıcısına yanıt
    Hocam işletmede kaydım var diyor yani okul tarafından tecil edilmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammetsertac

Naptınız hocam siz bilmeden konuşmayın :D part time diyorum tekrar bakın bi haftada 3 gün çalışacam 4 gün full evdeyim ve haftalık 30 saat çalışacam bunda ne sorun olablirki?

bizdeki değişik olabiliyor
    burdaki part time çalışan arkadaşım sabah 8 akşam 10 hergün çalışıyor kitapçıda

hiç çalışmadım bilmiyorum
  • aykut4118 kullanıcısına yanıt
    2023e kadar tecilli
  • Size biraz nasihat vereyim gençler. 30 yaşındayım. İlkokul ve orta okulu özel okulda okudum. Fakat liseye geçiş sınavında bi cacık yapamadım. Oldukça haylaz ve söz dinlemiyordum. Bu yüzden bir düz liseye yerleştim. Liseyi kimya dersinden dolayı 1 yıl uzattım. Aslında hovayla kavga etmiştim ve hakkaten dersi anlamıyordum. Lise yıllarımda aynı hovardalıkta geçti. 3 yıl ünivetsite sınavına hazırlandım. 3. Yılda zar zor cumhuriyet Üniversitesi kimya 2. Öğretime girdim. İlk yıl 1.81 ortalama ile sınıfı zar zor geçtim. O an kafada bir ampül belirdi. Allahtan biraz ingilizcem vardı. 2. Sınıfta eşşek gibi ders çalışmaya başladım. Erasmus sınavına girip 1 sene litvanyada kaldım. Artık bişeyler sanki yoluna giriyordu. Fakat çevrem ve ailem hala benden bir mok olacağını düşünmüyordu. Okulu 4 yılda bitirip hemen askere gittim. Fakat döndüğümde 1 kaç ay iş bulamadım. Babamın yanında asgari ücretle işe başladım. Bu arada nişanlanmıştım. Askerden döndükten 1.5 yıl sonra evlendim. Fakat halen 800 TL maaş ile çalışıyordum. Babam yapacağım bir şey yok dedi. Bu arada 40000 TL gibi bir borcum vardı. 5-6 tane kredi kartını her ay taklacılara götürüyordum. Her ay 1 bilezik bozduruyorduk. Bu arada bir çocuğumuz olacağını öğrendik. Çocuğun doğacağı süreye kadar yaklaşık 600 civarı işe başvurdum. Bunlarda 10 tanesinde mülakata çağırıldım. Bir kaç işte direkten döndüm fakat işe alınmadım. Çocuğun doğum masrafını babamın kredi kartından çektirip gidip onuda taklacıda 5 e böldürdüm. Hastane Masrafı 400 TL di. Bu arada bir hava üssünde su arıtma tesisinde operator baktıklarını gördüm. 2 kez üst üste pozisyon açtılar. 2sinede girdim. İlkinde kendimi resmen paraladım fakat işe giremedim. 2. iş pozisyonu için yine aynı kişiler mülakata girdi. Mülakat 3 dk sürdü. Nasılsınız iyiym siz nasılsınız? Sormak istediğiniz bir şey varmı? Hayır yok peki iyi günler... İçeriği bu oldu mülakatın. Beni işe aldılar. 2013te 2500 TL gibi bir rakamla işe başladım. Yılda 4 maaş ikramiye felan şartları iyiydi. Fakat borç 50000 TL ye ulaşmıştı. Galiba dama demek üzereydim. İlk maaşımı almadan anlaşmalı olduğumuz bankaya kredi çekmeye gittim. Bir çaresini bulup krediyi aldım. Sonrasında işler iyi gitmeye başladı. Toparladım. Baya toparladım. Yeni bir araba aldım. Tatillere çıkmaya başladık.yurtdışına gittik bir kaç kez. eşimde çalışıyor şu an. 2 yıl önce atık su arıtma tesisinde bir pozisyon açıldı oraya alındım. Çok yoğun ve sıkı çalışıp tesiste 2. Adam oldum. 5 ay önce süpervisorum rahatsızlandı. Halen işe gelemiyor. Ve muhtemelen işi bırakacak. Onun yerine bu şekilde geçmek beni üzüyor ama benim dışımda bu işi çevirecek kimse yok. Yani artık bir kaç aya süpervisor olmama kesin gözüyle bakıyor yöneticiler. Şimdi bu yazının başına ve sonuna bakacak olursanız 2 farklı serkan görürsünüz. Hikayenin başındaki serkan bu konuyu açan kişiyle aynı şartlardaydı. O da bu yollardan geçti. Ama pes etmedi felan gibi cümleler kurmayacağım. Hayat bir şekilde kendi yolunu buluyor. Biraz Allah kısmet edecek biraz sen çabalayacaksın, biraz güzel insanlarla karşılaşacaksın ve bir şekilde herşey yoluna girecek. Sıkıntı bittimi? Tabiki hayır... Hayatta aklıma gelmeyecek problemlerle uğraşıyorum. Bir şekilde devam ettirmemiz gerekiyor hayatı. Yaptığınız şeylerden zevk almaya bakın....kısacası HAYATTA KALIN...

• quintell Q kullanıcısına yanıt
    komik mi ulan ayı
  • O avatarı değiştir bence amk bune dsaaADS:adsadsADSadsads
  • Forumda takılanlar beni iyi bilir

2015 mezunluyum. 12.sınıfta staj yüzünden hiç çalışmadım kötü geldi. mezuna kaldık, işe giderken çalıştım 200k civarı yaptım ege fizik yazıp gittim. okuldan şu an nefret ettiğimden bi daha sınava çalışmadan girdim ham 150k oldum kırık obp 210kya attı. eğer. 3.sene kalsaydım çok mutluydum, istediğim yerdeydim. şimdi ise 4.seneye kırık obp şeklinde girecem. aileme ben de okula gidiyorum diyip gitmicem, istanbul tercihi vericem. kütüphaneye gidip sabahtan akşama kadar çalışmayı planlıyorum. ha evet kırık obp deli gibi geriye atacak ama başka çarem yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.