Şimdi Ara

Sanayide aracımın motoru alev aldı !...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
4.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ,

    Bu gün aracımın sanayide buji ve kabloları değişiyordu. Ben işteydim ve arkadaşım başındaydı , telefon geldi ve apar topar sanayiye gittim. "Ustalar!" buji kablolarının yerlerini denerken sanırım tüp tesisatını gevşettikleri için aracın motor kısmı alev almış. Çok şükür kimsede bir şey yok.Motorda lpg tesisatı (3 gün önce takıldı) , elektrik tesisatı(kısmi) , kayışlar , davlumbaz ve bir kaç plastik alan yanmış.

    Sizlere sormak istediğim , ne yapmalıyım ? Bunu yapmak zorundalar fakat , bana pay çıkarmaya çalışırlarsa ya da üzerime yıkma çabasında bulunurlarsa neler yapmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriftRacer -- 8 Ağustos 2015; 22:16:44 >



  • köpek gibi kuruşu kuruşuna yapmak zorundalar şerefsizler beceriksizler
    usta değilsen niye tamirhane açıyorsun
  • Tabii ki mecburlar , ki doğru düzgün yaparlar inşallah. Motor zor bir motor çoğu kişinin gözü yemiyor. Yapmayı bilmiyorsun neden girişiyorsun be arkadaş! Pazartesi netleşecek her şey bakalım , bana yıkma çabasına girişirlerse o zaman ne yapmalıyım tek sorun bu. Kavga dövüş de bir yere kadar.
  • İşin zor sanayici esnafıyla uğraşılmaz. Aracının birçok parçası zarar görmüş olabilir elektrik tesisatının yanmasından dolayı. Çalışır halde bi de olduysa motor gitmiş olabilir. Aracın eksiksiz ve düzgün çalıştığında al. Polise tutanak tuttur yada itfaye gelsiyse onlardan rapor al.
  • Öncelikle geçmiş olsun, böyle konular okuyunca lpg taktırmaktan korkuyorum açıkçası.
  • Arabayi yarim yamalak yapip verecekler. Abi bir sorun olursa burdayiz getir diyecekler. Arabaya bineceksin bir gariplik oldugunu hissedeceksin. Biraz kullanayim diyeceksin. Ondan sonra ikide bir sorun cikaracak. Adamlarla surekli muhattap olacaksin. Yaptik diyecekler yine sorun cikacak.

    Ben olsam polis cagirir tutanak tuttururdum verirdim yetkili servise (arabayi bilmiyorum eski mi yeni mi) masraflarini odeyin derdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç ne?
  • Arabam eski 98 model omega , dediğim gibi motoru zor her yiğidin harcı değil gözü yemiyor çoğunun. Fakat sürekli muhattap olduğum bir yer , problem çıkarmayacaklarını umut ediyorum ki inşallah çıkarmazlar. Polis aklıma gelmedi , itfaiye çağırılmadı orada ki yangın tüpleriyle söndürüldü. Bilmiyorum neler olacak onlara nasıl bıraktıysam öyle istediğimi belirteceğim yarım yamalak yaptıkları an üşüşürüm tepelerine bilmiyorum kafam allak bullak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriftRacer -- 8 Ağustos 2015; 22:47:22 >
  • Hypnotica kullanıcısına yanıt
    arkadaş doğru demiş. yarım yamalak yaparlar. sen en iyisi aracı yaptıklarında piyasanın altına sat gitsin ya da ustay söyle aracı senden alsın. yaptırıp kimse satıyorsa satsın kendi bilir.
  • lpg uğraştırır adamı bıktırır canından.
  • Vurun lpg ye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG ile ilgisi yok işte olayın lpg yeni takıldı , fakat artık adamlar nasıl becerdilerse gevşek bıraktılar sanırım hortumlardan birini (üst kapak söküldü çünkü komple) .. gerçi şu da var benzin olsa parlar sönerdi heralde.
  • sanayi esnafını çok milletin ahını almış insanlardır %99.9 u benimde başıma bir olay geldi geçen ocak arabanın alt takımı yaptırdım komple 900 tl parça 250 usta parası verdim sabah 9 da başladı akşam 8 de bitirebildi anca.

