|
Bildirim
|
Öleceksen de bi işe yara. Üzerine bombayı bağlayıp ösym binasına doğru tekbir getirerek koş.
|
Size biraz nasihat vereyim gençler. 30 yaşındayım. İlkokul ve orta okulu özel okulda okudum. Fakat liseye geçiş sınavında bi cacık yapamadım. Oldukça haylaz ve söz dinlemiyordum. Bu yüzden bir düz liseye yerleştim. Liseyi kimya dersinden dolayı 1 yıl uzattım. Aslında hovayla kavga etmiştim ve hakkaten dersi anlamıyordum. Lise yıllarımda aynı hovardalıkta geçti. 3 yıl ünivetsite sınavına hazırlandım. 3. Yılda zar zor cumhuriyet Üniversitesi kimya 2. Öğretime girdim. İlk yıl 1.81 ortalama ile sınıfı zar zor geçtim. O an kafada bir ampül belirdi. Allahtan biraz ingilizcem vardı. 2. Sınıfta eşşek gibi ders çalışmaya başladım. Erasmus sınavına girip 1 sene litvanyada kaldım. Artık bişeyler sanki yoluna giriyordu. Fakat çevrem ve ailem hala benden bir mok olacağını düşünmüyordu. Okulu 4 yılda bitirip hemen askere gittim. Fakat döndüğümde 1 kaç ay iş bulamadım. Babamın yanında asgari ücretle işe başladım. Bu arada nişanlanmıştım. Askerden döndükten 1.5 yıl sonra evlendim. Fakat halen 800 TL maaş ile çalışıyordum. Babam yapacağım bir şey yok dedi. Bu arada 40000 TL gibi bir borcum vardı. 5-6 tane kredi kartını her ay taklacılara götürüyordum. Her ay 1 bilezik bozduruyorduk. Bu arada bir çocuğumuz olacağını öğrendik. Çocuğun doğacağı süreye kadar yaklaşık 600 civarı işe başvurdum. Bunlarda 10 tanesinde mülakata çağırıldım. Bir kaç işte direkten döndüm fakat işe alınmadım. Çocuğun doğum masrafını babamın kredi kartından çektirip gidip onuda taklacıda 5 e böldürdüm. Hastane Masrafı 400 TL di. Bu arada bir hava üssünde su arıtma tesisinde operator baktıklarını gördüm. 2 kez üst üste pozisyon açtılar. 2sinede girdim. İlkinde kendimi resmen paraladım fakat işe giremedim. 2. iş pozisyonu için yine aynı kişiler mülakata girdi. Mülakat 3 dk sürdü. Nasılsınız iyiym siz nasılsınız? Sormak istediğiniz bir şey varmı? Hayır yok peki iyi günler... İçeriği bu oldu mülakatın. Beni işe aldılar. 2013te 2500 TL gibi bir rakamla işe başladım. Yılda 4 maaş ikramiye felan şartları iyiydi. Fakat borç 50000 TL ye ulaşmıştı. Galiba dama demek üzereydim. İlk maaşımı almadan anlaşmalı olduğumuz bankaya kredi çekmeye gittim. Bir çaresini bulup krediyi aldım. Sonrasında işler iyi gitmeye başladı. Toparladım. Baya toparladım. Yeni bir araba aldım. Tatillere çıkmaya başladık.yurtdışına gittik bir kaç kez. eşimde çalışıyor şu an. 2 yıl önce atık su arıtma tesisinde bir pozisyon açıldı oraya alındım. Çok yoğun ve sıkı çalışıp tesiste 2. Adam oldum. 5 ay önce süpervisorum rahatsızlandı. Halen işe gelemiyor. Ve muhtemelen işi bırakacak. Onun yerine bu şekilde geçmek beni üzüyor ama benim dışımda bu işi çevirecek kimse yok. Yani artık bir kaç aya süpervisor olmama kesin gözüyle bakıyor yöneticiler. Şimdi bu yazının başına ve sonuna bakacak olursanız 2 farklı serkan görürsünüz. Hikayenin başındaki serkan bu konuyu açan kişiyle aynı şartlardaydı. O da bu yollardan geçti. Ama pes etmedi felan gibi cümleler kurmayacağım. Hayat bir şekilde kendi yolunu buluyor. Biraz Allah kısmet edecek biraz sen çabalayacaksın, biraz güzel insanlarla karşılaşacaksın ve bir şekilde herşey yoluna girecek. Sıkıntı bittimi? Tabiki hayır... Hayatta aklıma gelmeyecek problemlerle uğraşıyorum. Bir şekilde devam ettirmemiz gerekiyor hayatı. Yaptığınız şeylerden zevk almaya bakın....kısacası HAYATTA KALIN...
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|