    1 ay evvel arabanın yağı buji buji kabloları değiştiriyorduk yağ için lifte çıkarttık bi baktım salıncaklar farklı biri fabrika çıkışı biri yan sanayi afalladım adama diyorum gözümün önünde değiştiler olmaz öyle diyor.sol rot koluna baktım usta gösteriyor abi boşluk var 3-4 santimlik baya şakır şakır salladı gözümün önünde şimdi sabahları direksiyonu sola çevirdim zaman tak tuk yapıyor.

    dedim allah belalarını versin uğraşmıcam.kesinlikle bundan sonra 2.el araba almam alsam bile 2010 model üstü alırım servis uğraşır hiç yoktan.

    gidebiliyorsanız çok çetin ceviz olmayan kavgaya meyilli ali kıran baş kesen tarzı bi arkadaşınız varsa gidin.çok şerefsizler çünkü bu insanlar.

    motor alev aldı diyorsunuz motor elektrik tesisatı arabanın en zor olan yeri.Allah yardımcınız olsun.emin olun şuan çok pis küfür ediyorum.o insanlara.ha bu arada son gittiğim usta da buji buji kabloları yanlış alıp takmış buji kablolarını değiştirdim.şuan bir bujinin de ayarı yok egzostan pıt pıt şeklinde gaz çıkışı yapıyor.yağ yağ filtresini kendim değiştiriyordum 2010 model arabamda 2 ayda bir kaldırıma çıkarıp krikoyu vuruyordum alttan ustaya gitmek mi bundan sonra allah korusun.

    ağır bakımlar serviste yaptırmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Johnnie Walkerr kullanıcısına yanıt
    Her kelimenizde haklısınız. Ben her işte başında dururum ustanın , bu seferde arkadaşım vardı olan oldu cana gelmedi çok şükür fakat o kadar emeğim heba oldu resmen. Elektrik tesisatı çok zor ve sıkıntılı adam gibi her şeyi ile olmadığı sürece dikiş tutmaz o araç ve o kadar sevdiğim aracımı zarar falan umursamadan satmayı bile düşünüyorum. En azından alan adam tesisatını adam gibi yapar da biner.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirket aracı Chevrolet aveo. Ben ise başlayınca ilk gün adres verdiler bakım için verdikleri adresi bulamadım yakınlarda bi servise girdim adama bakım yap dedim. Tamam abi dedi 6 saat sonra aradı gel al dedi gittim aldım daha servisten çıkar çıkmaz Allah'tan farkettim fren tutmadığını gittim adama söyledim bağırdım çağırdım abi unutmuşuz freni sıkmayı dedi. Şirketin avukatını aradım servisi dava ettirdim. Adam yetkili serviste 4 detaylı bakım yaptırmayı kabul etti. 600 TL civarı her bakımı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyuk gecmis olsun, su sanayi esnafi insani deli eder.. daha once aracimin motor beynini mahvettiler, 1500 tl`na cikma alip degistirmek zorunda kalmistim. Bence de tutanak tutturup serviste yaptirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanayi tozunu 2 senedir yutuyorum çok çok kazık yedim ama 1 senedir kazık yemiyorum çok şükür.

    en çok korkacağınız mevzu şunlardır.


    misal fren tamircisine girdiniz el freniniz tutmuyor yapılacak iş nedir ? sırasıyla el freni telleri ayarı yıpranmışsa yeni tel arka kampana tornalanması yapılmıyorsa çıkma kampana bulmak veya diskse disk ve balata durumuna bakmak.5 liraya da ustadan çıkarsın 200 liraya da.altı üstü bir teker sökülecek.

    adama sorarsın abi kaça yaparsın arkası tutmuyor arabanın dersin açmadan bilemem makina bu der.(özeti seni bir güzel allayıp pullucam yersen kazığı yiceksin türkçe meali)

    bide bunların değişik versiyonları var.

    buji buji kablosu filtreler değişecektir adamlar der abi arabayı yarın alırsın.

    türkçe meali abi şimdi ben buna varilden yağ koyucam artık 10 40 mıdır 20 50 midir 300 500 müdür bilmem bujiyi de artık varsa tamirhanede bişeyler yoksa 15 liraya alırız yuvaya uymayan buji takar geçeriz hava filtresimi o ne tut abi kompresörden havayı temizlensin özeti kazığı geçiricem sadece yarın gel al.

    olay bu :).

    bakım yaptıracaksanız yağı filtreleri vs sanayide belli bir yer edinin sürekli kazıklanacağınız için bilirsiniz kimin ne yaptığını alıştıktan sonra tanırsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 155'i aradım sabah , bir problem olduğunda arayın ekip yönlendirelim dediler (bilgi için aradım). Bakalım artık neler olacak yarın , benden 1 lira dahi isterlerse servise çekeceğim masraf 3'se onlara 10 olacak kafaya koydum.
  • Gecmis olsun. Ayrica gelismeleri bekliyoruz usta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. İnşallah aracınız eskisi gibi olur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.